BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

12 lata 2 miesiąc temu #568245 przez dziubasek
Czesc Dziewczynki:)
Ja tam tez niemam nic przeciwko duzym dzieciakom, mysle ze witaminy nie maja na to za duzego wplywu... Co prawda nie zdolalam urodzic Miss naturalnie(4,5kg) ale mam kolezanke ktora calkiem naturalnie urodzila 5kilowe baby:) JA sie nie faszeruje witaminami bo moj organizm nie przyjmuje witamin w sztucznej postaci, staram sie jesc zdrowo i jak na razie ma dobre winiki.
Moj bobas codziennie wieczorem daje mi niezly popis swoich umiejetnosci:)
Bisbas i Karolinkanice a wy kupujecie cos online? Dajcie jakiegos linka bo ja z Miss niemam jak buszowac po internecie.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #568250 przez Kasik88
Termin oddania gonił, no a trzeba było to zrobić. Spięło się poślady i się napisało :) Z tymże miałam świetnego promotora, poprawki pracy mgr przynosił mi do domu :) no i kontakt był supper, zawsze służył pomocą. Najbardziej męczyłam się z dyskusją, bo w Polsce nikt takich badań jak ja nie przeprowadzał, więc wszystko z literatury zagranicznej po angielskiemu było, i na tłumaczeniu strasznie długo zeszło. Ale najważniejsze, że obrona już za mną. Teraz tylko muszę skończyć instruktora odnowy biologicznej w czerwcu. ;)

12 lata 2 miesiąc temu #568251 przez Jamajka
emi czuję bez dotykania, ale to są takie kopniaki i wirowanie wewnątrz macicy ;-) Brzuch mi się nie uwypukla, bo dzidziuś jeszcze za mały jest.. ja po prostu czuję uderzenia w środku i to jest cudowne ;-) Ale przez brzuch jeszcze nie mogę wyczuć i mój M. też nie.. kiedyś jak leżeliśmy i akurat młody kopał a M. miał rękę na brzuchu i nie czuł niestety ;-) Jeszcze troszkę go podtuczę i będzie kopał jak godzilla ;-)

12 lata 2 miesiąc temu #568263 przez Kasik88
emi ja też czuję bez dotykania, od czasu do czasu widać nawet jak się przemieszcza bo brzuch się faluje wtedy, raz sprzedało kopniaczka w momencie kiedy miałam rękę przyłożoną to wtedy poczułam. A powiem Wam że czuję tego mojego łobuziaka/łobuziarę jak tylko usiądę albo się położę :) Chyba wtedy się budzi.

12 lata 2 miesiąc temu #568268 przez patrysia305
emi moje kopniaczki tworzą czasami uwypuklenia aż się zdziwiłam jak pierwszy raz to zobaczyłam ciekawe jaki maluszek jest duzy, ogólnie to za pierwszym razem się przestraszyłam że to jakieś skurcze ale wydawały mi się za częste

kasik88 no to jak mi się uda czerwiec będzie dla nas ważnym miesiącem :) poświętujemy trochę i później lipiec da nam wspaniałe niespodzianki :)

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #568269 przez emi87
widze ze kazdy inaczej to czuje :) jeszcze chwila i wszystkie sie dowiemy :) ja narazie miałam ze 3 razy tak jakby mi wielka bańka pekła pod skóra i czasem takie bolesne "kopniecie?" :)
i jak przykładam reke to czuje pukanie :)

ja tez swoja prace napisałam w tydzien bo musiałam czekac do września zeby zrobić badania wsród dzieci a w październiku sie broniłam :D wiec siedziałam całymi dniami i nocami - tabelki, wykresy ale poszło :)nawet miałam brac udział na najlepsza prace ale ze nie szłam dalej na mgr to niestety (wiadomo nie ma co inwestowac w studenta ktory juz u nich kasy nie zostawi)...w kazdym badz razie ja byłam z niej dumna :)

12 lata 2 miesiąc temu #568270 przez Kasik88
Oj tak patrysia masz rację :) będzie owocnie :))

12 lata 2 miesiąc temu #568271 przez dorkiszon
Mój też kopnie, ale mój mąż zdążył juz kilka razy wyczuć jak kopie, ale nie raz ja czułam, a on dłonia nie czuł :) Mnie narazie raz tak mocno kopnął, a ogólnie to tak lekko.
Najlepsze wczoraj jak ogladałam porodówke co się dzidziuś urodził i płakał to kopał mnie i się wiercił ciekawe czy to zbieg okoliczności czy nie.
Zawsze tez jak się obudze i się przeciągam to mnie kopnie kilka razy jakby tez wtedy się obudził :), a potem on śpi, a ja jem śniadanie :)

12 lata 2 miesiąc temu #568277 przez Kasik88
Moje dziecię reaguje znowu na starszego braciszka, jak śpiewa, albo cos mówi to zaczyna się wiercić :) Wspaniałe uczucie i już jaka więź się tworzy :)

12 lata 2 miesiąc temu #568287 przez dorkiszon
Ale ja mam tez tak, że czasami sie boje mojego stanu jak wyglądam i wogóle taka jakby deprecha.
Innego dnia znowu się ciesze i jestem dumna.

12 lata 2 miesiąc temu #568289 przez Kasik88
darkiszon mam dokładnie to samo, i mnie to irytuje to moje zachowanie ... no ale co zrobić hormony

12 lata 2 miesiąc temu #568295 przez emi87
fajnie sie teraz czyta jak piszemy o ruchach dzieci o wyprawkach itd :) jak sobie przypomne jak pisałyśmy te kilka miesiecy temu o brrrrr teraz same fajne rzeczy i dobre nowiny :) oby tak dalej!

lece do sklepu :*

12 lata 2 miesiąc temu #568312 przez dorkiszon
Mnie tez czasami sie tego boje, że tak się czuje.
Mam nadzieje, ze nie bede miała jakiejś deprechy po porodzie.
Ja tak planowałam moje dziecko, a teraz taki stresik i doły.
Napewno nie jest to najpiękniejszy okres mojego zycia jak to mówią.
Jak się rusza to wtedy się bardzo ciesze i mi lepiej i dam rade dla niego, bo musze.

12 lata 2 miesiąc temu #568321 przez dorkiszon
Jeszcze druga rzecz to martwi mnie to, czy dam rade, bo nigdy nie miałam noworodka na tak długo pod opieką :) czy wszystko dobrze będę robiła itp.

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #568322 przez kasiak
Mój mały mnie dzisiaj obudził kopniakiem :-) rzadko nie śpię o tak wczesnej porze jak dziś...

Pytanie mam do mam, które używały chust: jaki macie model, co polecacie? Już od dawna wiedziałam, ze jak będzie dzisiuś to będę używać chusty tylko nie wiem co wybrać. Byl raz program na ddtvn właśnie o chustach i fajnie to wyglądało.

Oparłam sobie tableta na brzuchu, koło pępka i mały go skopał! Fajnie podskakiwał razem z brzuchem :laugh: mój mały piłkarz :-)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka