BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 9 miesiąc temu #716390 przez donata
nike84 napisał:

kalina napisał:

donatko a ja nad paznokciami to sie zastanawiam bo slyszalam ze lepiej miec niewymalowane przy porodzie bo wtedy jak np siwieja czy cus to lekarz wie ze cos sie dzieje

Też coś takiego słyszałam, ale dowiedziałam się że trzeba mieć nie pomalowane paznokcie albo u rąk, a jak nie to u stóp i wtedy obserwują na stopach paznokcie. Sama mam żel na swoich paznokciach i przed porodem na pewno będę uzupełniać, dlatego zostawiam paznokcie u stóp "gołe" :silly:

To ja też zostawię u stóp :) hehe

Teraz koleżanka ta, co urodziła niedawno tego olbrzymka przed samym porodem poszła do fryzjera, zrobiła paznokcie i nic nie mówili w szpitalu :) Taka hybrydę się położy i 3 tygodnie spokoju :) A tak to co 3 dni muszę malować :silly:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #716401 przez papi88
Serku ja ogolnie nie mialam nigdy problemow z cisnieniem i teraz raczej tez jako tako nie mam ale ze norma u mnie to 110\70 a ostatnio mialam 130/85 i te opuchniecia to widocznie mysli ze moze mi jeszcze skoczyc zwlaszcza ze koncowka ciazy bo dwa razy powtarzal aby koniecznie mierzyc i jak bedzie 140/90 to do szpitala na ktg tylko zastanawiam sie bo ja jestem niskocisnieniowcem a dziewczyny ktore maja normalnie wysokie to jaka jest granica w ciazy?

Ja zapisalam sie w pon na farbowanie bo tez odrost juz na pol glowy poczekalabym jeszcze z tydzien lub dwa ale boje sie ze urodze to wogole zostane z odrostem bo pewnie po porodzie z miesiac sie dochodzi do siebie a pozatym takiego maluszka ciezko komus zostawic nawet na te dwie godz

My kupilismy w kauflandzie jedna paczke tych pampersow z promocji pomaranczowych tylko ze trojki ale one sa od 4kg to szybko beda w uzytku tylko sie zastanawiam bo doczytalam ze one sa perfumowane??to chyba nie dobrze

R nakupil tyle chemi ze szykuje sie na sprzatanie domu w koncu jak pojde rodzic mamy chyba z 8 jakis specyfikow ze jak wroce ze szpitala to sie potrujemy tak wysprzata a jeszcze glupek ma zarty ze mowi kochanie tyle kupilem abys mogla posprzatac i juz musial wyprobowac zlał zlew w łazience i sie cieszy ze taki bialy :)

Oczywiscie znow zostaje sama od czw bo R leci do tego tamarium do hiszpani po te auto...tym razem ma byc o dzien szybciej i tym razem nie martwie sie juz o niego ale o siebie aby nic sie nie wydarzylo,a juz przetrawie ten wyjazd bo kasa sie przyda wieksza czy mniejsza zwlaszcza ze wvsierpniu ma juz mniej pracowac i siedziec ze mna

Ja musze w koncu zrobic ten gbs czy jest do tego jakies przygotowanie?bo slyszalam ze zero seksu przed i chyba bez mycia sie plynami czy cos jeszcze?i ile placiliscie za to bad? Bo ja musze prywatnie zrobic

PAULINA

11 lata 9 miesiąc temu #716409 przez donata
papi88 napisał:

Serku ja ogolnie nie mialam nigdy problemow z cisnieniem i teraz raczej tez jako tako nie mam ale ze norma u mnie to 110\70 a ostatnio mialam 130/85 i te opuchniecia to widocznie mysli ze moze mi jeszcze skoczyc zwlaszcza ze koncowka ciazy bo dwa razy powtarzal aby koniecznie mierzyc i jak bedzie 140/90 to do szpitala na ktg tylko zastanawiam sie bo ja jestem niskocisnieniowcem a dziewczyny ktore maja normalnie wysokie to jaka jest granica w ciazy?

Ja zapisalam sie w pon na farbowanie bo tez odrost juz na pol glowy poczekalabym jeszcze z tydzien lub dwa ale boje sie ze urodze to wogole zostane z odrostem bo pewnie po porodzie z miesiac sie dochodzi do siebie a pozatym takiego maluszka ciezko komus zostawic nawet na te dwie godz

My kupilismy w kauflandzie jedna paczke tych pampersow z promocji pomaranczowych tylko ze trojki ale one sa od 4kg to szybko beda w uzytku tylko sie zastanawiam bo doczytalam ze one sa perfumowane??to chyba nie dobrze

R nakupil tyle chemi ze szykuje sie na sprzatanie domu w koncu jak pojde rodzic mamy chyba z 8 jakis specyfikow ze jak wroce ze szpitala to sie potrujemy tak wysprzata a jeszcze glupek ma zarty ze mowi kochanie tyle kupilem abys mogla posprzatac i juz musial wyprobowac zlał zlew w łazience i sie cieszy ze taki bialy :)

Oczywiscie znow zostaje sama od czw bo R leci do tego tamarium do hiszpani po te auto...tym razem ma byc o dzien szybciej i tym razem nie martwie sie juz o niego ale o siebie aby nic sie nie wydarzylo,a juz przetrawie ten wyjazd bo kasa sie przyda wieksza czy mniejsza zwlaszcza ze wvsierpniu ma juz mniej pracowac i siedziec ze mna

Ja musze w koncu zrobic ten gbs czy jest do tego jakies przygotowanie?bo slyszalam ze zero seksu przed i chyba bez mycia sie plynami czy cos jeszcze?i ile placiliscie za to bad? Bo ja musze prywatnie zrobic

A co to za badanie GBS? Bo ja muszę zrobić badanie HBS do 13 sierpnia :) hehe A badanie HBS to badanie krwi w kierunku żółtaczki zakaźnej typu B. A ja myślałam, że ciągle piszemy o tym samym badaniu, póki nie spojrzałam w kartę :)
Już wyczytałam, że badanie HBS to co innego niż GBS :) Oby się nie myliły :P Może któraś źle spojrzała? Badanie HBS to z krwi normalnie.

11 lata 9 miesiąc temu #716410 przez SerekWaniliowy
Dziewczynki nam położna też mówiła że najlepiej zmyś pazurki jak się skurcze zaczną :)

Papi ta granica 140/90 to jest granica dla wszystkich, nie tylko ciężarnych :)

Dziewczyny jak zrobić żeby nie było widać co napisała, dopiero jak się na to kliknie to się tekst pojawi? np Iwonka tak robi :)

Aga

11 lata 9 miesiąc temu #716412 przez kocham_cie
Jejku u mnie po pięknym chłodnym dniu znowu zapowiada się gorąca noc :dry:

Izunia ja też słyszałąm o tych upałach po 40 i to własnie w ciągu aż do końca siepnia... popadamy ... albo z tego gorąca zaczniemy się rozpakowywć jedna po drugiej

Akina chyba nie pozostaje Ci nic innego jak iść do tego lekarza... oby tylko wszystko było ok

Agusia-Agamo wiem że mnie udusisz... ale tak sobie już myślałam... że może... może coś się zaczyna kroić... a tu falstart :silly: no dobra pozawalam ci jeszcze dwa max trzy tydnie odsapnąć a potem... nie ma zmiłuj się :lol:

serku zjechałam... kolega, męża ma po prostu mistrza za pytanie o dyszenie :silly: :lol: ;)

Kalinka gratuluję udanej wizyty :)

Iwonka wydaje mi się czy brzusi ci opadł... a tak swoją drogą to śliczny jest! taki okrąglutki :)

Merry ja włosy farbuję u fryca co miesiąc :lol:

Iva kurka lipa z tym tv... dobrze ze masz ubezpieczenie chatki

Izula oj biedna ty z tymi rodzicami... kurcze kidyś kobiety rodziły w polu i żyły ale to wcale nie oznacza ze my też tak mamy rodzić... ale to już tak będzie... pewnie jeszcze nie raz każda z nas usłszy jakieś mądrości jak nie na temat ciąży to wychowania... myślę że musimy to jednym uchem wpuścić drugim wypuścić i tyle

nefeli trzymajcie się tam dzielnie

My dziś w szkole rodzenia min poruszaliśmy temat prania i prasowania... i według naszych położnych ubranka wystarczy przeprać w 30 stopniach... prasowanie... no cóż jak nam się chce to proszę bardzo... ale bez przesady żeby prasować np skarpetki... jedyne przed czym wystrzegały to płyny do płukania tkanin... tym powiedziały kategoryczne nie... bo to samam chemia :huh: i podobno płyny dostępne w sklepach są dla dzieci a nie dla niemowląt :unsure:
No i jeszcze łapki niedrapki których też bardzo nie lubią bo maluszek poznaje świat przez dotyk a jak ma to robić z rękawiczkami na rączkach??? jak się podrapie to trudno!

Magda M

11 lata 9 miesiąc temu #716416 przez pyzaura
a co z Monia jak u niej po wizycie??? Akina czekamy na relacje

Ania

11 lata 9 miesiąc temu #716417 przez iwonta_kg
Ja płaciłam za gbs 36 zl. Po 18 zl za każde. Bo to są dwa wyniki. Jeden z pochwy, drugi z odbytu. Czekałam tydzień na wyniki. Nie przygotowywałam sie specjalnie do tego badania. Standardowo prysznic przed wizytą. Podmywam sie takim płynem do higieny intymnej. I tyle.

W poniedzialek mam wizyte i po niej jade na resztę zakupów ktore mi potrzebne. Kosmetyki, rzeczy do szpitala i takie tam inne. Musze sobie zrobić listę rzeczy ktore potrzebuję. Napewno majtki poporodowe, podpaski poporodowe, kapcie do szpitala, kosmetyki higieniczne do szpitala, pampersy, nie wiem co jeszcze ...

Aha! Mamy ktore maja juz dzieci. To prawda ze przez pierwszy miesiąc dziecka nie przykrywa sie kołderką w domu? Tylko jakimś kocykiem? Zaczynam juz głupiec przez te wszystkie rady koleżanek i mamy ... :dry:

Kacperek szaleje a ja kładę sie spać. Dobranoc!

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 9 miesiąc temu #716421 przez kocham_cie
SerekWaniliowy napisał:

Dziewczynki nam położna też mówiła że najlepiej zmyś pazurki jak się skurcze zaczną :)

Papi ta granica 140/90 to jest granica dla wszystkich, nie tylko ciężarnych :)

Dziewczyny jak zrobić żeby nie było widać co napisała, dopiero jak się na to kliknie to się tekst pojawi? np Iwonka tak robi :)

Magda M

Załączniki:

11 lata 9 miesiąc temu #716422 przez pyzaura
ja tez zycze dobrej nocki ide dokoc=nczyc film i lulu :D takze dobranocka brzuchatki :D

Ania

11 lata 9 miesiąc temu #716425 przez akina_zet
pyzaura napisał:

a co z Monia jak u niej po wizycie??? Akina czekamy na relacje

Poszłam,wziął połowę mniej za wizytę.
Z szyjką ok,kazał dodatkowo prócz tego Fenoterolu brać nospę.
Mała była tak niespokojna,że ledwo mi to ktg zrobili,położna tylko dodała,że i ja się wymęczyłam i mała i ona,bo musiała stać przy mnie i trzymać to do pomiarów,bo z samym pasem tym na brzuch,nie dało rady :huh: Ciągle czułam ruchy,więc prawie całe 20 minut klikałam ten przycisk.

Najgorsze,że krzyż i brzuch nadal boli,ja nie wiem co to jest,skoro szyjka ok :(

Nie mam humoru,nawet nie mam mocy by Was nadrobić :(

Monika Z.

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #716429 przez agamo
Madzik spoko nie udusze bo sie uspokoiło Ale jeszcze nie chce rodzic za wcześnie i wiem wiem 36 to nie dramat ale nie o to chodzi uważam ze lepiej dla niego będzie jak jeszcze przynajmniej tydzień czy dwa posiedzi! Będzie silniejszy! No i obiecuje ze za dwa tygodnie juz nóg tak mocno jak dzisiaj nie będę sciskac :p Kurcze to mnie trochę dobilas tymi plynami bo ja wszystko w proszkach i plynach! Hmm zobaczymy jak to będzie może mały nie będzie wrazliwiec za bardzo!

Co do tych paznokci to właśnie chyba chodzi o te paznokcie u stop bo znieczulenie dostaje sie w kręgosłup w przypadku operacji i traci sie czucie w nogach więc pierwszy objaw będzie na stopach. Tak słyszałam.

Papi ty to chyba wcale nie masz niskiego ciśnienia Ja to mam niskie bo mam 60/90 co wizytę mniej wiecej Położna sie cieszy ale mnie aż czasami słabi jak pogoda do kitu!

Iwonka ja chyba z vilemo juz na ten temat gadalam ze z kolderka jest to ryzyko ze malenstwo może sie udusić i dlatego ja kupilam małemu na wstęp dwa spiworki bo one praktyczne ze mały sie tez nie rozkopie! No ale zobaczymy jak to będzie póki co planuje kolderki nie wyciągać!

Monia no to super wiadomości! Dobrze ze mała wporzadku i ze szyjka ok! No i jak ci sie udało namówić lekarza na tańsza wizytę? Swoją droga dobrze zrobiłas może nie taki sep jakby sie wydawało!

Aga

11 lata 9 miesiąc temu #716430 przez Alivva
Daga.....trzymaj się dinusiu :kiss:
Pojutrze masz wizytę? Dobrze pamiętam?? Wiem,że robisz co możesz i tak w ogóle uważam,że dobrze Ci to wychodzi ;) A ja tez o Tobie i naszych małych myślę codziennie :) Dziś tak sobie myślałam jakie zapewne one będą różne :) Twoja ciemnowłosa z ciemnymi patrzałkami a moja pewnie blondi niebieskooka :) Tak je sobie wyobrażam :D

Iza,czytam i nie wierzę,jak mama może Cie tak dołować zamiast podtrzymywac na duchu. Moja tez potrafi czasem mi ciśnienie podejść ale wiem,że kocha Alicję i czeka już na nia tak samo jak i ja :)

Włosy farbuję tak jak farbowałam....rzadziej ale jednak farbuję bo nie znoszę jak mi się tworzy odrost który wygląda jak pas startowy na mojej głowie :P Koło 20go sierpnia mam zamiar iść do fryzjera podciąć włos i machnąć farbę u speca a póki co....zajmuję się odrostami sama :)

Natalia...Twoi rodzice też nieźli z tymi radami hahaha

Iwonka,a co z tą kołderką??? Bo mój młody urodzony zimą spał zawinięty w rożek i przykryty cienką kołderką.... Tylko mi nie pisz,że dziecko się samo nakryje i udusi pod tym :lol: :lol: :lol: :lol: Taki niuniuś się prawie w ogóle nie rusza więc takowej mozliwości NI MA ;)

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #716431 przez akina_zet
Aguś powiedzieliśmy,że to 4 wizyta w tym miesiącu,za tydzień kolejna i że jest nam już trochę ciężko,nie owijaliśmy w bawełnę i takim sposobem wziął połowę ;)

Monika Z.

11 lata 9 miesiąc temu #716432 przez agamo
Hihi Iva i ja tak napisałam :p No ale jak maluszka przykryjesz sama kolderka to moze jakoś ona sie tam podwinac! Nie wiem jakos wszyscy tak mowia wiem ze malenstwo sie tak nie rusza na poczatku ale tymi raczkamk co tam juz grzebie :p Małego dawalas w rozek i jeszcze kolderka a to nie za dużo?

Aga

11 lata 9 miesiąc temu #716434 przez agamo
Monia No to super! Fajnie ze polowe bo naprawdę co wizytę tyle dawać to potrafi budżet nadszarpac!
Dobra idę spróbować cos zasnąć ale chyba mam powtórkę z wczoraj mały tak szaleje ze normalnie czuje jak główka mi wali po dole Przecierz on tej lepetynki nigdy tak nie ruszal eh chyba cos sie dzieje z nim sama juz nie wiem! Ale długo tak nie pociagne!

Aga

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka