- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- kalina
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
aa- wreszcie wzielam sie za pranko.. ale fajne zajecie z takimi malymi ciuszkami:)
poczytalam wszystki i juz nie pamietam ci mialam piac:(
acha- dopiero w szpitalu odkrylam kanapke z serkiem i dzemem i az sie zdziwilam ze takie dobre:) co do sera bialego z miodem to jakos mi nie pasi bo wole serek z duuuza iloscia soli:)
krowki sloniki koniki przesliczne:) a ja nic takiego nie mam.. bede sie tym zajmowac chyba juz po urodzeniu:)
agamo ale masz dzis pechowy dzien. mam nadzieje ze nic wiecej juz ci sie nie przydarzylo:)
izulka ciesze sie z umowa. a skoro zus placi za macierzynskie to bedziesz dostawac kwote nowa czy jescze stara wyplate?
co do wagi to pewnie dowiem sie we wtorek ale na ostatniej wizycie przytylam tylko kilo na 3 tyg. i az sie zdziwilam bo jem duzo i brzuch coraz wiekszy. a tak naprawde jego ciezar i rozmiary zaczelam odczuwac dopiero po wyjsciu ze szpitala. wczesniej az tak bardzo nie przeszkadzal
a kopniaczki tez mi mala ostatnio solidne daje. w zebra albo bardziej bolesne w lewy bok jak na nim leze to jak mi z zaskoczenia przylozy to az oczy na wierzch wychodza
tez mi tak czesto wystaje z brzucha jak iwonce ale jak probuje nakrecic albo zdjecie trzasnac to zawsze zdzazy uciec:(
szczepic bede tez chyba tylko na podstawowe ale jeszcze sie dopytam znajomych jak robili bo sama to pojecia nie mam
pieluchy mam 1 40szt i 70szt i mam nadzieje ze sie nie zmarnuja:) chyba ze po sterydach na plucka mala nagle podrosnie
sloneczko faajnie ze sie odzywasz. udanego odpoczynku:)
papi mi to sie wydaje ze jednak prawnik jest ci potrzebny bo juz za duzo kasy zniklo. a tak to moze ich troszke nastraszy. no i jego tak latwo sie nie pozbeda bo sie bedzie znal na rzeczy. ciebie latwo robic w balona bo sie na tym nie znasz. wydaje mi sie ze sama sobie nie poradzisz. bo widzisz ze sie nie mozesz nic dowiedziec
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kocham_cie
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5

Iva ależ ci dobrze z tym basenem, oj zazdroszczę, zazdroszczę...
Agamo kochana a ty rzeczywiście miałaś nie za ciekawy dzień

Nefeli jak ty wytrzymujesz te upały w grecji??? ja tu mam po jednym dniu dosyć a u ciebie tak pewno non stop... oj biedna ty

- niagara
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat
- Otrzymane podziękowania: 74
A nie boisz się kontroli ze skarbówki? Wiem, że jak przed porodem podwyższa się składki do maksimum to kontrola z urzędu prawie murowana

Jeśli o pampersy chodzi, to ja kupiłam paczkę 1 (43szt.) i 3 paczki 2 (po 80 szt.), bo akurat były w promocji

Aaaa któraś pisała, że te dodatkowe kilogramy to może być woda zatrzymująca się w organizmie i powodująca opuchliznę. W każdym bądź razie bardzo na to liczę

Nubi, chyba bardzo Ci się nudzi

A ja namówiłam męża i jedziemy jutro na cały dzień do skorzęcina nad jeziorko, dupkę trochę zamoczyć

- kalina
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
magda po prostu powiedz ze przyszlas prosic o zwolnienie bo w tym okresie ciazy na tych upalach niewyrabiasz, slabo ci sie w pracy robi, spalabys tylko, puchniesz i takie tam. w ogole jak bedzie normalny lekarz to powinien ledwo na brzuch spojrzec i bez pytania dac zwolnienie:)
eh tez bym tak do baseniku na chwilke..
ktoras pisala o chodzeniu do kibelka. tez slyszalam ze przed porodem organizm sie oczyszcza. i jak 2 razy czasem ide to schizuje:) ale wydaje mi sie ze jedzenie na tych upalach tez moze powodowac takie reakcje. i tez sie je mniej ciezkie posilki i woecej wody pije to moze szyvbciej wzystko przelatuje

- iwonta_kg
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kacperek 27.08.2013 Krystianek 16.04.2012[*]
- Otrzymane podziękowania: 2
kurka właśnie oglądałam prognozę i jutro ma być jeszcze gorzej niż dziś a w poniedziałek kolejny upalny dzień z temp 35 stopni... a ja mam iść do pracy??? przecież ja tam padnę, chyba sobie odpuszczę te 3 dni pracy które zostały mi do urlopu i pójdę do internisty po L4 tylko wiecie mam taki problem... ja nie bardzo wiem jak to zrobić tzn jak go poprosić o zwolnienie
Madzia już pierwszego dnia lata powinnaś iść na zwolnienie!!!! musisz powiedzieć że nie dajesz rady w pracy, że męczy Cię siedzenie, łapią Cię skurcze, nie ma klimy itd. łaski nie robi musi ci dać zwolnienie.
- agamo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 8
Iva zazdroszczę tego basenu jak cholera choć u nas było wporzadku eh chyba pozbylam sie upałów ale do was doszły!
Madzia no nie jest dużo tego ale przyszło i mnie i mężowi więc podwójnie nas to kosztuje więc juz wychodzi sporo! I najgorsze ze napisali ze w związku z tym podatek w przyszłym roku będę mieć wyższy! A mnie jak z tego marnego macierzyńskiego jeszcze zabiorą większy podatek to ja nie wiem jakie grosze dostanę! Eh wscieklam sie dzisiaj! Do tego nie wiem jak im wyszło ze zle naliczony jak ja jestem na miesięcznej stałej wypłacie i płaca mi tyle samo od prawie czterech lat! Muszę dać mężowi papiery i niech idzie do babki do kadr popytać jak to możliwe bo to może jakaś pomyłka!
- Nubi
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Natalia zebys wiedzila nudzilo mi sie.., jeszcze P podniosl mi cisnienie, wiec trzeba bylo czyms glowe zajac

Co do podwyzszonych skladek, to kontrole sie zdarzaja ale sprawa i tak jest wygrana, tak mi sie o uszy obilo.
Kocham Cie tak jak dziewczyny pisza, teraz tylko lezec i spac z tego przeciazenia mozemy, wiec musialabys naprawde fatalnie trafic gdyby doktorek mial obiekcje co do wystawienia Ci l4
Kalina Ty masz lezec, a nie jakies zakupy, to mi zabronil lazic lekarz, a w szpitalu nie lezalam

- kalina
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
a jak na nerwy masz wene tworcza to zeby twoj nie zorientowal sie bo jeszcze bedzie cie czesciej denerwowal jak wychaczy ze mozna na tym zarobic:P
- nefeli
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

HA HA Ha Kinga kurcze nie jestem zaskoczona ta mieszanka,ale bym jej na pewno nie zjadla,za to dla mojego bylego byla to normalka,albo kanapki z szynka i zagryzal serkiem homo

Akina Kochanie u Nas porody raczej wiekszosc odbywa sie w klinice a ceny zaleza czy pokoj 3 czy 2 czy 1 osobowy.Dzis wlasnie bylam w klinice po raz pierwszy w tej konkretnej,obstawiona ochrona,i wszyscy wokol nas skakali co mi sie podobalo:)
Pani z recepcji zadzwonila po anestezjologa,za 2 minutki zszedl i z nami porozmawial o znieczuleniu,pozniej przyszla polozna oprowadzic nas po pokojach,mam w cenie 100euro na wygadanie z telefonu przylozkowego ( to taka nowosc o ktorej nie wiedzialam) no i poniewaz jestem prawie wege to nie podadza mi miesa

Akina kilogramow najwiecej przybylo mi z koncem pierwszej ciazy,do konca 4go 1kg,pozostale 11 od 5 do 9 ,glownie koncowka,ale szybciutko je zrzucisz wiec sie nie martw wcale!!!
Tesciowa upiekla udka dla smoka ... pieprz,sol na maksa a my nie jadamy pikantnych o czym wie,ale juz nic nie mowie...przywyklam
widzialam dzis dzieciaczki miesieczne...hm strasznie malutkie...ja nie mam takich ubranek i w sklepach wszystko przebrane...chcialam zajsc przy okazji do H&M ale nie dalam rady strasznie mi slabo od 40' i ogolnie przy moim zelazie,wiec nie bylo mowy o sklepie ;(
Dowiedzialam sie ze beneton i wszystkie inne zaczna nowa kolekcje na poczatku wrzesnia wiec nie ma szans zebym cos kupila
A teraz uwaga szukalismy stelaza pod wanienke i az jestem w szoku ceny 55-39euro,mowy nie ma moj maz mowi zrobie sam ten stelaz i wyslalam go do ostatniego sklepu i znalazl za 15e dokladnie pod nasza wanne,ja lezalam w samochodzie i faszerowalam sie nospa i magnezem.
Teraz wycieczka musowa w czwartek na to straszne usgie...
My melange Kochana jak Ci fajnie po schodach biegasz

Ale Wam sie rozgadalam.sorki

- nefeli
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Ja jedyne co znalazlam to ze zoltych sa dwa rodzaje...jedne 5 euro drozsze maja 5 sztuk wiecej
- iwonta_kg
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kacperek 27.08.2013 Krystianek 16.04.2012[*]
- Otrzymane podziękowania: 2

No nic, idę spać. Dobranoc dziewczynki.
Ps. Nubi świetne te rymy

- nefeli
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Madzia no dzis wlasnie 40',horror jakis,spie w salonie bo w sypialni mowy nie ma,mala od czasu zjedzenia czosnku tak sie glupio obrocila,ze zupelnie przestalam czuc kopniaki i czuje tylko jakby uderzala calym cialem z boku na bok i nie podoba mi sie wcale
Natali udanego weekendu na wyjezdzie

dobranoc Mamusie ide sie meczyc w upale w towarzystwie komarow

- donata
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
kurka właśnie oglądałam prognozę i jutro ma być jeszcze gorzej niż dziś a w poniedziałek kolejny upalny dzień z temp 35 stopni... a ja mam iść do pracy??? przecież ja tam padnę, chyba sobie odpuszczę te 3 dni pracy które zostały mi do urlopu i pójdę do internisty po L4 tylko wiecie mam taki problem... ja nie bardzo wiem jak to zrobić tzn jak go poprosić o zwolnienie
Ja myślę, że on będzie sam w szoku, że w tak zaawansowanej ciąży jeszcze pracowałaś i od razu Ci wypisze zwolnienie

- donata
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Glupia Ty! Mowie Ci rob jakies w calosci, cos popozuj, ja Ci podrasuje i bedzie super pamiatka
A ja bede mogla dac Ci mini prezencik, bo innej mozliwosci nie ma
Zreszta jakby ktorakolwiek z mamus chcialaby jakis retusz, to walcie smialoOczywiscie w ramach giftu od e-cioci
Hmm to może ja Ci coś prześlę i zrobisz mały retusz?

- akina_zet
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kocham Cię CÓRCIU całym serduchem :)

Miasto tętni nocą,wszyscy sączą zimne piwko,chodzą od klubu do klubu. Kurdę czy u Was też taka moda na kiecki i spodenki ledwo zasłaniające dupsko? No niektóre laski to wyglądają jak w kostiumach kąpielowych

Madzia na luzaku da Ci zwolnienie,nic się nie martw.
Nubi! No rymy zarzuciłaś zacne

Nefeli,będziesz rodzić w normalnych warunkach to najważniejsze Kochana

Kalinka,Ty masz odpoczywać!
P.S. Mąż śmierdzi mi piwskiem i co tu z nim zrobić?