BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

13 lata 9 miesiąc temu #391957 przez Lui
baby_55 Popłakałam się czytając pamiętnik..

madeleine
nie przejmuj się wagą, jest przecież w normie, każde dziecko rozwija się inaczej :) Synuś Kasi jest chyba ciuteńko starszy :) Czyli dziewczynka ! :) Super, że już wiesz :)

Sandra85
to u Was w szpitalu dają własne koszulki czy jak ?:) bo ja musze mieć, co najmniej 3 (tak szpital sobie życzy), jedna na poród, dwie na kolejne dni

MADZIA7 to nie jest taka malutka Córcia :) moja podobnie, 28 tydz.2dni 1310 g i Pani Gin mówiła, że z większych jest więc i Twoja tak samo :)

Ja uciekam prasować, ogarnąć troszkę mieszkanie, Mąż pojechał na nocke.. a ja strasznie nie lubię zostawać sama na noc bez Niego, wtedy jest tak pusto.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 9 miesiąc temu #391976 przez makrelcia
madeleine no to gratuluje córeczki. Nie wiem co bym zrobiła gdybym dowiedziała się teraz że będzie dziewczynka. Szok chyba aż do porodu :)

Mój mały w 29tc miał 1241 więc Twoja malutka ma dobrą wagę.

Ale dzisiaj miałam zły humor. Mąż mnie wkurzał a ja się złościłam przez to nawet na psa :(
Ale teraz jestem po sesji zdjęciowej i mi się humorek poprawił :D Pokaże Wam fotki jak wrzuce :)

13 lata 9 miesiąc temu #391985 przez madeleine
madzia agnessa Tak, imię już o samego początku było wybrane :) dziewczynka Wiktoria Emilia :) Wiktoria po mojej prababci i Emilia po babci mojego narzeczonego :) a chłopczyk Wiktor bo... Tylko to nam się podobało :P może dlatego, że imię Wiktoria było zgodne w 100 %

Wiktorek już jest z nami!

13 lata 9 miesiąc temu #391992 przez Lui
Przyszły ostatnie z zakupów i mogę powiedzieć, że to już koniec w moim przypadku, wszystko co potrzebne i ważne jest w domu. Jeszcze tylko to dzisiejsze przepiorę (bo wszystko co kupiłam nie ważne czy nowe czy używane, łącznie z fotelikiem - wyprałam). Nawet swoje koszulki do szpitala w proszku dla Dzieci :) chyba mam "alergię" na to, że nie wiem co się z tym wcześniej działo.

Niestety ale widziałam kiedyś gdzie leżały maskotki i zabawki dla dzieci.. a potem rodzice kupowali je dzieciom, a dziecko przytulało.. ooooj.

Strasznie spuchłam, idę wsadzić nóżki do wody :(

makrelcia
czekam na fotki :)))
Załączniki:

13 lata 9 miesiąc temu #392030 przez basiek_252
Witam wieczorkiem:)
Nareszcie troszkę chłodniej bo w ciągu dnia tak duszno, że nie można normalnie funkcjonować.
Tyle się zawsze rozpiszecie, że sporo czasu trzeba spędzić na uzupełnianiu lektury :laugh: A nie mam czasu siedzieć ciągle przed komputerem bo u mnie już przedszkole nie pracuje i mała siedzi ze mną w domciu, więc muszę jej zapewnić jakieś rozrywki.
Mi też czasem brzuszek twardnieje a zwłaszcza jak już coś robię. Ale najczęściej boli brzuszek jak mała się wypycha wtedy tak ciągnie.

kasia7775 kuchnia super aż zazdroszczę

madeleine gratuluję córeczki, może jeszcze coś podobnego zdarzy się u mnie bo chcieliśmy synka, więc może mojej jeszcze też coś wyrośnie. Zobaczymy w poniedziałek kolejna wizyta...

baby_55 witaj w gronie

A teraz zmykam córcie kłaść spać

13 lata 9 miesiąc temu #392104 przez Jussstyś
Witajcie z wieczora :D
A ja musiałam wziąć laptopa mojego męża, bo u mnie dysk twardy padł :( dobrze, że był w zapasie drugi :D
madeleine ale niespodzianka :D mi lekarz pokazał dziewczynkę, widziałam nawet, a wszyscy mówią, że będzie chłopak, bo mam taki brzuszek na chłopaka :D a wagą się nie przejmuj, każdy maluszek przybiera inaczej :)
Lui MADZIA7 moja córcia w 28tyg. ważyła 1347g :D i lekarz mówił, że jest duża no i kazał byc przygotowaną na koniec sierpnia, więc nie wiem jak to będzie :huh:
Lui zazdroszczę, ja jeszcze mam sporo do dokupienia :huh:

13 lata 9 miesiąc temu #392145 przez baby_55
witam się wieczornie :)

26joanna mnie położna w szpitalu powiedziała, ze na drugi dzień na 100% mnie wypuszczą i właśnie pożożne rejonowe będą przychodzić, więc bardzo się cieszę :) a dostałaś ten poradnik od nich? taki segregator z info o szpitalu, porodzie itp

madeleine gratuluję córci :) ja mam nadzieję, ze mnie się nic nie zmieni :D tzn nie zebym miała coś przeciwko synkowi, bo i tak się bedę cieszyć, ale ciuszki różowe ok, natomiast tona sukienek którą kupiłam, to już raczej odpada dla chłopca :silly:

Lui, Madzia dzieciaczki rosną różnie i zakres wagowy w danym tygodniu jest dość duży, po połowie ciąży kazde z dzieci zaczyna roznąć w swoim tempie i nie ma sie co martwić jeśli tylko mieści sie w normach, jeśli lekarz nic nie mówił tzn że wszystko jest w porządku :)

Lui fajnie, że zakupy skończone :) mnie zostały w sumie tylko szpitalne do kupienia, czyli podkłady, podpaski, jakies majtki jednorazowe itp
bo resztę to już mam, albo przyjdzie w paczce z polski w sierpniu którą mąż będzie pakował z rzeczy po synku

Makrelcia dawaj foteczki chętnie pooglądam :)

byliśmy dzisiaj sprawdzić czy w domu już wszystko porobione i mozna się wprowadzać w piątek, ale jak zwykle irole wszystko na ostatnia chwilę grrrr babeczka dzisiaj sprząta... łóżka jednego jeszcze nie wymienili, zamrażarki nie ma, kosze na śmieci nie opróżnione a trawa skoszona leży dalej na trawniku... no więc się wkurzyłam i zrobiłam małą aferę... jutro mają wszystko skończyć, ciekawe czy tak będzie???

13 lata 9 miesiąc temu #392166 przez chasiami
Dzień dobry! Jakos spac nie umiem :) męża odprawiłam do pracy i tutaj sobie siedzę :)

Madzia7 Ja też mam przepisaną luteinę a oprócz tego scopolan rozkurczowo, też byłam zdziwiona, ale co zrobic :)

baby_55 Masz dar pisania! :) Wzruszyłam się ;)

13 lata 9 miesiąc temu #392171 przez moniab26
Lui fajnie masz - już wszystko w domku, ja wczoraj pozamawiałam sporo rzeczy ale dziś rano robiąc listę rzeczy jeszcze mi potrzebnych doszłam do wniosku, że zamiast się skracać jest wręcz przeciwnie - przypomnę sobie zaraz o czymś i lista się wydłuża :)
Wczoraj zebrałam się w sobie żeby uprzątnąć komody i zrobić miejsce na rzeczy maluszka ale zrezygnowałam po jednej szufladzie - kurcze ale ja tego wszystkiego naupychałam w tych komodach.
Przyszło też moje łóżeczko - bardzo szybko - obejżeliśmy wszystko dokładnie żeby nie było później niespodzianek ale wygląda bardzo ładnie, wszystko starannie wykonane i kompletne, teraz leży w kartonie i czeka do sierpnia na skręcenie
Miłego dnia wam życzę - chociaż u nas znowu zanosi się na duchotę

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek

13 lata 9 miesiąc temu #392172 przez PolaL
baby_55 witam Cię cieplutko :)

Madeleine no to czeka Cię trochę zmian. Widzę ze ten tydzień przełomowy u Kasi7775 miana na chłopaka a u Ciebie na córcię. Dobrze że ja mam wizytę dopiero za 2 tygodnie :blink:

Co do pieluch to powiem wam że udało mi sie trafić w tesco pieluchy Huggins co prawda rozmiar 3 ale będą na zaś. 128 sztuk za 45,50 więc wychodzi 0,36gr. Nie mogłam się oprzeć i wzięłam co było czyli 2 paczki. A że kryzys pieluchowy będzie przez ok. 2 lata to na pewno zużyję :) Może u Was też w tesco mają wyprzedaże. Ja w sumie nie korzystam z tego sklepu, ale po 3 latach postanowiłam z mamą zajechać i zobaczyć co w nim nowego. Widziałam ze w tesco mają też pieluchy tescowe zapinane na rzep ze ściągaczem rozm. 2 po 29.99 ale nie pamiętam ile sztuk liczyłam że około 0,47gr. A słyszałam ze też są dobre. Może sie skuszę - kiedyś.

Zmykam małego odprowadzić do przedszkola. I idę piec torcik wg. przepisu Agnesssy

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51996

13 lata 9 miesiąc temu #392173 przez PolaL
A zapomniałam si e spytać o te skurcze, długo sie wam utrzymują. Ja na razie nic nie biorę jak mi twardnieje brzuch to trwa to ok. 0,5 minuty w sumie nie wiem czy to skurcze bo na ogół trochę pogłaskam po brzuchu i na ogół przechodzi. Ja się nastawiam ze brzucholek twardnieje mi jak mała się inaczej ułoży - ale może się mylę?

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51996

13 lata 9 miesiąc temu #392195 przez Sandra85
PolaL gratulacje z okazji rocznicy :kiss: Lui tak tutaj dostajesz koszulki szpitalne,tak samo jak reczniki z domku to tylko kosmetyki dla siebie mozna wziac:)A ja nie moglam spac :dry: Moj tato wczoraj zawalu dostal,mial robiony zabieg udrazniania zyly w okolicy serca,niby mi mowia,ze wszystko dobrze,ale ja i tak sie martwie :dry: Dzwonilam juz dwa razy dzisiaj,ale z tata jeszcze nie moglam porozmawiac,moze jak od niego uslysze,ze sie lepiej czuje to sie troszke uspokoje :huh: Z tego wszystkiego wczoraj wieczorem nawet Bruno nie chcial sie ruszac i juz sie wystraszylam,ale tak dlugo glaskalismy z moim M brzuszek,az sie poruszyl,a potem przekrecil na druga strone :)

13 lata 9 miesiąc temu - 13 lata 9 miesiąc temu #392198 przez andra88
Witam kochane!

oohhhh....znów ciepło :dry: Obudziłam się dziś taka głodna jakbym z tydzień nie jadła :silly: Sama się dziwie bo wczoraj przed spaniem zaliczylam dużą michę płatków z mlekiem :dry:
Zamówiłam wczoraj łóżeczko turystyczne- nareszcie :lol:
Pochwalę się :silly: :lol:
allegro.pl/show_item.php?item=2444193770

PolaL GRATULACJE KOCHANA !

Sandra85 życzę zdrowia Twojemu ojcowi! Nie denerwuj się kochana, napewno wszyściutko będzie ok. Tulę mocno :)

13 lata 9 miesiąc temu #392204 przez patys
hej mamusie:)
ja wczoraj miałam trochę przestój z forum i musiałam sobie ponad 70 wiadomości doczytać:)
witaj baby na forum, jeszcze nie czytałam twojego opisu porodu ale na pewno to zrobię skoro dziewczyny piszą że taki wzruszający:)
andra ja przez ostatnie dwa dni mam wręcz odwrotnie, jakos wcale mi się nie chce jeść przez te upały a dziś od rana już nie ma czym oddychać :angry:

co do twardniejącego brzucha to ja mam różnie czasem wieczorem a czasem jak idę na spacer...czasem na spacerze po 5 minutach mnie łapie a czasem mogę spacerować 30 minut i nic...nie wiem od czego to zależy:)

jutro ide na usg zobaczyc jak maluszek jest ułożony...ale wczoraj spotkałam koleżankę która rodziła kilka miesięcy temu i jej córeczka obróciła się główką do dołu dopiero tydzień przed porodem a gin jej powiedziała że raczej już się nie przekręci...więc jak widać nasze maluszki są nieprzewidywalne :laugh:

13 lata 9 miesiąc temu #392205 przez agnesssa
Hej Moje kochane :)

Mam tak dużo pracy, że nie dam rady na razie nadrobić :(

Jedyne co zdążyłam doczytać to

PolaL Wszystkiego naj z okazji rocznicy i powodzenia z torcikiem :woohoo: :kiss:

Sandra Życzę Twojemu tatusiowi dużo zdrówka i postraja się nie denerwować, chociaż wiem że to nie łatwe :kiss: :kiss: :kiss:

Andra Super to łóżeczko, bardzo mi sie podoba :woohoo:

Wracam do pracy :dry:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka