- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- SerekWaniliowy
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Agamo hmmm jak chcesz to przeczytaj, jeśli nie to nie, tylko nie chcę byś się na mnie zdenerwowała, taka dygresja na temat niskiego brzuszka

Eee teraz widzę, że nie tylko ja podsuwam Ci takie myśli Aga

Iwonka Tobie pobierał 2 próbki? Bo mi jednym patyczkiem pomazał i tu i tu i tez płaciłam 35zł w laboratorium i nie przygotowywałam się też do badania specjalnie.
Ojej reszta jutro bo padam.
Spokojnej nocki dziewuszki

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- niagara
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat
- Otrzymane podziękowania: 74
Strasznie męczy mnie ten temat, ponieważ nawet nie mamy żadnych typów nie mówiąc już o konkretach

- ranusia
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Małgosia - moje 53 cm szczęścia!
jestem z grudniówek 2012. podczytuję Was co jakiś czas i co do pytania niagary - w ciągu 2 tygodni od urodzenia dziecka musisz zgłosić ten fakt w urzędzie stanu cywilnego. wtedy podajesz imię (lub imiona, jeśli chcesz żeby dziecko miało dwa) i to chyba tyle, potrzebne będą dowody osobiste Twoje i męża.
- niagara
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- SerekWaniliowy
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Chyba zacznę się przyzwyczajać, chłodno i z wiaterkiem spało się cudownie aż żałowałam, że muszę wstać kanapki swojej lepszej połowie zrobić

Papi to nie martw się ciśnieniem bo 130/85 to granica prawidłowego cisnienia, ale kontroluj, pamiętaj, zawsze co najmniej kwadrans przed mierzeniem usiądź i odpocznij, a najlepiej z rana po przebudzeniu, podczas mierzenia usiądź wygodnie z ręką na stole mniej więcej na wysokości serca i wyprostowaną ale luźno, nie ruszaj ręką i nie rozmawiaj

Kocham Cię jeśli przez gorączkę rozpakuję się 2 tygodnie wcześniej to bym się nie pogniewała, co prawda brzuszek ciąży, plecy bolą jak diabli i nogi włącznie ze stopami też ale bardziej mi dokucza ten upał niż brzuszek, więc czekam do polowy sierpnia a później wio po schodach w górę i na dół a po schodach siup na męża - dla dobra sprawy oczywiście

Nam też wczoraj podczas zajęć o pielęgnacji maluszka mówiła o niedrapkach, powiedziała, że jedne możemy mieć tak w razie W gdyby pazurki sie łamały i były bardzo ostre i byśmy sie obawiały, ze zrobi sobie krzywdę bo za obcinanie weźmiemy sie około 3-4 tygodni po urodzeniu bo do tego czasu u większości noworodków pazurki z zycia płodowego wykruszają sie same

Iwonka ja myślę, że rożek wystarczy i nie trzeba go już wtedy przykrywać, szczególnie tak jak my będziemy rodziły

Akina to w sumie dobre wiadomości przyniosłaś kochana

Niagara my dostaliśmy taka informacje co i jak z imieniem trzeba załatwić i mamy na to 2 tygodnie od urodzenia maluszka

- karolcia1919
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Czekam na moja kruszynkę
u nas upał :/
ale w nocy tylko raz się obudziłam siusiu

miłego dnia lalunie moje

- niagara
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Mąż mnie dzisiaj obudził po 7 i od tego czasu już spać nie mogę

Nie wiem czemu, ale ja w ogóle nie wstaje w nocy na siusiu, robię przed i od razu po wstaniu

A co się dzieje z Villemo? Coś dawno się nie odzywała, albo ja coś przeoczyłam
- iwonta_kg
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kacperek 27.08.2013 Krystianek 16.04.2012[*]
- Otrzymane podziękowania: 2
Villemo chyba była wczoraj ...
Natka tak jest dwa tygodnie na nadanie imienia a potem chyba jeszcze 30 dni na ewentualną zmianę. Albo moze mniej? Gdzieś cos takiego czytalam.
Serku gin pobierał mi dwa wymazy ale na jedną próbkę. Taką jak patyczki do ucha po dwóch stronach.
Dzieki za odpowiedzi w sprawie tej kołderki bo juz naprawde mam metlik w głowie. Koleżanka twierdzi ze dziecko moze sie udusic pod kołderką. Ale przeciez na koniec sierpnia bedzie jeszcze ciepło i kładąc Kacperka w śpiwór przegrzeje go ... Mam jeden taki w miarę cienki kocyk. I chyba go bede używać.
A wlasnie kiedy sie pazurki obcina po wyjściu ze szpitala? Ostatnio oglądałam filmiki na youtube jak sie obcina pazurki takiemu maleństwu. Najlepiej wtedy kiedy śpi. Ale nie napisali kiedy dokladnie sie to robi od wyjścia ze szpitala. I co ile ...
- niagara
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- iwonta_kg
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- iwonta_kg
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Iwonka ja dzisiaj czytałam, że takiemu maluszkowi paznokcie z okresu płodowego mogą się same zetrzeć.
To kiedy pierwszy raz obcinac? W domu tez trzeba zakładać te rękawiczki niedrapki?
- niagara
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- kocham_cie
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5

U mnie znowu zapowiada się gorący dzień a na weekend podobno mają wrócić upały po 35 stopni

Noc dosyć ciężka... cytując Ive- rzucałam się jak gówno w betoniarce

Serku dziękuję za słowa uznania, dotyczące instrukcji... ale ta moje kreatywność wynikła z leństwa, bo stwierdziłam ze za dużo pisania by było więc wolałam printa strzelić

Akina a co doktorek powiedział na te twoje bóle

Dziewczęta jeśli chodzi o pazurki, to sprawa wygląda następująco... w szpitalu paznokci nie obcinają ze względu na florę bakteryjną, a w domciu należ to zrobić wówczas jak będziemy czuły ze pazurki są ostre albo mocno wystają poza opuszek... czasem może być to po tygodniu czasem po trzech

O łapkach niedrapkach pisałam wczoraj- żeby raczej z nich nie korzystać...
kołderka- ja nawet nie kupiłam, bo na początku używać jej nie nie mam zamiaru, tylko rożek albo śpiworek... a historia o tym ze maluszek może sie udusić bo się pod nią wsunie jest prawdziwa bo mojej koleżance się to przytrafiło, na szczęście w porę sie obudziła...

a tak wogóle to bardzo się cieszę ze jednak zdecydowałam sie pójść do tej szkoły rodzenia, bo naprawdę można dowiedzieć się wielu ciekawych rzeczy o których ja np nie miałam wcześniej pojęcia

a własnie wiedziałyście ze najlepsza temp dla maluszka to 20-22 stopnie??? i te czapeczki nieszczęsne... jak nie jest zimno i nie wieje jak w kieleckim to nie ma potrzeby zeby zakładać... i mamy sie nie martwić bo maluszek zapalenia ucha od braku czapeczki na pewno nie dostanie

Uff a to dopiero połowa tego co się dowiedziałam na wczorajszych zajęciach.... hihihi i zapomniałam się pochwalić ze utopiliśmy z D. nasza lalkę podczas kąpieli

- agilla.r
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Właśnie wróciłam od lekarza i trochę się zestresowałam bo mały jest o 2 tyg. mniejszy. tzn ma ok 2100, lekarz kazał przyjść za 2 tyg kontrolnie sprawdzić ile przybrał

- iwonta_kg
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Ale jestem pełna ... Zjadlam na Sniadanie 4 kromki chleba z jajkiem i wypiłam litr herbaty hehe pękam !!!
Agilla nie martw sie za wczasu. Napewno jeszcze urośnie

Moja mama ostatnio stwierdziła ze zimą trzeba nakładać dwie czapeczki