BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

10 lata 3 dni temu #983242 przez kasandra9
Pesq, myśl, ze to wszystko dla Gagatki, dasz rade, nam mozesz się żalić i pisac, co chcesz, bo przecież tylko ciezarowka zrozumie ciezarowke!:)
Bylam dzis z tesciowa na zakupach, kupiła tyle pięknych rzeczy dla Agaci, ze chyba nie zasne tylko będę oglądać:)) i nawet synowej 2 sukienki:) aż mi głupio doslownie:) jutro musze jej cos na dzień matki kupic, pomóżcie, cooooo. Bo żadnej kasy nie chciala ani nie dala mi wziac z bankonatu.
Jutro Wam pokażę wszystko:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 3 dni temu #983246 przez basiek149
darkdream89 o kurcze... ale historia. to uważaj tm teraz na siebie kochana!

Asiek ale się uśmiałam twoją historią o rybkach i mężu :D :silly: :silly: :silly: aż sobie kilka razy to przeczytałam i za każdym razem mnie to rozbawiało :D

me.ch też mam taki kocyk :) fajny jest i właśnie tani :) ja jeszcze go kupiłam za czasów jak po 5zł w Ikei były a teraz z tego co widziałam to są chyba za dyszkę.
a trampeczki wymiatają! bardzo mi się podobają! :)

anisia27 dasz radę. wszystkie musimy wytrzymać do września. pamiętaj! ;)

kasandra9 super, że zakupy udane. koniecznie jutro się nam nimi pochwal :)
a co kupić teściowej sama nie wiem co ci poradzić. ja nie mam super kontaktu z moją...;p ale nie wiem może jakieś słodycze typu bombonierka czy co albo jakiś zestaw kosmetyków, perfum, jakaś ładna apszka? myślę, że to zawsze będzie trafiony prezent :)

uciekam spać. dobrej nocki :*:)

10 lata 3 dni temu #983247 przez Agata28
Haha jak Asiek ma malutki to co o moim powiecie? :woohoo:

Mini, mini ;)
Załączniki:

10 lata 3 dni temu - 10 lata 3 dni temu #983248 przez Agata28
Darkdream89 co za przezycia :angry: Uważaj na siebie! Co do endokrynologa- witaj w klubie! :kiss:
Mech superowe trampki! :woohoo:
Jutro mam wizytę u położnej :-) będzie ważenie, mierzenie ciśnienia i to co uwielbiam- słuchanie serduszka :woohoo: :kiss:

Ostatnio dali mi mocno popalić w pracy(zamiast dawać lżejsza pracę dostawałam cięższą, dużo nadgodzin, raz pod koniec pracy poleciała mi krew z nosa), tak więc chcę z położna porozmawiać na temat ewentualnego zostania w domu (l4) ginekolog w Polsce mi radził, żebym przestała pracować ze względu na skróconą szyjkę macicy. No zobaczymy jaka będzie jej opinia. Zresztą decyzję o tzw l4 musi wydac lekarz zakładowy, więc wszystko trochę potrwa.

10 lata 3 dni temu - 10 lata 3 dni temu #983250 przez darkdream89
Kasandra - ja zawsze wszystkim "mamom" w rodzinie ;) kupuję kremy do twarzy :) wystarczy znać kategorię wiekową i juz :) a i w rossmanie w tym tygodniu jest super promocja - 40%na wszystkie kosmetyki do pielęgnacji twarzy.
Dziewczyny- a spotkalyscie się z czymś takim jak zwapnienie w serduszka płodu? Wyszło nam coś takiego na drugich prenatalnych - lekarze mówią, że wszystko ok, ale brzmi to tragicznie. ..

Śliczne trampeczki! Awww. .. :D

Agata- a u Ciebie endokrynolog czemu?
A jeżeli chodzi o szyjkę to chyba faktycznie lepiej by było żebyś przestała pracować. Nic tak nie wpływa na "nie skracanie się szyjki" jak leczenie "spoczynkowe " czyli przyklejenie pupci do kanapy ;)

A propos truskawek- moj Gin ostatnio przy okazji rozmowy o diecie (cóż, widujemy się dość często, zaraz będę ciasta na wizyty przynosić, a On kawkę będzie robić :P) spojrzał na mnie gromiacym wzrokiem z tekstem "truskawki w ciąży? Hmmm?" Az się zaczęłam bać i stwierdziłam, że w przyszłym roku się objem truskawkami ;)
Wasi mężczyźni tez się "wstydzą " mówić do brzuszka? Mój M. Teraz jak zjechał na tydzień to jakos się troszkę przestawił, ale widać, że się trochę krępuje.
Wszystkiego najlepszego Kochane z okazji Dnia Matki!!! :*

Moja tarczyca się odzywa i koniec ze spaniem :) a i M. Wygonilam do kuchni- fasolka szparagowa będę się objadac :)

10 lata 3 dni temu #983251 przez darkdream89
Wysłałam prośbę o dołączenie do grupy na fb :)

10 lata 3 dni temu #983253 przez jurada
Mamusie wszystkiego najlepszego z okazji naszego święta:)

10 lata 3 dni temu #983254 przez kasandra9
Mój pierwszy dzien matki, szok:)))) wlasnie sie przebudziłam i chyba już nie zasne, bo jakas taka rozemocjonowana jestem:) mala wczoraj jak leżałam przed snem i pisałam z kolezanka na fb i z mężem smsy to mi tu tańce urządziła, hopki i kopki i dzis tez ja wiele razy czulam leżąc na boku;) teraz cisza :) wlasnie sobie pomyślałam, ze zjadłabym paczka z Chmielnej:P

10 lata 3 dni temu - 10 lata 3 dni temu #983259 przez glooria
udanego dnia matki
ja od 4 rano juz nie śpię

brzuszek mini mini cudny

10 lata 3 dni temu #983266 przez jurada
Kasandra a co to za paczek z chmielnej... :)

10 lata 3 dni temu #983270 przez kasandra9
Tam sprzedają takie cieple paczki z pysznym nadzieniem!! W takim okienku:)

10 lata 3 dni temu #983273 przez Zazanna
Dziewczyny wszystkiego co najlepsze z okazji pierwszego brzuszkowego dnia Matki !!! Prawidłowych brzusiów do rozwiązania, zdrowych i wesołych Maluszków, delikatnych porodów i przede wszystkim siły i wiary w to, że nam się uda i już niedługo nasze kluseczki zatańczą w naszych ramionach ! Tego Wam i sobie życzę ! <3

Asiek ale śliczny brzusio :) Ale Ci fajnie, jeszcze sięgasz do nóżek ! :D

Pesq trzymam z całej siły kciuki za Twoją wytrwałość, będzie dobrze kochana! To już tylko niecałe 4 miesiące ! Zleci i to szybciutko! I pomyśl sobie i dzięki temu mały będzie miał zdrowia i Ty się podzrowisz tą dietką :) Jesteś najdzielniejszą mamą świata, pamiętaj o tym ! :)

Meszku też oglądałam to ubranko !!! :D:D:D Trampeczki wymiatają ! <3

Juradka, zaokrąglasz się :) Kurcze ale maniusi też:) Ale Wam fajnie, nie będziecie miały takiej skóry rozciągniętej… B)

Odnośnie truskawek to mi wczoraj Mama powiedziała abym nie przesadzała, bo są uczulające.. A ja wczoraj kilogram wchłonęłam :blink: No ale nic mi nie jest, więc nie panikuję ;) Tylko trochę mi głupio, bo to były dla wszystkich, a zjadłam sama i to nawet nie wiem kiedy :P

Kasandra pokazuj, bo się nie doczekam !!! :D

O rany Agatka ale superowy mini brzusio!!! :D Jak Ci potem wyskoczy to w tydzień ! :woohoo:
No i trzymam kciuki aby Ci się udało pójść na zwolnienie.. Kurcze strasznie tam dużo problemów z tym..

Darkdream nie słyszałam tego określenia.. ale teraz na USG powiedział, że trzecia zastawka przepływowa (czy coś w ten deseń) jest lekko przewężona, ale że mam się nie przejmować, bo to zastawka w serduszku, która zamyka się podczas porodu, a całe serduszko jest prawidłowe. A potem oglądałam House’a (heh) i tam babka miała niezamkniętą tą zastawkę jako dorosła i oni wszystko tam wyjaśniali (jak to w tym serialu), więc teraz jestem specjalistą w tej kwestii haha :D

Ja z okazji dnia mamy zostałam obudzona o 5 rano kopniakami :D Pierwszy raz się obudziłam od kopniaków ! Nie wiedziałam co się dzieje w pierwszej chwili !!! Ale super !!! :woohoo:

A wczoraj jak poszliśmy do klubu, to sobie posiedziałam 40 minut treningu, czyli rozgrzewkę i sobie pogadałam z trenerem i w ogóle fajnie :laugh: I jak zlecił ćwiczenie w pozycji na lewy prosty, lewy middle bez przeskoku, to mały zaczął tak walić w brzucho jakby ćwiczył z nimi !!! :woohoo: hahah myślałam, że spadnę z tarcz, na których siedziałam :D Normalnie urodzę kickboksera !!! :D

10 lata 3 dni temu - 10 lata 3 dni temu #983277 przez Sylwia-89
Hej ;)
Wszystkiego najlepszego mamusie :)

Darkdream, wszystko będzie dobrze :) Mimo trudnych przeżyć, na pewno urodzisz zdrowego bobaska ;)

Asiek, jestem rozwalona Twoją reakcją na rybki :laugh: Pewnie zrobiłabym to samo, bo ciągle marudzę, ze tatuś ma przyjść i "zająć się" córeczką żeby czuła się kochana :)

Pesq, Tobie życzę dużo cierpliwości, bo wiadomo wszystko dla dziecka, ale kobieta też ma swój próg wytrzymałości i nie jest łatwo. Jednak myśl o maluszku na pewno dodaje Ci siły. ;)

Super brzuszki macie dziewczyny :)

Zazanna, ja też jestem łasuch na truskawki i objadam się nieświadoma niczego. :blush: Dobrze, ze poruszony został ten temat, to się troszkę ograniczę. Kurczę, a tak się cieszyłam, ze mogę się futrować truskawami bo nie przytyję od nich za bardzo :angry:

Miłego mamusiowego dnia Wam życzę. :)

10 lata 3 dni temu #983278 przez asiekasiek
Agata no fakt twój jest mini mini :)

Zazanna no powiem Ci ze jeszcze sięgam do paznokci u stóp i na razie gole się bez większych problemów; ) wiec z tym nie narzekam:)

Basiek ja patrzę a ten mój mąż daje rybom pokarm pyta się ich czy są bardzo głodne czy nie ze w weekend wymieni im wodę ze maja rosnąć i żyć a nie zdychac do jednej rybki ze ma nie gonić innych rybek bo kota napusci na nią... no i ja tak patrzę na niego i opieprzylam go ale zaraz przeszedł i zaczął gadać do Laury:)

Darkdream mój właśnie nie ma problemu do gadania z brzuchem jak widać do ryb nawet lubi mówić...

Truskawki uczulaja! ? kurcze a ja mam tyle zasadzonych grzadek truskawek u tak mi zakwitly ze juz mam plany na ciasta koktajle dzemy noi tak je jeść...:) to w takim razie nie będę przesadzać z jedzeniem :)

10 lata 3 dni temu #983279 przez jurada
Co do truskawek to ja wciagam codziennie po ok kilogramie.
Nic mi nie jest wiec dlaczego mam sobie odmawiać... Orzechy tez uczulają a są zalecane w ciąży bo to zdrowe tłuszcze....

Reklama

Bestsellery

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia