BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 10 miesiąc temu #145181 przez Pyśkaaaa
dziewczyny ja wam i tak zazdroszczę... przed nami dopiero budowa hehe więc my na swoim to za 3 lata bedziemy...
MartaM czekamy na wieści z wizyty :)

ja się dziś biore za pakowanie bo do końca czerwca musimy mieszkanie zwolnić :/
Temat został zablokowany.
13 lata 10 miesiąc temu #145194 przez basia89
ja wam zazdroszcze tych remontów i tego wszystkiego. sama będę mieszkać narazie w jednym pokoju z dzidzia u moich rodziców, bo nas nie stać narazie na nic swojego :( a nawet na to by jakieś mieszkanko wynająć. więc to mnie chyba najbardziej dołuje :(
13 lata 10 miesiąc temu #145200 przez pati-m
Hej dziewczyny :)
Dopiero się obudziłam :) Ciężka noc była - mały nie mógł się zdecydować na którym boku mamy spać :silly:
Zaraz się biorę za sprzątanie, bo wczoraj mąż malował pokoik małego i wszędzie pełno kurzu. Potem obiadek, no i ogarnąć sie trzeba, bo tak samo jak Marta dziś mam wizytę na 17.30 i już nie mogę się doczekac żeby małego podejrzeć :lol:

Miłego dnia brzuchalki! :)
13 lata 10 miesiąc temu #145201 przez monika1984lodz
Nie poprostu nie hehhheheheee
Nastepnym razem ide z buszem do lekarza, ja nie ogarniam akcji z lusterkiem hehhe po prawie 30 minutach walki wole nie wiedziec co mi tam wyszlo hehhhe juz sobie wyobrazam jutrzejsza mine lekarza hehhhheee :lol: :silly:

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 10 miesiąc temu #145203 przez katy25
pyskaaaa my też mamy zwolnić do końca czerwca - już umówiłam sie z facetem na 17 we czwartek na oddanie kluczy...
od jutra zaczynam zawozic to do domu na poddasze a ja i tak z ines bede przez 2-3 tyg. u rodzicow, dopoki pracusie nie skończą :S

marta m ja też chciałam zrobić jak Ty - chciałam nie ruszać poddasza tylko podłogę tam położyć. Ale mój M. kategorycznie sie sprzeciwił... powiedział, że on w syfie nie bedzie mieszkać i że jak sie nie zrobi od ręki to sie nie zrobi... i coś w tym jest.

Powiem Wam, że szef mojego M. ma dom 250m. od 10 lat a dom jest totalnie nie wykonczony. Sa podłogi, drzwi i 2 łazienki zrobione. A na całości jest syf totalny, ściany niepomalowane, kuchni nie ma, w salonie stoi plazma i stary narożnik...na górze nie byłam więc nie wiem. A za kuchnię mają spiżarnię z 2 szafkami i kuchnią gazową... i tak od 10 lat... bo oni non stop pracują i nie maja czasu. Nie wierze że nie można nie mieć czasu i pozwolić sobie na mieszkanie w takich warunkach. Ja bym z nudów te ściany chociaż pomalowała...
Z kasą chyba też nie maja kłopotu skoro taka firme prowadzą?? Dziwne ...
ona mi właśnie tłumaczyła żebym to, co najważniejsze zrobiła od ręki i żebym nie wprowadzała sie do momentu ukończenia, bo oni sie wprowadzili w trakcie i mieszkaja jak mieszkają...
takie gadanie...
13 lata 10 miesiąc temu - 13 lata 10 miesiąc temu #145213 przez gosia2324
Basia z takich naj potrzebniejszych rzeczy dla dziecka oprócz ubranek przydadza Ci sie tetrowe pieluszki,
kocyk,
rozek,
kosmetyki(płyn do kąpieli,krem na odparzenia,oliwka),
łóżeczko (materacyk, prześcieradła,przewiajk,)
fotelik do auta,wanienka.
Odpuść sobie zbedny termometr do wody, bo bedziesz sama wiedziala czy jest odpowiednia, czy butelki :)
A dla siebie kup 2 koszule do karmienia, duze podpaski ok 3 paczki,i biustonosz do karmienia,
Na poczatek powinno wystarczyc,
Ludziom którzy będą Was odwiedzać możesz podpowiedzieć zęby kupili dla maluszka Karuzele do łóżeczka, czy mate edukacyjna,czy bujaczek ale i tak przyda Ci sie to ok 3-4 mies
13 lata 10 miesiąc temu #145218 przez gosia2324
Dziewczyny trzymamy kciukasy za wizyty !!!!!!!! :) :) :)
Monia nie wytrzymam z Toba :kiss: :) Jakbym siebie widziala :P

Moje ostatnie zakupy

allegro.pl/przewijak-dla-dzieci-przesylk...tis-i1685759160.html
allegro.pl/posciel-3-elementowa-120-90-s...ras-i1662638135.html
13 lata 10 miesiąc temu #145222 przez magdamagda1988
Witajcie dziewczynki

Marta katy ja rowniez chcialabym byc na waszym miejscu urzadzac swoj domek... a z pieniedzmi jest tak zawsze a remont to duza inwestycja..
Marta to normalene ze bedziecie remontowac dom w trakcie kiedy bedziecie w nim mieszkac napewno dacie rade.. trzymam kciuki

Ja maialam isc dzis na badania ale padal deszcz rano i nie poszlam pozatym wstalam o 9 o 10 sie bym wyrobila a oni o 12 maja przewe a ja musze z ta glukoza siedziec tam dwie godziny...

Musze troche ogarna mieszkanie bo wszedzie mam piach po plazowaniu juz bede 2 pranie wstawiac teraz reczniki takze dzis sprzatanie pranie prasowanie... Ciekawe w ktorym momencie zrezygnuje :)
13 lata 10 miesiąc temu #145223 przez monika1984lodz
Gosia bo ja to juz taka zwariowana -wariatka jestem hehhe
Fajny ten przewijak :)

Dziewuszki wlasnie trzymam kciuki za wizyty :) i czekam na wiesci :)

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 10 miesiąc temu - 13 lata 10 miesiąc temu #145227 przez gosia2324
monika ja jak mam isc do lekarza to skacze do gory, ale jak wczesniej mam pod prysznicem robic pozycje jak z kamasutry to mi sie odechciewa :P
Pociesz sie ze jeszcze ok 3 wizyty :silly:
13 lata 10 miesiąc temu #145230 przez monika1984lodz
no wlasnie ja tez mam prysznic hehe i to na dodatek ostatni mi sie wydaje, ze sie kurczy, hmmm cholercia chyba w zbyt goracej wodzie sie kapie :P

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 10 miesiąc temu #145233 przez katy25
basia89 napisał:

ja wam zazdroszcze tych remontów i tego wszystkiego. sama będę mieszkać narazie w jednym pokoju z dzidzia u moich rodziców, bo nas nie stać narazie na nic swojego :( a nawet na to by jakieś mieszkanko wynająć. więc to mnie chyba najbardziej dołuje :(

basia młodziutka jesteś jeszcze wszystko przed Tobą/Wami:)
czasami lepiej sie przemęczyć a potem mieć coś swojego, my przez 5 lat słuchalismy mojego ojca, że mieszkamy w mieszkaniu, które on kupił itd mimo że sami wsadzilismy w nie duże pieniądze... trwało to i trwało i też mielismy inne kredyty i nie stać nas było na cokolwiek aż moj ojciec oznajmił że on chce sprzedać mieszkanie i musielismy szybko kombinować. Dobrze że dał mi jakiś procent z tego mieszkania i mogłam spłacić długi oraz mieć na zaliczke na dom 10%. Za to jestem mu wdzięczna... ale załatwił mnie z innej strony. Podciągnął mnie pod ogromny kredyt jako swoja córkę i nie mogłam kredytować domu z mężem. nie moglismy skorzystać z Rodzina na swoim... i wiele wiele inych na przykład kłopoty jakie teraz mamay, że braknie kasy to dzieki niemu. Bo mąz nie dostał takiego kredytu na wykońćzenie jak chcielismy tylko 25 tys. a co to jest 25 tys. przy wykończeniu 120m?? my już liczylismy ze ten dom będzie nas na koniec kosztował ponad 100 tys.

mimo ze moj ojciec pomaga to wiem, że z rodzina to dobrze ale na zdjeciu... i jak juz wykoncze to zamierzam odciąć ta toksyczną pępowinę... bo nerwowo nie wyrabiam.
13 lata 10 miesiąc temu #145235 przez pati-m
No mnie też dziś czekają wygibasy pod prysznicem przed tą wizytą, bo nie chce kobitki straszyć :silly: Teraz to my mamy grację motyla, hihihi :lol:
13 lata 10 miesiąc temu #145236 przez basia89
a czy przewijak naprawdę jest bardzo potrzebny ???

a i wiecie wczoraj udało mi się kupić proszek lovela (1,8kg) plus litrowy płyn za 13zł :) taka cena w biedronce była :) wzięłam odrazu do białego i kolorowego :) ostatnio taki komplet był po 19 zł, więc się zdziwiłam że tak tanio, ale to chyba przez to że im zostało parę szt.

mały kopie jak szalony :)
13 lata 10 miesiąc temu #145242 przez Mała
basia89 dla mnie przewijak wcale nie jest aż taki potrzebny, zawsze można przewinąć malucha na łóżku czy w łóżeczku. Dla synka nie miałam a jakoś w brudnych pieluchach nie chodził :silly:
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia