BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 8 miesiąc temu #420112 przez kasienka83
A my właśnie wróciliśmy z IP.
Po wczorajszej akcji skurczowej dziś kompletnie nie czułam ruchów małej :( Zapakowaliśmy torby i pojechaliśmy do szpitala. Oczywiście mała psotnica zaczęła się ruszać jak mnie pod KTG podpięli. W ogóle troszkę się zdenerwowałam bo Pani na IP pyta co ja tak późno przyjechałam skoro ruchów nie czuję....
No ale zapis prawidłowy...zero skurczu! Nawet jednego malutkiego :(
Po konsultacji pani doktor mówi, że skoro miałam skurcze przepowiadające to nic dziwnego w tym, że nie czuję ruchów. No i zgłupiałam....co lekarz to inna teoria. Jedna krzyczy, że późno przychodzę, druga że jest ok :angry:
W każdym razie kazali mi się często do męża przytulać i pewnie urodzę na dniach. Więc zabieramy się z mężem do dzieła i może jutro na rocznicę ślubu się załapiemy z prezentem :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 8 miesiąc temu #420117 przez hanias
Witam dziewczyny!!!
Tyle piszecie, że ciężko nadążyć..hiihhi
Chasiami- ja jestem tydzień po i mam już delikatne plamienie. Może tak jest jak pisze baby - jak się karmi piersią, to szybciej się tam goi.
Oczywiście gratulacje dla wszystkich rozpakowanych mam i trzymam kciuki za pozostałe!!! :laugh:
Dziewczyny, która z was karmi piersią i jak u was to często wychodzi. Bo moja Hania to by na okrągło przy cycusiu siedziała.. Sutki już mnie bolą... :ohmy: Wszędzie piszą, że średnio co 3 godzinki a ja mam średnio co godzinkę :ohmy: :ohmy: :ohmy:
No a poza tym to goście i goście i szczerze mówiąc już mnie męczą te wizyty, chociaż wiem, że każdy ciekawy. No, ale jakoś przetrwamy. hiihhi
Pozdrawiam was cieplutko i buziaczki :kiss: :kiss: :kiss:

12 lata 8 miesiąc temu #420142 przez PolaL
Z tego co ja wiem to 6 tygodni trwa u kobiety okres połogu, nie chodzi tylko o krwawienie ale też np. o obkurczenie się macicy. Dlatego mówi się że nie powinno być przytulanki przez 6 tyg. ;) bo organizm musi dojść do siebie. Mi w każdym bądź razie kazano po tym okresie skonsultować sie z gin. żeby sprawdzić czy wszystko jest już w porządku.

Hanias mała ma dopiero tydzień więc jeszcze ci się laktacja nie unormowała. Ale jak wytrwasz to z czasem będziesz miała tak co 2-3h karmienie. Tak ja miałam z małym najpierw mi "wisiał" u piersi a potem miałam te 2-3h spokoju.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51996

12 lata 8 miesiąc temu #420157 przez mala2809
Hej dziewczynki :)

Ja się melduję jeszcze 2w1 :silly: na całe szczęście :) musze trochę podgonić z przygotowaniami dla maleństwa bo mieszkanie troche zapuszczone :huh:

Jeszcze w tym tygodniu czekają mnie 2 rocznice więc od jutra musze szybko zabrać się za poszukiwanie i zakup prezentów :)

Nie wiem czy wy też tak macie ale mnie boli chyba już dosłownie wszystko, nie umiem wstać ani siadać bez stękania :(

12 lata 8 miesiąc temu #420178 przez andra88
Witam :)
Wpadłam tylko na sekundkę- tak jak obiecałam będę meldować się dziennie :lol:
Mąż ma jeszcze wolne więc chcemy jak najwięcej czasu spędzić razem.
Ale śliczne te Wasze dzieciaczki :) :) Jeszcze raz GRATULACJE dziewczyny!!!!
Może we wtorek znajdę więcej czasu więc więcej napiszę.
Jutro mam wizytę u ginki o 15.30- zobaczymy czy coś zaczyna się powolutku dziać.

Pozdrawiam i ślę buziole :kiss: :kiss:
Miłego niedzielnego wieczorka!!!!

12 lata 8 miesiąc temu #420180 przez chasiami
Dzięki dziewczynki za informacje :) bo ja jakaś ciemna jestem :)
Załatwiliśmy już wszystko na chrzciny i odbędą się 16 września :) jutro przychodzi położna nas zobaczyc :)
W ubrania z przed porodu prawie się mieszcze, ale codziennie widze na wadze mam troszkę mniej :)
Musze konczyc dziewczynki bo moja Alusia się budzi i musimy ją okąpac :)
Miłego wieczorku :)

12 lata 8 miesiąc temu #420202 przez kasia7775
Dobry wieczór

Joanna zostaliśmy w szpitalu, muszę płacić za noclwg, wyżywienie i media :silly: razem 25 zl na dobę. No ale pokój mam osobny i telewizor na monety :silly:

Trochę się martwię, bo maluszek od piątku nic nie przybrał, a nawet spadł troszkę. A wisi przy cycu prawie cały czas. Do tego ma przyrosniety język i pewnie trzeba będzie przyciac :(

12 lata 8 miesiąc temu #420212 przez MADZIA7
Chasiami wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ślubu!:) i buziaczki dla Alusi:)

12 lata 8 miesiąc temu #420355 przez kasienka83
Ze skurczami co 7 min mecze się od 23. Że szpitala mnie odesłano i kazano wrócić do domu się przespać. Tylko jak tu spać jak skurcze są coraz silniejsze a ich długość się nie zmienia!!!! Boli jak cholera :ohmy:

12 lata 8 miesiąc temu #420375 przez basiek_252
Witajcie poniedziałkowo:)

Melduję, że nadal 2 w 1!!!!!
I raczej nie widzę żadnych specjalnych oznak co do tego aby coś się zmieniło.
W weekend jak mam w domciu męża i dziecko to nawet nie ma czasu włączyć komputera :unsure: :unsure:
A dziś mąż wyprawiony do pracy, mała pierwszy dzień po wakacjach do przedszkola więc w domu cisza i spokój :)
Tyle napisałyście przez weekend, że jeszcze wszystkiego nie nadrobiłam :unsure: :unsure:
W nocy nie idzie spać bo mam takie potworne bóle jakby menstruacyjne ale one trwają i trwają i tylko się ciągle zastanawiam czy to już coś się zaczyna? Ale po jakimś czasie ustają i nad ranem mogę wreszcie zasnąć koło godziny 5

A ja dziś mam wizytę o 18.20 i zobaczymy czy mała się obróciła główką w dół? I czy szyjka przygotowana do porodu... Chociaż do terminu mam jeszcze całe 3 tygodnie

kasienka83 no to bez sensu, że Cię odesłali do domu... Ale pewnie w nocy lub nad ranem sytuacja się rozwinęła skoro miałaś tak często skurcze :ohmy: :ohmy:

hanias gratuluję córeczki. Życzę dużo zdrówka dla Was

Sierpień się skończył i teraz czekamy już tylko na wrześniowe mamusie....

Życzę miłego dzionka :kiss: :kiss:

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #420378 przez czajusiątko
Witajcie Mamusie!
Mi znajoma ostatnio mówiła, że ona karmiąc piersią krwawiła przez 8 tygodni :ohmy: ale wydaje mi się, że jest to skrajnie długi przypadek
Chasiamito ekspresowo działacie, że już chrzest załatwiacie :)
Ja miałam dzisiaj piękny sen... śnił mi się poród i pierwsze karmienie, a wszystko było bardzo realistyczne :) Poród przebiegł szybko, tylko mała nie chciała złapać piersi. Miała 60 cm długości, a wagi się nie dowiedziałam. No i miała jeszcze takie czarne włoski, a ja bardzo byłam zdziwiona, bo wszyscy mi mówią, że nasza Oliwia to będzie taki "siwek" po mamusi :laugh:
Kasieńka trzymam mocno kciuki za rozwój sytuacji...a może Ty już jesteś mamusią? :)

12 lata 8 miesiąc temu #420381 przez patys
basiek chyba mamy podobnie...mnie dzisiaj nad ranem też dopadły te bóle menstruacyjne, a w nocy brzuch mi się stawiał i trochę bolał ale ok 7 już przeszło...no i mój maluch też główką nie obrócony do dołu...w środę będę u gin więc też mi powie czy coś tam się "rusza" w kierunku porodu:) ale że główkę ma w górze to sama czuję :laugh: :laugh:

12 lata 8 miesiąc temu #420396 przez PolaL
Kasienka83 mam nadzieję że czas między skurczami juz Ci się skrócił bo stawiam na ciebie kolejna mamusiu :laugh: Mi lekarz mówił że do szpitala mam jechać jakby skurcze były co 5 minut i utrzymywały sie z 2 h (tak mi mówił przy Szymku). A trafiłam do szpitala jak miałam skurcze co 2-3 minuty ale rozwarcie tylko 2cm ;)

Patys widzę że maluchowi sie wcale nie śpieszy :silly:

Chasiami faktycznie ekspresowe chrzciny :laugh: ja się zastanawiam czy na wielkanoc nie zrobić :silly: bo w tym roku na 100% nie. Chciałbym żeby moja siostra była chrzestną a raczej w tym roku już nie dostanie urlopu żeby do nas przylecieć. A do tego moi rodzice lecą do niej i do mojego brata na Boże Narodzenie.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51996

12 lata 8 miesiąc temu #420400 przez Zuzu19
Hej dziewczyny!
Moja dzidzia przyjdzie na świat w listopadzie :) Strasznie Wam zazdroszczę,że już zaraz zobaczycie swoje maleństwa! Powodzenia na porodówce! :kiss: :kiss:

12 lata 8 miesiąc temu #420412 przez basiek_252
patys ja też czuję, że ma główkę raczej do góry :( Ale strasznie próbuje się przekręcić co jest boleśnie odczuwalne przeze mnie... Jednak mam nadzieję, że jej się uda ;) Mój lekarz mówi, że będziemy w razie czego rodzić pośladkowo co mi się nie uśmiecha :S

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka