- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- kalina
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
az strach pomyslec ilu bedzie lepiej wiedzialo jak te nasze pociechy wychowac

a co do pieluch tetrowych to tez juz sie nasluchalam

nike ja mialam badanie w szpitalu robione wiec ci nie pomoge
iwonka wow no brzuszek juz widac ze koncowka.
mnie tez maz czasem musi wypychac z lozka jak brzuch mnie boli bo sie nawet przekrecic nie moge. gorzej jak ma nocke to jak jestem blisko brzegu lozka to ok, przekrece sie na bok, podtrzymam stolu i wstane, ale jak jestem pod sciana to czasem trwa cala wiecznosc wygrzebanie sie

pyzaura ja wozeczek mam ten szary allegro.pl/wozek-bebetto-luca-3w1-gratis...ice-i3418136555.html za 1450 3w1 w sklepie.
ale duzo solidniej wygladal i gdyby nie winda to bylismy zdecydowani wydac 300zl wiecej na allegro.pl/wozek-2w1-jedo-fyn-4ds-warszawa-i3412472684.html
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kalina
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Izula ja to mowie tak, jak ktos opowiada "a kiedys to":
Kiedys jezdzilo sie maluchem, a teraz jezdzi sie luksusowymi autami. Czy w zwiazku z tym "kiedys" masz w garazu malucha czy auto z klimatyzacja?
Dziala to zwlaszcza, jak slysze "a my radzilysmy sobie z pieluszkami tetrowymi,a Wy macie pampersy i narzekacie na brak czasu". No to odpowiadam czy taka wlasnie osobka jezdzi maluchem, bo kiedys tak sie robilo czy wybiera wygode?
ha ha dobre.. chyba bede musiec tak samo reagowac

- iwonta_kg
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kacperek 27.08.2013 Krystianek 16.04.2012[*]
- Otrzymane podziękowania: 2
- agamo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 8
A co do farbowania to ja sie raz juz farbowalam i jak mama zdarzy przyjechać przed przeprowadzka Kacperka to ufarbuje sie drugi raz No a obciąć planuje sie w piątek

- pyzaura
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 11,10.2013 Michalinka :)

Izula nie martw sie mi mama tez dzis przykrosc zrobila az sie poplakalam i po tym wszystkim jak przyszlam do domu zbilam szklanke zacielam sie masakra co za dzien szkoda gadac

- pyzaura
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Izula ja to mowie tak, jak ktos opowiada "a kiedys to":
Kiedys jezdzilo sie maluchem, a teraz jezdzi sie luksusowymi autami. Czy w zwiazku z tym "kiedys" masz w garazu malucha czy auto z klimatyzacja?
Dziala to zwlaszcza, jak slysze "a my radzilysmy sobie z pieluszkami tetrowymi,a Wy macie pampersy i narzekacie na brak czasu". No to odpowiadam czy taka wlasnie osobka jezdzi maluchem, bo kiedys tak sie robilo czy wybiera wygode?
swiete slowa

- nike84
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
GBS pobiera się na wizycie. W 35 tygodniu ciąży.
U mnie lekarz nie pobiera, tylko kazał mi to zrobić w pracowni bakteriologicznej czy jakoś tak i już przyjść z wynikami. A dlatego kazał mi wcześniej to badanie zrobić bo jakby coś jednak wyszło żeby był czas na leczenie tymi antybiotykami.
Słonko wielkie dzięki zadzwonię w przyszłym tygodniu do Diagnostyki i się dowiem, bo ponoć nie w każdej placówce robią ten wymaz.
- pyzaura
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- kalina
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
pyzaura ja mam bardzo mala winde i musialam miec wozek do 93cm a ten po zlozeniu raczki tyle ma. ale dlapocieszenia malo jest tak malych wind:) ale goraco polecam wymierzyc przed zakupem. ja tez myslalam o baby active ale balam sie ze jednak za lekki ten stelaz. jedo jest ciezszy ale duzo solidniej wyglada
- donata
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Oh dziewczyny wspolczuje mine na szczescie nikt tak nie mowi! Ale Kinga ma racje i bardzo dobrze im odpowiadasz Wszyscy tacy mądrzy ale jak by to byli oni to robili by tak samo jak my! Bo te 30 lat temu tez były pewne nowości i wygody dla dzieci i każdy z nich korzystał! Pieluchy tetrowe z 35 lat temu to tez był luksus! A teraz sie madrza bo myślą ze jak maja tyle lat to wszystko wiedza lepiej A ze my doświadczenia nie mamy to o życiu nie wiemy nic! Ja to stosuje zasadę taka jak dziewczyny jednym uchem wpuszczam a drugim wypuszczam jak ktoś sie mądrzy albo komentuje mój wygląd w ciąży!
A co do farbowania to ja sie raz juz farbowalam i jak mama zdarzy przyjechać przed przeprowadzka Kacperka to ufarbuje sie drugi raz No a obciąć planuje sie w piątekwiem ze po ciąży nie będę mieć na nic siły ani czasu i włosy bedą ostatnia rzeczą o której będę myśleć a nie chce wyglądać jak potwór Zreszta juz teraz mało kobieco sie czuje bardziej jak 80 letnia staruszka Cieżko wstać cieżko chodzić cieżko sie położyć czy obrócić na łóżku! Więc niechce sie załamywać jeszcze swoim wyglądem A i pierwsze fotki z malenstwem tez chce wyglądać jak człowiek więc nie przejmuje sie zabobonami. Jedynie jak farbuje włosy to staram sie nie siedzieć w małym pomieszczeniu tylko gdzieś w większym przewietrzonym żeby nie wąchać tych smordkow.
dziewczyny, ja maluję włosy co miesiąc

- SerekWaniliowy
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Karolcia na GBS się tyle czeka bo muszą wyhodować tego dziada jeśli go mamy, też czekam już tydzień i też sama wiozłam do laboratorium

Nubi bierz nospe, od razu trzeba brać jak nie przechodzi po kilku minutach leżenia
Iwonka brzuszek już chyba tak nie rośnie co? bo miałaś spory a teraz to ja chyba mam większy, hmmm chyba że to mój tak wystartował

Nefeli kochana wierzę, że to jeszcze nie wasz czas

Izula weź na wstrzymanie jeszcze troszkę, bardzo Ci współczuję, to są zawsze ciężkie wybory czy brać leki czy ryzykować ciążę, unikaj rodziców jak sie da albo powiedz, że nie życzysz sobie takich komentarzy bo przez to sie martwisz jeszcze bardziej i wtedy więcej leków musisz brać, no kurcze jak czekają na maluszka to niech się opamiętają do diabła

Ooo MyMelange święte słowa! czasy się zmieniają i każdy chętnie korzysta z wygód i odkryć

Słonko w Diagnostyce nie pobiorą z pochwy i odbytu, musi to zrobić ginekolog a oni tylko zbadają probkę
a co do pieluch tetrowych to ja też się nasłuchałam, że głupia jestem, żebym pampersowała, że głupoty opowiadam, że to niewygodne, że będę załowała itd ale robię swoje i mam gdzies teściową i jej pomysły na kosmetyki i wystrój sypialki i...

- kalina
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- MyMelange
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- pyzaura
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

co do farbowania ja 3 razy bylam i chyba tez nic sie nie dzieje ciekawe czy dam rade przed porodem jeszcze ufarbowac

- nike84
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
donatko a ja nad paznokciami to sie zastanawiam bo slyszalam ze lepiej miec niewymalowane przy porodzie bo wtedy jak np siwieja czy cus to lekarz wie ze cos sie dzieje
Też coś takiego słyszałam, ale dowiedziałam się że trzeba mieć nie pomalowane paznokcie albo u rąk, a jak nie to u stóp i wtedy obserwują na stopach paznokcie. Sama mam żel na swoich paznokciach i przed porodem na pewno będę uzupełniać, dlatego zostawiam paznokcie u stóp "gołe"