- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipcowe 2013
Mamusie Lipcowe 2013
- Jamajka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Dzieci ani szklanek w domu nigdy nie za dużo :)
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kasiak
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Sebek- mój mały Piszczuś Pan :-)
kasiak wpółczuje, musisz to jakoś przetrwać a brałaś nospe?? raz na jakiś czas można wziąć:/ mi całe szczęście plecy już przeszły, może wygimnastykuj się troche
Od kiedy wiem, że w ciąży jestem nie wzięłam ani jednej tableki, żadnej. W domu nie mam nospy bo mi nie pomagała nigdy, a tu w aptece to nawet nie wiem gdzie i co mogę kupić...jeden z minusów mieszkania za granicą

- dorkiszon
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Ja chodze na spacery kiedy tylko moge i ćwicze na siłowni w miare możliwości i staram się iść raz w tygodniu na basen. Nie można się tak zastać, bo organizm ma gorsza kondycje, a i tak jest juz dosyc obciążony. Nospy nie brałam ani razu tylko jak mnie bolało spacery wolne, ale ruszałam się.
Moja koleżanka jest w ciąży i tak umiera, a nie rucsza sie wogóle praca siedząca w odmu tez siedzi na basen nie na spacer nie. Nie rozumiem takich ludzi.
- agusiaa26
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
a czemu nie bierzesz tabletek boisz sie o dzidzie? myśle ze nie ma co tak chuchac i dmuchac, jak boli to można coś zarzyć
- emi87
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- nasze szczęście Milunia 13.07.2013r :)

Jamajka ale ci dobrze, mamciu jak ja bym zjadła teraz taka octowa sałatke albo wisienki o mmmmm

- dorkiszon
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Ja to moge potwierdzić, bo chodze.
Lepsze to niz siedzenie na dupie

Więc ja niewątpie w zbawienne właściwości basenu.
- agusiaa26
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- dorkiszon
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Pozatym mam zgage po occie. Moge ci dac

- kasiak
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Sebek- mój mały Piszczuś Pan :-)
kurcze to musisz jakoś wytrzymać:/
a czemu nie bierzesz tabletek boisz sie o dzidzie? myśle ze nie ma co tak chuchac i dmuchac, jak boli to można coś zarzyć
Nie brałam tabletek bo po prostu nie mam niczego co można brać w ciąży. Tylko jakieś ibupromy itp. Nospy ani czegoś dla kobiet w ciąży nie kupowałam. Zreszta do tej pory nic mi nie było na tyle żebym musiała brać leki, dopiero od soboty mam takie problemy. Zaczęło się po kręglach, chyba się trochę przeciążyłam wtedy, ale powinno przejść już dawno...

- emi87
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- nasze szczęście Milunia 13.07.2013r :)
- Jamajka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Dzieci ani szklanek w domu nigdy nie za dużo :)
- agusiaa26
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
ja niestety nosze podpaski bo wkłądki nie dają rady-luteina ciągle wypływa. Przed termami nie brałam luteiny ale myśle że w takiej sytuacji zaaplikowałabym tampona

- dorkiszon
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Naturalne witaminy lepsze niż syntetyczne
Witaminy syntetyczne można przedawkować, co w przypadku naturalnych związków jest znacznie trudniejsze. Dotyczy to zwłaszcza witamin A, E, D i K rozpuszczalnych w tłuszczach. Jeśli łyka się je w duzych dawkach, mogą kumulować się w organizmie i zaszkodzić. Nadmiar witaminy A zakłóca pracę wątroby, serca, układu nerwowego. W przypadku kobiet w ciąży może prowadzić do wad rozwojowych dziecka. Przedawkowanie witaminy D grozi przewlekłym zmęczeniem, chudnięciem, w skrajnych przypadkach zwapnieniem tkanek miękkich, np. nerek, serca, płuc czy naczyń krwionośnych. Nadmierna ilość witaminy E powoduje osłabienie, senność, pogorszenie sprawności mięśni, a witaminy K – prowadzi do anemii, żółtaczki i uszkodzenia mózgu. Witaminy rozpuszczalne w wodzie, których nadmiar jest usuwany z organizmu z moczem, też maja skutki uboczne, jeśli się je przedawkuje. Witamina C może uszkodzić nerki, a witamina B6 – nerwy. Sprawa bezpieczeństwa syntetycznych witamin budzi coraz większe kontrowersje. Niektóre badania wykazują, że witaminy A i E zamiast zmniejszyć ryzyko śmierci, mogą je nawet zwiększać.
Aha i jesli chodzi o śmierć to słyszałam taki przypadek, że na skutek brania przez kobiete syntetycznych witamin nowordek po urodzeniu zmarł.
- agusiaa26
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- alba77
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
nooo ale dopiero po pewnym czasie nabrałam dystansu zrozumiałam że każde dziecko jest inne,każde potrzebuje czego innego i nie ma się co stresować porównywać z innymi a jak się czyta te wszystkie mądre książki i poradniki to też z dystansem