- Otrzymane podziękowania: 29
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2011
Mamusie wrzesień 2011
- Mała
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
- megi2501
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 0
13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #299710 przez megi2501
Katy maluchy masz czaderskie, a podobne do siebie bardzo 
Gosiu, jak z tym sikaniem
pytam z ciekawości, chyba, że nie chcesz mi zdradzić sekretu
(nie wiem, czy widziałaś pytanie)
Czy Wy też zauważyłyście, ze maluchy już są cwane. Moja np. znalazła sobie zabawę zrzucania z łóżka na podłogę zabawek, a jak jej podniosę to robi to znowu. Jeśli zabawka nie spadnie, bo rzuci zbyt blisko to popycha rączką. No i jeszcze kilka rzeczy zauważyłam, np. w wannie próbowała napić się wody, ale dwa razy się zachłysła, więc cwaniara nabiera na rączkę i siorpie, znowu zanurza rączkę i znowu pije itp. Czy Wy też zauważacie takie rzeczy u swoich skarbów

Kasia, aj, ale świetna ta Twoja Panienka
Mała, a moja butelce mówi stanowcze NIE

Gosiu, jak z tym sikaniem

Czy Wy też zauważyłyście, ze maluchy już są cwane. Moja np. znalazła sobie zabawę zrzucania z łóżka na podłogę zabawek, a jak jej podniosę to robi to znowu. Jeśli zabawka nie spadnie, bo rzuci zbyt blisko to popycha rączką. No i jeszcze kilka rzeczy zauważyłam, np. w wannie próbowała napić się wody, ale dwa razy się zachłysła, więc cwaniara nabiera na rączkę i siorpie, znowu zanurza rączkę i znowu pije itp. Czy Wy też zauważacie takie rzeczy u swoich skarbów

Kasia, aj, ale świetna ta Twoja Panienka

Mała, a moja butelce mówi stanowcze NIE

Ostatnio zmieniany: 13 lata 3 miesiąc temu przez megi2501.
Temat został zablokowany.
- beti
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka :**
Mniej Więcej
- kasia79
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Amelia Zuzanna ur. 11.09.2011, waga 3710 & 54cm.
Mniej Więcej
- Mała
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 29
- gosia2324
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Mama ...
Mniej Więcej
- katy25
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Mniej Więcej
13 lata 3 miesiąc temu #299720 przez katy25
amelka chyba bardzo podobna do mamusi? super z tymi opaskami, szkoda ze dla chlopcow nic nie wymyslili... ja tez stroilam ineske jak byla malutka:)
beti ja w tym tygodniu na bank dostane rachunek za gaz PIERWSZY i zobaczymy ale tez sie bardzo boje ze zawalu dostane...
megi moj Sami tez tak robi i tez obserwuje jak z dnia na dzien robi sie z niego maly cwaniak:)
ja juz sie zegnam dziewczynki bo ide dzieciaki myc a potem juz jak sie poloze to mi sie nic nie bedzie chcialo chociaz pewnie bede podczytywac Was!
Jutro mamy w przedszkolu dzien babci i dzien dziadka z lekkim opoznieniem z powodu ferii wiec musze ines wczesniej dzis polozyc.
mała ja wlasnie tez mam problem z butelka. Musze kupic jakas porzadna bo nawet takowej nie mam w domu... mam jakas canpola ale ona malo wygodna jest...
Do jutra dziewczynki
beti ja w tym tygodniu na bank dostane rachunek za gaz PIERWSZY i zobaczymy ale tez sie bardzo boje ze zawalu dostane...
megi moj Sami tez tak robi i tez obserwuje jak z dnia na dzien robi sie z niego maly cwaniak:)
ja juz sie zegnam dziewczynki bo ide dzieciaki myc a potem juz jak sie poloze to mi sie nic nie bedzie chcialo chociaz pewnie bede podczytywac Was!
Jutro mamy w przedszkolu dzien babci i dzien dziadka z lekkim opoznieniem z powodu ferii wiec musze ines wczesniej dzis polozyc.
mała ja wlasnie tez mam problem z butelka. Musze kupic jakas porzadna bo nawet takowej nie mam w domu... mam jakas canpola ale ona malo wygodna jest...
Do jutra dziewczynki
- megi2501
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
- mgielka22
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
- gosia2324
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Mama ...
Mniej Więcej
13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #299728 przez gosia2324
a megi juz cofnelam sobie,
Kubie zdjęłam całkiem pieluchę jak miał rok i 10 mies.
On późno zaczął mówić wiec musiałam zaczekać aż zacznie "wołać", Kopiłam z 20 par majtek i lentilki, i za każde siusiu do nocnika dostawał jednego( w domu prawie wcale nie dostaje słodyczy wiec taki mały cukierek to byla dla niego wielka nagroda )

po 3 dnich wolal juz siku,bez nagrod, a po miesiac przestal juz spac w pampersach,
wiec szybko mu poszlo, a z kupa to tak jak mowilam do 8 mies mu sie zdazalo zrobic w pieluche,potem juz nie
Ale chłopca jest łatwiej wysadzić na spacerze, z dziewczynka jest więcej zachodu
Kubie zdjęłam całkiem pieluchę jak miał rok i 10 mies.
On późno zaczął mówić wiec musiałam zaczekać aż zacznie "wołać", Kopiłam z 20 par majtek i lentilki, i za każde siusiu do nocnika dostawał jednego( w domu prawie wcale nie dostaje słodyczy wiec taki mały cukierek to byla dla niego wielka nagroda )

po 3 dnich wolal juz siku,bez nagrod, a po miesiac przestal juz spac w pampersach,
wiec szybko mu poszlo, a z kupa to tak jak mowilam do 8 mies mu sie zdazalo zrobic w pieluche,potem juz nie

Ale chłopca jest łatwiej wysadzić na spacerze, z dziewczynka jest więcej zachodu

Ostatnio zmieniany: 13 lata 3 miesiąc temu przez gosia2324.
- gosia2324
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Mama ...
Mniej Więcej
- magda79
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
13 lata 3 miesiąc temu #299740 przez magda79
kasia79 napisał:
tak my mamy i wszystko ok, następna 30 go marca po skończonym 6tym miesiący do sprawdzenia czy wykształciły się prawidłowo panewki ( po 4tym a do końca 6go mają być już) tak mówił Pan doktor
macie już drugą wizytę na bioderka za sobą?
tak my mamy i wszystko ok, następna 30 go marca po skończonym 6tym miesiący do sprawdzenia czy wykształciły się prawidłowo panewki ( po 4tym a do końca 6go mają być już) tak mówił Pan doktor

- megi2501
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
- iwonaNAVI
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Oliwia Magdalena 03.09.2011
Mniej Więcej
13 lata 3 miesiąc temu #299742 przez iwonaNAVI
Katy sliczna rodzinka i dzieciaczki i Ty 
Brawo dla Natalki za odkrycie swojej konczyny i wpakowanie do buzki
u mnie podobnie na poczatku bylam przewrazliwiona i wmowilam mojej ze ma plesniawki a tak naprawde to byl nalot od mleka i ode tego czasu juz nie przesadzam jak spadnie na podloge to wycieram tylko bo mam czysto zawsze no chyba ze u kogos to wtedy myje
nawet smoczki myje od czasu do czasu jak mi sie przypomni...a butelki myje plynem z NUKa i juz nawet nie pamietam kiedy ostatnio wyparzalam 
Amelko jaka z Ciebie blondi
a opasek niejedna wrzesniowka Ci pozazdrosci 
Mala u nas tez dlugie rekawy...czasem jak sie przecholuje to na golasa
mamy ok 23-24 czasem 25 stopni
Katy moja z woda robi podobnie raz sie mocno zachlysnela a potem powolutku zblizala do wody i jezykiem posmakowala...poza tym piszczy jak nikt sie nia nie interesuje albo kaszle
no i najdziwniejsze wstydzi sie jak ktos ja rozbawia tak slodko to wyglada jakby chciala sie schowac:P ale za chwile dalej czaruje oczkami

Brawo dla Natalki za odkrycie swojej konczyny i wpakowanie do buzki

u mnie podobnie na poczatku bylam przewrazliwiona i wmowilam mojej ze ma plesniawki a tak naprawde to byl nalot od mleka i ode tego czasu juz nie przesadzam jak spadnie na podloge to wycieram tylko bo mam czysto zawsze no chyba ze u kogos to wtedy myje

Amelko jaka z Ciebie blondi

Mala u nas tez dlugie rekawy...czasem jak sie przecholuje to na golasa

Katy moja z woda robi podobnie raz sie mocno zachlysnela a potem powolutku zblizala do wody i jezykiem posmakowala...poza tym piszczy jak nikt sie nia nie interesuje albo kaszle

- magda79
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mniej Więcej
13 lata 3 miesiąc temu #299745 przez magda79
Kinia buziole

Katy maluchy słodziachne a Ineska super siostrzyczka...to się chwali...wiem co mówię u nas w tym temacie też tak mamy
Jeżeli chodzi o temp to my mamy 20 stopni na górze w sypialni tam jest najzimniej,a na dole dodatkowo jest kominek więc jest cieplej i tak jest dla nas ok...nie lubimy jak jest masakrycznie ciepło w domu.
Kasia Amelcia cudowna i jaka dama w opaskach no nie mogę...super!!!!!!!!!
Megi Julcia śmieszek kochanyyyyyyyyyy

Katy maluchy słodziachne a Ineska super siostrzyczka...to się chwali...wiem co mówię u nas w tym temacie też tak mamy

Jeżeli chodzi o temp to my mamy 20 stopni na górze w sypialni tam jest najzimniej,a na dole dodatkowo jest kominek więc jest cieplej i tak jest dla nas ok...nie lubimy jak jest masakrycznie ciepło w domu.
Kasia Amelcia cudowna i jaka dama w opaskach no nie mogę...super!!!!!!!!!
Megi Julcia śmieszek kochanyyyyyyyyyy

Moderatorzy: ilona