- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- Monika23083
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Iva i agamo, slodziaszki z tych Waszych dzieciatek

mery, powodzonka

pyzaura, u nas w szpitalu tez tak jest, ze jak przyjedziesz to musisz przynajmniej 3 doby zostac niestety.
ja od 3 nie spie, mam regularne skurcze, ale bezbolesne, sikam co 15 minut, a wczoraj chodzic nie moglam tak mnie pachwiny bolaly. No i teraz tak sobie leze w lozku i nie wiem czy sie szykowac czy nie

Dziewczyny, tez jestescie takie popuchniete? Ja nie mialam z tym problemow nawet w mega upaly, a od paru dni wygladam jak balon, a z jedzeniem to w ogole masakra...maly odkrzurzacz

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Nubi
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Dzien dobry tak w ogole

- karolcia1919
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Czekam na moja kruszynkę
jestem po wizycie...mam skrocona dosc mocno szyjke...pytala czy mnie boli...mnie jedynie kuje.
teraz czekam na Ktg
- agamo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 8

Iva fotki Lusi super taka mała księżniczka tatusiowa Fajnie ze Bart poczuł ta wież z córeczka bo jego powroty do pl bedą jeszcze przjemniejsze i bardziej wyczekiwane! A ty płacz ile chcesz bo jak tu nie płakać przy takich słodkich skarbach Mnie wczoraj wieczorem jak karmiłam jak mały scisnal cała raczka za palec i nie chccial puścić to tez sie poryczalam! Eh takie malenstwa a tak świat potrafią wywrocic!
A mam pytanie odnośnie zoltaczki! Bo mały wczoraj miał żółte oczka i na uszkach tez widziałam a dzisiaj jakby juz znikło i sie zastanawiam czy ona moze zniknąć czy raczej musi cały zzolknac i potem musi zejść? I czy powinno sie na cos zwrócić szczególna uwagę?
- kalina
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
od wczoraj mam takie nerwy ze mam ochote kogos uderzyc.. a tu maz w pracy.. po poludniu bedzie mama.. a chomikowi nie wpierdole:-(
tez mi kostki spuchly.. ale tez wiecej chodze to im "pomagam". a rece to ani zgiac ani wyprostowac..
co do apetytu to jest naprawde wieelki.. moze dlatego zoladek napitala bo sie nie moge powstrzymac i co chwila do lodowki.. albo do szafki ze slodyczami siegam..
- akina_zet
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kocham Cię CÓRCIU całym serduchem :)

Chciałam kupić wczoraj buty,ale jak z rozmiaru 37,który nosiłam, doszłam do 39 mierząc baletki, to zwiałam z krzykiem ze sklepu

Oj biedne my jesteśmy!
- Monika23083
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

karolcia, czekamy na wiesci z ktg
agamo, ja juz sama nie qiem co mi jest, brzuch twardnieje, puszcza, twardnieje to chyba skurcze, ale to mnie nie boli. Najg/sze jest to moje myslenie, bo ja to czekam na bole albo wody i chyba tylko to mnie do szpitala wygna. Dobrze ze mam tam tylko jakies 10 minut drogi to sie tak nie stresuje bardzo. Jak dotrwam do jutra to jeszcze sie spotkam z dr, zobaczymy co powie.
Aa no i przez ten bol w pachwinach dorobilam sie statusu chodzacej kaczki

- Nubi
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Akina to masz taktowna mame

Monika czekaj moze na bolesci bo takie spiny jak ty opisujesz mi dolegaja od 4 czy 5tygodni... I porodu sie nie doczekalam, super ze masz bliziutko do szpitala, ja niestety nie i jak sie nie zaczne zbierac to nie zdaze na ktg !
Karola czekam na wiesci od Ciebie

- akina_zet
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kocham Cię CÓRCIU całym serduchem :)
Karolka dawaj znaki.
Nike gdzie jesteś?
No Monia,może Jasiek chce już wyskoczyć

- Monika23083
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

- kalina
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Monika23083
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
kalina, ona czasem sa czesto, potem pol godziny nic ni znowu czesto i juz nie wiem, ale co tam czekam sobie...w nocy i nad ranem mialam bardziej regularne mniej wiecej co 12...
- kalina
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
monika no ludzie nie zdaja sobie sprawy jak to wkurzajace. mezus wczoraj tez mi tlumaczy ze przeciez sie martwia wszyscy i to chyba dobrze ale to ja mam co chwila telefon albo wiadomosc.. a nie lubie byc stale pod kontrola i czasem czuje sie pod presja. w pelni sie z toba zgadzam. od kilku dni wole byc albo sama albo meza toleruje tylko:-)
a skurcze jak sie nie nasilaja to moze faktycznie lepiej przeczekac w domu. albo moze zadzwon do lekarki czy na ip i sie upewnij.. ja sie nie wymadrzam bo sama sie boje ze nie poznam ze to juz to:-)
- agamo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 8
Kalina napewno na Allegro mozna kupić worek treningowy! Moze para by uszla

Akina Monia Nubi ma racje jestem pewna ze opuchlizna ci szybko zejdzie! A glupimi tekstami sie nie przejmuj bo za rok to nie dość ze będziemy łaski to jeszcze z rocznymi maluszkami u boku a im wszystkim kopary z zazdrości opadna!No i juz sama koncoweczka została wiec sproboj pomyśleć ze jeszcze zatesknisz za ta górka na brzuchu!
- ninka333
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

paulinka, agamo, iva i nefeli GRATULACJE!!!!!!!! ZDRÓWKA ŻYCZYMY PRZEDE WSZYSTKIM DLA MALUSZKÓW!!!!! śliczne maluszki

wszystkim jeszcze nierozpakowanym mamuśkom życzę szybkiego i szczęśliwego rozpakowania, aby nic nie przyćmiło spotkania z maluszkami po tej stronie brzuszka

czytam, że ostatnie momenty nie są u was do pozazdroszczenia!! nie martwcie się bo to już naprawde ostatnie chwile z maluszkami w brzuchu a po porodzie w kilka dni cała ta woda, opchlizna schodzi

u nas spokojnie mija czas

Maleńka zaczęła mieć problemy z brzuszkiem, napinała się strasznie i płakała przy robieniu kupki ale poradziliśmy sobie kropelkami na wzdęcia BOBOTIC i już po kilku godzinach była ewidentna poprawa więc nadal je podajemy i prutasy idą ładne i już się nie męczy

na zalecenie lekarza podaję tez probiotyki dla noworodków, które poprawiają florę bakteryjną w jelitach co też poprawia trawienie i niweluje bóle brzuszka- może któraś będzie chciał podawać swojemu maluszkowi -kropelki BIOGAIA. my zdecydowanie polecamy, bo stosowaliśmy też u starszego synka tylko trochę w późniejszym etapie.
co do rozbujania laktacji też słyszałam że bardzo dobrym sposobem jest sposób 7min-5min-3min - koleżanka trzymała laktacje tym sposobem kilka ładnych miesięcy