- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- aganio87
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Ksawery i Kajetan rosną zdrowo sialalalala :)
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- karolak25
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- nareszcie z nami!
u nas jakos leci, chociaz ta moja anemia daje sie we znaki, nie moge dojsc do siebie... a tu caly dzien sama w domu, maz pracuje ale stara sie jak najszybciej wracac, biedny pomaga i jak moze, wstaje w nocy, ja tylko go karmie on przewija i nosi, obiady po pracy nawet gotuje, ja po calym dniu poprostu nie mam sily stac, biore witaminy mam nadzieje ze ta anemia ustapi cos
pozdrawiam serdecznie wszystkie mamusie
- baby_55
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- paula
tutaj masz więcej info www.pokarmy-diety.pl/produkty_bogate_w_zelazo.html
Siteczko Niki też śpi z otwrtą buzią
- chasiami
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- 21.08.2012 - Alicja i czekamy na Paulinkę :)
- Otrzymane podziękowania: 19
Dziewczynki jutro mam 3 podejście zeby Alusia była wkońcu szczepiona, ale dalej ma katarek i nici z tego - tak mi sie wydaje, ale zgłosic sie musimy, bo potem powiedzą ze olewam szczepienia.
A tutaj Alusia jak miała dokładnie 2 miesiące czyli 2 dni temu
- MADZIA7
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Dziewczyny z chustami, napiszcie proszę jak Wam się to sprawdza, zastanawiam się też nad kupnem, bo słyszałam sporo dobrych opinii, a aNatka nie daje mi nic zrobić w ciągu dnia, ale się boję, że się przyzwyczai do ciągłego noszenia, a mnie już ręce odpadają...
Czy Wasze dzieci zasypiają przy cycku, próbuję Natkę tego odzwyczaić, ale nie bardzo chce inaczej, a ja przestaję odrózniać czy chce jeść, czy się uspokoić i spać...
pozdrawiam Was ciepło, kończę, bo marzę aby się wyspać
- baby_55
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- paula
a my dzisiaj mamy 3 tygodnie
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Madzia Nikusia zasypia prawie zawsze przy piersi, czasem na rękach a czasem w chuście, ja uważam to za normalne i nie widzę w tym problemu
co do chusty to super wynalazek, ja mam trzy firmy hoppediz plus nosidło miękkie, takie:
ekomaluch.pl/close--ekologiczne-nosidlo-...bezowe,p2472,l1.html
a tutaj moja opinia po testowaniu
recenzje.wrolimamy.pl/nosidlo-miekkie-caboo/
mnie osobiście najbardziej odpowiadają chusty hoppediz, najwygodniej mi sie w nich nosi, no i przy zakupie polecam używane, bo są już dobrze ponaciągane i łatwiej się jest zawiązać, na allegro można kupić używane lub na chusto-forum, hoppediz są raczej drogie więc jeśli chcie coś tańszego to LennyLamb albo Nati tez się spokojnie sprawdzą
link do chustoforum chusty.info/forum/forumdisplay.php?f=107&page=3&order=desc
- MADZIA7
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Wiecie co, czasem mam wrażenie, że Natalka rządzi całym moim światem, to od niej zależy, czy cokolwiek zrobię, jestem szczęśliwa, jak uda mi się ją uśpić na dłuższą chwilę, bo w dzień cięzko u niej ze spaniem. Dziż się udało nastawić pranie, wyprasować i skońćzyć obiad, ale nie myślcie, że tak jest codzień, nieraz to jestem w rozsypce i się nosimy stale na rękach i uspokajamy, do tego często ma wzdęcia, bo to chyba nie kolki, bo o róznych porach dnia.
Chasiami sliczna Alusia, a ile ma włosków!
Karolak też mam problemy z anemią, piję teraz barszczyk czerwony. Szwy mi odpadły po 2 tyg, ale nadal krwawię trochę, choć już miesiąc minął...
dobrego dnia
- siteczko
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Nasz Mały Cud jest już z nami! :)
chasiami Duża dziewczynka już z Twojej Alicji
Karolak25co do szwów to ja po 2 tyg zauważyłam na wkładce pętelkę i w sumie od tamtej pory już w ogóle nie krwawię, czasami jakieś brązowawe/beżowe plamienie
baby_55 właśnie na kursie miałam okazje ćwiczyć na chuście firmy hoppediz i bardzo taką chciałam, ale właśnie ze względu na cenę kupiłam tą nati zwłaszcza że nie wiem czy się u mnie to sprawdzi :)wczoraj chusta dotarła, tak więc wyprałam a dzisiaj wyprasowałam i będziemy próbować
MADZIA7 ja poszłam na kurs tylko i wyłącznie by móc spróbować czy sobie poradzę, bo też trochę byłam przerażona tym wiązaniem.. no i przekonać się że to faktycznie takie fajne jest
- baby_55
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- paula
tu masz przykadowy filmik z wiązaniem
dla mnie to akurat jest najwygodniejsze
a tu popatrz na ceny chust używanych allegro.pl/listing.php/showcat?id=83685&...=Poka%C5%BC%C2%A0%3E
widzę, że dużo Nati jest dostępnych i niektóre w fajnej cenie
a tutaj z Adim w chuście
- moniab26
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 3
bardzo fajnie wygląda ten nasz plakat z foteczkami, chociaż pomysł baby też jest ciekawy ale napis mógłby być " nasze forumowe maluszki" bo przecież nie wszystkie dzieciaczki są wrześniowe
Dziewczyny, a w szczególności Aganio - bo wiem, że twoje chłopaki miały juz katar, podrzućcie jakieś sposoby na walkę z katarem właśnie bo już nie dajemy rady - najgorsze jest to, że mimo podwyższenia pod główką wszystko i tak spływa małemu w nocy do gardła i utrudnia nawet jedzenie, dzisiaj jak kaszlał to aż krzyczał
- aganio87
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Ksawery i Kajetan rosną zdrowo sialalalala :)
- Ania14.09
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- "Istniejąc tyle robisz dla mnie" Magda i Filip
- Otrzymane podziękowania: 6
Baby czy można z tą chustą chodzić zimą po dworzu? Muszę jakoś męża namówić na ten zakup. Uważa, że zimą i tak nie będę z tym chodzić, a wiosną będzie nam już niepotrzebna, taka chusta.
moniab26 pisałam, ze super sprawa jest inwestycja w inhalator. Przydaje się dziecku do wieku szkolnego i jest nie tylko na katar,ale i inne choroby górnych dróg oddechowych, a to przykład allegro.pl/inhalator-nebulizator-care-li...zek-i2684170180.html ja chyba kupię ten. Nie jest to mega inwestycja, a pomaga bardzo.
My byliśmy wczoraj na szczepieniu. Posłuchałam jeszcze pielęgniarza, o tych dodatkowych szczepionkach na rotawirusy i pneunokoki czy coś takiego. Powiedział, że można w różnym wieku szczepić maluszka. Jestem naprawdę pogubiona z tymi szczepionkami. Chodzi mi o te płatne szczepionki dodatkowe, nie w zamian. Wiem, że coś już pisałyście o szczepieniach
[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png
- siteczko
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Nasz Mały Cud jest już z nami! :)
Ania14.09 jasne że można nosić w zimie, ważne by maluszek miał dobrze ubrane stópki, nóżki no i czapka obowiązkowo, dopiero gdy jest maluszek w chuście my ubieramy kurtkę najlepiej jakąś większą aby udało się zasunąć razem z dzieckiem
Ja właśnie uśpiłam małego nosząc w chuście, wisiał na cycu 1,5h i nadal był jakiś marudny, zwłaszcza że zawsze jak już to zasypia mi właśnie jedząc... więc wzięłam zapakowałam do chusty, pochodziłam troszkę i zasnął
- baby_55
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- paula
Aniu oczywiście, ze można w zimie i potem na wiosnę też a ja Adiego do tej pory czasem noszę a ma juz 1,5 roku i nadal się przydaje, spokojnie nawet do 3 lat mozna dziecko nosić, jeśli tylko fizycznie dasz radę, a poza tym taką chustę potem mozna sprzedac i niewiele tracisz na wartości bo to się nie niszczy a jak ktoś się troche zna na chustach to woli kupić uzywaną niz nową bo wie, że taka "złamana" jest wygodniejsza
ja moje hoppediz kupiłam używane średnio po ok 150zł i za taką samą cenę mogłabym je teraz sprzedac więc nic bym na tym nie straciła
co do szczepień to tak jak juz pisałam Adiego szczepiliśmy na pneumokoki, rotawirusy i meningokoki, rotawirusy mozna tylko do 6 mies. natomiast meningo i pneumo mozna po roku i wtedy jest tylko po jednej dawce więc taniej i mniej kłucia wychodzi, jeśli zaczynasz od razu to meningo są dwie dawki, a pneumo trzy
ja nie mam wyboru bo tutaj szczepią od razu na meningo i pneumo tylko rotawirusy są płatne do wyboru jeśli ktos chce
- karolak25
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- nareszcie z nami!