BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #673831 przez NataliaK
qltoorka ja też nie miałam na HIV miałam tylko badanie w kierunku kiły i nic mi nie mówiła ze mam to na HIV zrobic ani nigdy nie zlecila jak byłam na badaniach u niej w szpitalu...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #673833 przez karolcia84
siwa342 fktycznie z tym przenoszeniem dziewczynek to racja ja miałam z moja pierwszą termin na 10 września 2007 a urodziłam ja 27 września także 17 dni po terminie az :))) teraz mam termin na 22 lipca i też dziewuchę i lekarz powiedział ze jak pierwszą przenosiłąm to pewnie tą tak samo przenosze ale od końca czerwca będę robić wszystkoooo aby urodzić szybciej ;p;p

11 lata 11 miesiąc temu #673836 przez karolcia84
co do hiv to tez były moje pierwsze badania zaraz po pierwszej wizycie jaka miałam na toksoplazmozę , rozyczke , hiv i kiłe i jakies tam jeszcze cos już nie pamiętam musiałabym zerknąć w karte ciąży , wiem tylko ze nie miałam nigdy toksoplzmozy i czegos tam z nia zwiazengo nie miałam i kazał mi uważać

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #673837 przez carmelove
ja se dziś sama wsadziłam ten wacik :> nie czekałam na skierowanie gina, bo ide do niego dopiero we wtorek a u nas czeka sie na wynik 5 dni... jakoś strach mnie ogarnął, że moge nie zdążyc...

patrysia305 trzymam kciuki !

aaa i badań na hiv też nie miałam.

Ania - nasza dziewczynka !

11 lata 11 miesiąc temu #673847 przez emi87
karolcia - nie. bo ja mam juz troche działalnosc i wyliczyliby mi srednia i nie opłacało by mi sie (więcej bym wydała niż dostała)... tym bardziej ze długo na macierzyńskim nie bede mogła byc :)

Qltoorka ja miałam na samym początku badanie na HIV :)

11 lata 11 miesiąc temu #673852 przez dziubasek
u mnie chyba nie robia tego GBS, nie pamietam zebym z Miss miala robionby jakis wymaz... za tydzien mam konsultacje u lekarza wiec go wypytam...

11 lata 11 miesiąc temu #673857 przez Qltoorka
Znalazłam taki kalendarz badań obowiązkowych i zalecanych opracowanych przez Polskie Towarzystwo Ginekologiczne
permo.pl/_kalendarzbadanwciazy

i tutaj zarówno badanie na HIV jak i GBS są wyszczególnione jako zalecane, aczkolwiek nieobowiązkowe badania...
Kiedyś któraś też wrzucała taki fajny zestaw badań co powinno być i kiedy zrobione... bea2a?
Oglądam swoją kartę ciąży i widzę, że położna badanie na Anty HCV przez pomyłkę wpisała w Anty HIV...na pierwszy rzut oka już myślałam, że miałam to badanie...

11 lata 11 miesiąc temu #673871 przez uniuni
Joanna mnie J. nie 'podgląda' jak śpię :laugh: Jak ja się do niego przytulam, to kopniaki dostaje, a jak obejmuje to zawsze ręke na brzuchu trzyma - dlatego wie o imprezie syna :silly:

Qltoorka ja też na hiv miałam krew pobieraną. Cały pierwszy zestaw gdy oznaczają grupę krwi :)

Siwa mi się wydaje, że z tym przenoszeniem nie ma reguły. Moja siostra córkę 4tyg przed terminem urodziła, a narzeczona brata 2tyg przed terminem. Moja mama mnie tylko donosiła do terminu, ale już moją siostrę urodziła w 8miesiącu. Myślę, że nie ma reguły, bo osobiście słyszałam tezę odwrotną do Twojej - dziewczynki rodzą się przed czasem. A Karolcia pisała o swojej przenoszonej ciąży :)
A dzisiaj jeszcze koleżanka, która ma dwóch synów pisała, że to chłopcy po terminie się rodzą :laugh:

Jutro rano jak co tydzień idę na jogę z kontrolą stresu. Tylko, że ja się tam bardziej wkurzam niż relaksuje. Grupa polaków, w tym 6 facetów i oni zawsze mają coś do powiedzenia, a to o pieniądzach, a to jak kombinują, albo jak ich ktoś w ch. zrobił i co zrobią z tą osobą gdy ją dopadną :X a jak już faktycznie medytujemy, to oni zawsze zasypiają i chrapią, a ja się wtedy skupić nie mogę :huh:

11 lata 11 miesiąc temu #673887 przez dorkiszon
Ja miałam badania na VDRL i antygen Hbs.
Reszte mam puste w tabelce aha i jeszcze tą glukoze.
Teraz mam tego paciorkowca robić kazał mi na za 3 tygodnie czyli na następną wizyte zrobić ten wymaz i krew z moczem, a ile się czeka na wynik wymazu hmm o ile pamiętam coś ok tygodnia jak robiłam przed ciąża czekałam tylko, że wtedy miaąłm ogólnie wymaz z pochwy.
Qltoorka czyli to sie robi tak bardziej na zewnątrz ten wymaz mniej więcej wiem, bo mi tłumaczył i czemu też to sama robie to nie wiem. No i robi sie to na przełomie 34-37 tc.
Ja sobie to zrobie tak pod koniec czerwca, a krew i mocz podobnie. Termin porodu mam gdzieś na 17-22 lipca więc te badania wymaz, krew i mocz musze miec najstarsze z 3 tygodni do mojego szpitala takie mają wymagania.
Ja wogóle miałam bardzo niewiele badań bo mój gin ma wyrąbane.
Toksoplazmoze tez robilam , bo mnie Qltoorka namowiła, bo tak to bym wogóle nie miała.

11 lata 11 miesiąc temu #673889 przez Qltoorka
E tam, sama sobie zrobię test na HIV :P Mam listę punktów, gdzie można w Pl zrobić to bezpłatnie :) Może się komuś przyda ;)

www.aids.gov.pl/?page=testy

11 lata 11 miesiąc temu #673894 przez patrysia305
Dziękuje dziewczyny za miłe słowa. Jestem dobrej mysli, choc nie powiem bo pobyt tu potrafi zdolowac. Dzis przyjechał wozek i niania do nas, niech nabierają bakterii bo jeszcze Tymuś musi pływać w brzusiu.
Nadrobiłam dzis posty od soboty, a ze net na komorce to caly dzień mi to zajęło. Takze dobrze bo dzis mnie nie odwiedzili.
TYMUŚ od wczoraj bardzo mocno kopie, i mam takie wrazenie jakby w szyjkę walił. Ktoras z was tez pisala ze tak ma takze to chyba norma.

11 lata 11 miesiąc temu #673895 przez karolinkanice16
Qltoorka ja też miałam badanie na hiv zaraz na początku :)

Agniesia śliczny chłopczyk jeszcze raz gratulację :)

My od 13 u A. siostry byliśmy siedzieliśmy na ogrodzie i zjarałam se plecy i dekolt :D.
Pogoda taka super że nie dało się wysiedzieć
A to my z dzisiaj :)

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #673896 przez dorkiszon
Ciekawe ile kosztuje prywatnie, bo nie pojade do Chorzowa przecież haha

35 zł w naszym laboratorium takim droższym.

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #673902 przez Nikaa
jeeeej jaki fajny Sewerynek :):) tak jak któraś napisała to pierwsze zdjęcie na naszym forum lipcowego dzieciaczka :D :cheer:
Qltoorka - Ty chyb a pisałaś, że masz zlecone badania na krzepliwość krwi ?
ja niby mam mieć wynik po 5 dniach ale to zrobię dopiero w przyszłym tygodniu

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

uniuni czyli polskie klimaty dopadły Ciebie na jodze :D

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

11 lata 11 miesiąc temu #673906 przez Qltoorka
Uniuni, prawie mnie zabiłaś opowieścią o jodze..... Tak się śmiałam, że zachłysnęłam się własną śliną i mąż mnie ratować musiał...w efekcie prawie zwymiotowałam.... :silly:

karolinka, nie wkurzaj nas..... :P

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka