- Otrzymane podziękowania: 74
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- niagara
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat

A ja czytam posta Magdy o tym, że sierpniówki zaczęły się rozpakowywać i tak sobie myślę: co już? nie za wcześnie? po czym spojrzałam na dzisiejszą datę i już wszystko jasne

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- donata
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 0
No Iwonka t0 szaleństwo z tym deszczem, ale dobre i to u nas się nawet nie zanosi na kilka minutek :/
Nefeli nie mam cesarki, mam rodzic naturalnie, a pisałam, że jak będzie tak dalej to się wykończe i zacznę kombinować z wcześniejszym porodem a to chyba tylko cesarka si e da jak mała się uprzejutro idę na EKG ze względu na omdlenia i pod koniec tygodnia najprawdopodobniej do proktologa. Ja jak nie biorę żelaza to nie mam problemów, chodzę codziennie na zdrowe posiedzenie ale teraz to już jest masakra, boli piekielnie i dłuży się bardzo...
![]()
Daga odpuść już sobie do czwartku wszelkie spacery i prace domowe a w czwartek będziesz już w 33 tygodniu, powinien Cie ten szybko uciekający czas mobilizować kochana, bo jeszcze dzień i kolejny i tydzień za tygodniem uciekają a Wy wciąż razem
Właśnie. Chwila moment i zleci. Jeszcze tylko kilka tygodni. Poza tym chyba każda na tym etapie ciąży ma skurcze przepowiadające i bóle. A będzie tylko gorzej :/ Ale trzeba wytrzymać. Moja teściowa w 2 ciążach leżała po 9 miesięcy w szpitalu! Poza tym poroniła 2 razy. Nawet sobie tego nie wyobrażam. Dla mnie 2 dni w szpitalu to już męka, a 9 miesięcy? Szok.
Serek, ja też mam zaparcia od początku ciąży. I siedzę czasami po pół godziny i to przeważnie co 3 dni... Więc mam słabą przemianę materii i co zjem, raczej zostaje. Moja ginekolog przepisała mi czopki glicerynowe. Można je kupić bez recepty i za grosze.
Niagara, ja liczę na podstawie USG. Miesiączkę miałam 2 grudnia, ale z USG wychodzi inaczej. Różnica aż 2,5 tygodnia. Ja to już sama nie wiem jak to liczyć. W książce gdzieś widziałam, że 9. miesiąc to od 36. tygodnia do 40. tygodnia. A czasami niektórzy liczą 9. miesiąc jak tylko minie 32. tydzień, czyli 8. miesiąc

- Alivva
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- mama Filipa 18.12.2002 i Alicji 12.09.2013

Aga,to czy ma się brzuch czy nie,to naprawdę zależy od tego co ma się na sobie

Nie chciałam Wam tu golasa-grubasa wywalać,ale specjalnie dla Ciebie

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
i jeszcze jedno z fona
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- agamo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 8
Ja tak tylko na szybkacza bo podcxytuje was od rana po trosze! Iva piękne fotkimi żaden grubasek masz bardzo zgrabniutki brzusio! Mój to tak starczy do przodu ze Kacperek to chyba sie do przodu wypina . Mój brat ostatnio prosił bym włączyła kamerke jak znim gadalam bovchciał zobaczyć jak wyglądam i powiedział ze wyglądam jakbym polknela dużych rozmiarów arbuza!

Karolina powodzenia jutro ale napewno wszystko będzie dobrze!
Nike super wiadomości z wizyty!
Daga juz niedługo jeszcze trochę musicie wytrzymać a każdy dzień was przybliża! Zobaczysz nim sie obejrzysz i do 37'tygodnia dobrniesz!
Madzia powodzenia jutro u lekarza i napewno ci da zwolnienie! A z upalami współczuje bo wiem miałam to samo. Któregoś dnia to mąż sie mnie zapytał czy może zamiast siedzieć w domu byśmy gdzieś pojechali Ja do niego ze wszędzie tak gorąco to gdzie pojedziemy?a on na to ze w aucie pojezdzimy i mi klime włączy to mi chłodnej będzie. Nie głupi pomysł ale nie skorzystalam bo brzuch wtedy na upalach mi sie spinal!
Akina Monia to kiedy ty sie pryskasz tym zraszaczem? Jak sie budzisz w nocy?
No a my dzisiaj byliśmy obczaic gdzie jest ten szpital co mam rodzic gdzie jest parking i jak wyglada Co prawda tylko z zewnątrz ale zawsze coś i wam powiem ze jak zobaczyłam szpital i popatrzylam w okna i pomyślałam ze ja tam za tym oknem będę leżeć to zlapalam stresa! Przeszło jak odjechalismy ale widok szpitala chyba mnie stresuje! Eh Natalia mówisz ze sierpniowki zaczęły rany z jeden strony jak patrzę na to wszystko co czeka na małego i na mój ociezaly brzuch to chce juz urodzić. Ale jak zaczyna mnie coś boleć i myśle sobie rany czy to to! Czy to juz? To wtedy myśle boshe przecież nie jestem jeszcze gotowa! Znajoma mi dzisiaj powiedziała ze brzuch mi zaczyna opadac hmm muszę przyznać ze sie ucieszylam bo nie chce do września czekać na małego! No i rodziła tam gdzie ja będę więc mi powiedziała co i jak! No i sie usmialismy bo znajoma ma dwie córeczki jedna 4 letnia i jedna roczna! No i znajoma chciała poczuć jak Kacperek sie rusza więc położyła dwie dłonie na moim brzuchu do tego dobiegła ta 4 letnia i dołożyła swoje dwie rączki no i jak ta roczna to zobaczyła to tez podbiegla i swoje tez dołączyła Jak mój mąż to zobaczył to sie śmiał ze sie w Zbyszka Nowaka bawimy!

Aaa i nie straszcie tymi witaminami bo ja zaczęłam lykac na trzy miesiące przed zajsciem w ciążę a usg na sprawdzenie wagi mieć nie będę więc nie stresujcie!
Dobra lecę spać!papa
- kalina
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
karolcia trzymam kciuki. na pewno wszystko ok bedzie. ale wspolczuje wyprawy na tym goracu.
mnie czeka wizyta we wtorek o 11 i juz sie boje ze sie rozplyne zanim dotre
nike. fajnie ze wszystko ok. moja w poniedzialek wazyla tyle samo:-)
nefeli nic tylko lezec ci zostalo. a ty wykupowalas luteine? bo wiem ze nie bierzesz a nie wiem czy masz. mi to jednak cos daje. bo bole w dole brzucha ustapily. i jak pominelam ostatnio dawke to sie zaczely z powrotem. bo jak masz to by moze nie zaszkodzilo jednak zazyc. a magnezem mam nadzieje ze faszerujesz sie konska dawka:-) tyle mala wytrzymala to i troche jeszcze da rade
iva jak zwykle zdjecia cacy.. a najbardziej mi sie podobasz taka rozneglizowana:-) a ja jutro bede tak latac po mieszkaniu bo nikogo sie nie spodziewam:-)
eh ja tam wole nie myslec jak sie te nasze dzieci beda zachowywac za tex kilkanascie lat bo mlodziez coraz bardziej zdeprawowana :-P
agamo ja ostatnio w szpitalu sobie uswiadomilam ze nie jestem gotowa jeszcze na porod bo ani nie wiem co mam robic ani nie chce jeszcze teraz tych boli:-)
- iwonta_kg
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kacperek 27.08.2013 Krystianek 16.04.2012[*]
- Otrzymane podziękowania: 2
Uff... Jak gorąco... W nocy troche popadało ale i tak co wstawałam na siku to lał się ze mnie pot. Mimo że Spałam nago i tak było gorąco! Chyba tez sie wyposaże w ten spryskiwacz z wodą.
Iva super sesja

Wiecie że dzis bede zamawiać lozeczko z internetu

Jeśli chodzi o zaparcia to w ciąży zdazylo mi sie to moze ze trzy razy. Mam szybką przemianę materii. Przeważnie goni mnie po jogurtach i herbacie.
Trzeba jakies Sniadanie zjesc bo przeciez już nie zasne...
Mąż przed chwilą znowu pojechał do rodzicow pomagać im w remoncie. Wróci wieczorem. Mówicie że dzis tez bedzie gorąco? To wstawie chyba to ostatnie pranie dla Małego.
- iwonta_kg
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- kocham_cie
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5
Tak jak zapowiadałam do pracy nie poszłam... jak zadzwoniłam do kadrowej to powiedziała że dzięki bogu bo jeszcze bym urodziła i że najlepiej zeby już wogóle nie przychodziła

A właśnie! tak żeście ostatnio zachalały swoje orgazmy nocne że i ja od 2 dni co zasnę to gwałcę jakiegoś przystojniaka... niestety za każdym razem budzę się na siusiu w nieodpowiednim momencie

Iva sesyjka pierwsza klasa... a brzusio z pierwszej fotki, to tak jak na 8 miesiąc przystało okrąglutki

Donata ja też już z tym liczeniem i terminem porodu nie ogarniam tematu... ale podobno terminem z usg nie powinnyśmy się sugerować, bo dzieciaczki rosną w różnym tempie... o kurka gdybym ja sugerowała się terminem z usg to wychodziłoby że skończyłam 36 tydzień

nike gratuluję udanej wizyty
serku myślisz że mąż by był aż tak stanowczy i rzeczywiście kupiłby bez ciebie ten wózek??? u mnie w domu smieją się ze ja to już dłużej wybieram ten wózek aniżeli będę go używać... a D. to całkiem skapitulował, tylko poprosił zebym wyrobiła się do porodu, a po zakupie nie miała do nikogo pretensji jeś coś będzie nie tak

o Iva kolejne fotki... no fatk tym razem wzięłaś do zdjęcia lusie

jest 6 rano więc co teraz??? Iwonka zabiera się za pranko więc może i ja w końcu ogarnę ten temat??? nieeee... za gorąco idę coś zjeść

- kocham_cie
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5
Wiecie jak bosko leje deszcz u mnie?? W koncu jest czym oddychać
i nawet burze słychać
tak czekałam na taką pogodę hehe
a u mnie już na termometrze 27 stopni i pełne słońce

- karolcia1919
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Czekam na moja kruszynkę

u mnie goraco ale burza w tle ..brak slonca ale parnno a ja zaraz musze leciec te TV zalatwic ...
w kolejke ok 13.30 pojade bo ludzi pelno bedzie....a usg na 15.30
nie moglam spac...ciagle o usg myslalam.
- iwonta_kg
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Wczoraj mnie takie skurcze zaczęły lapac ze masakra! Zwijalam sie z bólu normalnie! Po buskopanie przeszlo.
Burza poszla a deszcz dalej leje.
- SerekWaniliowy
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
U nas w końcu pogoda marzenie

No i widzę, że jest nas więcej z korkami w d...e

Donatka spora różnica u Ciebie w terminach, bo z miesiączki to powinnaś mieć termin koło Niagary i mnie

No i przestało padać

- SerekWaniliowy
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

No i racje masz z tymi miesiącami, co za różnica jak policzymy skoro czas ucieka w szalonym tempie, do mnie też teraz dotarło dopiero, że to już tuz tuż

Ach Kocham Cię marsz do lekarza po zwolnienie! Nie bój się i nie krępuj, my siedzimy w domu po 8 miesięcy to Ty możesz 3 dni a pogoda dokucza nawet tym opalonym wieszaczkom z opaskami na dupsku i biuście więc każdy lekarz Cie zrozumie

Karolka miłej wizyty!

Kocham Cię no też bym się wpiekliła na swój pęcherz jakby mi takie figle płatał w nieodpowiednich momentach hehe hehe

Iwonka daruj sobie pranie i ciesz się chłodniejszymi momentami bo jutro jak nie dziś popołudniu znów będzie skwar i tak do połowy sierpnia więc zdąrzysz tą pościel 10 razy wyprać i wyprasować

- agamo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 8
Iwonka nie Przejmuj sie napewno spokojnie zdarzysz jeszcze poprac pościel! Nie sadze by lato juz odpuscilo!
Madzia witamy oficjalnie wsród tych co do pracy chodzić juz nie musza!
Agus ja zawsze miałam dobra przemianę materii i teraz w ostatnich tygodniach zdarzyło mi sie pare razy ze miałam problem! Myśle ze wielkość Kacperka ma na to wpływ Tak czy owak mnie pomagają jabłka! Wcinam je codzinnie dwa a czasem nawet trzy dziennie i pomaga!
Kalinka na bole to my chyba nigdy nie będziemy gotowe! Szczerze to myśle ze stresuje mnie sam fakt lezenia w szpitalu bo poza moimi narodzinami to nigdy nie byłam! Chyba ze w odwiedzinach! Ale i to zaledwie pare razy! A właśnie gadalam wczoraj ze znajoma i mi mówiła ze jak dostała w nocy skurczy to wcale jej nie bolało i ze obudzilo ja ale zasypiala dalej i pózniej pomyślała ze Moze to skurcze wiec zaczęła liczyć czas No i sie okazało ze regularne wiec jednak skurcze! Mówiła ze dopiero zaczęło ja boleć jak jej wody przebili. Także Moze Z tym bólem nie będzie tak zle!bynajmniej na początku

Karola udanej wizyty! A powiem ci ze dziwi mnie ze to wy musicie załatwiać z tym tv! To ten właściciel tego nie Moze załatwić skoro on to powinien płacić?chyba ze cos pomieszalam.
- akina_zet
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kocham Cię CÓRCIU całym serduchem :)

Spryskiwacz do kwiatków polecam ale koniecznie w połączeniu z wiatrakiem! Wtedy przez chwilę czuć lekką bryzę

Co do zaparć,męczę się jak większość

Serku, jeśli chodzi o maść,to miałam na myśli procto hemolan,bo coś niedobrego zaczyna mi się dziać

Jedo Fyn,podobają mi się te wózki,mają świetną kolorystykę i tak miękko jeżdzą

Miałam iść do zębologa,ale wizyta o 12:30,chyba sobie odpuszczę

Iva Ty lacho