BezpiecznaCiaza112023

Mamusie LUTY 2017

8 lata 6 miesiąc temu - 8 lata 6 miesiąc temu #1044022 przez Joanna90
Witajcie w ten pochmurny i deszczowy dzień.
Kejt cieszę cię, że wesele się udało :)
U mnie 5,5 kg na plusie, z czego ostatnie 3 kg przytyłam w ciągu ostatniego miesiąca :blink: wcześniej słabo przebierałam, a teraz jak ruszyłam z kopyta to aż strach na wagę wchodzić... fakt, mam mega apetyt, ale słodyczy jem bardzo mało i sporadycznie póki co. Przed ciążą miałam wagę w normie, 61 kg przy 168 cm wzrostu.
W ogóle zauważyłam, że właściwie od początku ciąży cały czas kicham, kilkadziesiąt razy na dzień, teraz już się trochę boję tego kichania, bo nieraz mnie tak mocno zakłuje przy tym w brzuchu, nie wiem co jest grane, bo na szczęście kataru nie mam, może to hormony :)
Mulian mi brzuch też ciąży, ciągle sapie jak lokomotywa i mam już trudnosci z ubieraniem skarpetek :laugh:
Honka odpoczywaj i poobserwuj czy Ci przechodzi.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

8 lata 6 miesiąc temu #1044041 przez masuska
A ja właśnie u gina jestem. Czekam na kolej swoja:) z tym przybieraniem u mnie nie jet tak źle bo wychodzi ze około kilogram na dwa tygodnie, ale widać wcześniej zaczęłam. Pilnować się będę a pewno, z Piotrem było około 8-9 kg.

8 lata 6 miesiąc temu #1044043 przez olcia1989a
Masuska jak po wizycie?
Moj brzuch staje sie wielki :woohoo: juz pod stanikiem czuc jak sie skora napina,a gdzie dalej :whistle:
W sobote mam usg ciekawe czy potwierdzi sie dziewczynka :) a w poniedzialek wizyta na nfz.

8 lata 6 miesiąc temu - 8 lata 6 miesiąc temu #1044045 przez masuska
A dziękuję, wszystko dobrze. Zmartwił się tylko omdleniem, a tak to nie ma zastrzeżeń, mówi że może się uda że nie powtórzy mi się sytuacja z pierwszej ciąży i że szyjka się za wcześnie nie skróci. Oj do szpitala to ja bym nie chciała... A kupiłam sobie parę dni temu koszulę to karmienia, taka mało atrakcyjna, ale w chińczyku za 20 parę zł, a takie same na targu widziałam za 40 :P

A i przyszły do mnie smoczki. Honka mnie natchnęła i zamówiłam takie jak mi się podbały, jeden z zestawu dziewczęcego, a drugi z chłopięcego. Żółty z koroną i zielony z samochodem.
allegro.pl/avent-mini-smoczek-uspokajaja...M2Y0NGRlZDY4MDk2Mw==

Dziewczyny które mają dwoje dzieci lub więcej, powiedzcie jak to z preferencjami smoczkowymi u dzieci. Dziś mi koleżanka powiedziała że jej pierwszy ssał lateksowe proste, a drugi te żółte cięte. Teraz się zastanawiam czy dobrze kupiłam.

PS Zjadłam cały słoik pikli i chcę jeszcze :P

8 lata 6 miesiąc temu #1044047 przez honka_18
Masuska super wieści :)
dla moich chłopców nie było różnicy w smoczkach, jaki im do buzi włożyła taki ciągnęli ;)

A ja leżę i jak narazić jest znaczna poprawa, mam nadzieje ze w nocy tez nie będzie niespodzianek

8 lata 6 miesiąc temu #1044051 przez olcia1989a
Piotrusiowi kupowałam tylko lateksowe(żółty nie podobał mi sie kolor :P )i właściwie z żadnym nie było problemu.do każdego moment się przyzwyczajał :)

8 lata 6 miesiąc temu - 8 lata 6 miesiąc temu #1044054 przez Megi
Masuska to dobre wieści :)
Ja w pierwszej ciąży mialam szyjke skróconą i rozwarcie w 16tygodniu,a teraz pracuję,biegam i szyjka super trzyma,więc nie ma reguły ;)

My dzis praca,tańce z córką,właśnie koncze gulasz gotować i padam.A jeszcze ząb,co robiłam tydzień temu cos mnie zaczął boleć i jutro przed pracą dentysta :(

Ściskam i całuje Was :kiss:

8 lata 6 miesiąc temu #1044057 przez Kejt
Dziewczyny potrzebuje waszej rady, boli mnie strasznie dół pleców taki ból jakby mnie zawiało, może znacie jakiś sposób żeby sobie pomóc?

w pierwszej ciąży miałam podobny ból i dostałam antybiotyk, wolałabym teraz tego ominać, zreszto w środę mam lekarza to mi może coś zaradzi.

Wiktoria 25 tc [*]

8 lata 6 miesiąc temu - 8 lata 6 miesiąc temu #1044058 przez masuska
Kejt, ja sobie coś naderwałam między łopatkami, wygrzewałam to miejsce i przeszło. To było z miesiąc temu. Zawsze jeszcze jest paracetamol.

Czyli ze smoczkiem nie ma reguły. Piotrek mój też ciągał smoki jak dla Alka kupiłam, mam nadzieję że podpasują :)

8 lata 6 miesiąc temu - 8 lata 6 miesiąc temu #1044059 przez honka_18
Megi miałaś coś zakładane na ta szyjkę ? Bo ja mam od początku szyjkę kurtka i nie domknieta i niby w 3 ciąży w tak krótkim czasie jest normalne ale im wyższa ciąża tym bardziej się tym martwię, a sprawdzenie mam dopiero 2 grudnia

Kejt nie pomogę :( plecy mnie bolą ale to przez zwyrodnienie i zastrzyk w kręgosłup

Moja przyjaciółka od przedszkola właśnie jest w szpitalu, dostaje kroplówke na przespieszenie porodu

8 lata 6 miesiąc temu #1044075 przez Mulian
Jejku dziewczyny to jakaś masakra. Dziś się znów ważyłam i znów mam do przodu. To już 1,7kg przez ostatni tydzień!!! Ok może nie jem mało, ale też nie jem tyle żeby tak tyć. Kurcze no nie wiem co się dzieje, może to jakiś taki nagły skok wzrostu brzuszka bo rzeczywiście ostatnio mam wrażenie, że rośnie z dnia na dzień. Piersi też mnie znów bolały wczoraj, może i w nich znów zachodzą zmiany. Do tego przez ostatnie dwa dni strasznie dużo piję wody, ciągle mi się chce pić.
Kejt nie pomogę nic na Twój ból. Za to mnie też plecy bolą tylko w odcinku piersiowym, rano po nocy ból jest okropny...
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Te ostatnie dolegliwości paskudnie wpływają też na mój nastrój :( , za dużo tego na raz.

8 lata 6 miesiąc temu #1044078 przez Megi
Hello,
Ja po dentyscie-mam lekarstwo i walczymy o żywego zęba B)

Honka mialam zalozony pesser i świetnie sie sprawdzil.Zreszta teraz tez kupilam i za każdym razem biorę go ze sobą na wizyte.
W razie czego doktor mi założy.

Mulianmoze teraz intensywnie dzidzia rośnie,w tym brzuszek-wedlug mnie nie masz,czym się martwić!
Spokojnego dnia :kiss:

8 lata 6 miesiąc temu #1044084 przez olcia1989a
Mój brzuch to już taka pokaźna piłka się robi :) ale ogólnie czuje się bardzo dobrze :cheer:
Aj ja już pomału myślę sobie o świętach :) bardzo lubię ten czas :) po Wszystkich Świętych to już pomału zaczną puszczać świąteczny reklamy :) uwielbiam :kiss:

8 lata 6 miesiąc temu #1044085 przez Sander
Mulian nie martw się. Jesteśmy identyczne!! Ja mam to samo, tak się cieszyłam źr mało tyje a tu w 2 tygodnie 3 kg! I co wejdę na wagę jest więcej... I tak było też w pierwszej ciąży, co tydzień 1kg i to nie wiadomo z czego... No apetyt mam, nie powiem ze nie, ale żeby super się obzerac to bym nie powiedziała. Z Iza przytyłam w sumie 25 kg, a byłam szczupła przed ciążą i w życiu bym nie powiedziała że tak będzie. Każdy inaczej przechodzi, jedna 12 kg, inna 30. Jedno jest pewne, liczy się dla kogo to robimy... Jak zobaczysz maleństwo wszystko Ci przejdzie... Widocznie organizm tego potrzebuje. Ja nie robie sobie wyrzutów, wiem ze cel jest słuszny. Nie obzeram się słodyczami itd wiec jest ok. Dla pocieszenie, po około pół roku po porodzie ważyłam 5 kg mniej niż przed ciążą. Organizm sam wie czego chce, nie bez powodu mamy taki apetyt. Przynajmniej ja tak myślę.
A ja tak strasznie boje się dentysty.... Brrr

8 lata 6 miesiąc temu #1044086 przez honka_18
Mulian tera dzidzia szybko rośnie, jest więcej wód plodowych i wody zatrzymują nam się w organizmie. Nie na co się martwić na zapas.

Kurcze mi pewnie nic na ta szyjkę nie założą bo tu to wszystko natura sama ma zrobić

Olcia tez Lubie święta, w UK juz w każdym sklepie można kupić świąteczne dekoracje , a ja już kupuje prezenty. Tylko dla Adasia miał przyjść do 15 a tu do dziś kuriera nie było :angry:

A po wczorajszym leniuchowaniu przespalam całą noc :woohoo: nie czułam ani brzucha ani kości :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka