BezpiecznaCiaza112023

Mamusie GRUDNIOWE !!!!!!!

15 lata 1 miesiąc temu #11725 przez angellika1
kivi - fakt pisałaś wcześniej że nie mieszkasz w Polsce, ale ja jakaś zakręcona jestem to chyba przesilenie wiosenna tak na mnie działa.., jestem pewna że wszystko będzie oki nie denerwuj sie na zapas pomyśl o swojej fasolce jej też sie udziela twoje zmartwienie...

sunaja - no to kochana wypoczywaj na L4 :) wypoczywaj...z tymi bólami podbrzysza to tk jak piszesz norma (jak byłam w ciąy z synem też mnie bolał brzuch a raczej dół brzucha i przez te bóle dowiedziałam sie że jestem w ciąży a potem dopierio zrobiłam teścik) także kochane spokojnie
buziaki dla Was moję ciężarne kobitki:D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

15 lata 1 miesiąc temu #11760 przez sunaja21
angellika1 - dziękuje za wsparcie Kochana jesteś:* dla mnie to pierwsza ciąza i kazde "ukłucie" to panika ale wiem wiem spokojnie...dzisiaj sobie polezałam i juz troszke lepiej!a ja myslisz czy fakt ze jestem chudziutka 46 kg moze miec wpływ na to ze bardziej bede odczuwała to że tam sie wszystko poszerza i rozciąga???

[url=http://dawidek7-.aguagu.pl][img]http://dawidek7-.aguagu.pl/suwaczek/suwak3/a.png[/url]

15 lata 1 miesiąc temu #11786 przez angellika1
sunaja - wydaj mi się że każda kobieta tak samo odczuwa rozciąganie macicy, bo chyba każda z nas ma taką samą (tak myślę chłopskim rozumem, może się mylę) ja nie należe do bardzo drobnych kobiet i też czulam rozciąganie, napewno bardziej odczujesz rozciąganie brzuszka bo tam masz jak myśę 0 tłuszczyku...

pozdrawiam Cię kochana

15 lata 1 miesiąc temu #11799 przez angellika1
tak sobie przypominam, że kiedyś ktoś mi powiedział, że na mdłości dobrym sposobem jest zjedzenie kromki suchego chleba lub sucharka przed wstaniem z łóżka, najlepiej sobie przygotować wieczorem na szafce nocnej :)

15 lata 1 miesiąc temu #11830 przez Mirella
Sunaja, chudzinko, na pewno szybko poczujesz ruchy malucha, podobno szczupłe kobiety czują szybciej :)

15 lata 1 miesiąc temu #11834 przez _aga86_
To chyba prawde. Ja rowniez jestem szczupla i pierwsze ruchy poczulam w 15tygodniu ciazy:)

15 lata 1 miesiąc temu #11914 przez sunaja21
zobaczymy jak to bedzie!codziennie sie modle zyby tylko wszystko było ok!ale juz nie moge sie doczekac!
aga86 - ale Twoje maleństwo jest słodziutkie normalnie ksiezniczka:)
mam pytanie - czy od poczatku ciazy stosowałyście jakies balsamy na rozstepy czy biust?bo slyszalam ze im wczesniej tym lepiej?jesli tak to jakie?

[url=http://dawidek7-.aguagu.pl][img]http://dawidek7-.aguagu.pl/suwaczek/suwak3/a.png[/url]

15 lata 1 miesiąc temu #11990 przez Gosia
Ja do 19 tygodnia stosowałam tylko zwykłą oliwkę Bambino i wystarczyło, ale tzw. "boczki" mimo oliwki były bardzo suche, więc kupiłam sobie krem na rozstępy firmy Perfecta Mama i jest o niebo lepiej. Skóra jest super jak narazie rozstępów nie mam i uważam, że lepiej zapobiegać niż leczyć.

15 lata 1 miesiąc temu #11999 przez Madzia89862
ja pisałam juz gdzies ze od pocztku stosowałam oliwke potem przezucilam sie na kremy mimo wszystko nie da sie powstrzymac roztepow do konca.skora wkoncu w bardzo szybkim tempie sie rozciaga do czego nie jest przyzwyczajona

15 lata 1 miesiąc temu #12016 przez sloneczko
ja tez bylam szczupla i ruchy dzidzi poczulam w 16tc.

15 lata 1 miesiąc temu #12543 przez kivi
cześć!!

["] ["] ["] niech spoczywają w pokoju!

Byłam dziś na wizycie i lekarz zrobił mi USG zewnętrzne, które pokazało małą fasolinkę ale nie było widać serduszka, zmartwiłam się bardzo ale dostałam skierowanie na USG dopochwowe, na tym bicie serduszka było widoczne...wszystko dobrze ja nie widziałam bo monitor miałam pod kątem i nie mogłam wypatrzeć serduszka ale mąż zapewniał mnie że bije aż mu sie łzy zakręciły w oczach...był przeszczęśliwy...ja też

kolejny wynik HCG 46.000 więc świetnie

Czuję się beznadziejnie ale wiem, że to dla dzidzi...wymiotuję niemalże codziennie, jest mi niedobrze całymi dniami...mam nadzieję że to niebawem minie.

Ściskam Was, jutro załączę fotkę fasolinki ma bagatela....6,5mm

15 lata 1 miesiąc temu #12753 przez kkwiatuszeekk
witajcie, ja mam rodzić 10 grudnia :) wczoraj lekarz potwierdził moją ciąże:) boje się bo mam 21 lat i to moja pierwsza ale jestem szczęśliwa:)

15 lata 1 miesiąc temu #12760 przez Madzia89862
nie masz sie czego bac kkwiatuszeekk:)poradzisz sobie:)oczywiscie gratuluje i czekamy na pozniejsze zdjecia malenstwa w brzuszku czy samego brzuszka:)

15 lata 1 miesiąc temu #12772 przez kivi
kwiatuszekk

witaj u nas!!! Napewno sobie poradzisz i wszystko będzie pięknie :-) gratuluję maleństwa które nosisz pod serduszkiem.. :-)

15 lata 1 miesiąc temu #12773 przez sunaja21
witamy kkwiatuszeekk - nasze grono sie powiększa :) super:) my z kivi tez sie boimi i panikujemy każda kobieta w 1 ciązy ma stracha to chyba normalne ale dziewczyny na forum sie dzielnie wspierają wiec wszystko napewno bedzie ok :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka