BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2013

11 lata 10 miesiąc temu #702116 przez Joanna89
Jak stoję to kładę rękę ,ale jak siadam to jest w górze i tak już zostanie :)
Mój już się obniżył 3 tyg temu, lekarz potwierdził, pomierzył, ale może jeszcze trochę opaść, tylko gdzie hehe

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #702117 przez MZS
Joanna89- super wyglądasz i widać , że nastrój też wspaniały :)
Monix- jesteś mistrzynią- trwasz!! brawo!!

Ja dziś w końcu wzięłam się za pranie :) dziś pranie, jutro prasowanie. Dobrze, że mam dwie łazienki w domu, bo jedna właśnie jest w remoncie specjalnie na przyjście Franka :)

Dzwonił Pan ze sklepu i mam już do odebrania wózeczek Tako Dalga Classic. Już nie mogę się doczekać kiedy go odbiorę :)

Wczoraj o 23 Franiu strasznie mi dał w kość. Zaczęłam , więc spacerować po domu , aby go troszkę ukołysać. Od dziś puszczam o tej godzinie kołysanki - może pomogą.

11 lata 10 miesiąc temu #702136 przez Joanna89
MZS dzięki:) u mnie też wisi dziś cały balkon prania ,aż ciemno mam w salonie hehe
Mi kołysanki nic nie pomagają, moja jest aktywna ciągle, nie wiem czy ona wogóle śpi.
Puszczałam z misia ,ale jeszcze bardziej jej sie podobało, nawet kołysanie biodrami nie pomaga. Najlepsza jest dłon taty, ale tata nie zawsze jest blisko:)

11 lata 10 miesiąc temu #702157 przez mami_nka
Monika moja mama ze mna przytyła 28kg ;) a ty masz dwójkę wiec spokojnie nie jest zle :) i tak pewnie wygladasz cudnieee

u mnie mała dzis słabo aktywna.... eh

11 lata 10 miesiąc temu #702165 przez Joanna89
Moja mama ze mną 7kg, ja 8kg i chyba już mi nie przybędzie-dzięki Bogu.

11 lata 10 miesiąc temu #702175 przez agniesia1604
Joasiu,
mi lekarz powiedział że te nasze dzieciaczki w brzuszku to one się nie BUDZĄ... że one cały czas śpią tyle że się ruszają podczas tego snu :)

Wiec Twoja mała to śpi ale strasznie się rusza w tym śnie :)
Mój Staś ostatnio tez się często rusza i praktycznie w każdej godzinie go czuję jak nie cały czas:)

Czasami tak ostro ze to aż delikatnie boli :P

Dziś na obiadek robię OGÓRKOWĄ:)

11 lata 10 miesiąc temu #702185 przez Niesia
No właśnie ja dziś przeczytałam, że teraz dzidzie już praktycznie tylko śpią i dużo śnią. Tylko, że ich sny to nie obrazy a raczej dźwięki.

Ale co racja, to racja... tatuś zawsze działa uspokajająco. U nas pomaga jak K Położy głowę na brzuchu i mówi do Laurki :) Zazwyczaj budzę się rano bo mała kopie i rano K zobaczył, że brzuch mi skacze a ja nadal śpię. I ja sobie spałam a ten zabawiał się z małą, mówił do niej, nagrał filmik... :)

Fajnie tak widzieć, że nasi mężczyźni się cieszą z maluchów i widać, że kochają :)

11 lata 10 miesiąc temu #702191 przez Joanna89
Kurcze to jak moje dziecko śpi robiąc takie akrobacje to strach pomyśleć co by było gdyby nie spała...O rany, nie wiem ile w tym prawdy, ale pomimo wysokiego progu bólu zdarza mi się popłakać jak dostaje po żebrach i w pipkę główką.

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #702196 przez Niesia
Ja płakałam jak mała okopała mi wątrobę i jęczę gdy czuję nagłe i wręcz bolesne ukłucie w piczce :P

A ścięgna w pachwinach tak mnie bolą, że aż swędzą :|

Ale co ja narzekam... co ma powiedzieć Monix. :unsure:

11 lata 10 miesiąc temu #702203 przez katarzynaxxx89
Śliczne brzuszki, no też słyszałam że dzidzie śpią prawie cały czas w brzuszku mój to spokojny ostatno trochę bardziej aktywny ale jak się rusza to nie boli. Zostało mi 3 tyg do porodu

11 lata 10 miesiąc temu #702205 przez agniesia1604
Właśnie to wszystko zależy jak się ułożą...
Ja wiem że teraz Staś napiera bo mam więcej śluzu niż zwykle i często muszę zmieniać wkładki...

Chyba zbliża się godzina zmęczenia... wczoraj tak się nie czułam jak byłam aktywna...a dziś jak siedzę w domku to jakaś taka zmęczona i padnieta jestem :)

11 lata 10 miesiąc temu #702213 przez Joanna89
agniesia ja obfitszą wydzielinę mam od kąd mała jest obrócona w doł czyli od 31 tygodnia.Wkładkę zmieniam co 1-2 godziny.

Niesia mnie pachwiny bola czasem w nocy i to po sexie zazwyczaj :P

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #702214 przez ziii
Cześć kochane,

Monix, jak dobrze, że jeszcze jesteś z nami - i to w komplecie! Trzymaj się dzielnie!

Ja wczoraj zwątpiłam przy pakowaniu walizki do szpitala. Wystarczy, że włożę pieluchy dla małęgo, dwie paczki podkładów poporodowych i... 3/4 walizki zajęte. A gdzie reszta?! :ohmy:

No i mam przygotować ciuszki na pierwszy raz dla maluszka - zaraz po porodzie - i włożyć to wszystko do rożka. Tylko co? I jaki rozmiar? Boję się, ze 56 może być za małe... A jak włożę 62 i się utopi w tym? No i własnie co wybrac? Pajacyk? Do tego jeszcze body? Czy moze półśpiochy i body z długim rękawem? Ale zagwozdka :angry:

Co do brzuszka, to obwód nie urósł mi jakoś bardzo przez ostatnie 2/3 miesiące - mam 104 cm w pasie, ale mocno zaokrąglił się w górnej części. Ogólnie to wszysyc się śmieją, że wyglądam, jakbym zjadła piłkę do kosza (zwłaszcza kiedy stoję z przodu). Bo poza tym - całkiem normalnie (i buzia, i ramiona, i nogi)... Mam tylko nadzieję, ze po porodzie skóra nie będzie mi wisiała do kolan hihihi

EDIT: Joanna, sex? A co to takiego? :silly: Słodka boziu, jak ja bym chciała seksu!!! Ostatnio mi się śni... mój facet. Nago :lol: Ciągle! Ale mamy okres wstrzemiezliwosci, bo odkad mam wiekszy brzuch, to M. boi sie, zeby małemu krzywdy nie zrobić... Może dlatego chciałabym być już po porodzie? :silly:
Załączniki:

11 lata 10 miesiąc temu #702222 przez asiulek_dolls
MamoBąbelka piękna sesja :)

Monix jak na bliźniaki to wydaje mi się że nie jest źle, tak jak mami_nka napisała niektóre kobiety przybierają tyle z jednym dzieckiem jak np. moja koleżanka w pierwszej ciąży 30kg i w drugiej podobno niewiele mniej
ja narazie 10,5kg na plusie, tylko że startowałam z 70kg więc i tak pewnie jesteś lżejsza ode mnie :P

Agniesia ja też tak mam że jak nic nie robię to się czuję taka zmęczona a jak tylko znajdę sobie jakieś zajęcie to od razu mi lepiej :) energii mam ostatnio wręcz za dużo bo jak już się za coś wezmę np. za sprzątanie to tak posprzątam że później przez kilka dni nie mam co robić :P

ja dziś od 6:30 na nogach, od razu wzięłam się za małe sprzątanie, później zakupy, zrobiłam leczo i zapiekankę makaronową, dokończyłam sprzątanie, później był czas na relaks czyli kąpiel i pomimo upału postanowiłam włoski wysuszyć suszarką, nawet je wyprostowałam :)
teraz odpoczywam i czekam na kuzynki i ich dzieciaki :lol:

a i muszę Wam powiedzieć że mam dziś taką ochotę na browarka że szok :ohmy: mmmmmmmm....

11 lata 10 miesiąc temu #702226 przez Joanna89
Uff jak dobrze,że u mnie w szpitalu dają 80% tego co się potrzebuję... biorę tylko koszule nocną, klapki,ręcznik , dla malutkiej tylko chusteczki nawilżające, ciuszki dają i pampersy też:) Tylko na wyjście mąż ma przywieść i wejść na odział z fotelikiem.
Ja biorę rozmiar 56 położna powiedziała,że mała będzie mała :P hehe

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka