BezpiecznaCiaza112023

STARANIE O CIAZE cz.2

10 lata 6 miesiąc temu - 10 lata 6 miesiąc temu #1007918 przez Madeline
Bo nie pamiętam wszystkich :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 6 miesiąc temu #1007944 przez Sevilla
Ale badania krwi pod kontem czego??

10 lata 6 miesiąc temu - 10 lata 6 miesiąc temu #1007945 przez gosiak

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Madeline może o hormonki Ci chodzi ?

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf

10 lata 6 miesiąc temu #1007961 przez Madeline
O takie podstawowe co się robi przy ciąży lub ogólnie przy kontroli jak lekarz da skierowanie, pamiętam ze był mocz, OB, morfologia, jonogram, żelazo, toxoplazmoza igg i igm, coś jeszcze?

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 6 miesiąc temu #1008107 przez Sevilla
Madeline nie pomogę, bo przed ciążą nie robiłam żadnych badań, oprócz genetycznych.

10 lata 6 miesiąc temu #1008416 przez MagdaM

Mirella napisał: Mnie się sprawdziło, w sobotę były przytulanka, w poniedziałek poczułam jak mi jajnik na owulkę pika, no i jest Duśka :)

u mnie identycznie ;) I jest Emik i Tosik ;)

Trzymam kciuki!

www.ciepelkowo.pl

[*] 9.12.2010 r.

10 lata 6 miesiąc temu #1008477 przez Madeline
Hej dziewczyny ;)

Lipa... odebrałam wyniki bety jest < 0.100 także ma bank się nie udało. Toxo nie mam i nie miałam nigdy. Ale za to mam znów anemię :/ W poniedziałek idę do ginekologa na przeglad coroczny to z nią pogadam. Troche z mężem byliśmy smutni, ale się nie załamujemy. To dopiero pierwszy miesiąc. Jak nie ten to następny :) Trzeba myśleć pozytywnie :)

10 lata 6 miesiąc temu #1008712 przez Chudzinka
Gosiak, no brak mi słów... Dobrze, że chociaż te mrozaczki są i czekają...Ja wciąż Wam kibicuję i będę kibicowała do skutku! :*

10 lata 6 miesiąc temu #1008780 przez gosiak
Dzięki kochana:*

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf

10 lata 6 miesiąc temu #1008903 przez Madeline
Hej dziewczyny ;)

Dziś przylazla @, drugi cykl po równe 28 dni. Jak w zegarku normalnie. Wczoraj byłam u ginka i powiedziała mi, że najlepiej po stosunku juz w ogóle nie wstawać z łóżka. Wszystko co trzeba załatwić wcześniej. Ponieważ plemnik porusza się 3mm/h (jak dobrze zapamiętałam) i jak wstajemy mimo że wcześniej się leżało powiedzmy 15 min to zadziała na nie grawitacja. Bardzo fajna babeczki doradziła mi wszystko i tak oto zaczynamy cykl z testami owu :) Jestem dobrej myśli ;)

10 lata 6 miesiąc temu #1008911 przez Sevilla
Medaline, to sprzedawaj szczegóły, bo mój ginekolog mam wrażenie, że mnie zbył, twierdząc, że trzeba zrobić badanie drożności jajowodów. A tak to będę mogła tą wiedzę wykorzystać w następnym cyklu :)

10 lata 6 miesiąc temu #1008925 przez gosiak
Madeline a stosowałaś leżenie przez 10min z nogami do góry? Można w ten sposób pomóc "chlopakom" szybciej dotrzeć tam gdzie trzeba;)

Powodzenia dziewczynki :)

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf

10 lata 6 miesiąc temu - 10 lata 6 miesiąc temu #1008987 przez Madeline
Sevilla Pytała sie np czy po stosunku leżę i ile i czy się myje po stosunku. Mówiłam ze leżę ok 15 minut ale to nie jest z zegarkiem w ręku, czasami dłużej czasami krócej, no i ze to raczej normalne że później się podmywam. A ona powiedziała, że broń boże. Mam położyć synka. Zjeść kolacje, umyć się, ząbki i siusiu i resztę rzeczy żeby się przygotować na miły wieczór. A po tulaskach, mam leżeć i nie mam już w ogóle wstawać do rana. Bo tak jest większa szansa ze plemniki poleca dalej. Mówiła żeby kochać się co dwa dni. Nie częściej bo plemników jest wtedy za mało. A przez 2 dni zdąża się zregenerować. Żeby najbardziej skupić się na 11 i 13 dc. Oczywiście ten cykl spróbować z testami. Choć uważa że obserwacja śluzu wystarczy, ale testy nie zaszkodzą :) Nie stresować się, nie napalac. Tylko cieszyć się chwilą i nie myśleć o dzidzi. No i jeśli partner pali papierosy to żeby dostarczać mu w okresie starań dużo wit C bo ona poprawia kondycję plemników.

10 lata 6 miesiąc temu #1009002 przez Sevilla
Madeline i tak i nie. Myślę, że uwagi cenne, aczkolwiek patrząc na to, że 4 razy byłam w ciąży i za każdym razem całkiem inaczej przebiegały nasze starania, to w sumie nie wiem, czy zgodzę się z ginekologiem, bo u nas każdy sposób się sprawdził. Napewno ostatnim razem jak zaszłam, to nie wstałam aż do rana ...

A nie mówiła Ci o metodzie termiczno-objawowej, jest o wiele lepsza niż testy owulacyjne, a daje o wiele lepsze efekty niż domniemanie kiedy można współżyć by zmajstrować dzidziusia.

10 lata 6 miesiąc temu #1009019 przez Madeline
Coś zaczęła mówić, ale stwierdziła że mam do grudnia spróbować z testami, obserwować śluz. A jak się do grudnia nie uda to wtedy wrócimy do tematu :)

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka