- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipcowe 2013
Mamusie Lipcowe 2013
- moonia154
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Jamajka wcale nie przesadzasz! Babsztyl olewa Ciebie i pomoc Tobie, a Ty masz lecieć jej grządki obrabiać

Bea2a współczuję Ci podobnej sytuacji

Nikita brzuszek masz mały, a jesteśmy chyba w tym samym tygodniu ciąży

Madzialenko umieram z ciekawości, czym naraziła Ci się ta pielęgniarka od noworodków, że ją zjechałaś

Ja jutro idę na KTG- ciekawa jestem co mi wyjdzie

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Nikaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 4
dzięki za wsparcie - samopoczucie mam nadal kiepskie

w poniedziałek byliśmy na wizycie ... nawet jak na te przejścia nie jest źle .. Mikuś ma się dobrze ... mam rozwarcie na 1 palec ... no i w poniedziałek zaczął mi chyba czop odchodzić ... ( taki glutek skrawkami) są bardzo nieregularne skurcze - takie 2-3 razy dziennie więc chyba jeszcze trochę ... Chyba troszkę ta cała nerwowa sytuacja podziałała
postaram się odnieść do waszych postów bo od niedzieli nie nadawałam się przez całą tą sytuację do niczego ... nawet do forum
patrisia śliczny pokoik
Joanna przepięknę zdjęcia z sesji - fajna pamiątka
dziubasek fantastycznie, że zapisałaś się do szkoły, którą chciałaś zrobić - podziwiam
Magda gratuluje synka - widziałam zdjęcia synka na fb - śliczny
goldi odzywaj się częściej
Patrizia jak dobrze , że się odzywasz - nadal jesteś w lipcówkowej rodzinie - jesteś kochana, że nam tutaj doradzasz
bea gratuluje obrony - 5 nono Ty to zdolna jesteś
Sewerynek jest cudowny -zdjęcia rozbrajające
z tego co mi wszystkie mądre babcie i mamusie mówią to podobno chłopcy mają tendencję by przychodzić na świat są bardziej niecierpliwi

kasiak normalnie w napięciu czytałam Twoje kolejne posty ... gratuluje pozdrowienia dla Sebka
oj jak czytam wasze historie z mamami to współczuje ... ja akurat mam kochaną i swoją mamę i mamę męża ... mi bardzie bruździ Wuja ( i jego rodzinka) i Babcia (ta żyjąca - ta co zmarła w poniedziałek temu była bardzo kochana)
jamajka Ty się nie wygłupiaj, - jesteś w zaawansowanej ciąży i masz małe dziecko i nie masz ochoty na roboty w ogrodzie - i tyle:P bądź twarda - postaw na swoje i dziecka zdrowie ( to samo dotyczy Ciebie Bea)
nie wiem czy wszystko udało mi się nadrobić ale nadal jestem troszke skołowana więc wybaczcie jak kogoś lub coś mi umknęło
- emi87
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- nasze szczęście Milunia 13.07.2013r :)

jamajka i prawidłowo- teraz musisz myśleć o sobie i rodzinie a nie o jej grządkach.
Nika no tobie to już tydzień z groszem do terminu zostało wiec lada moment sie moze zacząć

- Nikaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
muszę się pochwalić, że mam bardzo zdolnego męża- w ramach prezentu dla mnie i naszego synka zrobił od podstaw kołyskę - sam ! marzyła mi się kołyska dla Mikusia - no i będzie najlepsza z możliwych :)sprawił nam ( mi i Mikusiowi) niesamowitą niespodziankę - robił to "po cichu"

- Joanna89
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Qltoorka
-
- Wylogowany
- Moderator
-
Tzn. czytałam niedawno taki fajny artykuł jak to się rodziło kiedyś... I różnice między naszymi babciami, matkami a nami są diametralne... Nasze babcie, a już szczególnie te, które mieszkały na wsiach to rodziły w domach i z racji obowiązków domowych i na gospodarstwie nie mogły sobie pozwolić na "dochodzenie do siebie" po trudach porodu tylko zaraz następnego dnia wio do roboty... Wierzycie, że ich mężczyźni pomagali im tak jak teraz nasi nam pomagają? No way...
Nie wiem ile teściowa od Jamajki ma lat, skoro pracuje to chyba jeszcze taka stara nie jest, ale może też już zapomniała jak to jest być w ciąży i po, i nie posiada zrozumienia dla kobiet w tej sytuacji...
Cóż, już nie raz poruszałyśmy temat obcych starszych kobiet, które spotykamy na co dzień w miejscach publicznych od których nie doczekamy się ustąpienia miejsca w komunikacji miejskiej, u lekarza itp... Myślę, że w tym przeświadczeniu, co i te kobity tkwią wspomniane wyżej teściowa Jamajki i babcia Bea2y...
Że przesadzamy z tą ciążą...
- Qltoorka
-
- Wylogowany
- Moderator
-
- Nikaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- agusiaa26
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
ejj ale co się ma ci stać, spokojnie przemyśl wszystko jeszcze raz, ehh współczuje

- moonia154
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Nikaa zazdroszczę Ci zdolnego męża! Po prostu facet ideał

- Joanna89
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Patrizia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 3
- nikita
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Dziś wiem życie cudem jest

wszystko mnie boli po tym ginekologu brzuch cały czas napięty
Nikka zrobisz jak uważasz nic na silę, Pożegnać sie z babcią możesz w inny sposób, trzymaj sie dzielnie
- Nikaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
agusiaa26 chodzi o Mikołaja bo jak powiedział lekarz Mikołaj ma się dobrze ale odpoczywać i unikać zbędnych emocji - do tego jak dojdę spacerkiem do auta to mam twardy spięty brzusiu- boli
dziewczyny jak dziecko powinno być ułożone do porodu ? twarzą do kręgosłupa ? bo u nas na usg widać buźkę
- Qltoorka
-
- Wylogowany
- Moderator
-