BezpiecznaCiaza112023

Mamusie LUTY 2017

8 lata 6 miesiąc temu #1043848 przez Kejt
Dziękuję Mavi, ja natomiast będę trzymać kciuki za twoją teściową żeby czuła się jeszcze lepiej :)

Wiktoria 25 tc [*]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

8 lata 6 miesiąc temu #1043849 przez Inezka
Cześć Mamusie!
Ja siedzę i czekam na wizytę u diabetologa ;) mam nadzieję, że długo tu nie będę siedzieć.

Kejt, ja tez wypicia glukozy nie wspominam źle :)

Ale dziś zimno, zmarzluch jestem i już takie cieńsze rękawiczki założyłam :P

Miłego dnia wszystkim!

8 lata 6 miesiąc temu #1043852 przez Kejt
Moja mała kosmitka :woohoo: :silly:

Wiktoria 25 tc [*]
Załączniki:

8 lata 6 miesiąc temu #1043854 przez Mulian
No wreszcie dziś słońce! Od razu lepiej się czuję i mam masę energii.
Kejt fajne zdjęcie! :)
Dziewczyny super wózki. Honka jest do tego twojego możliwość zakupu z gondolą? Muszę poszukać.
Inezka jak tam wizyta?
Co do picia roztworu glukozy - mnie to czeka za 4 tygodnie.

8 lata 6 miesiąc temu - 8 lata 6 miesiąc temu #1043856 przez Megi
Kochane,
Coś szybko pijecie glukozę- mój ginekolog kazał mi między 23tyg, a 25tyg, bo wcześniej mówił, że nie ma sensu bo nie będzie wiarygodnie. Przeważnie wtedy, jak ma wyjść problem to wychodzi :huh:

Kejt ja nie mam takiego zdjęcia, fajnie popatrzeć na Twojego maluszka :)

U nas deszcz i zimno :(

8 lata 6 miesiąc temu #1043857 przez masuska
Ależ piękne słoneczko u mnie od rana :)

Megi ja jutro na glukozę a tydzień już 24 :) A i będę miała jeszcze toxo mocz i morfologię przy okazji.

Kejt, jaka śliczna:) Piękne zdjęcie, u mnie się za mocno przytulił i ciężko było fotkę strzelić. Z tą glukozą to w pierwszej ciąży było ok, po godzinie mi się słabo zrobiło, ale przeszło. teraz się bardziej martwię bo długo miałam mdłości, a teraz mnie zgaga męczy, nie wiem czy nie jestem teraz "wrażliwsza" :P

Joanna
też miałam ten model wózka upatrzony i czekałam na okazję :)

8 lata 6 miesiąc temu - 8 lata 6 miesiąc temu #1043858 przez Inezka
Mulian, wszystko dobrze po wizycie; lekarka mówi, że cukry mam dobre i nadal dietę trzymać. Zleciła mi morfologię na lipidy (cholesterol wymieniła, resztę sama doczytam) ;)
Kejt zdjątko super, pamiątka na całe życie.
Mam nadzieję, że słońce jutro u nas będzie.

8 lata 6 miesiąc temu #1043859 przez honka_18
U nas dzisiaj zimno i deszczowo :blink: M w pracy ja od rana wskoczyłam na prawie normalne obroty, tz. ubrałam chłopców, zrobiłam im śniadanie i pół godzinki poprasowałam i brzuch mam znowuż twardy jak kamień i mi go ciągnie w dół :angry: masakra chyba spędzę tę ciążę na sofie

Mulian tak można dokupić dużą gondolę i fotelik samochodowy ;) ale ja nie chciałam bo u nas zimy nie ma więc gondola też aż tak długo nie jest potrzebna, Adam miał 3,5 miesiąca jak się przesiadł na spacerówkę

Kejt śliczna :cheer:

8 lata 6 miesiąc temu #1043881 przez Sander
Cudne te Maluszki!! Takie realne juz....
Mavi dobrze że ze zdrowiem lepiej i teściowa tez :-)
Kejt czekam na relacje jak będziesz po. Staraj się nie denerwować jeżeli to możliwe. Dla mnie był to najwspanialszy dzień w życiu! (póki nie urodziła się Isia!!) warto było wszystko przygotowywać i czekać :-)
Honka kiedy masz lekarza? I tak Cię Podziwiam ze dajesz s sobie tak rade....
U mnie huśtawki nastroju... Tzn ogólnie wszystko mnie wkur.... Wszystko mi przeszkadza, zaczynam krzyczeć bez powodu... Achhhh ciężko ze mną wytrzymać! Brzuch zaczyna mi przeszkadzać, jak siedzę w jednej pozycji to małej się nie podoba i daje wyraźnie znać. No i strasznie dusi mi żołądek, bardzo mam to wszystko posciskane... Z Iza tak źle nie było, nawet stanik mi przeszkadza a brzuch przecież nie jest jeszcze taki duży... Tez macie zadyszke??? Ja ciągle sapie :-P ale jak trzeba by było to i rok mogę chodzić z takim brzuchem dla Niej :-*
Glukozę pewnie będę miała zlecona na następnej wizycie.
Wózek chyba kupie od Szwagierki, tako laret. Jest super wyposażony i z porządnych materiałów. No i ma duże pompowane koła, a na moje drogi to priorytet.

8 lata 6 miesiąc temu #1043882 przez Sander
Słyszeliście ze jest glukoza cytrynowa?? Musze się dowiedzieć w której aptece kupie. To obciążenie to się robi 50 g czy 75??

8 lata 6 miesiąc temu - 8 lata 6 miesiąc temu #1043883 przez honka_18
Sander mi tak wszystko w każdej ciąży przeszkadzało w tej tez, od pierwszych tyg noszę bawełniane staniki do karmienia, a jak lokomotywa to od ok 6 tc sapie :P
Położna mam w listopadzie w lekarza dopiero 2 grudnia

Moi chłopcy spali do 7:30 :woohoo: chyba to na czerwono w kalendarzu zaznaczę

A co u Was mamuśki ?

8 lata 6 miesiąc temu #1043884 przez Joanna90
Witajcie. Sander mnie też wszystko denerwuje, więc to chyba normalne :) ja w ogóle raz man tyle energii, że mogłabym góry przenosić, a raz mogłabym tylko spać i spać...
Jeśli chodzi o glukozę, ja miałam robione obiciążenie 75 g. Zmartwiłyście mnie, że wczesnie robione badanie może nie być wiarygodne, miałam cukier na czczo na granicy normy w badaniach krwi, więc lekarz mnie wysłał duzo wcześniej i robiłam to już pod koniec 17 tyg- ten lekarz, do którego już nie chodzę...wszysko wyszło ok i od tego czasu nie miałam już w ogóle sprawdzonego cukru... moze dla pewności będę sobie od czasu do czasu kontrolować cukier na czczo, jak tylko uda mi się pożyczyć glukometr...

8 lata 6 miesiąc temu - 8 lata 6 miesiąc temu #1043886 przez Inezka
Sander, jest glukoza cytrynowa, kupiłam ją normalnie w aptece i tą 75g, kosztowała 5,99zł.
Co do zadyszki, to nie mam, ale już schylanie nie jest takie jak kiedyś ;) już brzuszek wystaje. Gorzej się oddycha , bo już naciski na przeponę, bąbel większy itp. Ale co do nerwów to szkoda mówić, wszystko mnie od razu tak denerwuje, że sama nie wiem dlaczego tak jest... :blush: a nerwy niedobre dla dzidziusia...

8 lata 6 miesiąc temu - 8 lata 6 miesiąc temu #1043887 przez Kejt
Nie wiem jak jest na NFZ ale jak prywatnie poszłam na tą krzywą cukrową to tam mi już dali glukozę nie trzeba było kupować i 75 gr miałam. Po tym badaniu czułam się dobrze więc poleciałam pozalatwiać parę rzeczy i w pewnym momencie tak mi się słabo zrobiło, wróciłam do domu zalało mnie gorącem i wogóle czułam się jakbym miała schodzić zaraz z tego świata... ale zjadłam poleżałam i przeszło na szczęście. :)

Wiktoria 25 tc [*]

8 lata 6 miesiąc temu #1043888 przez masuska
No i ja teraz siedzę w laboratorium po tej glukozie, jeszcze 40 minut. Ale mnie mdli, spać mi się chce i mam ochotę na jajecznice... Aleks za to szaleje :)

Sander tez mi dużo przeszkadza, w domu chodzę w staniku sportowym, bo inny mnie wnerwia, a i zebra juz mnie bola a to dopiero polowa. Słyszałam o tej glukozie cytrynowej, ale ja nie kupowalam, dostałam gotowa. 75g. Denerwować się nie denerwuje, raczej spokojniejsza się zrobiłam, a zadyszkę to mam straszna.

Honka mnie mój obudzi po 6tej pytaniem czy spie, sam zasnął a ja już nie:P

Joanna po 24tc w zaleceniach jest glukoza.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka