BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

12 lata 8 miesiąc temu #715001 przez karolcia1919
nefeli a szybciej do lekarza nie mozesz isc ? dokonca sie moze nie orietuje o Twojej sytuacji...dlatego pytam.

iwona nie wiem co Ci kochana poradzic ... bo oprocz balkonu nie mam ogrodu jak do miasta sie sprowadzilam...a na Wsi nie mialam takich problemow.;/

akina u mnie tez ma byc goraco no ale moze burza przyjdzie..ale wspolczuje Ci takiej temp.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 8 miesiąc temu #715002 przez akina_zet
nefeli napisał:

Serku ja mam tez powazne problemy z kibelkiem,a wszystko zaczelo sie w 7mym miesiacu w pierwszej ciazy,od tamtej pory problemy do dzis,a teraz to juz wole nie pisac co sie dzieje,wyje z bolu i nie tylko :(
Serku Ty masz miec cesarke???
ja dzis stresujacy dzien wczoraj pochodzilam a dzis placz bo silne skurcze jeden po drugim i wrazenie mam ze szyjka sie calkiem otworzyla,a wizyta w czwartek,okropnie sie jej obawiam :(
Karolinka trzymam kciuki!!!!!
Iwonka ja mam na balkonie pelni takich niby os z dlugimi nogami i z 50 gniazd maja,gdzie tylko dziure znajda,a ja w panice na balkonie siedze,okropnie sie brzydze robali itp,albo zuki wielkosci mirabelki lataja jak meserszmity....nie wspomne o gigantycznych swierszczach wielkosci wrobla ....

Problemy z kibelkiem też mam i wczoraj zaopatrzyłam się w maść,bo też wszystko boli.

Daguś,mówisz o tych świerszczach co tak hałasują,często też Wam tam na drzewach siedzą? Naprawdę są wielkości wróbla :huh: Matko kochana,dobrze,że tylko je słyszałam a nie widziałam :cheer:

Monika Z.

12 lata 8 miesiąc temu #715004 przez karolcia1919

12 lata 8 miesiąc temu #715010 przez Monika23083
Cześć dziewczyny!!

Wpadłam się tylko zameldowac, bo nie jestem w stanie przy kompie usiedzieć.

Pozbyłam się Piotra, wyleciał dzisiaj do Dublina na tydzień :) a tam mają tyko 22 stopnie:)

Akina no jutro ma być 38 stopni, z Łodzi do Kalisza niedaleko to będziemy razem "sapać", a te burze z zachodu to u nas chyba od wtorku zapowiadają...

karolcia udanej wizyty :)

od jutra w Lidlu jest taka poducha wałek dla kobiet w ciąży i karmiących, chyba wezmę, bo myślałąm o takiej ale znowu nie chciałam wydać 100zł. Zobaczymy jaka będzie gatunkowo:

www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-1A9BD860-76....xsl/index_43340.htm

nie pamiętam co miałąm już komu napisać, leci ze mnie i tylk o myślę o wodzie...

Spokojnej nocy kobietki:)

12 lata 8 miesiąc temu #715014 przez akina_zet
Monia chyba też wyślę męża po tą poduchę ;)

Monika Z.

12 lata 8 miesiąc temu #715032 przez karolcia1919

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #715041 przez Alivva
Wbiłam sie tu....nareszcie :)
Zastanawiam się po cholere ja w ogóle się myję :P wychodząc spod prysznica juz sie poce na nowo. Coś ze mną nie halo??? Pachy depiluję depilatorem,z antyperspirantów używam blokera z Ziaji. Niby suche a ja mam wrażenie,że się z nich leje. Po ostatnim wyjściu spod prysznica użyłam dezodorantu Filipa-przynajmniej ma mocny męski zapach i go czuję :D
Na robale Wam nic nie poradzę. Ja zaopatrzyłam się w moskitery,poza tym mam kota więc w domu spoków. Świerszcze to ja tam lubię....ale mieszkam na pietrze więc zupełnie mi nie przeszkadza ich...świerszczenie :)
Patrzę na gazetkę z Lidla....i jegginsy fajne i staniki niedrogie na takie cysterny jak moje....Piżamka mi się podoba taka marynarska....chyba się będę musiała wybrać. Że też cholera nie mamy Lidla na miejscu tylko się będę musiała tarabanić prawie 50km grrrrrrrrrr
U nas w Wolsztynie to istna mafia:3 biedronki,2 netta,2 chińczyki i nic nowego od lat....

Dobra...koniec biadolenia,pochwalę się Wam dzisiejszą sesyjką.....
Na początek idę śladami Kini i Madzi :)
a teraz takie tam ;)
nr 1
nr 2
nr 3
nr 4

12 lata 8 miesiąc temu #715044 przez nike84
Dobry wieczór dziewuszki :)
Ja miałam taki zakręcony weekend, że nawet nie miałam czasu tu zajrzeć. Dziś jeszcze taki upał, że ledwo żyję :dry: My w piątek byliśmy na wizycie i wszystko jest dobrze :) Szyjka się trzyma - długa, twarda i zamknięta. Mały ładnie się rozwija i waży już 1600g :cheer: Następna wizyta za 4 tyg. no i kazał mi doktorek zrobić to badanie GBS.
W sobotę z kolei byliśmy wózki oglądać i całe szczęście, że był ten który już dawno sobie upatrzyliśmy. Chwała Bogu że coś nas tknęło i jednak go jeszcze nie zamówiliśmy - bo jak go zobaczyliśmy na żywo to się oboje załamaliśmy, takie dziadostwo :ohmy: A na zdjęciach wyglądał zajebiście, i po opisach też sądziliśmy, że będzie rewelacyjny :dry: I tym sposobem zdecydowaliśmy się na Jedo Fyn, który z kolei na zdjęciach nam w ogóle nie przypadł do gustu, a jak go zobaczyliśmy w sklepie to się zakochaliśmy w nim :silly:

Co do szczepionek to mam podobne podejscie jak iva, czyli tylko standardowe a całą resztę tych wynalazków sobie odpuścimy, bo jakoś nie mam do nich zaufania.
O witaminy pytałam swojego lekarza i powiedział, że dziecko nie jest duże od witamin lecz prędzej to zależy od genów rodziców. A mam koleżanki które też przez całą ciąże zażywały witaminy a dzieciaczki i tak były drobniutkie ;) więc chyba nie ma się co martwić :)Chociaż co lekarz czy położna to widzę, że inna opinia :dry:
Jeśli chodzi o pampersy to w Selgrosie są te Premium Care za 40zł - wydaje mi się ze to dobra cena więc zakupiliśmy mały zapas ;)

Ależ duchota... chyba dziś przy wiatraku trzeba będzie spać ;)

12 lata 8 miesiąc temu #715045 przez kocham_cie
uff u mnie nadal upał... dwa wiatraki giganty kręcą cały dzień... ale niewiele to pomaga... roztapiam się :dry: a jutro ma być powtórka z rozrywki i 36 stopni... i również słyszałam, ze podobno ma tak być do końca sierpnia :ohmy: boshe z jednej strony to myślę już tylko o porodzie a z drugiej to wyobrażacie sobie rodzić w taki ukrop :unsure:

Daga słońce normalnie serce mi pęka jak słyszę jakie męczarnie przechodzisz z tą szyjką... a najbardziej szlag mnie trafia bo masz teraz obok teściową która powinna cie wspierać i pomagać ci jak tylko się da... a ona ma wszystko gdzieś... maskara

Akina nawet nie dopuszczam do siebie takiej myśli!!! ma być miła grzeczna dziewczyna z dobrego domu a nie mała prostytutka ;) i oczywiście dopiero wówczas kiedy skończy edukcję a że mamusia ma plan że synuś będzie lekarzem albo prawnikiem to myślę że wybrankę syna poznam jak będzie miał jakieś.... 30 lat :silly:

Monia dzięki za info o poduszcze w lidlu też się chyba poo nią wybiorę

Karolcia trzymam kciuki za jutro

Serku kochana... jednym słowem z wózkiem nadal jesteś w czarnej dupie :silly: hahaha juz widzę jak jutro decyzję podejmiecie :side:

a i sierpniówki zaczynają się sypać... zaraz przyjdzie na nas kolej :side:

Magda M

12 lata 8 miesiąc temu #715052 przez niagara
Witam wieczorową porą :)
U nas też duchota niesamowita :dry: Pobyt nad jeziorkiem bardzo udany :) Prawie cały czas siedzieliśmy w wodzie, a i tak było ciężko w tym upale wytrzymać ;)
Karolcia trzymam kciuki :)
Iwonka proponuję przejść się do ogrodniczego i kupić jakiś środek owadobójczy :blink:
Nike fajnie czytać takie dobre wiadomości :)
Iva sesja mucha nie siada :blink:

A ja dzisiaj właśnie zaczęłam 9 miesiąc :lol: Jak to szybko zleciało :ohmy:

12 lata 8 miesiąc temu #715057 przez Alivva
Dzięki Natalia :) Tak sobie dziś myślałam,że jeszcze takie max 2 sesyjki przede mną i dobrze,bo już powoli zaczynam mieć problem z ciuchami :) W ostatnią to sie chyba w prześcieradło pozawijam hahaha

Wyprawy nad jeziorko pozazdrościć :) A przed nami ciężka nocka..... jak sie będę tak budzić jak wczoraj to chyba sobie napuszczę wody do wanny i za każdym razem dupsko zamocze na chwilę....
Wiem,że jęcze ale qwa az się boję do łóżka kłaść....

12 lata 8 miesiąc temu #715058 przez donata
niagara napisał:

Witam wieczorową porą :)
U nas też duchota niesamowita :dry: Pobyt nad jeziorkiem bardzo udany :) Prawie cały czas siedzieliśmy w wodzie, a i tak było ciężko w tym upale wytrzymać ;)
Karolcia trzymam kciuki :)
Iwonka proponuję przejść się do ogrodniczego i kupić jakiś środek owadobójczy :blink:
Nike fajnie czytać takie dobre wiadomości :)
Iva sesja mucha nie siada :blink:

A ja dzisiaj właśnie zaczęłam 9 miesiąc :lol: Jak to szybko zleciało :ohmy:

Hmm to chyba ta pokazywarka źle pokazuje :) Albo liczy się inaczej niż ja myślę :)

Iva, ja dzisiaj sobie też strzeliłam sesję :) Męża zmusiłam również do pozowania, bo nie mieliśmy za dużo wspólnych zdjęć w ciąży :) Samowyzwalacz i poszło! hehe
Wysoka jesteś, to u Ciebie tych kilogramów nie widać. I brzuszek też masz mniejszy niż mój.

12 lata 8 miesiąc temu #715060 przez SerekWaniliowy
No Iwonka t0 szaleństwo z tym deszczem, ale dobre i to u nas się nawet nie zanosi na kilka minutek :/

A może sprawię sobie deszczyk jak Akina i Nefeli :lol: dziewczyny a to coś daje? bo ja to mam wrażenie że potrzebuję co najmniej wiadra zimnej wody na siebie wylać by coś poczuć, bo ledwo spod zimnego prysznica wyszłam a już po 5 minutach się lepie znów :/

Akina ale się uśmiałam z tych Twoich gdybań :lol: ja tez kiedyś miałam taki wieczór pytań do męża ale jego odpowiedź była na wszystko przecząca bo Ona będzie córcią tatusia i będzie ganiała za piłka i będzie miała chłopaków gdzieś :silly: no w sumie to sie nawet cieszę hahaa

Nefeli nie mam cesarki, mam rodzic naturalnie, a pisałam, że jak będzie tak dalej to się wykończe i zacznę kombinować z wcześniejszym porodem a to chyba tylko cesarka si e da jak mała się uprze :) jutro idę na EKG ze względu na omdlenia i pod koniec tygodnia najprawdopodobniej do proktologa. Ja jak nie biorę żelaza to nie mam problemów, chodzę codziennie na zdrowe posiedzenie ale teraz to już jest masakra, boli piekielnie i dłuży się bardzo... :angry: :( Daga odpuść już sobie do czwartku wszelkie spacery i prace domowe a w czwartek będziesz już w 33 tygodniu, powinien Cie ten szybko uciekający czas mobilizować kochana, bo jeszcze dzień i kolejny i tydzień za tygodniem uciekają a Wy wciąż razem :)

Akina a co to za maść, że się tak spytam, próbowałaś a jeśli tak to czy hmm lżej Ci? :P

Aga

12 lata 8 miesiąc temu #715068 przez SerekWaniliowy
Monika wszystkie chyba zazdrościmy Piotrowi tamtejszej temperatury :silly: :side: no i ja jestem na zachodzie i jeszcze tych burz u nas nie było i chyba nieprędko będą :dry:

Rany Iwa na pierwszym zdjęciu to brzuszek jeszcze masz ale na kolejnych to jakbyś go wciągnęła :silly:

Nike gratulujemy sporego i zdrowego Kacperka i wygoru wózka bo dla mnie to problem nie do przeskoczenia :/

A swoja droga któras z Was oglądała tego Maxi Cosi Elea albo Mutsy Evo albo Jane muum? Co o nich myślicie?

Kocham Cię ja sobie mogę nie podejmować decyzji ale mąż dał mi ultimatum, albo sama zamówię wózek jaki wybiorę do końca tygodnia albo On zrobi to za mnie nie pytając mnie o nic, ma już strasznego nerwa na mnie, że oglądam wózki od marca a wciaż tak jak mówisz w czarnej dupie jestem :/

Nataliaa
to jak Ty dzisiaj 9 miesiąc to ja w poniedziałek najwyraźniej ;) a myślałam, że dopiero za tydzień, nie wiem jak to wyliczyłaś :blush:

Aga

12 lata 8 miesiąc temu #715074 przez nike84
Serku ja oglądałam mutsy evo i bardzo mi się podoba :cheer: ale zdecydowaliśmy się na Jedo bo ma większą gondolę i mój mąż uparł się, że koła mają być szprychowe ;)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka