- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- donata
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
kalina napisał:
donatko a ja nad paznokciami to sie zastanawiam bo slyszalam ze lepiej miec niewymalowane przy porodzie bo wtedy jak np siwieja czy cus to lekarz wie ze cos sie dzieje
Też coś takiego słyszałam, ale dowiedziałam się że trzeba mieć nie pomalowane paznokcie albo u rąk, a jak nie to u stóp i wtedy obserwują na stopach paznokcie. Sama mam żel na swoich paznokciach i przed porodem na pewno będę uzupełniać, dlatego zostawiam paznokcie u stóp "gołe"
To ja też zostawię u stóp

Teraz koleżanka ta, co urodziła niedawno tego olbrzymka przed samym porodem poszła do fryzjera, zrobiła paznokcie i nic nie mówili w szpitalu

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- papi88
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Ja zapisalam sie w pon na farbowanie bo tez odrost juz na pol glowy poczekalabym jeszcze z tydzien lub dwa ale boje sie ze urodze to wogole zostane z odrostem bo pewnie po porodzie z miesiac sie dochodzi do siebie a pozatym takiego maluszka ciezko komus zostawic nawet na te dwie godz
My kupilismy w kauflandzie jedna paczke tych pampersow z promocji pomaranczowych tylko ze trojki ale one sa od 4kg to szybko beda w uzytku tylko sie zastanawiam bo doczytalam ze one sa perfumowane??to chyba nie dobrze
R nakupil tyle chemi ze szykuje sie na sprzatanie domu w koncu jak pojde rodzic mamy chyba z 8 jakis specyfikow ze jak wroce ze szpitala to sie potrujemy tak wysprzata a jeszcze glupek ma zarty ze mowi kochanie tyle kupilem abys mogla posprzatac i juz musial wyprobowac zlał zlew w łazience i sie cieszy ze taki bialy

Oczywiscie znow zostaje sama od czw bo R leci do tego tamarium do hiszpani po te auto...tym razem ma byc o dzien szybciej i tym razem nie martwie sie juz o niego ale o siebie aby nic sie nie wydarzylo,a juz przetrawie ten wyjazd bo kasa sie przyda wieksza czy mniejsza zwlaszcza ze wvsierpniu ma juz mniej pracowac i siedziec ze mna
Ja musze w koncu zrobic ten gbs czy jest do tego jakies przygotowanie?bo slyszalam ze zero seksu przed i chyba bez mycia sie plynami czy cos jeszcze?i ile placiliscie za to bad? Bo ja musze prywatnie zrobic
- donata
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Serku ja ogolnie nie mialam nigdy problemow z cisnieniem i teraz raczej tez jako tako nie mam ale ze norma u mnie to 110\70 a ostatnio mialam 130/85 i te opuchniecia to widocznie mysli ze moze mi jeszcze skoczyc zwlaszcza ze koncowka ciazy bo dwa razy powtarzal aby koniecznie mierzyc i jak bedzie 140/90 to do szpitala na ktg tylko zastanawiam sie bo ja jestem niskocisnieniowcem a dziewczyny ktore maja normalnie wysokie to jaka jest granica w ciazy?
Ja zapisalam sie w pon na farbowanie bo tez odrost juz na pol glowy poczekalabym jeszcze z tydzien lub dwa ale boje sie ze urodze to wogole zostane z odrostem bo pewnie po porodzie z miesiac sie dochodzi do siebie a pozatym takiego maluszka ciezko komus zostawic nawet na te dwie godz
My kupilismy w kauflandzie jedna paczke tych pampersow z promocji pomaranczowych tylko ze trojki ale one sa od 4kg to szybko beda w uzytku tylko sie zastanawiam bo doczytalam ze one sa perfumowane??to chyba nie dobrze
R nakupil tyle chemi ze szykuje sie na sprzatanie domu w koncu jak pojde rodzic mamy chyba z 8 jakis specyfikow ze jak wroce ze szpitala to sie potrujemy tak wysprzata a jeszcze glupek ma zarty ze mowi kochanie tyle kupilem abys mogla posprzatac i juz musial wyprobowac zlał zlew w łazience i sie cieszy ze taki bialy
Oczywiscie znow zostaje sama od czw bo R leci do tego tamarium do hiszpani po te auto...tym razem ma byc o dzien szybciej i tym razem nie martwie sie juz o niego ale o siebie aby nic sie nie wydarzylo,a juz przetrawie ten wyjazd bo kasa sie przyda wieksza czy mniejsza zwlaszcza ze wvsierpniu ma juz mniej pracowac i siedziec ze mna
Ja musze w koncu zrobic ten gbs czy jest do tego jakies przygotowanie?bo slyszalam ze zero seksu przed i chyba bez mycia sie plynami czy cos jeszcze?i ile placiliscie za to bad? Bo ja musze prywatnie zrobic
A co to za badanie GBS? Bo ja muszę zrobić badanie HBS do 13 sierpnia

Już wyczytałam, że badanie HBS to co innego niż GBS

- SerekWaniliowy
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Papi ta granica 140/90 to jest granica dla wszystkich, nie tylko ciężarnych

Dziewczyny jak zrobić żeby nie było widać co napisała, dopiero jak się na to kliknie to się tekst pojawi? np Iwonka tak robi

- kocham_cie
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5

Izunia ja też słyszałąm o tych upałach po 40 i to własnie w ciągu aż do końca siepnia... popadamy ... albo z tego gorąca zaczniemy się rozpakowywć jedna po drugiej
Akina chyba nie pozostaje Ci nic innego jak iść do tego lekarza... oby tylko wszystko było ok
Agusia-Agamo wiem że mnie udusisz... ale tak sobie już myślałam... że może... może coś się zaczyna kroić... a tu falstart

serku zjechałam... kolega, męża ma po prostu mistrza za pytanie o dyszenie

Kalinka gratuluję udanej wizyty

Iwonka wydaje mi się czy brzusi ci opadł... a tak swoją drogą to śliczny jest! taki okrąglutki

Merry ja włosy farbuję u fryca co miesiąc

Iva kurka lipa z tym tv... dobrze ze masz ubezpieczenie chatki
Izula oj biedna ty z tymi rodzicami... kurcze kidyś kobiety rodziły w polu i żyły ale to wcale nie oznacza ze my też tak mamy rodzić... ale to już tak będzie... pewnie jeszcze nie raz każda z nas usłszy jakieś mądrości jak nie na temat ciąży to wychowania... myślę że musimy to jednym uchem wpuścić drugim wypuścić i tyle
nefeli trzymajcie się tam dzielnie
My dziś w szkole rodzenia min poruszaliśmy temat prania i prasowania... i według naszych położnych ubranka wystarczy przeprać w 30 stopniach... prasowanie... no cóż jak nam się chce to proszę bardzo... ale bez przesady żeby prasować np skarpetki... jedyne przed czym wystrzegały to płyny do płukania tkanin... tym powiedziały kategoryczne nie... bo to samam chemia

No i jeszcze łapki niedrapki których też bardzo nie lubią bo maluszek poznaje świat przez dotyk a jak ma to robić z rękawiczkami na rączkach??? jak się podrapie to trudno!
- pyzaura
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 11,10.2013 Michalinka :)
- iwonta_kg
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kacperek 27.08.2013 Krystianek 16.04.2012[*]
- Otrzymane podziękowania: 2
W poniedzialek mam wizyte i po niej jade na resztę zakupów ktore mi potrzebne. Kosmetyki, rzeczy do szpitala i takie tam inne. Musze sobie zrobić listę rzeczy ktore potrzebuję. Napewno majtki poporodowe, podpaski poporodowe, kapcie do szpitala, kosmetyki higieniczne do szpitala, pampersy, nie wiem co jeszcze ...
Aha! Mamy ktore maja juz dzieci. To prawda ze przez pierwszy miesiąc dziecka nie przykrywa sie kołderką w domu? Tylko jakimś kocykiem? Zaczynam juz głupiec przez te wszystkie rady koleżanek i mamy ...

Kacperek szaleje a ja kładę sie spać. Dobranoc!
- kocham_cie
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5
Dziewczynki nam położna też mówiła że najlepiej zmyś pazurki jak się skurcze zaczną
Papi ta granica 140/90 to jest granica dla wszystkich, nie tylko ciężarnych
Dziewczyny jak zrobić żeby nie było widać co napisała, dopiero jak się na to kliknie to się tekst pojawi? np Iwonka tak robi
- pyzaura
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 11,10.2013 Michalinka :)
- akina_zet
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kocham Cię CÓRCIU całym serduchem :)
a co z Monia jak u niej po wizycie??? Akina czekamy na relacje
Poszłam,wziął połowę mniej za wizytę.
Z szyjką ok,kazał dodatkowo prócz tego Fenoterolu brać nospę.
Mała była tak niespokojna,że ledwo mi to ktg zrobili,położna tylko dodała,że i ja się wymęczyłam i mała i ona,bo musiała stać przy mnie i trzymać to do pomiarów,bo z samym pasem tym na brzuch,nie dało rady

Najgorsze,że krzyż i brzuch nadal boli,ja nie wiem co to jest,skoro szyjka ok

Nie mam humoru,nawet nie mam mocy by Was nadrobić

- agamo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 8

Co do tych paznokci to właśnie chyba chodzi o te paznokcie u stop bo znieczulenie dostaje sie w kręgosłup w przypadku operacji i traci sie czucie w nogach więc pierwszy objaw będzie na stopach. Tak słyszałam.
Papi ty to chyba wcale nie masz niskiego ciśnienia Ja to mam niskie bo mam 60/90 co wizytę mniej wiecej Położna sie cieszy ale mnie aż czasami słabi jak pogoda do kitu!
Iwonka ja chyba z vilemo juz na ten temat gadalam ze z kolderka jest to ryzyko ze malenstwo może sie udusić i dlatego ja kupilam małemu na wstęp dwa spiworki bo one praktyczne ze mały sie tez nie rozkopie! No ale zobaczymy jak to będzie póki co planuje kolderki nie wyciągać!
Monia no to super wiadomości! Dobrze ze mała wporzadku i ze szyjka ok! No i jak ci sie udało namówić lekarza na tańsza wizytę? Swoją droga dobrze zrobiłas może nie taki sep jakby sie wydawało!
- Alivva
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- mama Filipa 18.12.2002 i Alicji 12.09.2013

Pojutrze masz wizytę? Dobrze pamiętam?? Wiem,że robisz co możesz i tak w ogóle uważam,że dobrze Ci to wychodzi

Iza,czytam i nie wierzę,jak mama może Cie tak dołować zamiast podtrzymywac na duchu. Moja tez potrafi czasem mi ciśnienie podejść ale wiem,że kocha Alicję i czeka już na nia tak samo jak i ja

Włosy farbuję tak jak farbowałam....rzadziej ale jednak farbuję bo nie znoszę jak mi się tworzy odrost który wygląda jak pas startowy na mojej głowie

Natalia...Twoi rodzice też nieźli z tymi radami hahaha
Iwonka,a co z tą kołderką??? Bo mój młody urodzony zimą spał zawinięty w rożek i przykryty cienką kołderką.... Tylko mi nie pisz,że dziecko się samo nakryje i udusi pod tym

- akina_zet
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kocham Cię CÓRCIU całym serduchem :)

- agamo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- agamo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Dobra idę spróbować cos zasnąć ale chyba mam powtórkę z wczoraj mały tak szaleje ze normalnie czuje jak główka mi wali po dole Przecierz on tej lepetynki nigdy tak nie ruszal eh chyba cos sie dzieje z nim sama juz nie wiem! Ale długo tak nie pociagne!