BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 8 miesiąc temu #184221 przez pati-m
Zapomniałam Wam pokazać co dostałam wczoraj na imieniny - a właściwie ja dostałam, ale synuś się bardziej ucieszy :silly:
To jest taki mini kocyk wielkości kartki papieru A5, straaaaaaasznie milutki :) Podobno dzieciaczki lubią coś trzymać w łapkach, no i większość ma swoją ukochaną pieluszkę albo pluszaka bez którego ani rusz, więc bratowa podarowała mi takie cudo - może małemu się spodoba :)
Temat został zablokowany.
13 lata 8 miesiąc temu #184223 przez Agusia83
Pati, ja mysle, ze spodoba sie na 100000000000000% slodziak niesamowity :laugh:
13 lata 8 miesiąc temu #184224 przez monika1984lodz
Slowiczku bo u mie w szpitalu to jak bipra dzieciaczki do mycia to hurtowo je rozbieraja i myja a potem nie patrza co na nie zakladaja....

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 8 miesiąc temu #184225 przez gosia2324
Monika jaka butelke ? :)
13 lata 8 miesiąc temu #184228 przez monika1984lodz
pol litra hehhe

nie no taka zwykla wrazie czego jakby trzeba bylo dokarmiac.

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 8 miesiąc temu #184230 przez mgielka22
Agusia83 napisał:

Mgielka widze, ze ten sam link wkleilysmy :laugh: a prosze, napisz czy wozek jest wysoki? Chodzi mi o to, ze ja mam 170cm a maz 195 i nie chcialabym sie meczyc przy wożeniu malej

no mozesz napewno sobie raczke podnosic jak Ci wygodnie, moja bratowa tez jest bardzo wysoka i jej bardzo fajnie sie prowadzilo ten wozek a ma 180 takze jest wygodny i da sie dopasowac :) super jest to ze jest wszytsko na klik i banalnie sie go sklada i rozklada :) ogolnie ja jestem baaardzo zadowolona z zakupu :)
13 lata 8 miesiąc temu #184232 przez mgielka22
a mnie dzis znowu muli rano zjadlam rogalika i znow poszlo wszystko w szambo, albo mala jest wybredna albo juz doglebnie sie oczyszczam przed porodem... :(
13 lata 8 miesiąc temu - 13 lata 8 miesiąc temu #184234 przez Agusia83
dziekuje Ci za odpowiedz.....to chyba juz wybralam.... :laugh: nie mam sily jezdzic po hurtowniach i sklepach z wozkami....jak znalazlam fajny i ladny wozek to gondola byla mala, bo 75cm, czy 78 to malo...a tu nagle 86 :laugh:
Maz przyjdzie do domu, to postawie go przed faktem dokonanym :woohoo:

A macie jeszcze jakies pomysly na pralki? Bo moja doprowadza mnie do szalu....albo sie zatrzymuje, albo nie chce odpompowac wody, albo niedopiero, albo nie wyplukuje...wrrrrrrr
13 lata 8 miesiąc temu #184238 przez monika1984lodz
NUNA dla Ciebie wszytsko, ale zrob cos dla rodzicow i wyskakuj!!!!

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 8 miesiąc temu #184241 przez slowiczek
Monia - a to u mnie wszystko się robi samemu koło dziecka....a jeszcze co do zwolnienia to ni może Ci lekarz wypisać na dłużej na wszelki wypadek ? Mnie mój gin wypisał na wszelki wypadek do 16 września i mam z głowy, jak urodzę to po prostu zostanie przerwane przez urlop macierzyński...
13 lata 8 miesiąc temu #184242 przez Agusia83
Monia, nie martw sie....wyskoczy juz za niedlugo :laugh: ....ja mysle, ze kazda z nas juz ma dosc i chciala by miec dzidzie przy sobie :laugh:
13 lata 8 miesiąc temu #184244 przez monika1984lodz
Slowiczku no wlasnie powiedzial, ze nie moze i tyle.Bo w ksiazeczce mam wpisana date 5 wrzesien i tyle potem juz niei jestem pod jego opieka tylko szpitala
i tak jak cala ciaze nie nazekalaam na mojego gina tak dzisiaj poprostu mnie zalamal

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 8 miesiąc temu #184245 przez pati-m
Ja mam zwolnienie do końca sierpnia i właśnie w środę idę na wizytę, pewnie wtedy mi wypisze kolejne. Bo ja zawsze dostaję zwolnienie od wizyty do wizyty. A jak urodzę w trakcie zwolnienia, to tak jak pisze slowiczek, zostanie ono automatycznie przerwane i zacznie mi się liczyć urlop macierzyński.
13 lata 8 miesiąc temu #184248 przez megi2501
Ciągle ten error! A my mamy tu takie emocję. Ciekawe czy Mysza ma już maluszka :laugh:
Właśnie dostałam sms-a od koleżanki, że urodziła a termin miała na 5 września. O 5.00 zaczęły się skurcze, o 8.00 pojechała do szpitala bo były już co 4 min, a o 9.45 trzymała na rękach swoje maleństwo :) Szybka akcja, więc nie ma reguły.

Aga ten wózek jest śliczny, a ten turkus...

Poprasowałam i poukładałam wszystkie ciuszki. Spakowałam torbę. Proszę napiszcie czy coś jeszcze:

dla siebie:
-dokumenty
-2 ręczniki
-2 koszule do karmienia
-1 podkoszulek (może do porodu)
-klapki pod prysznic, kapcie
-kosmetyki (miniaturki i suszarka)
-ciuchy na wyjście dla mnie
-podkłady poporodowe
-podkłady na łóżko
-majtki jednorazowe
-biustonosz do karmienia,
-woda mineralna
-sztućce
-aparat fotograficzny
-ładowarka

dla dziecka
-chusteczki
-pampersy
-krem do pupy
-ręcznik
-rożek
-body
-pajacyki
-skarpetki
-czapeczki
-smoczek
-pieluchy tetrowe
-łapki niedrapki

Nie wiem tylko czy trzeba brać dla dziecka np. płyn do kąpieli i ten ręcznik? U nas kąpią. Jak rozmawiałam z położną to mówiła, żeby zabrać, co tylko się chce.
13 lata 8 miesiąc temu #184258 przez monika1984lodz
Megi wiesz co chyba wszystko juz wymienilas.

A ja siedze i wyje, nieno masakra jakas :( :( :( :(

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby