BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

12 lata 3 miesiąc temu #567595 przez bisbas
Kasik88 nie martw sie predzej czy pozniej sie dowiesz :) u mnie to niejest takie oczywiste bo to bedzie moje ostatnie Usg a prywatnie musialabym jechac chyba do Londynu a dosc daleko mam no i cena przerażająca ok 200 funtow

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #567597 przez agusiaa26
askan2 dawaj przepis na to cudo, mniam :silly:

12 lata 3 miesiąc temu #567600 przez Kasik88
agusiaa doczekamy się i my,
bisbas no tak w UK ta opieka trochę dziwna jest, ale będę trzymać kciuki, żeby pokazało co między nóżkami ma :)

12 lata 3 miesiąc temu #567603 przez kasiak
askan2 napisał:

Która ma ochotę na sernik ? ;) jeszcze ciepły....

Ja chce! Serniczek, mniam :laugh: ja nie robię bo mąż nie lubi :angry: no i twarogu tutaj nie ma gdzie kupić...w Norwegii mają dużo różnych rodzajów sera ale zwykłego twarogu w kostkach ni ma :dry: jak już to taki na kanapki, w opakowaniu jak nasza śmietana :dry:

12 lata 3 miesiąc temu #567609 przez bisbas
ale kusicie tymi specjalami dziewczyny mnie do gotowania i pieczenia nie ciagnie zrobienie obiadu i kolacje oraz jedzonka dla synka to szczyt moich mozliwosci poki co moze sie to zmieni ale na razie sie nie zapowiada :)

12 lata 3 miesiąc temu #567611 przez agusiaa26
kurcze dziewczyny ale ten czas leci, na moim suwaczku juz 18 tydz, to już 5 miesiąc :ohmy: o matko im happy :woohoo:

12 lata 3 miesiąc temu #567632 przez bisbas
no tak leci leci ale końcówka niestety bedzie sie ciagla nie będziemy sie mogly doczekać przytulenia naszych maleństw i bedzie nam sie dłużyło poki co oby siedziały w brzuszkach jak najdłużej :)

12 lata 3 miesiąc temu #567659 przez dorkiszon
Qltoorka napisał:

Mam taki sam stosunek do nosidełek jak alba77... Chusty tak, nosidełka nie. I ta pozycja nr 5 w tym linku który dorkiszon przesłałaś-katastrofa dla kręgosłupa....

Ale co w pozycji 5 dzieje się dosłownie z kręgosłupem dziecka, bo nie rozumiem ?
Nie znam się :)

12 lata 3 miesiąc temu #567683 przez dziubasek
Bisbas a ty juz dostalas ta wielka ksiazke ciazy? (ta co sie z nia idzie rodzic i na wszystkie wizyty zabiera)- bo tam jest napisane ze my w UK mamy 3 usg i ostatnie po 31tc, a jesli nie urodzisz do terminu to w dzien terminu kolejne. Kolezanka w Londynie tez tak ma wiec ty tez powinnas.
Dziewczyny dajcie sprawdzony przepis na ciasto do pierogow(mam ogromna chetke), tylko taki dla debili ;) bo ja kulinarne beztalencie ;)

12 lata 3 miesiąc temu #567693 przez emi87
dorkiszon fajne te nosidełko i cena na prawde niewielka. choc podobno dla kręgosłupka sa niebardzo...ale lepiej zapytac pediatre :)
ja nie wiem czy sie zdecyduje na chuste, wole nie obciazac az tak swojego kregosłupa to raz, dwa taki maluch strasznie grzeje i sie bedziemy grzac nawzajem a dodatkowo nie chce przyzwyczaić bo siku nie bede mogła w spokoju zrobic hehe co niwe oznacza ze nie bedzie moje dziecko przytulane,calowane i przekochane przez wszystkich :) a mamusie najbardziej hihi

bisbas super! trzymam kciuki za godzinke zebyscie we 3 mogli popodziwiac nowego członka rodziny :)

askan zabije!! ty mi takich rzeczy nie pokazuj bo mi jezyk do du*y uciekł..... :S

sie w marcu nam tabelka pokoloruje hihi

a ja włąsnie usmazyłam naleśniory :P
a jutro lece po kefirr do sklepu i z ziemniaczkami bo mi któraś smaka narobiła :P

12 lata 3 miesiąc temu #567704 przez askan2
Dziewczyny podaję przepis, sernik jest naprawdę dobry (mimo że z sera z wiaderka) i łatwy w wykonaniu (robiłam go pierwszy raz)

pyszniejest.blogspot.com/2011/09/sernik-krakowski.html

12 lata 3 miesiąc temu #567718 przez dorkiszon
Wszystko teraz krytykują chodziki, nosidełka i wiele innych rzeczy.
Moja kuzynka chodziła w chodziku cały czas i kręgosłup ma super prosty do teraz nigdy nie maiła wady postawy.
Nosidełka wydaje mi się skoro mają atesty "matki i dziecka" to chyba nie są szkodzące na ich postawe. Chust kiedyś nie było wogóle wtedy nikt nie mówił, że nosiedełko jest złe. Chusta stała sie nagle modna rozumiem, że jest fajna i niezastąpiona, ale wtedy nosidełko jest juz złe dla dziecka ?

12 lata 3 miesiąc temu #567766 przez Qltoorka
dorkiszon napisał:

Qltoorka napisał:

Mam taki sam stosunek do nosidełek jak alba77... Chusty tak, nosidełka nie. I ta pozycja nr 5 w tym linku który dorkiszon przesłałaś-katastrofa dla kręgosłupa....

Ale co w pozycji 5 dzieje się dosłownie z kręgosłupem dziecka, bo nie rozumiem ?
Nie znam się :)

pl.lennylamb.com/articles/4_nie_no%C5%9B...zodem_do_%C5%9Bwiata
samo zdjęcie jak dla mnie wyglada dość nienaturalnie...Komu byłoby w takiej pozycji wygodnie z nogami zwieszonymi :P

12 lata 3 miesiąc temu #567770 przez Qltoorka
A ja właśnie byłam na zakupach w Realu. Któraś pisała o promocji tam na śpiochy i bodziaki... Faktycznie, kupiłam kilka body w kwotach 2,50-4,50 za sztukę :) tylko trzeba było przebierać jak w szmatexie, ale nawet mój mąż się zaangażował :)

12 lata 3 miesiąc temu #567779 przez dorkiszon
pl.lennylamb.com/articles/4_nie_no%C5%9B...zodem_do_%C5%9Bwiata
samo zdjęcie jak dla mnie wyglada dość nienaturalnie...Komu byłoby w takiej pozycji wygodnie z nogami zwieszonymi :P[/quote]

To jest reklama chusty chciałabym widziec jak lekarz się wypowiada na temat nosidełka :)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka