- Otrzymane podziękowania: 182
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Wrzesień 2015
Mamusie Wrzesień 2015
- Kasia888
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Ja jednak wybieram się do lekarza bo katar jest od kilku dni, a ten kaszel mnie martwi

Pesq fajnie że laktacja w normie i Agatka najedzona

uciekam, odezwe się jak wróce...
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- glooria
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 108
Lilla ma ta egzeme ale i Emilia miala więc u nas za miesiac beda proby z kaszka ryzowa
Co do karmienia ja max 7-8 miechow bo teraz i tak nie karmie w nocy a jak jeszcze odpadnie porannd i obiad wiec praktycznie problem sie sam rozwiąże jak tylko dieta sie rozszerzy
A tak ogolem to witam
Moja rodzinka pojechała buuuu
Mikenka w szkole
Teraz trzeba pomyslec nad prezentem na dzien babci i dziadka
Pozdrawiam
- asiekasiek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 278

Gloria jak ty to zrobiłaś ze w nocy nie karmisz?? kurde u mojej coś rozlegulowalo się i świętuje !!
w ogóle co 1.5h je lub nawet częściej...
Kasia no lepiej leć do lekarza jeżeli tyle dni juz jest i jeszcze dodatkowe charczenie jest. w sumie moja charczy tak od urodzenia i nic jej nie jest... a jeździłam z nią właśnie do lekarzy z tym.
- Zazanna
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 249

Bobas też znowu katar wrr.
Pesq Malut się z brzuszka na placu też nie bierze jeszcze i nadal nie lubi na brzuszku.. Na boki ładnie się giba i rączki pięknie podciaga do siadania -tylko się mu palce w łapki włoży to się cały w kolyske spina i gotowy do 'siadamy, siadamy, siadamy' potem chwilę siedzimy i potem 'kładziemy, kładziemy, kładziemy'

i w ogóle najchętniej by ciągle siedział, ale widzę że jeszcze za wcześnie i jak Ci tak T za długo posiedzi to mi ulewa solidnie, bo brzuszek scisniety eh. No ale nie przetlumaczysz.. -.-' Obaj zadoleni z siebie Ci moi panowie

- Kasia888
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kasia888
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- basiek149
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 170
Kuba też jeszcze nie przekręca się z brzuszka na plecy. Raz może mu się tak udało ale raczej kwestia przypadku i tego jak leżał na kanapie. Ale ma już taką siłę w łapkach że ładnie się podnosi.
Pesq Kubuś w szpitalu przed świętami też jeszcze główki nie podciągał przy takich ćwiczeniach, badała go nie jedna lekarka tam i nic nie komentowały. A teraz już główkę też podnosi. Wszystko w swoim czasie. Nie ma co popędzać dzieci. I tak mi się śmiać chce jak mój tata tak patrzy na swoje wnuki i mówi, że dzieci kiedyś były inne. Trzymało się je w beciku i tyle było dziecka. A teraz jak mu zdjęcia podsyłam, jak Kubus główkę podnosi, jak się zmienia to nie może się nadziwić że takie maleństwo jest już tak ciekawe świata

A tak w ogóle Kuba jest zakochany w swoim odbiciu w lustrze

- Zazanna
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Basiek ale fajnie z lustrem.. Mój jeszcze ma w nosie swój odbicie

Dziewczyny jak ubieracie maluchy na dwór przy tej pogodzie? Ja dziś mu założyłam bodziaki długie, bluze, rajstopy, skarpetki, spodenki, no i oczywiście spiworek, czapka, chustka. I do wózka wzięłam dwa kocyki zamiast jednego. Chodziliśmy pół godziny i bobas po powrocie miał wszystko ciepłe ale nie mokre, więc chyba dobrze ?
- basiek149
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

W ogóle kiedyś przeglądałam różne stronki na temat wprowadzania pierwszych posiłków i tak trafiłam na stronę Bobovity. I jakoś jak Kuba skończył 3m-ce przysłali mi słoiczek pierwszej marcheweczki, groszek, kaszkę i taki baaardzo fajny poradnik. Zaraz wam wrzucę zdjęcie to sobie zobaczycie. To wszystko było za darmoszkę więc jak chcecie to możecie się śmiało na ich stronie logować

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Zaz ja ubieram Kubie długie bodziaki, cieplejsze spodnie dresowe, skarpetki. Czapkę cieńszą na to grubszą i kombinezon. Przykrywam kocem i jest ok. Zawsze jest ciepły a nie przegrzany.
- mysia5
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 135

Kasia przestań !!!! jesteś świetną mamusią, a maluchy czasem chorują jak Zaz napisała, tym bardziej w takim okresie jak teraz i przy takiej pogodzie, nie zamartwiaj się niczym, tul malucha i raz dwa wróci do siebie!

- basiek149
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Poradnik też bardzo mi się podoba. Nie dosyć, że zawiera fajne, przydatne informacje to jeszcze można sobie zapisywać co maleństwu smakowało a co nie.

- pesq
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 313
Ja chyba nigdy nie zacznę rozszerzać diety bo wtedy to dopiero ją pouczula...
- Zazanna
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Dziewczynki a jakie postanowienia noworoczne?

Ja chcę ważyć 62 kilo

- pesq
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 313
Załamka jakaś, serio.
Ja nie mam postanowień noworocznych. Właściwie to chciałabym przestać być taka zamartwiająca się jaka jestem ale to tylko dobra terapia by pomogła albo jakieś elektrowstrzasy a nie postanowienia.
- asiekasiek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 278
ja też nie mam żadnych postanowień noworocznych od kilku lat nie mam. bo nie dają to nic jak ktoś chce schudnąć to musi zaprzec się mieć silna wole a postanowienia nic tu nie dają. wiem sama po sobie

Basia no ja też kiedyś rejestrowalam się tam i mi nie przysłali france jedne

Kasia to nie twoja wina ze Jaś dostał zapaleni oskrzeli. takie małe dzieci łatwo dostają. tul go inhaluj i całuj!