BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

10 lata 3 tygodni temu #983081 przez asiekasiek
to ja też miałam mdłości :) nie mogłam nic jeść przez kilka dni :) z tego chińskiego tez wyszła dziewczynka chociaż z tym to bardziej wierzyłabym obroczce nad brzuchem :p

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 3 tygodni temu #983082 przez Agata28
Asiek u mnie tez sie sprawdzilo.
Zawsze przed ciaza wybieralam jakies slone lub kwasne przekaski. Nigdy nie mialam parcia na slodkie. Teraz zupełnie inaczej, chipsy lub ogorki moga stac na stole- nie rusze, za to owoce, ciasto, lody uwielbiam :blush: minimum raz w tyg lody musze zjesc :-)
smaki mi sie zmienily, ryb przed ciaza nie jadlam. Teraz mi posmakowaly :-) za to od miesa mnie odrzucilo! zawsze uwielbialam mega kwasna ogorkowa, teraz bleee...
Bardzo lubilam pikantne dobrze przyprawione jedzenie, skonczylo sie. Moj M. Zawsze musi sobie przyprawic obiadek sola, pieprzem lub chili :blush: koniec "talentu" kulinarnego :silly:
no, ale nie narzeka bo desery zagoscily w naszym domu :)
śmiesznie, ze w ciąży wszystko sie zmienia.

10 lata 3 tygodni temu #983083 przez asiekasiek
Agata ja właśnie lubiłam ten ogoreczki kiszone śledziki w sosie śmietankowe takie kwaśne pikantne rzeczy a teraz na odwrót:) a twoj Pucharek to przewinelam szybko bo kurcze jak zobaczyłam to od razu smak zalapalam na takie coś. a że pora pozna to już nie robie sobie smaków bo sklepy pozamykane dzis :)

10 lata 3 tygodni temu #983084 przez kasandra9
A ja mam wrażenia, ze jakos mocno sie u mnie nie zmienilo:) teraz slodkie zjem, ale jakiejś przyjemności wielkiej nie mam, lody - na to owszem mam ochotę:) ten deser lodowy to bym zjadła:P
Ja mdlosci za bardzo nie mialam, Glowa mnie za to bardzo bolala... Nie wiem zatem, co z tymi zabobinami:) wlasnie mnie Gagacia poszturchała:)

10 lata 3 tygodni temu #983086 przez jurada
Ja mam piposzke w 3d wiec wiem ze na 100% bedzie babeczka:P
A dzis przypomniał mi sie sen jak plamiłam na poczatku ciąży to snilo mi się ze straciłam ciążę i na łóżku leżałam i obok siedziala taka dziewczynka z 2 latka i powiedziała do mnie " nie płacz, ja bede twoja córeczka" pamiętam ze obudziłam sie z płaczem... Moze cos w tym jest...
Jak dostałam kartę ciąży w przychodni to śmiałam sie do mamy ze z D. Byla niebieska i chłopak a teraz różową wiec pewnie dziewczynka...
Jeszcze nie wiedziałam ze dziewczynka i babcia do mnie mówi ze snilo jej się ze urodziłam dziewczynkę...
Moze ktos dawał znaki :P

10 lata 3 tygodni temu #983088 przez Agata28
ja własnie na lody i ciacha :-) czekolada i inne slodkosci niekoniecznie :-)
Mdłości miałam, bóle głowy też są. Zabobony się sprawdzają w moim przypadku.
Jurada przypomniałaś mi o moim śnie :ohmy: też na początku ciąży śniła mi się dziewczynka :ohmy: była już starsza koło 2-3 latek, byłyśmy razem na zakupach i kupowałyśmy dla niej ubranka. :woohoo:

10 lata 3 tygodni temu #983089 przez anisia27
Mnie z chinskiego kalendarza wyszla dziewczynka, mam ochote na slodkie a snilo mi sie ze mialam synka:D
I moje przeczucia poszly...jak wszyscy mowili ze bedzie chlopak tak jest:)

10 lata 3 tygodni temu - 10 lata 3 tygodni temu #983097 przez glooria
no to ciekawa jestem co u mnie he he

dzień dobry
ja jeszcze się wyleguje jak tylko wszyscy wstana to smigamy na bootfair

10 lata 3 tygodni temu #983098 przez asiekasiek
Dzień dobry.
kurcze u mnie pogoda znowu beznadziejna ze nie chce się wychodzić z łóżka:( do kitu...

a jeszcze zgage w nocy miałam po pizzy w przełyku piekło nie milosiernie. pierwszy raz coś takiego miałam wiec wiem co to już zgaga :p

10 lata 3 tygodni temu #983100 przez Zazanna
Dzień dobry :) Uwielbiam te poranki… chłopaki wychodzą, łóżeczko i kawka.. achh choćby dla tych chwil nie będzie mi się chciało wracać do pracy :P

Kasandra, ale Wam fajnie, że kupujecie działeczkę <3 Ja to bym już nawet pomidorki sadziła, czy co tam się sadzi heh :D Wstawiałaś już zdjęcie wózka –dobrze pamiętam? Wstaw jeszcze raz proszę, bo nie pamiętam jak wygląąądał :D

Agatka domku to tam póki co nie ma ;) Znaczy jest, ale się nie nadaje kompletnie, bo dobrych kilkanaście lat tam nikt nie patrzył i wyniszczało wszystko, ale sam fakt takiego pięknego kawałka na ziemi, gdzie można pojechać <3 A kiedyś może jakieś coś się tam postawi :) Już widzę małego w baseniku na podwórku jak się pluszcze z pieskiem, a ja sobie siedzę obok i czytam książkę popijając zmrożoną lemoniadę (oczywiście szczupła, piękna i nie zmęczona –wiecie coś na wzór gwiazdy holywood heh B) )
Lody boskie, mniam! :D

Juradka żabki rządzą !!! Uwielbiam żabki :D
A sen o rany… aż mnie dreszcze przeszły … Malutka Cię wspierała od początku :)

Mysia jak już ustrzelisz kogoś do zrobienia placka, to niech zrobi też dla mnie :D

Co do skurczów, to mnie dziś obudził skurcz w pośladku :/ Wrrrr…. Za długo spałam w jednej pozycji ewidentnie, ale kotałek mi spał koło głowy i się wtuliłam i nie chciałam jej budzić, więc ¾ nocy w jednej pozycji :laugh: –kocia mama ;)

Oooo Asiek ja też się nauczyłam dopiero w ciąży co to jest zgaga hahah :D

Ło matko mam dziś tyle sprzątania, że to się w głowie nie mieści wgggrrrr.... a póki co wstawiłam jedzonko dla piesy, T. jej kupił świeżutkie serca wołowe i teraz ja to muszę gotować, a to strasznie śmierdziiii................... łeeee. No ale robię jej z warzywkami i w ogóle, więc przynajmniej będzie miała piękne futerko i będzie szczęśliwa, więc jakoś ten smród przeżyję :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 3 tygodni temu #983101 przez jurada
Zazanka tez lubię żaby a szczególnie na dzialce, wieczorami nad oczkiem wodnym jak kumkają :P
Aj tez bym sobie wyjechala na działkę odpocząć... A pojadę pewnie dopiero w lipcu jak będą wiśnie do zbierania... Ale ja w tym roku protestuje

10 lata 3 tygodni temu - 10 lata 3 tygodni temu #983108 przez Lidziun
Część dziewczyny, bóle? Tez mam czasami w nocy ale brzuch mi nie twardnieje wiec jest dobrze, wiecie juz od dłuższego czasu siedzi mi w głowie poród ja was oczywiście nie chce straszyć ale strasznie się go boje co noc mi się śni i jestem przerażona bo wiem co mnie czeka buuu, ale maz powiedział ze przy mnie będzie o ile nie będzie akurat w pracy, z innej beczki do mojego ślubu juz niewiele czasu zzostało, dzisiaj odbieram sukienke pod koniec tygodnia kupuje mięso na wedzenie a od 4 czerwca wielkie przygotowania,

10 lata 3 tygodni temu #983112 przez Kasia888
Hej dziewczyny, idę dziś znowu do lekarza. Mam płytki, świszczący oddech, mam wrażenie, że po tym antybiotyku jest jeszcze gorzej.
Ech naprawdę boję się o dziecko, żeby nie było niedotlenione :( ech tydzień czasu minął a ja dalej nie mogę wyjść z tej choroby :( :(

10 lata 3 tygodni temu - 10 lata 3 tygodni temu #983116 przez kasandra9
Jeszcze nie wiem, czy kupujemy, bo u nas jak zwykle kasy brak, a my cos chcemy kupic.. Taka z nas para, ze na tylkach nie możemy usiedzieć, a teraz to wszystko z mysla dla Agatki;)))))) zobaczymy, ale zawsze warto sie dowiedziec:) nasza pani Malgosia q banku jest niezastąpiona, wiec na pewno się dowiem co i jak by wyglądało:) a wózek pokazywałam Zazanko:) tutek turran szaro-czerwony:)
To jeszcze z Agatka na taty sprzęcie dwukolowym :))))
Jejku czuje ze nie wytrzymam i wstapie zbankrutować w 5 10 15 a jest tak bliskooooo teściowej buu

10 lata 3 tygodni temu #983117 przez me.ch
Hej hej,

Kasandra,a to czerwone auto też wasze? Bo się fajnie zagrało kolorystycznie z Wozeczkiem :)

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia