BezpiecznaCiaza112023

STARANIE O CIAZE cz.2

10 lata 10 miesiąc temu #1000339 przez Sevilla
U mnie niestety kolejny miesiąc starań o malucha :( już mam dosyć!!!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu #1000357 przez Skalarek
Sevilla nie smutaj :kiss: może masz być mamusia czerwcowa a nie majowa ;) wiadomo, że każda z nas chciałby fasolkę jak najszybciej, ale kolejny cykl to kolejne szanse :)

Ja mam testować 27 ale jakoś tak czuję, że to nie ten cykl :unsure:

10 lata 10 miesiąc temu #1000362 przez Mirella
Sevilla poproś starsze stażem staraczki żeby Ci wyjaśniły dlaczego jesteś na ostatniej prostej ;)

10 lata 10 miesiąc temu #1000402 przez MajaWiktoria
Witajcie!

Chciałabym się do Was przyłączyć... My staramy się o dzidziusia od stycznia tego roku...
W listopadzie straciliśmy nasze pierwsze maleństwo w 11 tc o które staraliśmy się równy rok... :dry: :dry:
Teraz przyjmuję duphaston ponieważ między miesiączkami mam dodatkowe plamienia, od jakiegoś czasu mam wyrównane cykle 28 - 30 dniowe.
Pierwsze badania które robiłam 4 miesiące temu wykazały że praktycznie nie produkuje progesteronu - wynik koło 1,5 - ostatni wynik to 3,57 czyli już trochę lepiej ale jeszcze nie dobrze. Czy uważacie że duphaston pomaga w zajściu w ciążę??

10 lata 10 miesiąc temu #1000454 przez fikusx123
agulka śliczny synuś gratulacje:)

ja właśnie zastanawiam się nad udaniem się gdzieś do lekarza tylko muszę znaleźć kogoś dobrego..

sevilla rozumiem Cię ja po 3 cyklach ii ostatnich negatywnych testach też się załamałam i miałam dość jednak liczę że może jednak coś się uda w tym nowym cyklu ii za Ciebie trzymam kciuki:)

10 lata 10 miesiąc temu #1000459 przez Gosia 2712
Agulka Ale masz przystojniaka :woohoo: Adas jest sliczny :whistle: :woohoo: poczekaj jak Ci sie pannice zleca do niego :P :P Wiadzialam ze udzielalas sie na zespole antyfosfolipidowym masz go zdiagnozowanego?

Mirella co sie dzieje? Czemu mowisz ze pechowe wakacje macie?

Sevilla hehe dobrze Mirella mowi :P skoro jest juz zrezygnowanie to jestes juz na ostatniej prostej :) a tak szczerze mowiac to wspolczuje kochana :( nie zalamuj sie i nie poddawaj, zobaczysz ze fasolka przyjdzie :)

Skalarek trzymam kciuki za pozytywny test :) wiesz ile tu juz bylo takich "nie ten cykl" a teraz biegaja sliczne brzdace :)

MajaWiktoria witaj rozgosc sie :) co do duphastonu to jest wlasnie progesteron i bardzo dobrze ze go bierzesz, ja go biore na podtrzymanie ciazy, wiec tobie tym bardziej nie zaszkodzi skoro masz swoj progesteron taki niski... A swoja droga dobrze by bylo zebys sobie go wyregulowala bo on jest wazny w ciazy...

Fikusx znajdz dobrego lekarza i na pewno sie szybko uda :) a z kad jestes jak mozna wiedziec?

Aniołek 26.01.12[*]
Zuzia 23.12.12[*]
Amelka 20.05-01.06.14 [*]

10 lata 10 miesiąc temu #1000471 przez agulka901
Dzięki dziewczyny ;D Adaś się cieszy że tak miło o nim mówicie ;P A swoją drogą właśnie boje się tego jak zacznie mi przyprowadzać Panny do domu ;P No ale mam nadzieje że to jeszcze trochę ;P

Gosia2712 - tak udzielałam się tam ale nie mam zdiagnozowanego zespołu. Miałam problemy z ciśnieniem, przepływami, łożyskiem itp ale mój lekarz za przyczynę uznał raczej złe ułożenie łożyska. Miałam baaardzo nisko brzuch całą ciążę i może coś tam gdzieś tam uciskało.

No to płodne u mnie się kończyły...czekamy na efekty. To dopiero 3 cykl starań

10 lata 10 miesiąc temu #1000488 przez fikusx123
gosia2712 z podkarpacia:)

10 lata 10 miesiąc temu #1000504 przez Mirella
Gosia zaczęło się od tego że Duśka po przyjeździe miała 39,8 a resztę pewnie opiszę i wrzucę na bloga jak wrócę to Wam podrzucę linka, oki? Generalnie zmęczyłam się zamiast odpocząć

10 lata 10 miesiąc temu #1000569 przez MajaWiktoria
Gosia 2712 ja też w ciąży brałam duphaston...
Tylko czy biorąc go ustabilizuje się czy poprostu przez pewien czas wzmacniam organizm sztucznie, a jak przestanę go brać to i tak dalej go będę za mało wytwarzać? Moja gin nic mi nie mówi, ja nie zawsze wiem o co pytać. Kazała mi brać tabletki od 14 do 25 dc, gdzie czytałam na różnych forach, że najlepiej między 16 a 25 brać duphaston, żeby nie zatrzymać owulacji. I się gubie

10 lata 10 miesiąc temu #1000653 przez weronia89
Witam :) jestem nowa :)
Mam 26 lat i córkę z kwietnia 2012 :)
Staramy się o rodzeństwo i jest to drugi cykl starań :)
Właśnie jestem w trakcie owulacji :)
Mam nadzieje ze starania bedą krótkie bo ponoć w druga ciąże jest łatwiej zajść :)

10 lata 10 miesiąc temu #1000659 przez fikusx123
weronia89 witaj i czuj się jak u siebie:) mam nadzieję że już w tym cyklu się uda i tego Ci życzę:)
widzę że większość staraczek już jest mamusiami:) wielkie zazdro kiedy ja się w końcu doczekam mojej kruszynki:) chciałabym już bo mimo dopiero 3 nieudanych cykli mam dość:(

10 lata 10 miesiąc temu #1000662 przez weronia89
Fikusx123 ja o córeczkę starałam się 9 miesięcy i kiedy odpuściłam bo stwierdziłam ze może to jeszcze nie jest dobry czas, pojechaliśmy nad morze , zmiana klimatu i się udało :)

10 lata 10 miesiąc temu #1000682 przez Gosia 2712
Hejka :)

Agulka myslalam ze masz zdiagnozowany zespol, ja tez nie mam ale musze brac clexan, acard i encorton :S to zaciskam kciuki za owocne efekty :)

Mirella wspolczuje :( to podrzuc link w wolnej chwili :)

MajaWiktoria powiem Ci szczerze, ze sie nie znam bo dupka bralam zawsze na podtrzymanie ciazy, moze ktoras z dziewczyn sie wypowie ktora go brala w czasie staran... Ale wydaje mi sie ze skoro go bierzesz no wyregulowanie progesteronu to powinien on sie pozniej utrzymywac w organizmie, chyba ze znowu bedziesz miec spadek to wtedy chyba lekarz zleci jakies konkretne badania dla czego tak sie dzieje...

Weronia Witaj i rozgosc sie :) trzymam kciuki za szybkie zafasolkowanie :)

Fikus zobaczysz ze i Ty sie doczekasz :) trzymam kciukasy :)

Aniołek 26.01.12[*]
Zuzia 23.12.12[*]
Amelka 20.05-01.06.14 [*]

10 lata 10 miesiąc temu #1000687 przez fikusx123
weronia89 9 miesięcy to długooo chociaż w porównaniu do par które starają się latami to i tak szybko.. :) hm jednak zmiana klimatu dużo daje:) sama bym chciała wybyć z mężem gdzieś na kilka dni i odetchnąć od codziennych obowiązków booo czasami po prostu taka zwykła codzienność przerasta i stresuje najabrdziej:)

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka