BezpiecznaCiaza112023

Mamusie GRUDNIOWE !!!!!!!

15 lata 2 miesiąc temu #10864 przez angellika1
dziewczyny wysypiajcie sie ile możecie teraz to wam jest bardzo potrzebne, ciąża to rewolucja organizmu jak byłam w ciąży synem pamiętm że leniuchowałam do 4 miesiąca :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

15 lata 2 miesiąc temu #11124 przez kivi
Wszystkim Wam moje kochane koleżanki forumowiczki, życzę wspaniałych, radosnych, pełnych miłosci i czułości Świąt Wielkanocnych!!! i by Wasze kruszynki rosły pod Waszymi serduszkami zdrowo :-)

Ja czuję się dobrze, przedwczoraj troszkę połaziłam i bolał mnie brzuch, resztę dnia przeleżałam na wszelki wypadek. Spać mi się chce już o 18-19
Dziś chyba pierwsze mdłości...właśnie od pół godzinki mnie muli cosik :-)

Załączam piękną fotkę, która napewno nastraja optymizmem Mnie bynajmniej tak a Was?
Załączniki:

15 lata 2 miesiąc temu #11433 przez kivi
Cześć dziewczyny!!

mijają kolejne dni, czuję się dobrze, ale miałam już jakby pierwsze mdłości i raczej nie poranne :-) popołudniowe, musiałam szybko coś przekąsić żeby mi przeszło, tak bynajmniej mi się zdawało, ale jedzenie nie pomaga na tą dolegliwość :-)

Spałabym całymi dniami, aż smutno mi że w środę powrót do pracy, we wtorek dostanę wolne jeszcze, idę na kolejne badanie HCG, bo przez Święta udało mi się zrobić tylko dwa z czego jednego wyniku nie zrobili, bo było za późno pobrane :-( Teraz będzie wymiernie widać wzrost hormonku :-)

Mam do was pytanko o kichanie...często kicham i czasem zaboli mnie mocno podbrzusze, lub tak jakby w okolicach jajników, martwi mnie to, czy to może zaszkodzić mojemu maleństwu? Staram się skulić ale nie zawsze zdążam...

to kichanie...dziwne, mam tak d jakiegoś tygodnia, może dwuch

15 lata 2 miesiąc temu #11482 przez sunaja21
kivi mi dokucza np kaszel cos mnie zagilga w gardle i jak kaszle to tez odczuwam taki bol jak piszesz wiec to chyba normalne ze nasze brzuszki sa wrazliwe na takie rzeczy!jutro mam 1 wizyte u ginka i troszke sie boje ze cos bedzie nie tak...ale trzeba byc dobrej mysli!ja raczej bede wolac L4 wole odpoczywac niz stresowac sie praca!

[url=http://dawidek7-.aguagu.pl][img]http://dawidek7-.aguagu.pl/suwaczek/suwak3/a.png[/url]

15 lata 2 miesiąc temu #11487 przez kivi
Hej !!!

Jutro mam jeszcze wolne, też marzy mi się wolne, tym bardziej, że moja praca jest dość ciężka ( sprzątam biura ) i związana z używaniem chemii...
Będę jutro o tym rozmawiać, w sumie miałam tylko iść na badanie HCG ale zajdę do lekarza i porozmawiam o pracy...Tu niechętnie dają wolne kobiecie w ciąży...

Trzymajcie kciuki!!

Trzymam za Ciebie Sunaja21

15 lata 2 miesiąc temu #11493 przez kivi
sprawdzam czy działa link...

<script type="text/javascript" src=" cdn.widgetserver.com/syndication/subscriber/InsertWidget.js "></script><script>if (WIDGETBOX) WIDGETBOX.renderWidget('f9320b3e-a1cd-41da-964b-23f049e446b1');</script><noscript>Get the <a href=" www.widgetbox.com/widget/baby-ticker ">Baby Ticker - The Baby Countdown Pregnancy Ticker</a> widget and many other <a href=" www.widgetbox.com/ ">great free widgets</a> at <a href=" www.widgetbox.com ">Widgetbox</a>! Not seeing a widget? (<a href=" docs.widgetbox.com/using-widgets/install...ant-i-see-my-widget/ ">More info</a>)</noscript>

15 lata 2 miesiąc temu #11494 przez kivi
nie dziala

15 lata 2 miesiąc temu #11496 przez kivi
<script type="text/javascript" src=" cdn.widgetserver.com/syndication/subscriber/InsertWidget.js "></script><script>if (WIDGETBOX) WIDGETBOX.renderWidget('f9320b3e-a1cd-41da-964b-23f049e446b1');</script><noscript>Get the <a href=" www.widgetbox.com/widget/baby-ticker ">Baby Ticker - The Baby Countdown Pregnancy Ticker</a> widget and many other <a href=" www.widgetbox.com/ ">great free widgets</a> at <a href=" www.widgetbox.com ">Widgetbox</a>! Not seeing a widget? (<a href=" docs.widgetbox.com/using-widgets/install...ant-i-see-my-widget/ ">More info</a>)</noscript>

15 lata 2 miesiąc temu #11497 przez kivi
bez sensu, zrobiłam sobie tzw. widget...ale nie działa, taka animacja z płodem w 3d

15 lata 2 miesiąc temu #11563 przez kivi
Hej hej...tylko ja tu bywam?

Jak tam Sunaja21 u lekarza? Ja dostałam zwolnienie do poniedziałku włącznie, w poniedziałek lekarz spróbuje zrobić mi pierwsze USG, mam nadzieję że już będzie wiadomo że wszystko dobrze się toczy :-) piszę,że mam nadzieję bo w przychodni mają tylko USG zewnętrzne a przecież wewnętrzne jest pewniejsze i dokładniejsze...zobaczymy

Jak do poniedziałku moje samopoczucie się poprawi, dostanę zwolnienie na 50% etatu, fajnie - tak chciałam :-) a lekarz nawet bez mojego pytania sam mi to zaproponował! Świętny gość! jeśli nadal będę czuła się jak się czuję ( mam mdłości, czuję się zmęczona na max jak chora, jakbym miała temperaturę a nie mam ) to nadal będę na zwonieniu na 100%

Teraz kładę się poleżeć, mam nadzieję że to samopoczucie szybko minie :-)

Napisz Sunaja21 jak tam po Twojej wizycie kochana

15 lata 2 miesiąc temu #11564 przez kivi
o widzę, że jesteś zalogowana...czekam na info :-)

15 lata 2 miesiąc temu #11612 przez angellika1
kivi - dobrze że możesz sobie pozwolić na zwolnienie pewnie też bym poszła, tylko zastanawia mnie te 50% etatu nie wiedzialm, że można iść na takie zwolnienie...
Napisz koniecznie jak będzie na USG i dołącz fotke oczywiście

15 lata 2 miesiąc temu #11628 przez kivi
Mieszkam i pracuję w Norwegii, tu jest to mozliwe, będę pracowała tylko pół etatu.

Właśnie byłam w toalecie, znów brązowa wydzielina zgasiła moją radość i mój zapał, jutro wynik z HCG, jak będzie dobry będę spokojniejsza, nie uspokaja mnie że plamienie może występować :-(

15 lata 2 miesiąc temu #11631 przez Madzia89862
kivi wsumie to juz drugi raz wystepuje ale moze nie ma potrzeby do obaw??:)bedzie dobrze:)

15 lata 2 miesiąc temu #11700 przez sunaja21
czesc dziewczynki!
a wiec tak bylam wczoraj u Ginka -zrobil USG wewnętrzne- z Fasolką wszystko si:)ale narazie zbyt mała jest zeby cos wiecej powiedziec- lekarz stwierdził ze ma troszke mniej niz 6 tyg. jakies 5,5tyg-jesli wszystko bedzie ok to kolejna wizyta 4 maja!jestem na L4:) ciesze sie bo ogolnie tez tak jak kivi mdłości i mega zmeczenie!dzisiaj troche mnie podbrzusze boli-ale to niby norma!gin mówił ze moga pojawic sie plamienia, i gdyby tak sie stało to mam sie u niego zjawic!pozdrawiam WAs:)

[url=http://dawidek7-.aguagu.pl][img]http://dawidek7-.aguagu.pl/suwaczek/suwak3/a.png[/url]

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka