BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 10 miesiąc temu #391957 przez Lui
baby_55 Popłakałam się czytając pamiętnik..

madeleine
nie przejmuj się wagą, jest przecież w normie, każde dziecko rozwija się inaczej :) Synuś Kasi jest chyba ciuteńko starszy :) Czyli dziewczynka ! :) Super, że już wiesz :)

Sandra85
to u Was w szpitalu dają własne koszulki czy jak ?:) bo ja musze mieć, co najmniej 3 (tak szpital sobie życzy), jedna na poród, dwie na kolejne dni

MADZIA7 to nie jest taka malutka Córcia :) moja podobnie, 28 tydz.2dni 1310 g i Pani Gin mówiła, że z większych jest więc i Twoja tak samo :)

Ja uciekam prasować, ogarnąć troszkę mieszkanie, Mąż pojechał na nocke.. a ja strasznie nie lubię zostawać sama na noc bez Niego, wtedy jest tak pusto.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu #391976 przez makrelcia
madeleine no to gratuluje córeczki. Nie wiem co bym zrobiła gdybym dowiedziała się teraz że będzie dziewczynka. Szok chyba aż do porodu :)

Mój mały w 29tc miał 1241 więc Twoja malutka ma dobrą wagę.

Ale dzisiaj miałam zły humor. Mąż mnie wkurzał a ja się złościłam przez to nawet na psa :(
Ale teraz jestem po sesji zdjęciowej i mi się humorek poprawił :D Pokaże Wam fotki jak wrzuce :)

12 lata 10 miesiąc temu #391985 przez madeleine
madzia agnessa Tak, imię już o samego początku było wybrane :) dziewczynka Wiktoria Emilia :) Wiktoria po mojej prababci i Emilia po babci mojego narzeczonego :) a chłopczyk Wiktor bo... Tylko to nam się podobało :P może dlatego, że imię Wiktoria było zgodne w 100 %

Wiktorek już jest z nami!

12 lata 10 miesiąc temu #391992 przez Lui
Przyszły ostatnie z zakupów i mogę powiedzieć, że to już koniec w moim przypadku, wszystko co potrzebne i ważne jest w domu. Jeszcze tylko to dzisiejsze przepiorę (bo wszystko co kupiłam nie ważne czy nowe czy używane, łącznie z fotelikiem - wyprałam). Nawet swoje koszulki do szpitala w proszku dla Dzieci :) chyba mam "alergię" na to, że nie wiem co się z tym wcześniej działo.

Niestety ale widziałam kiedyś gdzie leżały maskotki i zabawki dla dzieci.. a potem rodzice kupowali je dzieciom, a dziecko przytulało.. ooooj.

Strasznie spuchłam, idę wsadzić nóżki do wody :(

makrelcia
czekam na fotki :)))
Załączniki:

12 lata 10 miesiąc temu #392030 przez basiek_252
Witam wieczorkiem:)
Nareszcie troszkę chłodniej bo w ciągu dnia tak duszno, że nie można normalnie funkcjonować.
Tyle się zawsze rozpiszecie, że sporo czasu trzeba spędzić na uzupełnianiu lektury :laugh: A nie mam czasu siedzieć ciągle przed komputerem bo u mnie już przedszkole nie pracuje i mała siedzi ze mną w domciu, więc muszę jej zapewnić jakieś rozrywki.
Mi też czasem brzuszek twardnieje a zwłaszcza jak już coś robię. Ale najczęściej boli brzuszek jak mała się wypycha wtedy tak ciągnie.

kasia7775 kuchnia super aż zazdroszczę

madeleine gratuluję córeczki, może jeszcze coś podobnego zdarzy się u mnie bo chcieliśmy synka, więc może mojej jeszcze też coś wyrośnie. Zobaczymy w poniedziałek kolejna wizyta...

baby_55 witaj w gronie

A teraz zmykam córcie kłaść spać

12 lata 10 miesiąc temu #392104 przez Jussstyś
Witajcie z wieczora :D
A ja musiałam wziąć laptopa mojego męża, bo u mnie dysk twardy padł :( dobrze, że był w zapasie drugi :D
madeleine ale niespodzianka :D mi lekarz pokazał dziewczynkę, widziałam nawet, a wszyscy mówią, że będzie chłopak, bo mam taki brzuszek na chłopaka :D a wagą się nie przejmuj, każdy maluszek przybiera inaczej :)
Lui MADZIA7 moja córcia w 28tyg. ważyła 1347g :D i lekarz mówił, że jest duża no i kazał byc przygotowaną na koniec sierpnia, więc nie wiem jak to będzie :huh:
Lui zazdroszczę, ja jeszcze mam sporo do dokupienia :huh:

12 lata 9 miesiąc temu #392145 przez baby_55
witam się wieczornie :)

26joanna mnie położna w szpitalu powiedziała, ze na drugi dzień na 100% mnie wypuszczą i właśnie pożożne rejonowe będą przychodzić, więc bardzo się cieszę :) a dostałaś ten poradnik od nich? taki segregator z info o szpitalu, porodzie itp

madeleine gratuluję córci :) ja mam nadzieję, ze mnie się nic nie zmieni :D tzn nie zebym miała coś przeciwko synkowi, bo i tak się bedę cieszyć, ale ciuszki różowe ok, natomiast tona sukienek którą kupiłam, to już raczej odpada dla chłopca :silly:

Lui, Madzia dzieciaczki rosną różnie i zakres wagowy w danym tygodniu jest dość duży, po połowie ciąży kazde z dzieci zaczyna roznąć w swoim tempie i nie ma sie co martwić jeśli tylko mieści sie w normach, jeśli lekarz nic nie mówił tzn że wszystko jest w porządku :)

Lui fajnie, że zakupy skończone :) mnie zostały w sumie tylko szpitalne do kupienia, czyli podkłady, podpaski, jakies majtki jednorazowe itp
bo resztę to już mam, albo przyjdzie w paczce z polski w sierpniu którą mąż będzie pakował z rzeczy po synku

Makrelcia dawaj foteczki chętnie pooglądam :)

byliśmy dzisiaj sprawdzić czy w domu już wszystko porobione i mozna się wprowadzać w piątek, ale jak zwykle irole wszystko na ostatnia chwilę grrrr babeczka dzisiaj sprząta... łóżka jednego jeszcze nie wymienili, zamrażarki nie ma, kosze na śmieci nie opróżnione a trawa skoszona leży dalej na trawniku... no więc się wkurzyłam i zrobiłam małą aferę... jutro mają wszystko skończyć, ciekawe czy tak będzie???

12 lata 9 miesiąc temu #392166 przez chasiami
Dzień dobry! Jakos spac nie umiem :) męża odprawiłam do pracy i tutaj sobie siedzę :)

Madzia7 Ja też mam przepisaną luteinę a oprócz tego scopolan rozkurczowo, też byłam zdziwiona, ale co zrobic :)

baby_55 Masz dar pisania! :) Wzruszyłam się ;)

12 lata 9 miesiąc temu #392171 przez moniab26
Lui fajnie masz - już wszystko w domku, ja wczoraj pozamawiałam sporo rzeczy ale dziś rano robiąc listę rzeczy jeszcze mi potrzebnych doszłam do wniosku, że zamiast się skracać jest wręcz przeciwnie - przypomnę sobie zaraz o czymś i lista się wydłuża :)
Wczoraj zebrałam się w sobie żeby uprzątnąć komody i zrobić miejsce na rzeczy maluszka ale zrezygnowałam po jednej szufladzie - kurcze ale ja tego wszystkiego naupychałam w tych komodach.
Przyszło też moje łóżeczko - bardzo szybko - obejżeliśmy wszystko dokładnie żeby nie było później niespodzianek ale wygląda bardzo ładnie, wszystko starannie wykonane i kompletne, teraz leży w kartonie i czeka do sierpnia na skręcenie
Miłego dnia wam życzę - chociaż u nas znowu zanosi się na duchotę

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek

12 lata 9 miesiąc temu #392172 przez PolaL
baby_55 witam Cię cieplutko :)

Madeleine no to czeka Cię trochę zmian. Widzę ze ten tydzień przełomowy u Kasi7775 miana na chłopaka a u Ciebie na córcię. Dobrze że ja mam wizytę dopiero za 2 tygodnie :blink:

Co do pieluch to powiem wam że udało mi sie trafić w tesco pieluchy Huggins co prawda rozmiar 3 ale będą na zaś. 128 sztuk za 45,50 więc wychodzi 0,36gr. Nie mogłam się oprzeć i wzięłam co było czyli 2 paczki. A że kryzys pieluchowy będzie przez ok. 2 lata to na pewno zużyję :) Może u Was też w tesco mają wyprzedaże. Ja w sumie nie korzystam z tego sklepu, ale po 3 latach postanowiłam z mamą zajechać i zobaczyć co w nim nowego. Widziałam ze w tesco mają też pieluchy tescowe zapinane na rzep ze ściągaczem rozm. 2 po 29.99 ale nie pamiętam ile sztuk liczyłam że około 0,47gr. A słyszałam ze też są dobre. Może sie skuszę - kiedyś.

Zmykam małego odprowadzić do przedszkola. I idę piec torcik wg. przepisu Agnesssy

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51996

12 lata 9 miesiąc temu #392173 przez PolaL
A zapomniałam si e spytać o te skurcze, długo sie wam utrzymują. Ja na razie nic nie biorę jak mi twardnieje brzuch to trwa to ok. 0,5 minuty w sumie nie wiem czy to skurcze bo na ogół trochę pogłaskam po brzuchu i na ogół przechodzi. Ja się nastawiam ze brzucholek twardnieje mi jak mała się inaczej ułoży - ale może się mylę?

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51996

12 lata 9 miesiąc temu #392195 przez Sandra85
PolaL gratulacje z okazji rocznicy :kiss: Lui tak tutaj dostajesz koszulki szpitalne,tak samo jak reczniki z domku to tylko kosmetyki dla siebie mozna wziac:)A ja nie moglam spac :dry: Moj tato wczoraj zawalu dostal,mial robiony zabieg udrazniania zyly w okolicy serca,niby mi mowia,ze wszystko dobrze,ale ja i tak sie martwie :dry: Dzwonilam juz dwa razy dzisiaj,ale z tata jeszcze nie moglam porozmawiac,moze jak od niego uslysze,ze sie lepiej czuje to sie troszke uspokoje :huh: Z tego wszystkiego wczoraj wieczorem nawet Bruno nie chcial sie ruszac i juz sie wystraszylam,ale tak dlugo glaskalismy z moim M brzuszek,az sie poruszyl,a potem przekrecil na druga strone :)

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #392198 przez andra88
Witam kochane!

oohhhh....znów ciepło :dry: Obudziłam się dziś taka głodna jakbym z tydzień nie jadła :silly: Sama się dziwie bo wczoraj przed spaniem zaliczylam dużą michę płatków z mlekiem :dry:
Zamówiłam wczoraj łóżeczko turystyczne- nareszcie :lol:
Pochwalę się :silly: :lol:
allegro.pl/show_item.php?item=2444193770

PolaL GRATULACJE KOCHANA !

Sandra85 życzę zdrowia Twojemu ojcowi! Nie denerwuj się kochana, napewno wszyściutko będzie ok. Tulę mocno :)

12 lata 9 miesiąc temu #392204 przez patys
hej mamusie:)
ja wczoraj miałam trochę przestój z forum i musiałam sobie ponad 70 wiadomości doczytać:)
witaj baby na forum, jeszcze nie czytałam twojego opisu porodu ale na pewno to zrobię skoro dziewczyny piszą że taki wzruszający:)
andra ja przez ostatnie dwa dni mam wręcz odwrotnie, jakos wcale mi się nie chce jeść przez te upały a dziś od rana już nie ma czym oddychać :angry:

co do twardniejącego brzucha to ja mam różnie czasem wieczorem a czasem jak idę na spacer...czasem na spacerze po 5 minutach mnie łapie a czasem mogę spacerować 30 minut i nic...nie wiem od czego to zależy:)

jutro ide na usg zobaczyc jak maluszek jest ułożony...ale wczoraj spotkałam koleżankę która rodziła kilka miesięcy temu i jej córeczka obróciła się główką do dołu dopiero tydzień przed porodem a gin jej powiedziała że raczej już się nie przekręci...więc jak widać nasze maluszki są nieprzewidywalne :laugh:

12 lata 9 miesiąc temu #392205 przez agnesssa
Hej Moje kochane :)

Mam tak dużo pracy, że nie dam rady na razie nadrobić :(

Jedyne co zdążyłam doczytać to

PolaL Wszystkiego naj z okazji rocznicy i powodzenia z torcikiem :woohoo: :kiss:

Sandra Życzę Twojemu tatusiowi dużo zdrówka i postraja się nie denerwować, chociaż wiem że to nie łatwe :kiss: :kiss: :kiss:

Andra Super to łóżeczko, bardzo mi sie podoba :woohoo:

Wracam do pracy :dry:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka