BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 8 miesiąc temu #182412 przez kasia79
Ja też w miarę dobrze dziś spałam jeśli wziąć pod uwagę ostatie 2 noce.

Mala jaki to lek na obrzęki??? dawaj tu nazwę, ratuj kobieto ;)
Temat został zablokowany.
13 lata 8 miesiąc temu #182417 przez Marta M
Ja tez melduje sie z oddzialu :)

Powiem Wam ze ten pobyt tu mnie wykancza, czuje sie slabo, druga noc nie spie bo jest duszno, bo lozka zgrzypia, bo materace nie przepuszczalne, bo sa nas 4 i jedna chrapie..takze tylko ona sie wysypia a my "jojczymy" w nocy:( Dzis jak wstalam z lozka to ze zmeczenia w glowie mi sie krecilo...jedzenie ohydne, dobrze ze mam cos swojego..

Jest juz po obchodzie, dowiedzialam sie tyle co nic, jedyne co mi powiedzieli: PANI Z NAMI ZOSTAJE..no i tyle..o 2 w nocy zlapaly mnie skurcze, trzymaly d0 3:30, potem od 5 do 5:30 i od 7 do 8..w nocy myslalam ze to juz sie zaczyna..ale to pewnie tak bedzie "cmic" przez tydzien albo i wiecej..
13 lata 8 miesiąc temu - 13 lata 8 miesiąc temu #182418 przez Mała
To jest na receptę Hydrochlorothiazidum 25mg 30 tab. Ja jem 1 tab rano i mam się ważyć, jak przez tydzień przytyję więcej jak pół kg to mam brać 2.

Marta ja też nie umiem spać w szpitalu. Trzymaj się kobieto.

Pyśkaaaa kawał chłopaka. Ciekawe ile moja waży, ale to już pewnie po porodzie się dowiem?
13 lata 8 miesiąc temu #182421 przez pati-m
Hura u mnie pada! I wreszcie chłodniej się zrobiło :)

Martuś - uroki szpitala :huh: Sąsiadów z sali się nie wybiera, a o jedzeniu już nie wspomnę. Zresztą jak kiedyś już pisałam, że nic nie zjem ze szpitalnej kuchni bo się brzydzę :) Domyślam się, że Ci się strasznie dłuży to czekanie, ale przynajmniej jesteś pod stałą opieką i czuwają nad Tobą i maluszkiem :kiss:
13 lata 8 miesiąc temu #182423 przez beti
Megi, tą opiekę to wypisują w szpitalu, potem już jest za późno... no i z tego co u nas na SR mówili to ona przysługuje po CC... ale to może zależy od szpitala...
13 lata 8 miesiąc temu #182445 przez ewelinaa
Dzień Dobry :)

Zawsze miałam dobre noce, nie miałam problemów ze snem, a dziś jak na złość prawie co godzinę się budziłam :angry: Zwlokłam się z łóżka po 7 i jakiegoś powera dostałam.
Zjadłam śniadanie, poodkurzałam, pozmywałam, wyszorowałam kuchenkę i sprzątnęłam calutką łazienkę :ohmy: :ohmy: :lol:

Marta - współczuję pobytu w szpitalu, ale jeszcze tylko kilka dni i będziesz miała Maję, trzymaj się Kochana :kiss: :kiss:

Dzwoniłam dziś do lekarza w sprawie posiewu na paciorkowca - wynik idealny, nic się nie wyhodowało, nie będzie żadnych leków :) I przypomniał żeby w poniedziałek na ktg przyjść :laugh:

A z tym zwolnieniem na opiekę po porodzie wszystko zależy od lekarza - są tacy, którzy bez problemu wypiszą nawet po naturalnym porodzie, a są i tacy którzy nawet po cc nie chcą wypisać.
Mój lekarz wypisuje, ale my nie będziemy brać - mój mąż ma swoją firmę, więc i tak nikt mu za siedzenie w domu nie zapłaci. Będzie pracował cały czas, może tylko mniej niż zazwyczaj.
13 lata 8 miesiąc temu #182456 przez kasia79
mala dzięki za odpowiedz, jak na receptę to dupa, ja prosiłam o coś mojego lekarza to powiedział że tylko szpital :( dupek !!!

pyska duże te twoje maleństwo, po wielkości brzuszka nie widać :)

Marta współczuję ci tych nocy, a my w domu jesteśmy i też narzekamy, dziękujmy Bogu że jesteśmy w domu! trzymaj się kobitko.
13 lata 8 miesiąc temu #182457 przez gosia2324
Witam :)
My juz po bilansie 2latka :)
Ale ten czas leci, jutro i w sobote mamy urodzinowych gosci :)

Noc minęła mi ok, choc brzuch twardnial, jednak bezboleśnie :)
Dzis wskakuje w 38 tydz :))))))

Jagoda WYŁAZ !!!!!!!!!!!

Pyska urodzisz takiego smoka jak ja :)
Kuba w 37 tyg mial 3300 a ur sie 3650 :)
13 lata 8 miesiąc temu #182464 przez pati-m
Jejku dziewczyny ale mnie sen muli. W nocy spałam dobrze, a i tak teraz oczy mi się same zamykają. Może to wina pogody, bo szaro-buro za oknem i pada. Chętnie wzięłabym troszkę powera od którejś z Was :)

A tak poza tym właśnie przed chwilą poczułam coś dziwnego - leżę sobie taka senna na łóżku na boku i nagle poczułam jakby mały mi się w brzuchu obsunął w dół, taka wielka ulga, jakoś luźniej się zrobiło i wiem, że śmiesznie to zabrzmi ale to tak jakby "kamień spadł z serca" :silly: Miałyście może takie uczucie?
13 lata 8 miesiąc temu #182465 przez beti
O właśnie.... a my ze Słowiczkiem to już dzisiaj 40 tc zaczynamy....

Pyśka, nie martw się Fifik znacznie jest większy :/
13 lata 8 miesiąc temu #182466 przez beti
pati-m napisał:

Jejku dziewczyny ale mnie sen muli. W nocy spałam dobrze, a i tak teraz oczy mi się same zamykają. Może to wina pogody, bo szaro-buro za oknem i pada. Chętnie wzięłabym troszkę powera od którejś z Was :)

A tak poza tym właśnie przed chwilą poczułam coś dziwnego - leżę sobie taka senna na łóżku na boku i nagle poczułam jakby mały mi się w brzuchu obsunął w dół, taka wielka ulga, jakoś luźniej się zrobiło i wiem, że śmiesznie to zabrzmi ale to tak jakby "kamień spadł z serca" :silly: Miałyście może takie uczucie?

No to pewnie i brzuszek Ci opadł... :)
13 lata 8 miesiąc temu #182471 przez monika1984lodz
Nareszcie sie udalo dostac na forum

Dzien dobry Kochane :)

Noc przeokrutna, ale chyba pora iseprzyzwyczaic.
Za oknem burza i leje juz tak od jakiejs 7 rano.Mimo to nie ma czym oddychac.

PAti Beti ma racje pewnie brzusio powedrowal nizej hihi

Ja chce juz Nune na zewnatrz!!!!!

MArta niestety szpitale nie przyjaja dobremu snu....

Gosi NAJSZCZERSZE I NAJLEOSZE ZYCZENIA URODZINOWE DLA TWOJEGO ŁOBUZIAKA I MOC CAŁUSÓW :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 8 miesiąc temu #182472 przez monika1984lodz
Pyska dobrze , ze sie odezwalas bo normalnie myslalam o Tobie wczoraj.DObrze , ze z kruszynka wszystko ok :)

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 8 miesiąc temu - 13 lata 8 miesiąc temu #182474 przez Mała
Pati też myślę, że brzuszek opadł.

Beti, Słowiczek gratki 40 tc.

A ja dziś 37 tc zaczynam, jeszcze tydzień i nie będę musiała leżeć. Tyle rzeczy już mam zaplanowane.

Gosia wszystkiego najlepszego dla Kuby, żeby Jagoda za mocno nie wywróciła jego świata do góry nogami :kiss:
13 lata 8 miesiąc temu #182476 przez pati-m
Może macie rację dziewczyny z tym brzuchem, chociaż jak porównałam obecny z ostatnią fotką to rożnicy nie widzę :) Ale odczuwam ulgę w oddychaniu, więc może coś w tym jest.

Gosia - 100 lat dla Kubusia! :lol: :kiss: :kiss: :kiss:
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka