BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 3 miesiąc temu #299746 przez gosia2324
megi2501 napisał:

Gosiu, ale Jagódka jest śliczną dziewczynką. A te oczka :ohmy: Mojej też zakładam często opaski, ale ja szczerze nie zauważam, aby lepiej było coś z jej uszkami :cheer: Tak, jak mi pisałaś :dry:

Dziękuję za informacje nocnikowe :silly:

Nie ma za co :blink:
JA z Jogo bede startowala pewnie okolo maja-czerwca jak juz sie cieplo zrobi :blink:
Temat został zablokowany.
13 lata 3 miesiąc temu #299751 przez maja1982
Witam,

Dotarliśmy do domku, mały już śpinka!!ja jestem taka padnięta że szok - noc u nas koszmarna wstawałam do niego 7 albo 8 razy!!i obudził sie o 3 i nie spał do 5 a pobudka o 7,10!!masakra i jeszcze cały dzień zajęć na kursie!mam nadz. ze dzisiaj będzie lepiej bo na tej diecie bez mlecznej i przy takich nockach to długo nie pociągnę!!

Chyba u bewpio i małej tez podobna noc była - znowu jakaś zmowa wrześniowych bobasów!! ;)

Jagodzianka - śliczna :):)

Julka - córunia tatusia :)

Amelka - mała strojnisia - piękna :)

KAty - cudowne te twoje dzieciaczki

nie wiem co miałam jeszcze napisać :( idę spać kochane do jutra :):):)
13 lata 3 miesiąc temu #299754 przez Mała
Gosia jeszcze nie idę do lekarza, chyba że się pogorszy. Na razie robię tak jak mi kazała przy 1 przeziębieniu: sól morska, frida, nasivin, oklepywanie, dużo noszenia w pionie i dużo leżenia na brzuchu.
13 lata 3 miesiąc temu #299756 przez kasia79
Dziewczyny na odstające uszka nic nie poradzicie, to są geny, ja mam lewe ucho odstające i mama mówiła że ja do roku miałam przyklejane taśmą klejącą i nic to nie dało,mam po dziadku :)
13 lata 3 miesiąc temu #299761 przez kasia79
Amelka podziękowała za komplementy i poszła spać.

Jeśli chodzi o picie wody w kąpieli to Ami też ja uwielbia, może płyn jej smakuje :)
13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #299766 przez magda79
a my byliśmy u sąsiadów pierwszy raz zobaczyć ich nowy domek i Domi byl bardzo grzeczny...strzelił kupala...niestety do pampersa, napił się i zasnął a później gadał i gadał....najedzeni, zadowoleni wróciliśmy do domu i po kąpieli padł szybko....

a z tymi uszkami to ja się zgadzam że geny i tyle - moaj kole też kombinowała z opaskami..itd..itd ale to na nic...u nas mówią...taki wiejski zabobon, że jak dziecko ma odstające uszy to znaczy, że w przyszłości będzie mieszkało daleko od domu :silly: :silly:
13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #299770 przez Agusia83
No w koncu Was witam :laugh: Caly dzien przeznaczony dla rodzinki, to nawet kompa sie nie wlaczalo...jedynie chwile temu...w koncu wystawilam swoja suknie slubna...oby ktos ja kupil :laugh: Emi dzis nam zrobila pobudke o 5 rano:) coraz pozniej :laugh: , zjadla i zasnela dopiero gdzies o 6:30...jednak nie jojcyla, a gadala po swojemu :laugh: a pozniej wszyscy spalismy do 9 :laugh:

Kingusia, jeszcze dzien sie nie skonczyl, tak wiec zycze samych sukcesow w 6 miesiacu :laugh:

Julcia, ale Ty masz piekne oczeta :laugh: niejeden mlodzieniec sie w nich zakocha :laugh:

Amelko, jakie opaski? Baa, pieknej modelce we wszystkim ladnie :laugh:

Mgielko, my tez mamy we czwartek 3, ostatnie szczepienie...

Katy, po pierwsze masz sliczne dzieciaczki...Samiemu bardzo ladnie w ogolonych wloskach...a Ines, dobra siostrzyczka, jak sie patrzy...a po drugie, zazdroszcze ogrzewania podlogowego...

My chodzimy w dlugich rekawach i czasem oprocz bodziaka, zakladam jeszcze Emi spiochy...niestety nie ma ich za duzo...bylam wczoraj w tesco, ale nic nie znalazlam...chyba musze sie przejsc na tzw "dziady" :silly:

haha, Magda, ale sie usmialam...to chyba EMi bedzie bardzo daleko mieszkac :silly: bo z niej to maly uszatek :silly: tak mowimy na nia z M :lol:

Jesli chodzi o wyczyny dzieci, to Emi dopiero teraz zaczela sie przekrecac...a ile to sie nasteka i nawkurza jak jej cos nie wychodzi...mama wkracza do akcji i popycha troszke badz co badz ciezka pupe :silly:
13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #299771 przez slowiczek
Iwona, Natalka ma to samo z tym wstydzeniem się :silly: i też kaszle żeby zwrócić uwagę ;) dziś tak wymuszała ten kaszel, mała wariatka :lol: a i jeszcze jak siedzi mi na kolanach to tak śmiesznie co chwilę odwraca głowę do tyłu, jak robocik i na mnie patrzy :)

Amelka ślicznotka :kiss: :kiss: :kiss:

oglądacie galimatias :side: ??
13 lata 3 miesiąc temu #299780 przez kasia79
Magda to chyba prawda, ja mieszkam 130km od domu rodzinnego :(
13 lata 3 miesiąc temu #299784 przez ewelinaa
Witam w niedzielny wieczór :)

Wróciliśmy dziś do domku, mała była bardzo grzeczna na wyjeździe :)

Dziecko wykąpane i nakarmione śpi od 19.30,a ja musiałam do Was zajrzeć ;)

Baaaaaaardzo dziękujemy za życzenia :) jutro wkleję jakieś fotki.

Wszystkie dzieciaki CUDOWNE :kiss: :kiss: :kiss:

Mała - ja tez ubieram Kingę w długi rękaw, w końcu to zima jest ;)

Mgiełka - u mojej małej po Hippie było tak samo, prężyła się, stękała, miała zaparcie - jak zrobiła taką kupke jak plastelina to od razu z niego zrezygnowałam.

Jutro rano mamy wizytę w poradni rehabilitacyjnej.

A teraz lecę już kończyć rozpakowywać bagaże, bo wszystko leży na środku salonu :blush: , a ja musiałam Was przeczytać :woohoo: :kiss: :kiss:

Dobranoc :kiss: :kiss: :kiss:
13 lata 3 miesiąc temu #299785 przez kasia79
ja oglądam

Zapomniałam wam napisać od 3 dni nie daję małej cyca, myślałam że będzie się domagać, ale nie pamięta o nim nawet, wciąż mam wątpliwości czy dobrze zrobiłam, ale już mało co miałam pokarmu i mała zjadła z dwóch piersi a i tak musiałam robić mleko.
13 lata 3 miesiąc temu #299794 przez kasia79
Dobrze Ewelinka że już jesteście.
13 lata 3 miesiąc temu #299832 przez iwonaNAVI
Slowiczek Oliwia jak siedzi na kolanach u kogos innego i sie nie kapnela ze to ja albo M to jak ta osoba sie odezwie np. moja mama to tez sie odwraca i patrzy kto ja trzyma i kto to powiedzial :P
a i jeszcze odwraca sie w bujaku wygina sie w litere C i tym sposobem moze zobaczyc co sie dzieje za jej plecami :P

Kasia przykro ale niestety tak czasem bywa u mnie tez sie tak skonczylo z tym ze u mnie nie ciagnela przez moje brodawki i musialam sciagac...jak sciagalam po 20 ml nieraz w pol godz to byla masakra ale tak bardzo chcalam zeby choc troche dostala mojego...ale prawde mowiac to bylo bezcelowe takie ilosci to kropelki byly...no ale bynajmniej nie mialam wyrzutow ze zrobilam wszystko zeby karmic jak najdluzej
13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #299833 przez Marta M
Dżewczyny moje ja tez juz jestem i nawet moge sie pochwalic ze dzielnie przeczytalam te wszystkie strony, naogladalam sie pieknych zdjec dzieciaczkow, poznalam Amelke i tych strasznych zdjec tez, chodzi mi o te koszmarne smoczki z zebami, haha

Widzialam ze Basia na chwile do nas wrocila, ale znow jej nie ma...

No i co tu duzo pisac: gratuluje wpakowania stopek do buzi, picia wody mydlanej, wstydkania sie, zrzucania zabawek i ogladania za siebie :)

No i o mezolach pijokach i tesciowych tez wszystko przeczytalam ;)

Ale namieszalam..

A u mnie wreszcie nocnik stoi i od jutra zacznie byc uzywany..

Ja tez ewelina jutro mam kontrole w poradni rehabilitacyjnej

A co do szczepien to ostatnie bedziemy miec po skonczonym szostym miesiacu i pol roku przerwy, ale super :):)
13 lata 3 miesiąc temu #299835 przez iwonaNAVI
A ja zamowilam w koncu krzeselko do karmienia :) i z niecierpliwoscia przez ten tydzien czekam na kuriera :D
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia