BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

13 lata 10 miesiąc temu #380461 przez Ania14.09
Agnessa, Angel już chyba pisałam, że te twardnienia brzucha są to skurcze i do 10, a może już nawet więcej na tym etapie ciąży to norma,ale zawsze można brać no-spe. Jeśli te skurcze byłyby regularne, co kilkanaście minut,a no-spa nie pomagała, to źle i wtedy trzeba jechać na oddział. Bardzo często wystarczy kroplówka, powstrzymująca przedwczesny poród,ale to już ostateczność. :) Choć lepiej być bez sensu u lekarza czy w szpitalu niż urodzić za szybko :)

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 10 miesiąc temu #380474 przez PolaL
Kubusiowa pościel jest cudowna i gdyby nie to że mam już parę kompletów to bym się skusiła.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51996

13 lata 10 miesiąc temu #380477 przez PolaL
Dziś mamy studniówkę :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51996

13 lata 10 miesiąc temu - 13 lata 10 miesiąc temu #380489 przez karolak25
CZESC DZIEWCZYNKI :laugh:

posciel z kubusiem jest przeliczna,jak tutaj nie znajde fajnej to moze zamowie z polski wlasnie taka...piekna :)

co do porodu i znieczulenia to tutaj jest tak ze caly czas jest podawanay taki gaz, mozna go wdychac kiedy sie chce, lagodzi skurcze, a oprocz tego jesli juz nie bedzie mozna wytrzymac mozna miec bezplatnie znieczulenie w kregoslup tak zwany tutaj epidural...
moja przyjaciolka rodzila tez w tym szpitalu, mowila ze gaz bardzo pomaga, mmyslala ze znieczulenia nie bedzie potrzebowac bo jest bardzo wytrzymala na bol ale jednak skorzystala, niestety mowila ze bol byl okropny...
ale ja sie pocieszam tym ze kazdy organizm jest inny, inaczej reaguje na bol i na wszytstko, wiadome ze bedzie boalao, ale trzeba wtedy myslec ze maluszek bedzie niedlugo w ramionach mamusi mi powinno pomoc :) :) :) :)

milego dzionka

13 lata 10 miesiąc temu #380495 przez agnesssa
Ania tak właśnie zrobiłam wzięłam nospę, no i mam nadzieję, że nie będzie potzreby jechać na IP :)

PolaL Gratuluje studniówki :lol:

Karolak słyszałam o tym gazie :woohoo: On jest niby rozweselający :lol:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

13 lata 10 miesiąc temu #380499 przez andra88
Hej mamuśki!
U nas dziś kolejny deszczowy dzień. Mąż akurat wykładzinę kładzie do pokoju małego- już nie mogę się doczekać aż pokój będzie cały wyposażony :lol: Mnie dziś po 7 obudził okropny ból brzucha, bolało jak na miesiączkę ale miałam do tego twardy brzuch, pewnie to te skurcze B.H. Wziełam no-spe i przeszło. Mały od rana fika w brzusiu, nadrabia ostatnie dni bo był bardzo spokojny :) Idę robić obiadka- dziś spaghetti carbonara :D Pierwszy raz będę robiła- ciekawe jak mi wyjdzie :silly:

PolaL gratuluję 100-dnióweczki! :)

Miłego dnia kochane!

13 lata 10 miesiąc temu #380501 przez andra88
Widzę że nie jestem dziś sama z tymi skurczami :silly:
agnesssa napewno będzie wszystko dobrze kochana i IP nie będzie potrzebna :)

13 lata 10 miesiąc temu #380536 przez magdalenamksiazek
witam :laugh:

Mnie też ostatnio skurcze męczą częściej. Nawet w zeszłym tygodniu brzuch mnie jakoś tak dziwnie bolał. Jakby szpileczki. Nigdy tak dziwnie nie było...no i tak jakoś co godzine się to robiło. Więc żeby sie nie stresować pojechałam na IP. Zrobili mi KTG i powiedzieli żeby pobrać przez 4 dni no-spe (3xdziennie po 1tb) No i przeszło :) Teraz jak mnie tylko coś pobolewa to już jestem spokojniejsza :)

Ja mam taki wózek (4 częściowy)
allegro.pl/3w1-wozek-maxi-cosi-mura-4-fo...fix-i2390003699.html
Bardzo mi go polecano :) Na razie z własnego doświadczenia :) moge o nim powiedziec tyle ze jest bardzo stabilny, łatwy w obsłudze i bardzo funkcyjny.

13 lata 10 miesiąc temu #380570 przez Lui
Witam, :)

U mnie zaczął się dzisiaj 3eci trymestr :) szybciutko leci ten czas..

Wczoraj nie wytrzymałam i kupiłam kocyk:
allegro.pl/milutki-koc-puchaty-kocyk-z-a...cja-i2391255659.html

Jeżeli chodzi o leżaczek, w domu mam konkretnie ten:
allegro.pl/fisher-price-lezaczek-bujacze...-kg-i2388595868.html

A dzisiaj za wczorajszą podpowiedzią aby udać sie do SH - wyszłam z jedna reklamówką (cieplejszych rzeczy kurteczki, pajacyki). W sumie to prawie wszystko mam.. jeszcze jakiś szlafrok dla siebie i "karuzele" do łóżeczka :P pomalować przedpokój nim przyjdzie Malutka na świat - ponieważ jest biały i jak trwał remont całego mieszkania dwa lata temu przed naszym wprowadzeniem nawet jeśli się uważało zostało parę odcisków palców które mnie strasznie irytują (^&*).

Macie jakieś zwierzaki ? :)

My mamy sunię buldoga, bardzo spokojną (właśnie standardowo przesypią większość dnia chrapiąc). Od samego początku ciąży, jak nigdy zaczęła chodzić za mną i domagać się pieszczot, często siada koło mnie na dywanie i poszturchuje delikatnie łapką .. tak jakby wiedziała, że ktoś jeszcze jest (Dzidzi w brzuszku) :) oprócz niej dwa akwaria rybek :)

13 lata 10 miesiąc temu #380576 przez chasiami
Witajcie :)

No widzę ze nie tylko ja mam tak skurcze :) ja musze codziennie brac 3 razy dziennie scopolan + magnez.

A przygotowania do dzieciątka idzie u was pełną parą :) ja za to się uczę :) ale nadrobie to w swoim czasie:)

Lui witamy w III trymestrze :) Ja mam 2 pieski ale na podwórku są :) mam też kury :) i świeże jajka :) (nie żebym się chwaliła, bo przecież ja taka skromna jestem :))

agnesssa i co IP nie była potrzebna? Mam taka nadzieje.

magdalenamksiazek mi bardzo podoba się ten wózeczek, a jaki kolor wybrałaś? :)

13 lata 10 miesiąc temu #380581 przez magdalenamksiazek
chasiami Wybrałam niebieski, według mnie taki uniwersalny. Bo tym razem jest dziewczynka ale na jednym dzieciątku nie zamierzamy przestać :silly: Poza tym jest naprawdę solidny i mam nadzieje że posłuży kilka lat :)

13 lata 10 miesiąc temu #380591 przez Ania14.09
Co do leżaczków, to super są bardzo wypasione :laugh: Kiedyś takich nie było,ale ja bardzo pozytywnie wspominam leżaczek z moją Madzią, bo na tym leżaczku ją karmiłam pierwszymi zupkami i razem oglądałyśmy bajki. Teraz też pewnie się nie obejdzie bez leżaczka tylko nie wiem czy te grzechotki nie przeszkadzałaby w karmieniu ;)

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

13 lata 10 miesiąc temu - 13 lata 10 miesiąc temu #380593 przez andra88
magdalenamksiazek super jest ten wózek, moja przyjaciółka bardzo sobie go chwali.
Lui ja nie mam w domu żadnych zwierzątek, mieszkamy w bloku, mąż chce psa- ale pewnie ja bym musiała z nim na dwór wychodzić więc nic z tego :P nie dam się wrobić :P
chasiami oczywiście że nadrobisz z przygotowaniami dla maluszka :) a kiedy masz egzaminy? ( może już pisałaś ale jak to ja zapominalska jestem :P )

13 lata 10 miesiąc temu #380598 przez magdalenamksiazek
Ja mam w kota i psa. Pies podwórkowy ale kot jak najbardziej śpi nawet ze mną :)

13 lata 10 miesiąc temu #380603 przez MADZIA7
Sandra85 u mnie było tak z tą glukozą, ze miałam jedno badanie na czczo, potem napój 75 mg, a po 2 godz. znów krew mi pobierali. Miałam wynik 8,58. DZiś byłam w poradni i mam termin dopiero za dwa tygodnie, niestety nie z dnia na dzień jak u Ciebie Aniu14.09. Na szczęście dali mi takie broszurki i dietę cukrzycową więc sobie będę stosować. Zastawiałam się, czy nie póść wcześniej prywatnie, ale powiedzieli mi w przychodni, że te wyniki ie takie straszne, a i tak powinnam się cieszyć, że mam termin za 2 tyg, bo były normalne za miesiąc, tylko tak "biadoliłam", że mi dały wczesniej.

PolaL.
gratuluję studniówki! :lol:

Ale śliczne te pościele, leżaczki i kocyki! Nie planowałam na razie zakupu leżaczka, ale chyba się skuszę, bo takie to ładne i podbono praktyczne.

Co do zwierzątek, my mamy tylko rybki i zastawiam się, czy ulokować łóżeczko w tym samym pokoju, bo ten filtr tak usypiająco szumi, chociaż odkąd jestem w ciąży, to to szumienie bardziej mnie denerwuje niż usypia, ale podobo maleństwa lubią taki szum.

Lui masz rację, z tymi psami, one chyba czują maleństwa i mają jakiś intsynkt opiekuńczy. Pies mojej teściowej, wcześniej bardzo żywiołowy uspokaja się i pilnuje córeczki mojej szwagierki.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka