BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

12 lata 2 tygodni temu #632570 przez dorkiszon
Ja już nie wiem jaki stanik mam nosić zamówiłam z Gatta rzekomo ciążowy to super się w nim czuję, ale znowu średnio się nadaje żeby go ubrać na dwór, bo suty prześwitują i jak to w sportowym cycki sie rozjeżdzają bardziej taki po domu czy do spania jak będe karmić.
Wczesniej kupiłam z drutami tylko, że większe to zaś nie mogę chodzić w nich , bo czuję się jak w dybach mega niewygodnie i żebra mnie bolą zaraz. Nie wiem juz co kupić te do karmienia na allegro są bez drutów i może nie będą aż tak się cycki rozjeżdżały no sama juz nie wiem naprawdę. Pieprzone cycki:]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 tygodni temu #632596 przez dorkiszon
Przypomniało mi się cos apropo zwiększonej stopy. Ubieram takie jedne buty i nie mogłam uwierzyć mam je za małe i po chwili przypomniałam sobie, że pisałyście o tym, że stopa się zwiększa o pół lub jeden rozmiar. No i potwierdzam jest to prawda nawet piszą o tym w necie.

12 lata 2 tygodni temu #632599 przez kasiak
Dorkiszon ja to z cyckami to już nie wiem sama co mam zrobić. Siedząc w domu cały czas chodziłam bez stanika i tak mi najwygodniej, ale teraz jak przyjechał szwagier to trzeba cycki chować i cały czas mnie coś gniecie, swędzi i ciśnie :angry: jaki bym biustonosz nie u brała to mi zawsze niewygodnie i tylko się pocę... A dzisiaj zauważyłam, że jakoś mi się biust skurczył bo mi luźno i miseczka odstaje, a parę dni temu ten sam stanik był trochę ciasny. Szlag mnie trafia codziennie...

Sebek się rozkręca i coraz częściej zaczyna mnie boleć jak się rusza. Wg lekarza mamy 29tydz i 3dni, więc ma boleć bo mały rośnie i jakoś to przeżyję...I nie wiem jak to jest z tymi skurczami przepowiadającymi? Ja raptem kilka razy czułam takie mocniejsze skurcze, a tak to nawet nie wiem czy cos tam się z macicą dzieje czy nie :unsure:

12 lata 2 tygodni temu - 12 lata 2 tygodni temu #632602 przez Joanna89
Ja noszę stanik z przed ciąży nic te cycki nie rosną :P

kasiak ja też odczuwam bolesne kopnięcia szczególnie gdzieś pod żebrami, czasem to aż podskoczę do góry, a co to będzie jak malutka będzie miała mało miejsca do fikania a nóżki będą pod żebrami...ojojo....

12 lata 2 tygodni temu #632614 przez dorkiszon
Joanna89 to fajnie się masz mi urosły jeden rozmiar.
kasiak kup sobie jakiś sportowy pełno tego jest na allegro i są wygodne po domu, a bez to ja nie chodzę , bo mi sie naciągną do pępka.
Skurcze braxtona mam kilkanaście razy dziennie. Boli mnie też przepona, bo macica uciska tak czytałam przed chwilą, bo juz tam sięga powoli masakra jakaś nie mogę siedzieć w pozycji jak na krześle tylko musze być odchylona jak na fotelu u dentysty.

12 lata 2 tygodni temu #632621 przez Joanna89
no mi na razie nic:( z początku może trochę a teraz już są jak były.Mam nadzieję,że nie ma to wpływu na pokarm...
Ja również siedzę odchylona, bo czuję ucisk, a o garbieniu w ogóle nie ma mowy , to już tak trwa 3/4 tygodnie, a co dopiero będzie za jakiś czas...Skurczów na razie też nie mam,albo ich nie zauważam

12 lata 2 tygodni temu #632626 przez kasiak
Mam dwa sportowe ale ich nie lubię bo strasznie mi się cycki w nich poca i mnie swędza. A do tego mam te durnowate rozstepy na spodzie cycków i jak mnie stanik obciera to czasem bola :angry: normalnie nie dogodzi... A gdzie to jeszcze do końca. Dzięki Bogu siara leci bardzo rzadko, bo jakby jeszcze to doszło to bym się chyba pocięła...

12 lata 2 tygodni temu #632640 przez kaska1982
Oj mnie tez czasem boli dosc mocno jak Mateusz sie rozkręci z kopaniem, a tych skurczów tez nie czuje :/ no chyba ze nie zauwazam ze to sa one. :P

a co do piersi to mi tez dosyc urosły, i juz sobie nawet kupiłam takie dopinki do tłu do stanika, zeby było luzniej pod biustem. A staników do karmienia tez jeszcze nie kupilam bo zastanawiam sie czy zamawiac na allegro? Zamawiała juz któras? Moze jakies linki przydatne? ;)

Kocham Cię syneczku!!!

12 lata 2 tygodni temu #632643 przez Joanna89
ja mam sklep z bielizną koło domu i poczekam jak najdłużej ze stanikiem nie wiem czy mi w ogóle piersi urosną i czy będę mieć pokarm :/ Póki co nie kupuję.

12 lata 2 tygodni temu - 12 lata 2 tygodni temu #632644 przez bea2a
Mi również nie za dużo urosły piersi ale dzisiaj zauważyłam dwie małe plamki na staniku. To pewnie siara. U mnie po raz pierwszy.

Ze spaniem też mam problemy, tzn. chodzę 1-2 razy siku a poza tym przewracam się z boku na bok lub na plecy bo nie mogę całej nocy przespać w jednej pozycji. Mimo to jednak się wysypiam.

Byłam u kosmetyczki, do fryzjera umówiłam się na jutro bo dzisiaj nie było miejsca. Zastanawiam się ile włosków obciąć ;)

A propos stanika do karmienia, to byłam na brafitting i wg specjalistki stanik do karmienia trzeba kupić najlepiej przed samym porodem bo wtedy piersi najwięcej rosną. I najlepiej tylko jeden a po porodzie można kupić jeszcze jeden bo jak zaczynamy karmić i nagromadza się pokarm to biust robi się jeszcze większy.

12 lata 2 tygodni temu - 12 lata 2 tygodni temu #632649 przez Joanna89
bea2a ja już raz po ślubie obcięłam i to był błąd...

12 lata 2 tygodni temu #632653 przez kaska1982
Dziewczyny ja za każdym razem jak mi włosy urosną to zastanawiam sie czy nie obciąć :) najczęściej konczy sie wizytą u fryzjera i obcinam na tyle krótko żeby łapać je prostownicą, ale w kitkę nie da rady związać. teraz mi już znowu dosyc urosły i sięgają ramion i znowu ten sam dylemat, iśc do fryzjera czy nie :) ale tym razem chyba odpuszczę i zostanę przy tej długości bo zawsze będzie wygodniej w lipcu je związać w razie upałów :) ale kusi żeby obciąć :) może chociaż grzywka albo jakis kolorek i pasemka?

Kocham Cię syneczku!!!

12 lata 2 tygodni temu #632658 przez Joanna89
Mam tak samo hehe, teraz obciełam sobie grzywkę i już żaluje. Jeśli chodzi o kolor to ja mam ombre góra ciemna, dół jasny, może zrobię za jakiś czas balejaż , zobaczę co mi przyjdzie do głowy.Ale więcej nie obetnę krócej niż do ramion.

12 lata 2 tygodni temu #632667 przez agusiaa26
Witajcie, no nie pisałam do Was i kurdeee skasowałam wszystko:/
więc tak w skrócie, piękne macie brzusie, Karolina widać że ty ciążówka jesteś, Natalia fajnie że wypoczęłaś i że pogoda dopisała:)
W nocy też się kręce bo mały kopie i nawet teraz daje koncercik:)

dziubasek mam to samo, ciągle sikam i piję a później się dziwie dlaczego wstaje w nocy co 3 godz:)

bea2a koniecznie pochwal się nową fryzurą i brzusiem bo ciekawa jestem jak urosłyście;)

NataliaK ja biorę Pregna DHA 250 rano i na wieczór cena ok 20-25 zł

dziś przyszły mi leginsy z allegro, polecam bo naprawdę super leżą, fajny materiał no i cena śmieszna;)
allegro.pl/infatti-20-getry-ciazowe-legg...y-m-i3146486091.html

12 lata 2 tygodni temu #632692 przez dziubasek
A ja jakas porypana jestem ;) ostatnie pare godzin robilam przemeblowanie na chacie(moim pomocnikiem byla Miss ;) )potem posprzatalysmy syf u mojego M(czyt. balaganiarza)w pokoju i chyba jeszcze odkurze cala chatke zeby bylo picus-glancus. Mezus mnie opierniczy ze sama to robilam- ale na dworze wieje jak cholerka i nudzilo sie mamusce ;)
Co do cycorkow...to ja oczywiscie jestem mega szczesliwa(M tez :laugh: ) z miski A mam duze C woooooow wiecie co to znaczy dla takiej plaskorzezby ;) W 1szej ciazy cycki zaczely mi rosnac dopiero pare dni przed porodem, do karmienia uzywalam zwykly stanik z targu co mi mamuska przywiozla(teraz tez mi przywiezie tylko 2 rozmiary wiekszy)
A co do wloskow- to ja mam na miejscu szwagierke-fryzjerke... rok temu moim postanowieniem bylo zapuszczanie wloskow(wiec podcinam tylko koncowki albo robie sobie grzywe)a kolory zmieniam jak rekawiczki... teraz jestem blondi ale niedlugo mam zamiar sobie zrobic rudy-marchewkowy z blond refleksami.
Kamilkaa nago to ja za bardzo nie mam jak spac(mezus wiecznie napalony-zyc mi nie da... a Miss tez nas nawiedza w nocy-wiec nie chce przed nia paradowac z gola pipka i dojkami ;)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka