BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 11 miesiąc temu #673909 przez moonia154
Uniuni ja też słyszałam, że to chłopcy rodzą się po terminie, ale tu, na forum to chyba jakieś "wyjątki od normy" ;) Oczywiście uważam, że płeć dziecka ma niewiele wspólnego z terminem, ale coś w tym musi być :laugh: Ja na razie poprosiłam swojego synusia, żeby jeszcze nie wychodził i mam nadzieję, że mnie wysłucha :cheer:
Qltoorka ja również miałam badanie na hiv na początku ciąży.
Dorkiszon ja miałam podobno zastój na nerce już dłuższy czas i lekarze byli zdziwieni, że nic nie czułam. Jak w zeszłym tygodniu dostałam ataku to się dowiedziałam, że mam "coś" wielkości niecałego centymetra na lewej nerce i stąd moje komplikacje zdrowotne. I, podobnie jak Ty, z niedoboru piwka :woohoo: Proponuję Ci mimo wszystko nie bagatelizować tej przypadłości, bo skutki są mało przyjemne, a cewnik niewygodny :ohmy:
Jutro idę do mojego konowała- dziś kończę Amotaks i trzeba będzie zdecydować co dalej, choć Fenoterol mam brać przez dłuższy czas (to taki lek na podtrzymanie ciąży). Tak więc 3majcie kciuki, żebym przeżyła spotkanie z doktorkiem,
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
:lol:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #673915 przez dorkiszon
moonia154 , ale to co ja mam zrobić z tą nerką ? On mi nic nie mówił.

11 lata 11 miesiąc temu #673917 przez moonia154
Karolinkanice16 śliczna z Ciebie Mamusia :cheer: Tylko przekazałabyś trochę tego słońca, bo ja to wyglądam jak córka młynarza :huh:

11 lata 11 miesiąc temu #673918 przez dziubasek
Karolcia ty mbnie nawet nie strasz tym przenoszeniem bo ja pierwsza pipke przenosilam tydzien a tej juz nie mam zamiaru.... mowie wam za dwa tygodnie zaczynam sporty wyczynowe- wycisne ja sila ;)
sprawdzilam moja ksiazke ciazowa- tutaj nie ma takiego badania jak ten wymaz, wiec licze na to ze nie mam zadnej bakteri itp....

11 lata 11 miesiąc temu #673926 przez uniuni
Nikaa tak jak mówisz, polskie klimaty :D

Qltoorka przepraszam :kiss: Mi się wczoraj zdarzyło prawie rzygnąć :) przewróciłam się z prawego boku na lewy, odbiło mi się i... poszło pod korek i z powrotem. Chyba bym wolała jednak spawnąć, bo posmak pózniej w ustach nie do zapomnienia, nawet po 3krotnym myciu zębów :laugh:

Monia heheh az się martwić zaczęłam, bo ja też do chmielolubnych należę i też nie piłam piwka od pazdziernika :woohoo: Nazwisko? może Streptokok :unsure:

11 lata 11 miesiąc temu #673928 przez moonia154
Dorkiszon lekarze są jak już jest za późno :dry: Ja dostałam taką radę "na przyszłość", żeby pić jak najwięcej wody (ja to już mistrzynią chyba jestem, bo wypijam ok. 4l dziennie), unikać soli i ostrych przypraw w każdej postaci (przedwczoraj się zapomniałam i nerka zaczęła mnie boleć, bo mi się zachciało pomidora z solą i pieprzem), no i oczywiście kontrola u lekarza. Jakby Cię coś bolało w boku, to nie zwlekaj z pójściem do lekarza :ohmy:

11 lata 11 miesiąc temu #673933 przez dorkiszon
moonia154 ja soli mało używam na pomidora nigdy nie sypię, ani pieprzu będę uważać.
Wiesz co , a jaki to jest ból , bo mnie po prawej stronie bolała, ale chyba nerka pod żebrem, a jak nerka boli to w którym dokładnie miejscu ? Tak bardziej na plecach czy centralnie na boku ?
Ja pije 1,5 l wody i do tego mleko więc ogólnie może ze 2 l nie daje rady więcej. No raz mi się zdażyło 3 l wypić.

11 lata 11 miesiąc temu #673940 przez moonia154
Uniuni Dawno temu to ja byłam baardzo za piwkiem i zdrówko mi dopisywało :P Nawet w szpitalu powiedziałam mężowi "teatralnym szeptem" (żeby położne słyszały), żeby mi zimnego czteropaka kupił, to od razu wyzdrowieję :silly: Dobrze, że załapały, że żartuję, bo jeszcze by mnie wysłały do budynku obok na leczenie uzależnień :ohmy: Jak to człowiek czasem pomyśli po fakcie :dry:
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 11 miesiąc temu #673944 przez uniuni
Monia streptokoki to paciorkowce :D to on się dr.Giebees nazywa? :D

11 lata 11 miesiąc temu #673951 przez moonia154
Dorkiszon u mnie ból był dokładnie w talii (oczywiście głębiej) i początkowo kojarzył mi się jakby z zaparciami, jednak po dłuższej chwili zaczęło przechodzić mi na tył (taki dziwny ból w krzyżu) i nawet noga zaczęła mnie boleć i jakby drętwieć. W szpitalu zasugerowali, ze to przedwczesny poród i gdyby nie ból to mało nie uciekłam :ohmy: Może dlatego, że mało soli używasz, to Cię nic nie boli, ale zastój sam w sobie może być groźny bo wtedy nerka przestaje prawidłowo funkcjonować :huh:

11 lata 11 miesiąc temu #673953 przez siwa342
uniuni z niczym nie reguły ale u nas sie tak gada :) chociaz wszyscy moi bracia po terminie a ja przed(tylko mama spadła ze schodów i chyba to przyspieszyło porod)

MAJA

11 lata 11 miesiąc temu #673956 przez moonia154
Uniuni hehe B) ten mój konował to bardziej polską nosi nazwę i, szczerze powiedziawszy to chyba jutro umrę ze śmiechu, bo muszę go zapytać czy w będę miała badanie w tym kierunku :lol:

11 lata 11 miesiąc temu #673974 przez uniuni
Monia to musi być pan Paciorek :lol: a jego dzieci - paciorkowce?

11 lata 11 miesiąc temu #674003 przez magdalenagal
Qwa! Zostawi Was człowiek na 4 godziny (a w zasadzie nie czyta na bieżąco, bo forum mam non stop włączone, żeby nie wypaść z obiegu ;-)) a tu się 5 stron zrobiło :D

Chyba przegięłam pałę ze sprzątaniem dziś. Plery mnie bolą a Młody najwyraźniej zachwycony kołysaniem, bo co siadłam to kopał jakby mnie gnał do roboty. Monsz umył okna, zawiesił firany (a darłam mordę jak wściekła, bo jakby miał amnezję i nie wiedział jak się firany wiesza...) Umył mi meble (ale tylko z góry, bo resztę sobie sama umyłam jak był w robocie- jakbym miała leżeć i czekać aż przyjdzie wyrąbany jak koń po westernie i miałby narzekać, to pierdzielę. Nafuczę się ale zrobię) jutro jeszcze zagnam Gada do pomalowania sufitu w łazience a w piątek skręcenia kołyski, zniesienia łóżeczka i wózka ze strychu i będziemy stedy-ready to go. No i jeszcze świętą torbę spakować, bo ja też jeszcze się nie zebrałam w sobie ;-) (Wybaczcie ilość jadu i złości ale foch mnie dopadł)

A badania HIV miałam robione, kiłę też. W zasadzie większość badań.
Pampersów do szpitala biorę małą paczkę z Rossmana. Jest ich tam chyba 30. W razie czego Monsz dowiezie.

Zazdroszczę Wam tego apetytu. Ja raczej nie mam smaku ani siły jeść. Ale powiem Wam coś świńskiego na wieczór- mieliśmy dziś fasolkę po bretońsku na obiad. Zjadłam trochę bo bardzo lubię. A efekt po fasoli wiadomy. Teraz siedzę i się wiję... Mówię do Menża, że fasolka dotarła do miejsca przeznaczenia. A ten na mnie patrzy i pyta: "Żartujesz że już rodzisz..." Musiałam tłumaczyć że nie ta fasolka i nie to miejsce...

Dziubasku hot chocco! Ciesz się słońcem. To ostatnie jego podrygi na irlandzkiej ziemi :P

Uniuni Ty mówisz że masz wysoki cukier a ja ile i czego bym nie zjadła to mam dziwnie mały ostatnio... I nie jem mniej niż przed dietą. I w sumie specjalnie nie wymyślam. Nie wiem co to ma znaczyć... Nasi biedni Rodacy! Zawsze ich ktoś wyrucha a oni muszą obmyślać plan jakby się zemścić. To masz tam taki Gang Olsena na norweskim lądzie.

moonia154 jak zaczynasz brać fenoterol to serdecznie współczuję. Ja jak zaczęłam to trzepało mną jak w delirium. Dobre dwa tygodnie zanim się przyzwyczaiłam :-) Ale pomaga. Mnie skurcze nie łapały. Dopiero teraz mnie czasem coś zbierze ale to już końcówka więc to oczywiste.

agniesia ależ Słodziaczek. Koniecznie Go od nas wyściskaj. Ja jak mojego Miśka dorwę to Go chyba nie puszczę tak będę ściskać :cheer:

kaska1982 nie przejmuj się niezgrabnością. Ja co rusz się huknę w brzuch. Cały czas wydaje mi się że się gdzieś zmieszczę a to zawadzę o drzwi, w sklepie myślę że wlezę między ludzi. A w niedzielę myślałam że zmieszczę się między facetem i babką- gość mnie nie zauważył (nie wiem jak to możliwe) i mnie zawadził łokciem. Potem przyszła jego Córa (z 15 lat) i tak machała łapami że trzy razy mnie przyhaczyła. Myślałam że im nakopię do dupy.

Czas na mierzenie cukru i szybki masażyk plecków bo dziś bez tego się nie obejdzie.

11 lata 11 miesiąc temu #674023 przez karolinap
Ja na HIV mialam robione jakis miesiac temu, a GBS mam teraz w poniedzalek :)

alba77W sumie nie zapytalam tej pani ktora o tym mowila w ktorym szpitalu w Bydgoszcy jest ta akcja. Wiem tylko ze od 1 do 5 lipca.

Powiem Wam ze ja tez caly czas mam cos w buzi, zjem jedno i siegam po drugie. Rzeczywiscie zapotrzebowanie jest wieksze w 3 trymestrze :)

magdalenagal Dzieki za wiesci od Jamaiki :) Duzo zdrowka dla niej i dzidzi :*

agnesia Sliczny slodziaczek z Twojego synka :* czekamy na relacje z porodu - jak Ty to zrobilas w 2,5 godzinki? :D

karolinkanice Jak zawsze slicznie i kolorowo :)

Dzis wstawilam pierwsze pranko polciowe :) Jutro mialo byc prasowanko ale kuzynka poprosila mnie zebym z nia pojechala na badania do Bydgoszczy jako kierowca bo ona nie ma prawka wiec godzinka za kierownica w jedna strone i z powrotem godzinka :/ a pozniej do mamusi jade :)

Od kilku dni non stop rozmawiam z Pola, gadam do tego brzucha i dzis idac do sklepu do niej gadam a nie widzialam ze idzie za mna facet. Musial miec ubaw ze mnie :D
W sklepie czekalam przy kasie a pani cos sobie sprzatajac mowi: Och, nie zauwazylam Pani. Na co ja: Chyba teraz ciezko mnie nie zauwazyc ;) Na co ona: Pani tak ladnie wyglada w ciazy, tylko w brzuszek poszlo a ja przytylam w pierwszej ciazy 35kg :O i juz nie wiedzialam co jej odpowiedziec :P

Lece na final Top Model :D
Buziaki

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka