BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

12 lata 10 miesiąc temu #742812 przez NataliaK
A ja dziewczynki muszę się pochwalić bo przepełnia mnie radość niezmierna! byłam dziś wysprzątać chałupę i w piątek wracamy do siebie :woohoo: decyzja zapadła wczoraj bo zgwałceniu psychiki męża, że to już czas najwyższy więc od razu dziś pojechałam przygotować wszystko. Achh byle do piątku i koniec pomieszkiwania u teściów :silly:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu #742837 przez dziubasek
Nataliasuper, wreszcie będziesz robić wszytko po swojemu, tylko pamiętaj ze masz o siebie dbać i nie przemęczać sie...

Dziewczyny które dołączyły do naszej fb grupy, jak cofniecie sie do momentu powstania naszej grupy ( jakieś kilka miesięcy do tylu) to tam jest wyszczególnione kto jest kim na forum

12 lata 10 miesiąc temu #742849 przez nala
Natalia, świetnie że w końcu będziecie u siebie.

Dziubasku, próbuje się przekopać do początku, ale jest to nie lada wyczyn :)

12 lata 10 miesiąc temu #742858 przez patrysia305
laseczki dajcie link do termometrów jakie macie, chyba qltoorka i dorkiszon kiedys wrzucały, warto je kupić wg Was??

Natalia super wkońcu będziesz niezależna :)

12 lata 10 miesiąc temu #742919 przez askan2
Natalia super, nie ma to jak we własnym domku :)

Dziewczyny byłam dziś wyrwać zęba (pierwszy raz w życiu), tak mnie napierdzielał ząb mądrości bo nie rósł mi w szczęce i cały czas się kruszył, dobrze że dentystka się zlitowała i mnie przyjęła bez zapisów bo bym chyba nocy nie przeżyła...

Teraz jakiś taki okres na chorowanie, mnie też coś łamie.. zapodałam sobie czosnek, łykam wit C i wapno i dziś nogi sobie wymoczę... mam nadzieję że przejdzie i Ksawek się nie zarazi

Dziubasek nasze dzieciaczki urodziły się tego samego dnia :laugh: nawet nie wiedziałam ;)

Dobrej nocy :kiss: i rzadkich pobudek :P

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #742955 przez dorkiszon
Dzięki za rady z bucikami będziemy szukać w takim razie.
Widzę temat teściowych się przewinął ja dzis własnie u nie byłam z moim na gołąbkach.
W sumie pierdoliła jak zawsze, ale nagle mówi: " no właśnie miałam ci mówić do mamy to jeżdzisz non stop ,a mnie prawie wcale nie odwiedzasz" hahaha no dziwne , zebym ja częściej odwiedzała niz matkę tym bardziej, że z nia nie mam tematu.
Pozatym mam siłe targac dziecko do niej , z wózkiem lipa , bo u niej sa schody i nie wiem kto będzie wnosił ten wózek do niej i jak podałam jej te argumenty to się zamkneła.
Jakos w ciązy ja odwiedzałam, a teraz wiadomo, że tez czasu nie mam, a do mamy jade tez w konkretnym celu raz, że na spacer idziemy z małym, a dwa, że mama mi pomaga i nie raz sie u niej przespalam.
Więc jej powiedziałam, że jak tak bardzo chce to moge z nią iść na spacer, ale wnosić wózka nie bede i się zgodziła , a po chwili sobie myśle ja pierd... ładnie sie wkopałam z nia na spacer lipa hahaha

12 lata 10 miesiąc temu #742956 przez Patrizia

12 lata 10 miesiąc temu #742962 przez kasiak
kasiorek przepraszam za przeoczenie ;) witam również w gronie lipcówek :laugh: rzuć czasem jakiegoś dobrego teksta i czuj się jak u siebie :P
moonia cos jest w tych pieluszkach, ze sie maluchy uspokajaja, najepiej jak jest orzygana :P pod przescieradlem na naszym lozku mam cerate, wiec nie musze po kazdym nocnym karmieniu zmieniac poscieli i tak na plamach z mleka księciuniowi sie spi najlepiej. Tylko go poloze cyca dam, zdoi ile chce i wali w kimono, a nie daj Boze wlozyc go od razu do lozeczka to otwiera patrzalki i baw sie mamo ze mna :P
nataliak no nareszcie wracacie do siebie. Najlepiej "na swoich śmieciach" ;) Nie wiem jak moglas tak dlugo wytrzymac z tesciami! Ten gatunek ludzia powinno sie wysylać z Łajką w kosmos! :silly:
askan problemów z zębami nie zazdroszcze :huh: ja, odpukać na razie mam wszystko ok :) ale jak zawitamy w Pl to tez pójde, bo niby czuje sie ok, ale prorok jeden wie co tam sie z zębami dzieje.

Zdrówka wszystkim schorowanym mamusiom :laugh: jak nic nie pomoże to pomyślcie, że jak szybko nie wyzdrowiejecie to Wam tesciowe przylecą na pomoc :P na miotłach! A te bardziej nowoczesne na odkurzaczu :lol:

12 lata 10 miesiąc temu #743002 przez jorgus_krk
kasiorek witamy ja również dołączyłam niedawno

Nataliak super że już wracacie "wszędzie dobrze ale w domu najlepiej"

dziubasek ja też wysłałam ci zaproszenie na facebooka, chętnie dołącze również tam do Was

moonia nasz Kubuś zawsze usypia z pieluszką przy buzi, bardzo go to uspokaja

mnie rozkłada coraz bardziej, z nosa mi się leje ale na szczęście małemu chyba, tfu tfu przechodzi

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #743059 przez Qltoorka
Jamajka, dzięki za Forfitra :kiss: Cudo :laugh:

moonia, a widzisz....teściowa jednak coś tam wie ;)

patrysia, proszę, oto link. allegro.pl/termometr-na-podczerwien-0-10...sek-i3506361881.html
Ja jestem zadowolona, chociaż użyłam go kilka razy ledwie a on już płacze, że baterię trzeba zmienić... :huh:

Natalia, cieszę się razem z Tobą... w końcu... tylko obiecaj, że nie będziesz się forsować za bardzo...

askan, poważnie, pierwszy raz....? Szczęsciara :)
A Ty karmisz piersią? Bo jak zapodałaś sobie czosnek na przeziębienie to uważaj...podobno czosnek zmienia smak mleka i dziecko może nie chcieć jeść... No życzę Ci, by Ksawiemu czosnek smakował :)

kasiorek
, witaj :) Lepiej późno niż wcale ;)

Patrizia, CUDOOOOOOWNE!!!!!! Ależ się wzruszyłam tym zdjęciem!!!! :kiss: :kiss: :kiss: Dziękuję :)Zapisuję na kompie dla potomnych :) Nasze lipcowe dzieciaczki :)

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #743066 przez kasiak
Kuźwa jak trzeba żeby pogadał w dzień to nie, a teraz leży i drze sie na zwierzątka z karuzeli! Nie gaworzy tylko sie drze! Aaaaaaaaa i baaaaa i uaaaaa ile natura w płucach dała :ohmy: A ja głodna! Buuu :silly: powiąże go zaraz, że ani palcem nie ruszy i zobaczymy które z nas jest cwańsze :P przypuszczam, że przegram sromotnie tą walkę :lol:

Edit.
Jak nic nie pomaga to znaczy, że dzioba trza cycem zatkać i rozmowa sie konczy :) wiazanie przegralam w przedbiegach ale z cyckiem nie ma szans. Remis :laugh:
A ja herbatka i jakies lekkie żarełko, nom nom nom :laugh: :S

12 lata 10 miesiąc temu #743072 przez Qltoorka
karolinap, zapomniałam Ci napisać, że wczoraj wysłałam Ci paczuszkę ;) Tylko się nie śmiej z jakości pakowania :laugh: Za przesyłkę zapłaciłam 11 zł

12 lata 10 miesiąc temu #743080 przez karolinkanice16
Hej laski :)
Mój A. zabrał mnie na zakupy ale oczywiście sobie nie kupiłam praktycznie nic ale za to Ksawciowi Bouncer spodobał mu się i już w nim śpi :), niestety musimy go wymienić bo popsuta jest jedna część :/.

My też lecimy za kilka tygodni do Polski jakoś w październiku i boje się tego lotu jak nie wiem.

12 lata 10 miesiąc temu #743085 przez kasiak
Ja juz mam kupione bilety. Na 05.10 a powrot nie wiem, ale pewnie ze 2 tyg posiedzimy. Najbardziej to sie boję jak mi w trakcie lotu walnie taką petardę, ze obsra sie po pachy. Bo zawsze wtedy jest wrzask potworny, nawet cyc nie pomaga.
Ostatnio w Pl bylismy rok temu, wtedy wlasnie zamarzyl mi sie bobas i jest :) pyk pyk i "forma zalana" jak to mężu powiada :laugh: ach juz rok minął, kiedy? :ohmy:

12 lata 10 miesiąc temu #743086 przez dziubasek
Dacie rade w samolocie Kasiak usiadz z tylu na wylocie bo w tylnim kibelku zazwyczaj jest miejsce do przebrania i no panic wszystkie dzieciaki sie dra podczas lotu twoj nie bedzie wyjatkiem ;)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka