BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

9 lata 3 miesiąc temu #1024834 przez Kasia888
Haha no widzisz Jurada czasami nawet jak powiesz wprost to nie rozumieją :pinch: :)
ale zabawne jest to zgadywanie płci przez przypadkowe osoby :)
Oj chyba połowa dzieciaczków forumowych ma skok z tego co czytam...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 3 miesiąc temu #1024835 przez jurada
Kiedys usłyszałam z D będzie księdzem bo taki ładny chłopczyk z niego jest ( miał z pól roku). Co ma bycie księdzem do ładności? Nie wiem do dzis ...
Moze pani chciała powiedzieć ze będzie gejem???

No Kasia tez tak mysle skoki jak nic.

9 lata 3 miesiąc temu #1024837 przez kasandra9
Haha niezle z ta plcia:D teraz to juz nie wiem jak można pomylić...przeciez ewidentnie widac plec w tym wieku;)
U tego chłopca z filmiku - na poczatku tez pomyślałam ze on starszy...no ale dzieci tak szybko się zmieniają...na tym spotkaniu chustomam widac doskonale...miesiąc roznicy i przepaść...wiec moze ;) no skoro 5- miesięczny to 5 skończone;)jak w ciąży;)))) do tego plus minus indywidualne cechy i wychodzi ze każdy nabywa różne umiejętności kiedy chce i wszystko norma;)
Zumba nawet nam sie z Agatka udala, ciekawe czy jutro będą zakwasiki;) oby nie i oby Asi słowa sie sprawdzily czyli lek na bol po ćwicz. to...ćwiczenia!;))) juz czuje jak chudnę - cytując Zaz;)))) ogarnelam z grubsza mieszkanie, umylam podłogi, pranie powieszone i ja wykapana i juz padlam;) dobranoc!!!

9 lata 3 miesiąc temu #1024839 przez Rita87
Uff prezenty dla dziadków skończone :) mogę się pochwalić:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Teraz tylko wywołać i do ramki :) wersja różowo-fioletowa specjalnie pod moją mamę, która uwielbia te kolory :P
Jakbyście chciały skorzystać i zrobić np metryczki dla maluszków to tu jest instrukcja: mama-kreatywna.pl/2014/11/personalizowan...o-kroku-zrob-to-sam/

Ja już kilka razy podchodziłam do metryczki Stasia, ale niestety ten program przynajmniej u mnie na laptopie zawsze się pod koniec zawieszał i się na niego obraziłam :P bo niestety nie da się zapisać i wrócić do tego później tylko trzeba za jednym podejściem. Nie wpadłam w sumie, żeby się zalogować na okres próbny, bezpłatny, chyba coś takiego jest i pewnie wtedy można sobie zapisywać. Teraz robiłam na laptopie Daniela, też pod koniec już muliło, ale się udało :)

Aaa i w ogóle się nie chwaliłam, w piątek jesteśmy umówieni do doradcy chustowego :woohoo:
Mam nadzieję, że się nam uda :)

A co do rajtek to właśnie miałam się pytać jak Wy maluszki ubieracie, bo mój Staś bardzo często w rajtkach :blush:
Nie wiedziałam, że to nie wypada :blush: mamy bardzo chłopięce wzory :P nie wiem czemu, ale mamy mega problem ze skarpetkami, wszystkie uciskają bardzo Stasiowe serdelki, że aż całe czerwone ma i takie wgłębione po tych ściągaczach. Chociaż zawsze przed założeniem się siłuje z tymi ściagaczami i je rozciągam...Szwy ze spodenek też ma zawsze odbite na nóżkach i dlatego po domu nie chcę go męczyć i zakładam rajtki. Nic go nie uciska, nie krępuje, nie jest mu za gorąco, ale w takim razie muszę coś pomyśleć, żeby syn traumy nie miał :laugh: Kupiłam mu też trochę bluzek, żeby nie było, że ciągle tylko body nosi, ale widzę, że mu za gorąco, no bo pod bluzkę to trzeba body na ramiączka założyć. I kolejny problem, że nie wiem czemu ale zimą w żadnym sklepie nie mogę dostać body na krótki i bez rękawa :pinch:

9 lata 3 miesiąc temu #1024840 przez Rita87
Staś już zaliczył po 1 pierwszą pobudkę, więc idę spać, mam nadzieję, że choć z godzinę się zdrzemnę :laugh:

9 lata 3 miesiąc temu #1024841 przez asiekasiek
Rita to może Staś tak płacze bo nie może przebolec ze właśnie w rajtkach chodzi? ? ;)

Jurada to fakt kleik do du.y chyba ze dodam więcej i będzie ok.

filmik zobaczę przez dzień.

co do rajtek zawsze siostra ubierala synów i w nich latali. tak tego nie cuerpialam! ! ja ubieram rajtki do sukienek i jak wychodzimy to pod spodnie ale jakby gdzieś za gorąco byli to man skarpetki żeby nie latała u kogoś w rajtkach

9 lata 3 miesiąc temu #1024842 przez kasandra9
No do sukienek zakładam i ja;)
Jesli chodzi o skarpetki ti u nas problem ze Agatka uwielbia zsuwac ..mam różne i póki co najlepsze z 5 10 15 bo ani nie uciskaja ani ich nie zwalila póki co;))))) a jak spdebki sie odznaczają i uciskaja to trzeba większe;)
Ritka brawo! Nie mogę sie doczekać fot i zamotanego Stasia!
Co do takch chmurek wyrazowych - wordke.com i taxedo.com jesli dvrze pamiętam bo do pracy razy często korzystalam;) online to jest i tylko screena zrobić zapisać i gotowe:)

9 lata 3 miesiąc temu #1024846 przez pesq
Hej.

Kasia mglabysmi filmiki na.fb wyslac? Nie działa mi tu :(

Tez nie cierpie rajstop bez sukienki.. No nie wyobrażam sobie kurczę chociaż domyślam sie ze wygoda a nie rewia mody sle nie nie nie. Dzieki Bogu sa polspiochy i leginsy wybawienie :)

Agat spala od 19 do 2! I do 7! :D

I tyle miałam do napisania a nie pamiętam co :P

9 lata 3 miesiąc temu #1024847 przez kasandra9
Widzisz, 7h;) a chcialas tylko 6;))))) zaczela juz sporo szamać to nie ma opcji zeby nie spala;) tylko trzeba troche czasu i musi sie ustabilizować i godziny jedzenia/ilosc/czestotliwosc:) i dobrze wymeczyc pannę przed snem;) i ile w dobie - ponad tysiak? U nas 2 dni bez warzyw i wczoraj rekord
...lacznie z kaszka licząc to 1130 ;)
Podziękowania: pesq

9 lata 3 miesiąc temu #1024849 przez pesq
Kas 900 bo po 18 zjadła i 19 spala nie zdążyłam kolacji wcisnąć B)

9 lata 3 miesiąc temu #1024851 przez pesq
Troche ponad 900 musialabym wstac do notatek a mi sie nie chce :P

Dzis kończyny tak jak Kacper mysi 4 msc i startuje z kleikiem. Ja nie moge eksperymentować wszystko zgodnie z wytycznymi alergologa :( miesiąc kleik a później warzywka pomalutku zaczynając od ziemniaka i dyni pojedynczo po 3-5 dni a kończąc 5 miesiac zupach mięsno warzywnych a dalsze instrukcje na kolejnej wizycie.

Pewnie powie jak wprowadzać kaszki i gluten.

Mala idzie spac znowu :P

9 lata 3 miesiąc temu #1024853 przez kasandra9
a ile razy karmisz Agatkę tak w ogóle? Jak znajdziesz sposób na zrobienie dobrego kleju to daj znać:P
Ciekawe czy jak moja polubi dynię:)))))))) my ziemniaka jeszcze nie próbowaliśmy :)))

9 lata 3 miesiąc temu - 9 lata 3 miesiąc temu #1024854 przez pesq
7 na razie wypadało. Ale dziś odpadło 1 nocne karmienie (bo z reguły 24, 4, 7) więc moze bedzie 6 :). Wiesz ze ona juz nie je mniej niz 120? dzis 130 i 120 a wczoraj to raz tylko 120 a tak po 140-160 a raz 180 :P :P posmakował bebilonik :blink: :blink:

A i 7 tylko dlatego ze ona o 19- maksymalnie 20 juz do spania bo jakby zasypiala pozniej to niestety byloby az 8...

9 lata 3 miesiąc temu #1024855 przez kasandra9
no widzisz;) wcale nie ma takiego małego brzuszka jakby się mogło wydawać ;) okazuje się, że też ma spust:P super, niech je i rośnie!

9 lata 3 miesiąc temu #1024856 przez me.ch
Pesq, no Agatka daje czadu :D moja kochana :)

Kas, no nie wiem z tym kleikiem nestlowym moze cos nie teges? ;P bobvita dziala :D

Kasia, zaraz obejrze filmik bo tego jeszcze nie widzialam, ale watpie zeby Ko juz umial wszystko z tej listy mimo ze teoretycznie juz 5,5 mca (w koncu jednak to wczesniak i 1 miesiac w szpitalu wiec nawet nie bylo mowy o trenowaniu czegokolwiek).

A moglabys mi napisac dokladniej co u Was z ta asymetria jest i jak cwiczycie? Wielkie dzieki :*

A co do rajstop to my mamy 4 pary i z duma nosimy na dwor pod spodnie bo wtedy nam cieplo w male nozki :D Kornel generalnie lubi ciepelko i marzna mu nogi szybko.
Ale zgadzam sie ze w samych rajstopach to jest jakas porazka.... raz nam sie zdarzylo bo weszlismy nagodzine do domu niecala tylko i nie oplacalo sie rozbierac a potem znow ubierac a tak to zawsze przebieramy do spodni no bo jak to tak, nawet dziewczynke bym chyba jednak przebierala :) do sukienki owszem ale tak to spodnie sa do chodzenia a rajtki do podgrzewania :)
Mojej szwagierki dzieciaki tak w tych rajtach lataly tez teg nie cierpie....

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia