- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2011
Mamusie wrzesień 2011
- basia89
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Mniej Więcej
13 lata 10 miesiąc temu #145243 przez basia89
katy25 ja wiem że wszystko przed nami, ale przez najbliższych parę lat nie będzie nas na nic stać, bo niestety z jednej pensji może da się wyżyć ale odłożyć cokolwiek to już nie. zobaczymy jak to wszystko wyjdzie
trzeba sobie radzić
tak jak każdy umie

Temat został zablokowany.
- katy25
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Mniej Więcej
13 lata 10 miesiąc temu #145246 przez katy25
basia jeżeli dzidzi bedzie koło ciebie w jednym pokoiku to przewijak nie jest potrzebny - ja miałam a i tak ines na łóżku przewijałam albo tam, gdzie wymagała tego sytuacja:)
Teraz bede miala osobny pokoik dla maluch, w którym bedzie tylko lozeczko i komoda hehehe wiec chce przewijak:)
a ja kupuje taki zestaw poscieli i przewijak:) ale dopiero pod koniec kipca bo teraz nie mam kasy
allegro.pl/posciel-3-el-przewijak-berber...nio-i1664743335.html
albo turkusowa żyrafka albo lew:) sklepik jest w Wawie wiec podjade jak kasa wpłynie do portfela:)
Teraz bede miala osobny pokoik dla maluch, w którym bedzie tylko lozeczko i komoda hehehe wiec chce przewijak:)
a ja kupuje taki zestaw poscieli i przewijak:) ale dopiero pod koniec kipca bo teraz nie mam kasy

allegro.pl/posciel-3-el-przewijak-berber...nio-i1664743335.html
albo turkusowa żyrafka albo lew:) sklepik jest w Wawie wiec podjade jak kasa wpłynie do portfela:)
- basia89
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Mniej Więcej
13 lata 10 miesiąc temu - 13 lata 10 miesiąc temu #145252 przez basia89
ja też wszystkie zakupy na koniec lipca zostawiam, bo po prostu kasy brak
hmm właśnie myślę żeby nie kupować tego przewijaka. miejsca mam mało, a z drugiej strony zawsze coś innego za te pieniądze można kupić. ja mam już listę zrobioną co muszę kupić. bo chce uniknąć sytuacji bezsensownych zakupów.
gosia2324 a co do butelek to muszę kupić i odciągacz do pokarmu, bo ja często małego będę musiała zostawiać a on jeść musi. to wszystko przez te studia. heh.

gosia2324 a co do butelek to muszę kupić i odciągacz do pokarmu, bo ja często małego będę musiała zostawiać a on jeść musi. to wszystko przez te studia. heh.
Ostatnio zmieniany: 13 lata 10 miesiąc temu przez basia89.
- Pyśkaaaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
13 lata 10 miesiąc temu #145255 przez Pyśkaaaa
Basia nasze mamy nie miały przewijaków i żyły...
ja akurat dostaje.
a i ja pościeli na razie nie kupuję... rozmawiałam ostatnio ze świeżo upieczonymi mamami że na początku to one się bały kłaśc maluszki do pościeli i kładły w rożkach i kocykach... więc ja rezygnuje... no ale to moje zdanie

a i ja pościeli na razie nie kupuję... rozmawiałam ostatnio ze świeżo upieczonymi mamami że na początku to one się bały kłaśc maluszki do pościeli i kładły w rożkach i kocykach... więc ja rezygnuje... no ale to moje zdanie
- megi2501
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
13 lata 10 miesiąc temu #145258 przez megi2501
3- mam mocno kciuki za Wasze wizyty! Dajcie znać, jak było 
Katy25 współczuje takiej sytuacji z ojcem. My na szczęście mamy mieszkanko. Moi rodzice wykupili cioci mieszkanie w zamian za opiekę nad nią do śmierci. Trochę też to kosztuje i czasu i czasem nerwów bo cioteczka ma już 91 lat i bywa bardzo humorzasta czasem, ale zawsze to swój kąt bez kredytu
My na początku sierpnia kupimy łóżeczko sosnowe z pościelą ecru:
allegro.pl/17el-lozeczko-szuflada-matera...aft-i1666118484.html
jak Wam się podoba

Katy25 współczuje takiej sytuacji z ojcem. My na szczęście mamy mieszkanko. Moi rodzice wykupili cioci mieszkanie w zamian za opiekę nad nią do śmierci. Trochę też to kosztuje i czasu i czasem nerwów bo cioteczka ma już 91 lat i bywa bardzo humorzasta czasem, ale zawsze to swój kąt bez kredytu

My na początku sierpnia kupimy łóżeczko sosnowe z pościelą ecru:
allegro.pl/17el-lozeczko-szuflada-matera...aft-i1666118484.html
jak Wam się podoba

- basia89
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Mniej Więcej
13 lata 10 miesiąc temu #145265 przez basia89
ja łóżeczko z wikliny mam dostać i do tego odpowiednią pościel, więc nie będę kupować. hmm staram się żeby Mateuszek wszystko miał, ale przecież nie wszystko jest potrzebne jak ten przewijak
i na niektórych rzeczach można zaoszczędzić
a my mamy jeszcze przecież wesele, i na wszystko musi pieniążków starczyć 
hmm ciekawa jestem czy można nieochrzcone dziecko do kościoła wsiąść, bo ja chciałabym żeby mały był chociaż na naszym ślubie
jak myślicie ???

hmm ciekawa jestem czy można nieochrzcone dziecko do kościoła wsiąść, bo ja chciałabym żeby mały był chociaż na naszym ślubie

- magdamagda1988
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Mniej Więcej
13 lata 10 miesiąc temu #145266 przez magdamagda1988
Ja tez trzymam kciuki za Wasze wizyty
ja mam w czawrtek wizyte ale normalna rutynowa bo 4 tyg temu i 3 tyg temu mialam Usg a teraz nastepne takie godzinne bede miala dopiero 2 sierpnia czyli za miesiac
ale ok
Basiu ja rowniez uwazam ze przwijak nie jest specjalnie potrzebny bede miala bo dostane ale jakbym nie miala to bym wcale nie kupowala... musze wreszcie zamowic posciel do lozeczka

Basiu ja rowniez uwazam ze przwijak nie jest specjalnie potrzebny bede miala bo dostane ale jakbym nie miala to bym wcale nie kupowala... musze wreszcie zamowic posciel do lozeczka
- katy25
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Mniej Więcej
13 lata 10 miesiąc temu #145271 przez katy25
megi bardzo fajny tez zestaw, a baldachim tez kupujesz?? bo tu juz kiedys była dyskusja o nieuzyteczności tego gadżetu:)
ja sobie też współczuję
ale wiesz teraz juz ojciec mi nie bedzie gadał że on mi coś kupił... bo to mój mąz kredytował dom sam i bez łaski:)
ja ogólnie jestem mega dumna z mojego M. bo wiecie, że on obcokrajowiec i dopiero 5 lat w PL a na prawde sam bardzo dużo osiągnął
i to nawet bez mojej pomocy bo prziecież nie mogłam pomóc...
ja mam pewien plan na przyszłość i chce jeszcze za kilka lat zainwestować kasę ze sprzedaży działki w nieruchomość za granicą u męża. Jak to mi sie uda to będzie wspaniale... ale musze jeszcze poczekać 3-4 lata bo teraz działki zeszły z ceny... ale działka nie zając nie ucieknie:)
ja sobie też współczuję

ja mam pewien plan na przyszłość i chce jeszcze za kilka lat zainwestować kasę ze sprzedaży działki w nieruchomość za granicą u męża. Jak to mi sie uda to będzie wspaniale... ale musze jeszcze poczekać 3-4 lata bo teraz działki zeszły z ceny... ale działka nie zając nie ucieknie:)
- megi2501
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
- pati-m
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
13 lata 10 miesiąc temu - 13 lata 10 miesiąc temu #145276 przez pati-m
megi - mnie się ten Twój zestaw który wybrałaś bardzo podoba
a co do obraz to kikasz dodaj i powinno wskoczyć
jeśli nie, to musisz rozmiar zmniejszyć, bo może się okazać, że jest za duży.
katy - masz honorowego meża, a to się ceni
Ja też nie znoszę gdy ktoś mi wypomina,że coś mu zawdzięczam, więc staram się nie dopuszczać do takich sytuacji, ale wiadomo, że czasami nie mamy wyjścia i musimy liczyć na pomoc innych.

katy - masz honorowego meża, a to się ceni

Ostatnio zmieniany: 13 lata 10 miesiąc temu przez pati-m.
- bewipo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
13 lata 10 miesiąc temu #145281 przez bewipo
Dzień dobry dziewczyny.
Basia jasne, że możesz maluszka zabrać do kościoła zanim będzie ochrzczony. Z kaską to cieżko u wszystkich. Ja tez kupuję małej tylko to co niezbędne, nawet ciuszki w ilości mini
Dla maluszka i tak jest najważniejsza nasza bliskość i opieka, a luksusów żadnych nie muszą mieć. Czasem też mnie dołuje, że nie mogę czegoś tam kupić, a bym chciała, ale staram się nie przejmować i cieszyć z tego co mam
Basia jasne, że możesz maluszka zabrać do kościoła zanim będzie ochrzczony. Z kaską to cieżko u wszystkich. Ja tez kupuję małej tylko to co niezbędne, nawet ciuszki w ilości mini

- magdamagda1988
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Mniej Więcej
13 lata 10 miesiąc temu #145282 przez magdamagda1988
megi super to lozeczko z posiciela bardzo mi sie podoba
dziewczyny a macie cos co bylo by kolderka i podusia?
dziewczyny a macie cos co bylo by kolderka i podusia?
- Marta M
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 11
13 lata 10 miesiąc temu #145287 przez Marta M
Katy wkolo takie przypadki spotykam, ze mieszka sie tyle lat a ciagle cos nie dokonczone...ehh..ale jak juz zdecydowalismy kupic, jak juz dzidzia sie pojawila, nie mamy innego wyjscia..maz tez chce caly dom pomalowac i oblozyc panelami, ale ja w to watpie ze nam sie uda az tyle zronic przez miesiac..dlatego stawiam tylko na 3 pomieszczenia+hol..
Jesli chodzi o wygibasy...tak w nocy mnie wzielo, bo maz wczoraj i w poludnie i wieczorem chcial koniecznie sobie przypomniec noc poslubna
wiec coby cos zaszalec wyciagnelam karty z pozycjami, kazalam mezowi na kilka razy losowac, ale patrzac na te obrazki przy czwartym losowaniu rzucilam karty w kat...w tym stanie: niemozliwe, haha..

Gosia, skorzystam z listy, bo potrzebuje takiej wlasnie okrojonej: co najpotrzebniejsze
Pati, to o 17:30 laczymy sie
Basiu, ja w zadne przesady nie wierze i uwazam, ze jesli dzidzia zdrowa, moge ja zabrac z domu gdzie chce...
Jesli chodzi o wygibasy...tak w nocy mnie wzielo, bo maz wczoraj i w poludnie i wieczorem chcial koniecznie sobie przypomniec noc poslubna

Gosia, skorzystam z listy, bo potrzebuje takiej wlasnie okrojonej: co najpotrzebniejsze

Pati, to o 17:30 laczymy sie

Basiu, ja w zadne przesady nie wierze i uwazam, ze jesli dzidzia zdrowa, moge ja zabrac z domu gdzie chce...
- Pyśkaaaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
- pati-m
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
13 lata 10 miesiąc temu #145291 przez pati-m
magdamagda - ja jak kupowałam komplet pościeli to w zestawie było tzw. wypełnienie, czyli kołderka i podusia, na które zakładasz poszewki. Ale ja i tak na początku nie mam zamiaru kłaść małemu coś pod głowę, tylko będzie spał opatulony w rożku lub otulaczku.
Kupiłam coś takiego allegro.pl/kocyk-becik-rozek-okrycie-wie...nio-i1678111660.html
Kupiłam coś takiego allegro.pl/kocyk-becik-rozek-okrycie-wie...nio-i1678111660.html
Moderatorzy: ilona