BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 10 miesiąc temu #707353 przez dorkiszon
Dobra ja mykam z domu, bo juz latam ze ścierką i zaraz pewnie padne, bo zawsze mnie kusi , a to posprzatać, a to pozamiatać. Ogarnęłam troche balkon.
Miłego dnia.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #707358 przez karolinkanice16
My dzisiaj na pewno do domu byla juz babka i powiedziala ze today go home :D zaraz bedzie moj A. I moze wpadna na chwilke znajomi bo sa akurat w szpitalu

11 lata 10 miesiąc temu #707382 przez dziubasek
Dorkiszon jak nie urok to sraczka ;) jak nie matka to tesciowa ;) ( u mnie obydwie maja coś za uszami) tesciowa modelasia tylko by po sklepach łazila a moja mama wychwala nad niebiosa mojego ojczyma- czasami rzygam juz jej opowieściami. Głowa do gory, sprzątam dużo bo ja czekam na Kubusia :)

U nas noc byle jaka :angry: tzn do 4 byli tragicznie :angry: ... Czy wasze dzieci też robią tyle kupek( moja w nocy zrobiła 4 i wczora 3) co usnela to sraka i pobudka.... No ale od 4 spala aż do teraz... No i pempuszek nam odpadl :)

11 lata 10 miesiąc temu #707433 przez karolcia84
dziubasek u mnie z tymi kupkami tez tak jest jedna zrobi przebiorę 3 minuty i nastepna :))) i już spi a ja musze ja budzic na przebranie i na nowo miagwienie :) u nas dzisiaj mleko w końcu zaczęło naplywac i wyplywac z cycka wiec się ciesze :)) mala to by tylko na cycku wisiała :) nocka ok do 23 mala miała problem z zasnieciem potem zasnela o 3 pobudka i potem dopiero o 6.30 i spala do 9.30 wiec nie mam co narzekac i teraz damesa tez spi :)) u nas kikut cos nie bardzo chce odpaść ale mam nadzieje ze na dniach , polozna wczoraj była i jest wsio ok a powiedzcie mi mamuśki kapiecie dzieci codziennie ??? bo polozna mowila ze nie trzeba codziennie ...

11 lata 10 miesiąc temu #707434 przez Joanna89
Hej kochane

Ja od wczoraj czuje się jakoś inaczej, osłabiona, niewyspana - chociaż spałam całą noc.
Brzusio mnie boli jak na @, czasem twardnieje, w nocy nawet dość mocno aż mnie to obudziło.
Mam wrażenie,że zaraz polecę na kibelek :angry:
Rano jak wstałam z łóżka miałam mokrą bieliznę :dry: po czym poleciała ze mnie galareta, biała, dość gęsta, było jej sporo,nawet pociekła po udach :dry: teraz jest ok, brzuszek boli jak na okres. Dostałam chwilowy przypływ ADHD, odkurzyłam mieszkanie, ułożyłam ciuszki do szpitala dla małej w fotelik..żeby mąż miał pod ręką... Mała daje o sobie znać, ale nie tak często jak pare dni temu.

Zrobiłam sobie kawę i czekam, może coś się rozkręci.

11 lata 10 miesiąc temu #707437 przez yuki
Hej dziewczyny!
Jakiś miesiąc temu tu u Was pisałam ale później tylko podczytywałam.
Ja mam w tej chwili dwa terminy porodu, na 31.07 i na 13.08 :D Ten pierwszy jest z OM a drugi z usg. Według lekarki moja ciąża jest dwa tygodnie młodsza a ja się zastanawiam czy córa po prostu nie jest malutka. Także, tak na prawdę nie wiem kiedy mam termin :ohmy: Kolejną wizytę mam na 01.08 i zastanawiam się czy doczekam (gorzej z wynikami badań, bo wyniki mogę odebrać tylko na wizycie i jak coś się zacznie to będę musiała gnać po nie do lekarza). Wiem tylko, że niezależnie od terminu już mogę rodzić, ciąża na pewno donoszona ;)
Ogólnie to marzy mi się poród 02.08 ale powoli zaczynam czuć, że nie dotrwam. Dzisiejsza noc była koszmarna. Ok. 3 rano obudził mnie silny ból krzyża, twardy brzuch, bóle okresowe, mała wariowała, do tego przewalało mi się wszystko w brzuchu i pojawiła się koszmarna zgaga - takiej jeszcze nigdy nie miałam. Miałam dwa takie silne ataki i parę lekkich. Powierciłam się na łóżku, poszłam na siku, po proszki przeciwbólowe - bo mnie też głowa zaczęła boleć, pochodziłam po mieszkaniu, położyłam się i powoli przeszło. Ale spać nie mogłam, zasnęłam dopiero po 5 i obudziłam się po 9. Rano mnie przeczyściło i jak do tej pory jest spokój. Normalnie już się zaczęłam zastanawiać czy nie rodzę :P

11 lata 10 miesiąc temu #707445 przez Joanna89
No i mnie przeczyściło :dry: :dry:

Kurde przypomniałam sobie ,że koszulę mam niewyprasowaną do szpitala...

11 lata 10 miesiąc temu #707459 przez agusiaa26
Joanna zaczyna sie?? Powiedz Ali niech pogada z moim Julkiem niech tez juz wychodzi;)
Czop chyba ci odlecial, ale fajnie moze na dniach bedziesz tulic juz corcie? Trzymam kciuki :)

11 lata 10 miesiąc temu #707473 przez villcia
Joanna oj, pewnie będziesz następna. Ta galaretka to pewnie czop. Wypij kawulca i poruszaj się trochę. Jak już się coś zaczyna, to trzeba małą Alicję zachęcić do wyjścia. Fajnie masz :) Oby się szybko rozkręciło :)
Ja chyba w piątek poproszę już położną o masaż, bo nie wyrabiam już nerwowo, a mały rośnie mi jak na drożdżach :S

11 lata 10 miesiąc temu #707474 przez Joanna89
Agniesia położna powiedziała,że czasem czop i 2 tyg wcześniej wuychodzi, a ten z rana był okropny hehe , mam nadzieję,że się coś zacznie, dopiero 2 dzień jestem osłabiona , a już mam tego dość :angry:

Skurczy nie mam, czasem brzuch twardnieje ,ale nie boli nic.
Czekam

11 lata 10 miesiąc temu #707477 przez Joanna89
vilcia- kawkę właśnie piję, połaziłam po domu.Potem idę z mama na spacer. Sama jakoś się teraz boje wyjść, czuję się słabo.

11 lata 10 miesiąc temu #707483 przez villcia
No z tym czopem to różnie bywa. Mi w pierwszej ciąży odszedł, gdy brałam wieczorny prysznic, a następnego dnia o 14:11 już miałam moją Julcię przy cycu. Więc może to już... Na razie możesz cieszyć się,że zaczyna już coś się dziać :)

11 lata 10 miesiąc temu #707488 przez Joanna89
Hm no okaże się, póki co dziś poleciało porządnie, bo przez te 3-4 dni było tak trochę tej galarety.

Nie sieję paniki :) Na razie na spokojnie :) Cieszę się,że coś zaczyna się dziać bo ewidentnie czuje się inaczej.

11 lata 10 miesiąc temu #707499 przez dorkiszon
Fuck!!! Teściową zawiozłam wyłazi z gabinetu i mi mówi, ze jeszcze jutro musi tu przyjść i po jutrze z wynikiem. No już ją kur... wożę. W aucie w drodze powrotnej mi mówi, że zrobiła zapiekanke i zrobiła tak dużo , ze dla nas też ma i, że jak ja sobie to przygrzeje w tym piekarniku moim , bo mam taki gazowy, a ja mówie , ze sobie kupie taki mały piekarnik na prąd , bo gazowych nie lubie, a ta mi wyjechała z tekstem to ona do mnie przyjdzie , bo w gazowych piekarnikach ma wprawę i mi zrobi tą zapiekankę to mój troche ździknie jak zobaczy swoja mamusie po przyjściu z pracy hahaha. Najlepsze, że ja mam obiad dla nas i jej mówiłam, ale nadgorliwośc musi być dziewczyny ratujcie mi , bo zaczynam żałować , że tak blisko niej mieszkamy będzie sie wpierdalać. Teraz to wiem.

11 lata 10 miesiąc temu #707501 przez dziubasek
Karolcia my kąpiemy co drugi dzien( malenka ma ładna skórkę i nie widzę potrzeby kąpieli codziennie, położna mi mówiła ze spokojnie z taka skora można kapać co 3,4 dni) Miss miała po porodzie taka sucha skore że kapalam ja codziennie...

Co do czopu to mi z Miss odszedł z domieszka krwi 2 dni przed a teraz od tygodnia odchodził bez krwi a po tym masażu wyleciał z krwią i parę godz później miałam juz Julcie...

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka