BezpiecznaCiaza112023

STARANIE O CIAZE cz.2

10 lata 10 miesiąc temu #1000018 przez Mirella
Marta M widziałam!!!! :P Na urlopie jestem i necie mobilnym, jak wrócę to oberwiesz z armaty jak nic, masz cztery dni, żeby się poprawić :P

I wtedy wreszcie odpiszę Wam porządniej, czuwam i czytam wszystko.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #1000020 przez Gosia 2712
Fikus no powiem Ci ze to byly ciezkie chwile :( teraz niby mam dziecko w brzuszku ale dopóki go nie wezne na rece to nie uwierze, ze jest i ze juz bedzie na zawsze, dla tego na nic sie nie nastawiam... Co do progesteronu to mialam badany tak jak inne hormony i wszystko jest ok, zreszta wszystkie badania jakie mialam byly ok oprocz tego ze mialam niski poziom kwasu foliowego we krwi i to byla najprawdopodobniej przyczyna tego ze u mojej corki ktora urodzilam w 20tyg bylo bezczaszkowie... A bo zapomnialam napisac ze kazda ciaza byla tracona z innej przyczyny... i ciezko jest dojsc czemu tak sie stalo...
Jak moge Ci cos doradzic to znajdz jakiegos dobrego lekarza i niech Ci zleci jakies porzadne badania... Moja kuzynka tez wlasnie ma policystyczne jajniki i miala ciezko zajsc w ciaze, dopiero trafila na normalnego lekarza i on jej pomogl, ostatnio jak z nia rozmawialam to ostatni okres miala w czerwcu... Tylko ze jej ciagle wyskakiwalo nawet po 6 torbieli na jednym jajniku... A Ty tez pisalas ze mialas torbiele, moze warto porzadnie sprawdzic co jest grane...

MagdaM Dziekuje :* I gratuluje coreczki :)

Gosiaku do 26go juz nie dlugo :woohoo: nie znam sie na tej calej procedurze do ivf ale kciukasy to ja trzymam caly czas :)

Hehe i wiedzialam ze jak Mirellka zobaczy ze Marta bez foty przyszla to armate wyciagnie :P Wiadomo ktos musi porzadku pilnowac :P Udanego urlopu :)

Aniołek 26.01.12[*]
Zuzia 23.12.12[*]
Amelka 20.05-01.06.14 [*]

10 lata 10 miesiąc temu #1000071 przez fikusx123
Magda M gratuluję dzidziusia pokaż się nam!:) aa i który to tydzień jeśli można wiedzieć:)

Gosia hmm być może w tym miesiącu bd brała progesteron od 17dc przez 10 dni więc może to coś pomoże (brałam 2 miesiące potem 2 przerwy ii teraz dalej 2 miesiące mam brać)

Aaaa tak wgl dziewczyny too u mnie wczoraj przyszła @ więc wszelkie nadzieje rozwiane... w przyszłym cyklu już musi się udać nie biorę innej opcji

10 lata 10 miesiąc temu #1000073 przez fikusx123
Gosia2712 strasznie Ci współczuję jaaa pewnie bym się nie podniosła po tym wszystkim:( hmm silna kobietka z Ciebie:* powiem Ci że jak przeczytalam to co napisałaś to aż nie wiem co Ci odpisać i zastanawiam się jakie mogły być tego przyczyny tym bardziej że piszesz że z każdym dzieckiem inna przyczyna;/ ii jeszcze to że robiłaś badania ii wszystko jest ok.. odpoczywaj z maluszkiem dużo i nie denerwuj się aaa teraz wszystko będzie dobrze i uda się.. maleństwo będzie z Wami<3<3

Hmm a co do policystycznych jajników od kilku dni ograniczyłąm słodycze i będę chciała przestać je jeść bo w policystycznych ponoć słodycze mają ogromną rolę ;/ aa koleżanka ile stara się o dzidziusia? nadal się nie udało?
Ja mieszkam w takim miejscu gdzie ciężko oo dobrego lekarza.. robiłam rok temu analizę włosa i byłam u dobrego lekarza ale to ogółem aa nie typowy od hormonów;/ jednak czasem zastanawiam się czy nie wybrać się do endykrynologa

10 lata 10 miesiąc temu #1000091 przez MagdaM
Dzięki dziewczyny ;)

Fikus wyluzowac to najlepsza rada. Ja co prawda nie mam pcos ale niedorozwoj jajników czy jakoś tak... Musi się udać :)
A my w 24 tc jesteśmy ;)

www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.

10 lata 10 miesiąc temu #1000092 przez agulka901
Cześć wszystkim ;D Jestem tu nowa - stara ;D Stara bo już na forum trafiłam - jestem Kwietniówką 2014 (a raczej Marcówką bo mój syn się pospieszył). Synuś ma już 1,5 roku i z mężem postanowiliśmy postarać się o rodzeństwo dla niego. Narazie 2 cykle nic się nie udało. Jestem po badaniach, łykam kwas, teraz jestem w czasie płodnym i mam nadzieje że w tym cyklu się uda więc proszę o kciuki ;D

10 lata 10 miesiąc temu #1000128 przez fikusx123
Magda M noo to już pewnie brzuszek widać:) cieszę się i trzymam kciuki żeby dzieciątko się zdrowo rozwijało:)

agulka901 witaj ii rozgość się:) trzymam kciuki zaaa zafasolkowanie:)

10 lata 10 miesiąc temu #1000132 przez MagdaM
Fikus haha tak, wyglądam na ten 6 miesiąc zdecydowanie :P niedziekuje ;)

Agulka powodzenia!

www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.

10 lata 10 miesiąc temu #1000133 przez Gosia 2712
Fikusx Heh czy ja wiem, czy silna... poprostu pragne maluszka najbardziej na swiecie i mimo to co sie stalo, walcze dalej... :)
Ja mieszkam na wsi i u nas tez jest ciezko o dobrego lekarza i do mojego teraz dojezdzam 100km... ale przynajmniej mam pewnosc ze jest dobrym lekarzem... Moja kuzynka ktora ma te policystyczne jajniki ma teraz corke ale starali sie ok 3 lat... (dokladnie nie pamietam ale chyba tyle )

Agulka witaj i rozgosc sie :) trzymam kciukasy za szybkie zafasolkowanie :)

MagdaM to moze pochwal sie brzusiem :whistle: :whistle: :P

Aniołek 26.01.12[*]
Zuzia 23.12.12[*]

10 lata 10 miesiąc temu #1000135 przez fikusx123
Gosia noo tak pragnienie dziecka wszystko przezwycięży... aaa kuzynka faktycznie bardzo długo się starała.. ja po 3 miesiącach mam dość i chciałabym już mieć fasolkę w brzuszku:)

10 lata 10 miesiąc temu #1000138 przez Gosia 2712
Fikusx heh to jest najgorsze, ze czlowiek stara sie tyle lat i nie wychodzi... :( u nas juz starania trwaja tez 3 lata... :( i czasami mam dosyc i to bardzo :( mam nadzieje ze wam uda sie szybko, ale jak moge ci doradzic to znajdz dobrego lekarza, ktory bedzie sie toba zajmowac jak nalezy, a nie konowala, ktory tylko kase bierze...

Aniołek 26.01.12[*]
Zuzia 23.12.12[*]

10 lata 10 miesiąc temu #1000196 przez agulka901
Nie dziękuje :) Mam nadzieje że uda się "zafasolkować" do końca roku. Ale wiadomo...różnie to bywa. Tym bardziej że moja psychika bardzo chce ale gdzieś tam w środku mam bunt bo boje się że znowu będzie to samo co w 1szej ciąży albo i gorzej. Narazie jestem ciągle pod opieką lekarza a po pozytywnym teście zaczynam intensywne pomiary ciśnienia co na samą myśl już mi je podnosi

10 lata 10 miesiąc temu #1000206 przez Mirella
Agulka ale jak się tu przychodzi to trzeba fotę starszej pociechy pokazać :P

10 lata 10 miesiąc temu #1000212 przez agulka901

Proszę bardzo ;D Oto mój synuś Adam :) Za dwa dni kończy 17msc.
Załączniki:
Podziękowania: Mirella

10 lata 10 miesiąc temu #1000218 przez Mirella
O to to, agulka, teraz jesteś pełnoprawną staraczką, witaj na pokładzie :lol:

A ja idę na plażę, może nawet da się popływać w morzu jakimś cudem. Powiem Wam tylko, że tak pechowych wakacji to jeszcze nie mieliśmy...

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka