BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 8 miesiąc temu #182559 przez pati-m
Gosia - po prostu Jagódka pozwala jeszcze cieszyć się braciszkowi z tego, że póki co jest jedynakiem :)

A ja siedzę jak jakaś nawiedzona i czytam w necie wszystko co wiąże się z wywoływaniem porodu :)
Zauważyłyście, że my w większości ostatnio o niczym innym nie piszemy tylko o tym :) I co chwila któraś z nas marudzi - ja już chcę mojego maluszka :) I tak pewnie do końca będzie, a w trakcie jeszcze gratulacje dla tych, które urodzą przed nami i strasznie będziemy zazdrościć, że mają to już za sobą :)
Temat został zablokowany.
13 lata 8 miesiąc temu #182562 przez monika1984lodz
Ja to cos czuje, ze wrzesnioweczki dokladnie 1 wrzesnia wystaruja.NO chyba ze Martusie wczesniej rozpakuja.

Mgielka to duza cora bedzie :)

Poszlam pod prysznic i Nunulka zaczela sie wypinac hihi

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 8 miesiąc temu #182563 przez slowiczek
mgielka, skutki picia alkoholu w ciąży nie są widoczne na usg.....jak dla mnie każda ilość alkoholu jest zła w ciąży :( ale mała rzeczywiście duża :)

pati niech Cię nie zwiedzie mały siusiaczek :P mają dużą moc :P
13 lata 8 miesiąc temu #182566 przez pati-m
slowiczek napisał:

pati niech Cię nie zwiedzie mały siusiaczek :P mają dużą moc :P

No tak, bo nie bez powodu się mówi, że nie liczy się rozmiar :) Może być mały, ale wariat, hihihi :lol: :P
13 lata 8 miesiąc temu #182574 przez megi2501
Kacperek STO LAT, STO LAT!!! Jagódka braciszek ma urodzinki, może w prezencie zajrzysz na torta :unsure: :laugh:
Gosiu skoro Ciebie nie słucha, może cioci posłucha :P

Mgiełka super, że maluszek rośnie!

Coś faktycznie może się skończyć tym, że wrześniówki będą startować we wrześniu :)
13 lata 8 miesiąc temu #182579 przez mgielka22
Pati dokladnie jeszcze 3 tyg i juz odliczam tajmik zeby to szybko zlecialo i oby sie sprawdzilo bo inaczej sie chyba zalamie pod swoja waga, a swoich stawow i wystajacych kosci to od miesiaca nie widzialam!!!

Slowiczku podejrzewam ze to mialo bardzo znikomy wplyw na mala, zanim to sie przefiltrowalo i doszlo to troche minelo jak piwo ma tam 1% szczegolnie karmi ktorema 0,5% a dobrze na laktacje wplywa ja od 2 trymestru siare mialam :D

Dziewczyny mala az za duza nie wiem jak tego olbrzymka urodze :P
13 lata 8 miesiąc temu #182597 przez mYSZA
dziewcyzny wczoraj w nocy na oddziale urodziła dziewczyna 36 tc!!

Marta ja Cię mega rozumiem z tym szpitalem. Tutaj miałam mieć dzisiaj te konsultacje- był te profresor, popatrzył na mnie, pokiwał głową i poszedł dalej!! nie wiem nic kompletnie, nawet po co jeszcze tu siedzę i co robimy! a w nocy miałam 1,5 godiny skurcze co 10-15 minut i sie strasznie męczyłam... dobrze, że chociaż te pielegniarki tutaj są takie uczynne bo by człowiek z tym żarciem i z niedoinformowania na głowę dostał!
aha- moja współlokatorka też chrapie!

Janek z nami!
13 lata 8 miesiąc temu #182599 przez mgielka22
Ale sama urodzila czy miala wywolywany Mysza???
13 lata 8 miesiąc temu #182606 przez slowiczek
Mgiełka, nie wiem nie wiem :P tak czy inaczej mnie nie przekonasz, że alkohol w ciąży nie ma wpływu na dzidziusia...mam mega ochotę ale jeszcze chwilę się powstrzymam :) ja tam potok siary mam bez wspomagania się alko od 20 tc :P
13 lata 8 miesiąc temu #182608 przez mgielka22
Slowiczku ja Cie nei chce do niczego przekonywac ;) Twoja wola, ja musialam sie raz czy dwa napic malutkiego piwa bo oszalalabym i wiem ze to malej nic nie zaszkodzilo bo sie lekarza pytalam ;) a to bezalkoholowe praktycznie wiec to juz w ogole :)
13 lata 8 miesiąc temu #182622 przez ewelinaa
No i nie można było wejść na forum - zmiana serwerów, może teraz już będzie bez errorów :)

W dalszym ciągu czekamy na pierwszego wrześniowego dzieciaczka :laugh:

Ja od czasu do czasu piję Karmi bezalkoholowe, ale zdarzyło mi się też wypić Redsa (moje ulubione piwko mniam mniam), po żadne inne alkohole nie sięgam - wkurzało mnie jak były jakieś rodzinne zloty i namawiali do kieliszka wina "przecież to nie zaszkodzi" i nie mogli się nadziwić, że nie chcę. A ja nie i nie - dziwi mnie takie namawianie :angry:
13 lata 8 miesiąc temu #182624 przez bewipo
Ja jestem całkowitą przeciwniczką alkoholu w ciąży no i podczas karmienia. Nawet w tym bezalkoholowym jakieś tam procenty niewielki są, więc nie warto ryzykować. Zachcianki, zachciankami, ale skoro decydujemy się na ciążę to z całą konsekwencją wszelkich wyrzeczeń i poświęceń.
13 lata 8 miesiąc temu #182626 przez monika1984lodz
o forum czynne hihi :) ciekawa jestem czy te serwery dadza nam rade :) i oby juz errorow nie bylo :)

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 8 miesiąc temu #182630 przez pati-m
No nareszcie można pisać :) Ale mnie dziś dziwny ból dorwał. Oczywiście chciałam do Was napisać i wypytać, ale nie było jak. Nagle po prostu zaczęły mnie boleć plecy z lewej strony (odcinek krzyżowy), a potem poczułam jakby ktoś mi jakiś nóż tam wbijał. Bolało jak cholera. Najgorsze było to uczucie dźgnięcia, potem przez cały czas pulsowało i chwila ulgi. Wszstko to powtarzało się co 10-12 min. i trwało z godzinę, a potem zupełnie przeszło i cisza. Jak myślicie co to było? Zdarzało mi się już, że mały się źle ułożył i uciskał jakiś nerw, ale ten ból pleców bół zupełnie inny niż wszystkie do tej pory i bardzo przeszywający. Hmm.... :huh: :unsure:

A teraz mam zaj... zgagę :angry: :(
13 lata 8 miesiąc temu #182632 przez mgielka22
Pati no niby skurcze potrafia promieniowac do plecow te rozwieracajace ale to chyba juz specjalista jakis by musial powiedziec:) tez tak czasem mam mega nie przyjemne uczucie. Zobaczymy jak bedzie z forum bo cos strasznie wolno chodzi i strony podwojnie trzeba ladowac zeby wchodzily, chyba nikt nie przewidzial ze tyle babeczek z brzuszkami tu bedzie :D

Znikam ogladac 4 sezon dextera :D dobranoc Brzuchalki kochane :*
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka