BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 10 miesiąc temu #380087 przez MADZIA7
Aniu14.09 i Andra88 dziękuję Wam za wsparcie!:)
miłego wieczoru:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu #380092 przez PolaL
Co do przygotowań to w sumie poza wózkiem wszystko najpotrzebniejsze mam. Ale większość jest u mojej mamy w piwnicy popakowane i nie zamierzam otwierać żeby zacząć przepierkę wcześniej niż pod koniec sierpnia. Nie chcę zapeszać (ze względu na pępowinę) bo w sumie chciałabym donosić małą do terminu. A w razie co wyprawkę do szpitala mam.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51996

12 lata 10 miesiąc temu #380105 przez PolaL
A zapomniałam co do łóżeczka turystycznego to ja zakupiłam kiedyś w Jysk`u dla syna za niecałe 100zł. Proste bez żadnych nakładek, siatek itp. Nam służył długo i dla małej też będzie. Bo w sumie przetrwało wybryki mojego syna i poza zerwaną naklejką z kodem kreskowym to stan na 6+ :)

Poza wózkiem to chciałabym sobie kupić taki leżaczek który sam się buja. Bo przy drugim dziecku to juz chyba mi się przyda. Coś teo typu allegro.pl/24-h-fisher-price-3w1-lezacze...owy-i2387907939.html tyle że może uda mi się trafić jakiś używany, niezniszczony.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51996

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #380107 przez andra88
Co do porodu- ja bym wolała rodzić SN. Przestraszyłam się że nie dają znieczulenia u mnie w szpitalu- ale jak inne dały rade to dam i ja :lol:

PolaL Leżaczek też mam do małego- ale bez bajerów jak ten z Twojego linka, szwagierka gadała że świetna sprawa z tym leżaczkiem-zobaczymy. A na łóżeczko turystyczne nie mogę się zdecydować- przeglądałam wczoraj kilka ale nie wybrałam jeszcze konkretnego :silly:

12 lata 10 miesiąc temu #380110 przez moniab26
A ja dzisiaj kupiłam sobie wreszcie komplet pościeli, który sobie już dawno upatrzyłam:

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek
Załączniki:

12 lata 10 miesiąc temu #380116 przez andra88
moniab26 ale śliczny zestaw! Kupiłaś na necie?

12 lata 10 miesiąc temu #380198 przez moniab26
Tak, na allegro, tu jest link:
allegro.pl/kubus-disney-posciel-3-el-90x...udo-i2389201058.html
podobał mi się też wzór nr 2 ale to bardziej dla dziewczynki - taki różowy

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek

12 lata 10 miesiąc temu #380220 przez andra88
Wszystkie są piękne :)

12 lata 10 miesiąc temu #380323 przez kasia7775
moniab26 piękna ta pościel !!!
ja też taka chcę :lol: i znalazłam jeszcze do wózka komplet :lol:
dziekuje :kiss:

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #380342 przez Sandra85
Dzien dobry :)
moniab26 sliczny ten komplecik poscieli:)Gdyby nie to,ze mam juz 3 to tez bym sie skusila :silly:
Madzia wspolczuje tej cukrzycy :( Ale nie bedziesz miec dodatkowych badan?Mi wyszlo na 50gram glukozy za wysoki poziom,na razie tylko sie kluje i sprawdzam poziom cukru 2godz. po kazdym posilku. A zaraz musze jechac do szpitala(50km)po skierowanie na ta druga glukoze co daja 100gram i trzeba siedziec 3godz. i pobieraja krew 4 razy.I jak na tej wyjdzie cos nie tak,to dopiero wtedy dietka.Balam sie,ze bede musiala dlugo czekac,ale juz wczoraj dzwonili,ze mam przyjechac po skierowanie.Nie martw sie Madziu,dobra dieta i wszystko bedzie ok.Mi juz pierwszy szok minal i staram sie nie stresowac dla dobra dzidzi :)
Milego dnia dziewczynki :kiss: :)

12 lata 10 miesiąc temu #380359 przez Ania14.09
Kasia pytałaś o te miesiące i trymestry. Przecież ty na suwaczku masz 6,5 miesiąca ciąży.
Moim zdaniem ja dziś zaczynam trzeci trymestr, bo dokładnie za trzy miesiące 14 września mam termin wg miesiączki. Teraz zaczął mi się 27 tydzień :laugh: :laugh: :laugh:
Cieszę się bardzo, bo już tylko z górki zostało :)

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #380363 przez agnesssa
Madzia współczuję, ale mam nadzieję, ze wszystko się unormuje :kiss: :kiss:

Chasiami bardzo się cieszę, że z szyjka w porząsiu :woohoo: No i że Twoja pociecha tak ładnie rośnie :lol: Faktycznie już jest duża, ale to lepsze niż jak by miała być za mała co nie :silly:

Joanna nie pojęte dla mnie jest jak taka osoba, która nie chce wydać dokumentów, bo kasę za pacjentkę dostanie może w ogóle być lekarzem i to jeszcze ginekologiem, gdzie ma się do czynienia z prawdziwym cudem nowego życia :angry: :angry: :angry: :angry: Mam nadzieję, że się jakoś zreflektują :angry: Dobrze, że masz już innego lekarza :kiss: Poka fotę z USG :kiss: :kiss: Dobrze, że maleństwo się ładnie rozwija :lol:

Andra Ci faceci :silly: :silly:

Kasia z tego co ja wyczytałam, to trzeci trymestr zaczyna się od 28 tygodnia ciąży :)

PolaL takie bujaczki są fantastyczne :woohoo: Moi rodzice powiedzieli, że sprezentują nam, ale mamy sobie wybrać :) Z tym, że jest tego tyle, że w ogóle nie mogę się zdecydować :lol:

Monia Śliczne te pościeliki :lol: Mi się nr 22 najbardziej spodobał

Ania Tobie się zaczyna 28 tydzień ciaży :woohoo: Jeżeli na suwaczku wskazuje równo 27tc to znaczy, że właśnie się on zakończył :) I nie patrzcie na datę porodu, bo to jest tylko przybliżona data :lol:

Ja jestem w 27 tc, ale jutro zaczyna się 28tc i wchodzę w trzeci trymestr jutro :lol:
dzieci.civ.pl/tygodnie-miesiace-ciazy

Doszła do mnie wczoraj paczuszka i powiem Wam, że ten kocyk LOVI jest cudowny :lol: Jest tak delikatny i ma wielkość super :) Normalnie się w nim zakochałam :silly: :silly: :lol:
allegro.pl/kocyk-lovi-dwustronny-pluszow...ski-i2385735498.html

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 10 miesiąc temu #380409 przez patys
agnesssa, ania ja czytałam że od 27 tygodnia zaczyna się trzeci trymestr..tak jest m.in. napisane naszym portalu położnej...

ja dziś spałam do 9 prawie:)wszystko przez te mecze:) bo chodzę późno spać ok północy albo później od kiedy się euro zaczęło :silly:
dziś idę na usg zobaczyć maluszka na 15 już nie mogę się doczekać...

12 lata 10 miesiąc temu #380449 przez angel20232
cześć Mamusie :)

cieszę się, że bobaski rosną zdrowo :) i przykro mi ze względu na te cukrzyce, tarczyce i inne przypadłości, no ale cóż, tak chyba musi być, ale damy radę :)

u Was też nie ma pogody?? bo mnie to dobija... trzeci tydzień deszcz i chmurzyska... z domu sie nie chce wychodzić :( ale słyszałam że ma się poprawić, to znowu będzie nam za gorąco... tak źle i tak niedobrze ;)

naczytałam się u Was o tym twardnieniu brzucha i się boję, bo drugi dzień już czuję dziwne klujące bóle w dole brzucha... Filip co prawda rusza się jak zwykle, ale mnie to martwi, bo do tej pory tak nie miałam... Ostatnio w nocy obudził mnie okrutny ból w krzyżu, nie wiem dlaczego, bo się wcale nie forsowałam... a dzisiaj młody poszalał, chyba meczowe emocje nie mogły z niego zejś i brykał okropnie nawet nad ranem więc jestem niewyspana :( no ale dosyć już tego mojego marudzenia :)

miłego dnia :)

12 lata 10 miesiąc temu #380456 przez agnesssa
Patys widziałam, że u nas na portalu od 27tc liczą trzeci trymestr, ale większość podaje, że od 28tc :woohoo:

Angel U mnie cały ładna pogoda cały czas, nie za gorąco, nie za zimno i nie pada :woohoo: A z tym brzuchem to mam podobnie od dwóch dni mnie boli w dole brzucha i taki twardy się robi, ale maluszek się wierci jak zwykle, a wczoraj to cały dzień dokazywał :lol:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka