BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #379184 przez andra88
Hej kochane :)
Jaką macie pogodę dzisiaj? U nas cały czas pada, a przed południem burza była ;/ Obudziłam się z bólem głowy, ale pewnie dlatego że taką okropną pogodę mamy.
Byliśmy dziś u teściów, najadłam się naleśników z truskawkami i serkiem- pychota :lol:
Zahaczyliśmy o SH i nakupiłam ciuszków Małemu. A szczególnie podoba mi się sweterek, niebieski, taki mięciutki- już nie mogę się doczekać aż będę Małego ubierać :)
Mnie też od wczoraj brzuch twardnieje i boli ;/ Biorę cały czas No-spe. Na szczęście pomaga.
madeleine wózki są super! Aż trudno zdecydować który lepszy :lol:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu #379194 przez madeleine
U mnie pogoda taka sobie... Słońce prażyło do około 15.. Teraz na szczęście trochę przewiewu jest i słońce się schowało... Nienawidze jak tak cholernie smaży :( żyć się odechciewa... wole jak jest około 25 stopni i pada deszczyk, ahh cudowne powietrze wtedy jest :) Orzeźwiające i ślicznie pachnie :P

Wiktorek już jest z nami!

12 lata 10 miesiąc temu #379209 przez moniab26
Madeline mi bardziej podoba się ten na skrętnych kołach
Już po wizycie... na szczęście wszystko jest ok, szyjka się nie skraca, maluszek był tak ruchliwy, że nawet tętna nie pozwolił sobie zmierzyć, no ale gdyby coś się działa natychmiast na IP ale to chyba normalne

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #379220 przez andra88
moniab26 cieszę się że wszystko dobrze :)
Ja wizytę mam za 5 tygodni, ale jak będę miała niefajny wynik z glukozy to wcześniej spotkam się z ginką.
Szukam na necie jakiegoś fajnego łóżeczka turystycznego, ale tego tyle jest, że aż trudno się zdecydować.

madeleine ja też lubię taką pogodę jak Ty :) Mąż mi dziś gadał że podobno mają być upały od tego weekendu

12 lata 10 miesiąc temu #379244 przez madeleine
dzisiaj mi strasznie palce i dłonie spuchły :( to straszne :( Andra wiem coś o tym, sama nie wiem jakie kupić :( obiecałam, że pomogę łóżeczko turystyczne wybrać mojej mamie, żeby Wiktor miał gdzie spać jak dziadkowie zabiorą go na weekend, żebyśmy sobie z moim odpoczęli :P Na szczęście do domu moich rodziców, od teściów (gdzie już mieszkam) mam dokładnie 7 minut drogi spacerkiem :) także wszystko będę miała pod kontrolą :P i w każdej chwili bedę mogła przyjśc i zabrać syna :P

12 lata 10 miesiąc temu #379251 przez andra88
madeleine ja też mam dziś paluchy spuchnięte- obrączki nie umiałam ściągnąć ;/ To super że masz tak blisko rodzinę. Ja do rodziców mam ok.70km, do teściów praktycznie tak samo ;/ Moja mama powiedziała że będzie częściej wpadać jak Mały się urodzi, żebyśmy pobyli razem z mężem i odpoczęli.
Mały zamiast kopniaków to mnie łaskocze- tak lekko smyra jak na początku. Macie też tak? Jakoś jestem zeschizowana że mały się może pępowiną okręcić :(

12 lata 10 miesiąc temu #379254 przez Jussstyś
madeleine mnie się podoba bardziej ten zielony, sama mam podobny :) ale czerwony też nie jest taki zły :)

moniab ja za każdym razem jak idę do mojego gin i słucham serduszka, to słyszę tylko jakieś 3 lub 4 sekundy, bo zaraz ucieka :laugh: ale dobrze, że wszystko w porządku i szyjka Ci się nie skraca :) ja biorę cały czas magnez, który przepisał mi lekarz i jak do tej pory (odpukać) nie miałam problemów z szyjką ani z twardnieniem brzuszka :)

12 lata 10 miesiąc temu #379331 przez andra88
ale cisza na forum :silly: gdzie się podziały wszystkie mamusie :unsure:

12 lata 10 miesiąc temu #379370 przez karolak25
wszystkie mamusie chyba kibicuja!!! :laugh: :laugh:

12 lata 10 miesiąc temu #379394 przez madeleine
ja kibicuje, ale laptop w pogotowiu zawsze jest :P zrobiłam sobie mały spacerek po południu bo pogoda była akurat :)
Justyś u mnie w rodzinie był przypadek ze pępowina miała tylko 50 cm długości i dzidzia nie mogła się urodzić. Znowu moja mama jak była z moim bratem w ciąży to młody się obwiązał pępowiną wokół szyi i to aż dwa razy! ;o to było straszne, na szczęście nic u się poważnego nie stało, fakt że był cały fioletowy i miał wybroczyny na policzkach... Ja to mam dopiero schizy... Martwie się jak cholera...

Było 1:0 dla nas ale kuźwa spalony! szlag!

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #379436 przez andra88
karolak25 widocznie zapalone kibicki są te nasze mamusie :D hihi

madeleine ja też mam schizę jeśli chodzi o pępowinę :dry: Niewiem dlaczego sobie to wmawiam :angry:

Patrzę właśnie na czerwcóweczki i dziś dwie mamusie się rozpakowały :) Pozazdrościć że mogą już tulić swoje niunie :)
Ja chcę już wrzesień!

12 lata 10 miesiąc temu #379445 przez Ania14.09
Dziewczyny! Lęki w ciąży o swoje maleństwo, to normalna rzecz. Tak naprawdę, to nie wiemy na pewno i nic konkretnie puki nie urodzimy. Nie ma tu na nic reguły i pewności. Jednak trzeba być dobrej myśli i wierzyć, że będzie dobrze :)

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

12 lata 10 miesiąc temu #379528 przez karolak25
nie wiem jak Wy ale ja mam chrypke od kibicowania :) :)

a jesli chodzi o strach o nasze malenstwa to chyba normalne ale musimy wierzyc ze wszytko bedzie wporzadeczku i juz niedlugo bedziemy tulily nasze dzieciaczki :kiss: :kiss: :kiss:

12 lata 10 miesiąc temu #379574 przez moniab26
Witam wszystkie mamusie.
No proszę jaka niespodzianka - wszyscy, a na pewno większość, obstawiała wczoraj, że Rosjanie rozbiją Polskę a tu nasi chłopcy pokazali taką klasę, zwłaszcza w drugiej połowie, nie dość, że nie dali się Rosji to jeszcze tyle groźnych sytuacji stworzyli - gratulacje :laugh:
Te nasze obawy o nasze maleństwa to chyba jeden z pierwszych przejawów instynktu macierzyńskiego i powiem wam więcej już nam tak zostanie na dłuuugie lata :)

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek

12 lata 10 miesiąc temu #379575 przez magdalenamksiazek
cześć Mamuśki :)

W Warszawie leje :( i jest jakoś tak ponuro. W poniedziałek i we wtorek byłam w szkole rodzenia. Pierwsze zajecia takie bardziej organizacyjne i o szpitalu przy którym znajduje sie ta szkoła( zwyczajach itp) a że nie bede w tym szpitalu rodzić to nie bardzo mnie to dotyczyło :) Choć w mojej grupie na 19 mamuś tylko 2 dziewczyny rodzą gdzieś indziej bo trzeba przyznać że szpital naprawdę ładnie odremontowany i w tym akurat szpitalu znieczulenie jest za darmo... :laugh: a to w Warszawie rzadkość. Płaci się tylko za ewentualną indywidualną opiekę położnej. Wczoraj zajęcia były juz o wiele ciekawsze..o fizjologi ostatnich tygodni ciąży, kiedy się zgłosić do szpitala, co zabrać i o diecie w ciąży i podczas karmienia piersią.

Wyprałam wczoraj ciuszki które dostałam od znajomych więc zabieram sie za prasowanie. A dziś na śniadanie naleśniki z truskawkami i pastą z olejem lnianym. Powiem wam że przez moja anemię straszliwie wypadały mi włosy i ogólnie kondycja skóry się pogorszyła..od ok 2 tygodni jem codziennie olej lniany budwigowy i poprawa jest naprawdę widoczna :) Polecam ;) :lol:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka