BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

13 lata 1 miesiąc temu #669101 przez dziubasek
Dorkiszon co do smoczka to mi sie wydaje ze w pierwszych dniach zycie nie bedzie az tak potrzebny, ja nie wiem jak inne dzieci ale moja Miss to dlugo nie umiala ssac smoczka(a ja glupia jej pchalam ;) no do tej pory zasypia z smoczkiem w raczce- bo mowi ze to jej przyjaciel :angry: )no i taki noworodek to praktycznie budzi sie tylko do karmienia... Ja wezme smoczekdo szpitala w razie wu ale z Miss byl mi nie zbedny dopiero po ok m-cu
Agniesia oooo matko ja mam 1/3 tego co ty ;) ale sie zaopatzylas, bedziesz przebierac juniora co zmiane pieluchy ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 1 miesiąc temu #669104 przez agniesia
Hehe, to się wydaje dużo, ale tak naprawdę nie jest tego aż tyle;)
Jeszcze mam koszule dla niego, są w innej szafie obok koszul męża:)

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #669107 przez Joanna89
Agniesia to Ty już możesz spać spokojnie:)
Ładne łóżeczko też brałam pod uwagę tą pościel jeśli miałby być chłopczyk
:)

Ja pieluszki i chusteczki mam z też z pampersa tylko te białe,premium care

13 lata 1 miesiąc temu #669110 przez Qltoorka
askan2, pokaż kosz:)

siwa, ale Ty zabierasz te wszystkie kosmetyki do szpitala? Przyznam, że na żadnej liście wyprawkowej do szpitala nie widziałam, by oprócz kremu do pupci trzeba było coś jeszcze z kosmetyków brać... I w moim szpitalu też tylko krem do pupy potrzebny, a Ty widzę cały arsenał ze sobą chyba przytaszczysz tam :P

agnesia, fajny pomysł z tym przewijakiem :) I te pojemniki też bardzo przydatne :) W Ikei faktycznie, jak się dobrze poszuka i wykombinuje to można coś super stworzyć :)
A ja w kolorze Twojej pościeli do łóżeczka mam chustę do noszenia ;)

dorkiszon, wiesz jak to jest z lekarzami/położnymi itd. - każdy ma się za eksperta w danej dziedzinie, a każdy gada zupełnie co innego...

13 lata 1 miesiąc temu #669114 przez agniesia
Joanna89, Kochana chciałabym spać spokojnie, tylko budzę się co chwila na sikanie, a Młody jak tylko poczuje że wstaje to zaczyna wariować;)

A jak Ty się czujesz??

Qltoorka, mi te kolory pościeli jakoś tak się spodobały od razu, nie jestem raczej z typu, jak chłopiec to niebieskie, a dziewczynka to róż;)

13 lata 1 miesiąc temu #669116 przez Joanna89
Agniesia ja bez zmian :) pełna życia i wigoru hihi ;D Też sikam w nocy, ale tak co 2-3 godzinki wstaję :)

Pościel jest piękna żywe kolorki :)

13 lata 1 miesiąc temu #669117 przez Qltoorka
Ja też nie ;) A wczoraj jak pakowałam ciuszki na wyjście ze szpitala to się okazało, że z takich małych czapulinek mam cholera tylko błękitne (samo się jakoś złożyło.... :angry: ). I musiałam się przełamać i zamiast zielonych śpioszków spakować niebieskie... Chyba poszukam jeszcze po sklepach czapek w innych kolorach, no bo jak człowiek dostawał albo kupował to nie myślał jak co będzie do czego pasować a tu proszę...

13 lata 1 miesiąc temu #669122 przez agniesia
Joanna89 brakuje tylko Wilka:), bo tak się nazywam:)

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #669133 przez karolina_p123
Witam mamcie :)
Pasal i Pati gratki :)

brzuchatki jak zwykle piękne be2a mój brzuszek też mikroskopijny (miesiąc temu spotkałam w aptece znajomego mojego męża, a on do mnie "Ty to w ogóle jesteś w tej ciąży" nosz ku... :P)

agniesia pięknie wygląda ten przewijak po przemalowaniu też zastanawiałam się nad nim ale w końcu zdecydowałam się na taki "łóżeczkowy", a obok mam szafkę z otwartymi półkami w sobotę planuję zakup koszyczków i jak już będę miała gotowy kącik to wrzucę fotki, bo jak na razie drewno wietrzeje :)

Joanna89 ja też postawiłam na pampersa: chusteczki sensitive i pieluchy premium care. Co do pampków to zastanawiam się czy nie są one za cieniutkie ciekawe czy nie będą przeciekać :P

13 lata 1 miesiąc temu #669150 przez kasiak
Robię porządki w szafie, niektórych ciuchów już dawno nie widziałam i nie wiem skąd się tyle rzeczy wzięło...muszę wywalić stare biustonosze bo pochomikowane w szafie, brzydkie już i rozmiar w ogóle porażka.
Mam nadzieję, że pojedziemy jutro do sklepu to sobie jakieś cycniki do karmienia kupię i może jeden zwykły, taki większy rozmiar. Ogólnie teraz mam dwa, dosłownie dwa biustonosze, które na mnie pasują!

13 lata 1 miesiąc temu #669152 przez alba77
hejka mamuśki :)
PATRIZIA Gratulacje !!!! :laugh:

ja wczoraj wróciłam ze szpitala, nadal mam brać medargin i acard, szyjka skrócona rozwarcie na opuszek, mam się oszczędzać i 2 razy w tyg stawiać się w szpitalu na ktg i usg
za chwilkę każda z nas będzie tulić swoje serduszko, teraz czas pędzi jak oszalały :)

13 lata 1 miesiąc temu #669163 przez Joanna89
Karolinap moja znajoma je używa od 1 dni życia małej, i już tak przed 3 miesiace i mówi ,że są super chłonne:) jak coś to kupię inne, zamówiłam 2x78sztuk do szpitala a potem dokupię do domu jak będą fajne:)

13 lata 1 miesiąc temu #669168 przez dziubasek
Pampersy sa chlonne nie przeciekaja dopoki sa rozmiarowo dobrze dobrane, nie kupujcie za duzo 1 bo szybko moga okazac sie za male :)
Alba to co jestes nastepna po blizniakach w kolejce do rozpakowania??????

13 lata 1 miesiąc temu #669178 przez Joanna89
Nio Dziubasku dlatego kupiłam tylko taką jedną paczkę 156sztuk :)
a to my dzisiaj :

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #669179 przez Kamilka22
Hej:)

Już mam brykę dla Blanki w domku:) Faktycznie wszystkie teraz się mobilizujemy do ostatnich zakupów, pakowania itd. po tym jak 3 lipcóweczki się "rozpakowały" :)

Wózeczek.

Szafa Blanki.

Kołyska.
Załączniki:

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka