- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipcowe 2013
Mamusie Lipcowe 2013
- NataliaK
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Moje dzeicię w końcu nauczyło się pokazywać "papa" i jaki jest duuuży, robi też rączką przy ustach jak indianin

no i ciekawosta z ostatnich dni...głodziłam moje dziecko. Tak, niestety ale wyszło szydło z worka. Janko na kolację zazwyczaj jadał kasze, kaszke i takie tam papki. Aż w końcu kilka dni temu dałam mu 2 kanapki z dżemkiem, zjadł całe, ze skórkami a po jakiejś godzince kąpiel i mleczko. No i chłopina obudził się dopiero o 7 rano. Nie obudził się w końcu na mleko, nawet na smoka nic. Od tamtej pory daję mu wiecej jedzonka na noc bo pewnie był głodny skoro się budził i wypijał mleko, i jest naprwdę spoko, zdarza mu się że zapisknie ale dostanie smoka i śpi dalej. Nie ma już mleczka w nocy, mam nadziję, że już tak na stałe

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Nikaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 4
chyba w końcu forum działa

mam nadzieję, że forumki powrócą - tęsknie za postami

- kasiak
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Sebek- mój mały Piszczuś Pan :-)
U nas wszystko ok. Młody coraz bardziej cwaniakuje. Tupta po całej chałupie, rozwala zabawki, pomaga mi przy praniu i przy zmywarce. Jeździmy na spacery rowerkiem. Na szczescie wybiłam dziadko z głowy kupno takiego, bo znajomi nam pożyczyli. Ich syn już wyrósł z siedzenia na rowerku, a jeszcze nie umie pedałować, więc my go chwilę poużywamy.
A poza tym to proza życia.
Dobrze, że chociaż pogoda fajna

- uniuni
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- ..I have dark soul you will never see through it..

Dziubasek, a czym wypełniasz?
Nikaa ja właśnie z praniem walczę w międzyczasie, pralka z suszarką pracują aż szumi w całym domu

Natalia Zazdroszczę apetytu Jankowego

Villcia dzięki Bogu wszystko dobrze się skończyło! Sprawdziłaś ile siwych włosów Ci przybyło? Ja to bym jeszcze przez tydzień problemy żołądkowe miała.
Kasiak ja rozpocznę falę wpisów na forum

- dziubasek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 1
uni i Natalka robiłam mezoterapie igłowa do tego zastrzyki z witc i rutyna i kwasem( na przebarwienia)- ogólnie z efektu jestem mega zadowolona na pewno to powtórzę jedyny minus to bol pomimo znieczulenia no i dwa dni po zabiegu widać było miejsca po wkluciach.
Co u nas? Wszystko git- Julka chodzi a raczej biega za Majka

buzki
- NataliaK
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

u nas już ok. Janek miał 3dniówkę. Dwa dni mega temp po 40 stopni i 3 dzień wysypka. Weekend był tragiczny, mały cały czas był marudny, spał i nie bawiło go nic. Tylko apetyt mu pozostał o dziwo. Noski na czuwaniu i robieniu okładów wieć byliśmy mega wymęczeni wszyscy.
wiecej napisz epónie bo mi sie obudził spioch

- jorgus_krk
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Pogoda rewelacja się w końcu zrobiła więc mały prawie cały czas na polku buszuje. Uwielbia gonić (oczywiście na czworaka) po trawie i skubać wszelkie kwiatuszki, mlecze, koniczynki i cap do buziaka

Poza tym przyplątał się do nas jakiś katarek ale chyba taki ząbkowy bo przebija się nam górna jedynka i mam nadzieję że w końcu wyjdzie. Poza tym mały rośnie jak na drożdżach a mi czas ucieka niesamowicie....
- uniuni
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Natalia to chociaż trzydniówkę macie wszyscy za sobą, na więcej czekam nadal

Jorgus jeszcze raz dzięki za ogarnięcie sprawy z łóżeczkiem

Z uważaniem na to co do dzioba wkłada synek mam już małe doświadczenie, bo tak jak w domu sobie pięknie moje dziecię chodzi, to na podwórku od razu pada na kolana i zbiera wszystko co znajdzie. Umowa jest taka, że może zjeść tylko jeden kamyczek dziennie

- dziubasek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 1

A co do wkładania wszystkiego do buzi to Julka to samo( jak jesteśmy w ogrodzie to od razu bierze się za konsumpcje trawy i stokrotek

No i moja Julka dzisiaj zawołała Maja za Majka( Majka przeszczesliwa

My wczoraj byliśmy w zoo a dzisiaj mamusia upiekla torta dla Maji ( bo my świętujemy urodziny naszych kobitek kilka razy w roku

- karolinap
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Też miałam iść z moim brzuchem, bo podobno jest jakiś super peeling który można zrobić na brzuchu kiedy rozstępy są jeszcze w miarę świeże. A moje coraz starsze a czasu brak zeby się gdzieś wybrać.
I jak tu strój kąpielowy kupić??? Wczoraj ciocia przyjechała i tak z politowaniem 'uuu, widzę wyciągnęła Ci Pola cycki' sobie mysle, przeciez wiem, nie musisz mi o tym przypominać. Na początku cieszyłam się ze są o rozmiar mniejsze ale krótko. Rozmiar rozmiarem, moze i nie byłyby takie starsze gdyby nie ta ich wiotkość,no ale trudno, juz nic nie zrobię.
Wogole jak pomyśle o tym jak Uni biega, to aż chce też się wybierać wieczorkami, choć na godzinkę, chociaz na pół, ale ja tak nie nawidze biegać, ze nie wiem czy kiedykolwiek zacznę

Teraz taka piekna pogoda, ze nawet na spacer nie chce mi się tyłka ruszyć, tylko rozkładam koc i leze z Pola.
Polcie złapał katarek, chyba musiało ją przewiac. Bidulka meczyla sie wczoraj cala noc a ja z nią, tylko noszenie i głaskanie pomagało. Maz wrocil z pracy po nocce, wyspal się i zmiana - ja do łóżka, on do Poli bo ledwo co funkcjonowalam po tak zarwanej nocy.
Natalia - no to ładnie jak od razu taka zmiana po chlebku z dzemikiem. A jaki dżem dałaś? Ja dżemu jeszcze nie podawałam Poli, nawet o tym nie pomyślałam, bo sama rzadko jadam dżemy.
Jeszcze raz napisze jak bardzo zazdroszczę Wam tego Krakowa! Tego spotkania!
Wieczorem mowie do mojego A. - a dzis dziewczyny się spotykają w Krakowie, a on na to - to jedziemy, jeszcze zdążymy

Pol żartem, pol serio - choć wolałabym serio

Mowie mu o tym jak ostrzegła dziewczyny Magdalenagal, ze maz jej nie jest obrażony tylko po prostu jest jej przeciwieństwem, na co on: czyli tak jak ja?

W ogóle jestem ciekawa jak to jest zobaczyć się na żywo

Dobrze, idę dalej spać bo coś się dziecko zaczyna kręcić. Buzka
- uniuni
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Moje cycuszki też smutne zwisy nie przejmuj się

- villcia
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Jak miło, że forum znów działa!
Ja jako weteranka coś Wam napiszę o cycuchach, w końcu dwójkę wykarmiłam.
Teraz mam takie ogromne, że jak zakładam stanik z podnośnikiem to wyglądam jak bym miała silikony. A bez stanika, oczywiście grawitacja wzywa…Ale na pocieszenie dodam, że w dwa lata po Julce wróciły do formy, rozmiaru i nabrały jędrności, więc liczę, że tym razem będzie podobnie.
Cieszę się , że spotkanko w Krakowie było udane.
Nasz wyjazd do Manchesteru okazał się totalną klapą.

W końcu doczekałam się od Alanka słówka – mama. Cudownie

Pozdrowionka i miłego weekendu!!!
- jorgus_krk
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Bardzo fajnie było zobaczyć się na żywo i nasze dzieciaczki dlatego ucieszył mnie pomysł na wspólny ogromny zjazd wszystkich lipcówek ale chyba coś ucichło? Czy może nie jestem na bieżąco i coś więcej wiadomo?
Nam znowu daje w kość górna jedynak która za nic w świecie nie chce się przebić

Poza tym upału nie z tej ziemi nastały a dziś jak wracaliśmy z basenu to taka była ulewa z piorunami i gradem jakiej dawno nie widziałam a nasz synuś cały czas smacznie spał i kompletnie go nie ruszyło aż byłam w szoku że się nie obudził.
- villcia
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

- Nikaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 4