BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

12 lata 2 tygodni temu #630370 przez Joanna89
Hej mamuśki
Ja rano byłam na basenie U mnie pogoda nie za ciekawa , za to jest dość ciepło. Ważne,że deszcz nie pada. Umyłam balkon i posprzątałam łazienkę. Zaraz idę na targ po warzywka.

Po glukozie nie mam śladu nawet , a wyniki mam dobre kamień z serca dalej mogę jeść GRZEŚKI hehe :))

W środę mam wizytę zobaczę moją wiercipiętkę.
Uniuni ja też wsuwam kaszki na mleku :P ostatnio kupiłam sobie kasze manne z bobovity i tak zjadam na śniadanko, a malinowa mmm chyba dziś kupię :D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 tygodni temu #630376 przez agusiaa26
cześć mamcie!
magdalenagal śliczny przytulny domek;) Tosia tez słodziak prawie jak moja chrześnica Hania-nic tylko zjeść;)
Lacrijka też mam to samo, długo nie wysiedze a czasem wogóle nie włączam kompa bo Mały ardzo mnie kopie i się rozpycha;)
też lecę sprzątać, dziś mężuś ma malować kuchnię i pokoik dla Juleczka ale znając życie będzie się bardzo w tym ociągał:/
miłego dnia:)

12 lata 2 tygodni temu #630393 przez moonia154
Joanna89 Mam pytanko. Widzę, że masz sporą wiedzę na temat baniek chińskich... Weszłam na Allegro, a tam... Chińskich baniek od groma! Wszystkie oryginalne, mega skuteczne, droższe, tańsze... Tylko, które są te "właściwe"? Jedne mają specjalną pompkę ssącą (po zdjęciu widać, że chyba szklane, bo są przezroczyste), wężyk ułatwiający zasysanie na plecach, są też i gumowe (4szt w zestawie) i również bardzo zachwalane przez wystawiających. Ceny są różne, a oferty wydają się być podobne. Myślę o zakupie takich baniek, bo cellulit "wyskoczył" mi jeszcze przed ciążą, ale ćwiczyłam, więc się nie rozwinął. Teraz w ciąży zaprzestałam ćwiczeń i masażu przy użyciu różnych specyfików antycellulitowych, bo skupiłam się na nieistniejących (jeszcze!) rozstępach. Będę bardzo wdzięczna za poradę. Pozdrufffki ;)

12 lata 2 tygodni temu #630417 przez Joanna89
Monisia ja od lat stosuję w domu zwykłą gumową bańkę bez żadnej pompki. Są one najlepsze i fajne cenowo ( ok 20zł) można je dostać też w aptekach i sklepach medycznych. Zazwyczaj są 4 w zestawie z czego ja używam tylko jednej średniej wielkości. Wielkość bańki dobieramy do obszaru masowania. Ta maleńka zazwyczaj służy to masażu punktowego kręgosłupa więc na cellulit nie użyteczna. Oczywiście możesz kupić bańkę na pompkę czy szklaną, ale po co ?
Bańki szklane czy maszyny próżniowo ssące są bardziej spotykane w salonach masażu.
Osobiście polecam zwykłę gumowe bańki.
Bańki nie tylko leczą cellulit ale mają też inne zastosowanie dlatego opinie są różne.
Minus bańki jest taki ,że w ogóle nie wpływa na rozstępy jeśli u kogoś już są. Przed pojawieniem się owszem bo hartujemy skórę , sprawiamy że jest lepiej ukrwiona i sprężysta.
Ja po wczorajszym masowaniu mam kilka siniaków więc muszę zrobić 2 dni przerwy, ale skóra jest ujędrniona, odżywiona i fajna w dotyku.

12 lata 2 tygodni temu #630443 przez Joanna89
Pokazuję krótki instruktaż:
1. Bańka chińska i oliwka ja masuje na HIPP bo fajny poślizg
2.Smarujemy wybrany obszar masowania
3.Przykładamy bankę i "wciskamy" ją do skóry- powinna zassać powietrze
4. Przesuwamy bańką w górę, powoli , nie szarpiąc.
5.Skóra powinna zrobić się po chwili czerwona, nie raz szybciej nie raz pózniej zależy od skóry, ja mam bardzo wrażliwą i po chwili mam już przekrwienia.
6.W miejsce przekrwione wsmarować środek antycellulitisowy lub oliwkę.

Może coś pomogłam :)

Uploaded with ImageShack.us

12 lata 2 tygodni temu #630452 przez moonia154
Joanna89 o, tak! Pomogłaś i to bardzo, bo teraz już wiem jak to wszystko wygląda! ;) Już nie mogę doczekać się efektów- w poniedziałek wybiorę się do apteki (właściwie to zrobię maraton po aptekach w poszukiwaniu tego cuda:)) i od tej pory moje życie się zmieni :D Może po porodzie jeszcze się w szorty wcisnę, bo (póki co) nie utyłam za wiele i jak ten wstręciuch cellulit mi zniknie, to samopoczucie od razu w górę :D A te przekrwienia to długo się powinny utrzymywać na skórze? Wiesz, nie wiem, czego się spodziewać i nie chcę siać paniki :P

12 lata 2 tygodni temu #630464 przez Joanna89
To zależy jaką masz skórę ja już nie mam a zdjecia robiłam z 15 minut temu.
Objawy dobre to podwyższenie temperatury w miejscu masowania, masaż może boleć a nie powinien za mocno, zazwyczaj bardziej bolą miejsca gdzie tłuszczyku jest dużo :)
na drugi dzień sprawdz czy nie ma siniaków czy popękanych naczyń.
SINIKA- zrobić przerwę aż znikną
NACZYNIA - niestety nie możemy stosować bańki.

12 lata 2 tygodni temu #630498 przez moonia154
Oby się nie okazało, że mi naczynka wyskoczą ;P Ogólnie moja skóra nie jest chyba zbyt wrażliwa- może trochę, bo- nie wiem od czego- mam kilka popękanych naczynek na podudziach, ale to mam już od dawna. A cellulit mam na udach i pośladkach :angry: Dobrze, że mój mąż nie wie, co to ten cellulit i nie ma chociaż okazji się temu przyjrzeć ;) Nigdy nie wprowadzałam go w świat kobiecych bolączek (po co ma wiedzieć- lepiej niech żyje w nieświadomości) i chociaż przez to mam mniej stresów :woohoo: Może jakoś go namówię do masażu pośladków, może chociaż mi pomoże, bo z dużym obciążeniem z przodu ruchy mam ograniczone B)

12 lata 2 tygodni temu - 12 lata 2 tygodni temu #630535 przez carmelove
Joanna, czyli jeśli mam skłonności do pekających naczynek, powinnam sobie darowac tą bańke?
Magda - domek marzenie :cheer:

kurde, ale miałam dziś dziwny i masakrycznie realistyczny sen. ciągle o nim myśle :dry:
śniło mi sie, że urodziłam maleńkiego wcześniaka, wszystko z dzidzią było ok, ale w ogóle straciłam przytomnośc na czas porodu i nic nie czułam ani nie pamietałam.
potem nagle byłam z małą już w domu i nie mogłam sobie poradzic ani z dzieckiem ani z karmieniem, tyle miałam pokarmu ... mąż w ogóle jakby nie istniał, przynajmniej nigdzie w śnie go nie zarejestrowałam, poza tym nie miałam małej gdzie trzymac, bo łóżeczko nie było skrecone, ani materacyka ani pościeli, wiec leżała i spała w moim łózku, a w dodatku dzidzia była tak malutka, że nie miałam dla niej odpowiednich ubranek..

odzywają sie moje ukryte leki chyba :huh:

Ania - nasza dziewczynka !

12 lata 2 tygodni temu #630536 przez Joanna89
Mi mąż masuje bańką nogi i pupę :) a nie raz robię to sama. Po wczoraj mam kilka siniaków, więc muszę zrobić przerwę.

Moja znajoma kiedyś się wymasowała bańką i wyskoczyło jej bardzo dużo siniaków, poszła do lekarza, a na 2 dzień miała w domu wizytę Pani z poradni życia rodzinnego ,że niby ktoś ją bije lekarz zakablował bo widział siniaki na udach hehe

Chyba sobie zrobię placki ziemniaczane jakoś mnie naszło :) Sprzątałam z mężem piwnicę matko ile tam było rupieci :P Wszystko powynoszone i mogę spokojnie wstawiać tam wózek na noc :)

12 lata 2 tygodni temu - 12 lata 2 tygodni temu #630587 przez emi87
hej kochane brzuchatki :*
oj sie chyba z tydzień nie odzywałam - nie wiem czy nadrobie takie zaleglości (cos czuje że Potop przy tym to pikuś hehe) troche pracy było i jakos tak czasu mało :P
u nas dobrze, mała namietnie sie rozpycha, mama czuje sie dobrze (troche mi żelazo spadło to nadrabiam burakami i natka z pietruszki :P ), pokoik skończony wiec wsio ok :)

magdalenagal piekny domek!! ależ bedzie sie wam tam cudownie mieszkało :cheer:

agusiaaa jak ci pieknie brzunio wywaliło!! no slicznie :)

12 lata 2 tygodni temu #630593 przez dorkiszon
Magdalena fajny dom ile to tam metrów masz ?
Jeśli chodzi o siedzenie na kompie to ja muszę podkładać poduszkę pod plecy chociaż też mało teraz siedzę, ale przez te żebra, bo mnie bolą.
Dziś byłam w rossmanie nakupiłam 4 paki chusteczek nawilżających, bo mają fajną promocje 2 x 80 szt. chusteczek za 6,99 z firmy babyDream zajebista cena, ale chusteczek nigdy nie próbowałam no, bo tez nie miałam okazji :D no i skusiłam się na kosmetyki dla dziecka z tej firmy żel. płyn do kąpieli, balsam no i puder mimo tego, że mam sudocrem też , ale myślę, że puder też może sie przydać.

12 lata 2 tygodni temu #630598 przez Joanna89
carmelove niestety tak naczyńka to przeciwwskazanie. Mi na szczęście nie pękają, ale czasem mam siniaka jak za mocno sobie porobię.

Kosmetyki będę używać z HIPPa , ale słyszałam o różnych z Rossmana ,że też są w porządku.
Nie raz niestety płaci się za markę a nie za jakość..

12 lata 2 tygodni temu - 12 lata 2 tygodni temu #630600 przez Joanna89
Mimo że rezultaty zabiegów bańką chińską są niezastąpione, nie każdy może sobie pozwolić na tego typu masaż. Powinny go unikać: kobiety ze skłonnością do pękających naczynek, kobiety podczas menstruacji, osoby przeziębione z wysoką gorączką, powyżej 38 stopni C, osoby z rozległymi zapaleniami skórnymi

Oglądałyście o matko, o wyprawce??
tvnplayer.pl/programy-online/o-matko-odc...ko,S00E07,18613.html

12 lata 2 tygodni temu #630614 przez dorkiszon
Joanna89 właśnie specjalnie sprawdziła skład żelu z BabyDream i z Jonsona i wiesz co niemalże identyczny skład więc nie będę przepłacać za firmę, a jak będzie uczulony to i tak będę musiała zmienić kosmetyki. Poczytałam trochę o tej firmie i opinie są dobre w sumie to jest niemiecka firma pieluszki z tej firmy też chwalą wypróbuje zobaczymy :D

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka