BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 10 miesiąc temu #391736 przez andra88
agnesssa teraz te 5 dni to już Ci zleci, a rzęski to super sprawa :lol: Też mi się marzy przedłużanie ale u nas koszt to przeszło 200zł :dry:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu #391742 przez agnesssa
Andra ja pierwszy raz na ślub sobie założyłam, potem całe wakacje miałam spokój, w zeszłym roku też sobie zrobiłam na wakacje, a w tym raczej nie myślałam o ty, żeby zakładać, ale trafiłam na gruponie za 119 zł założenie i dwa razy uzupełnienie normalnie musiałabym zapłacić za to jakieś 500zł więc się zdecydowałam, i może nawet do porodu starczy :lol:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 10 miesiąc temu #391745 przez andra88
agnesssa to super okazja!

Baby ja też się poryczałam czytając bloga :lol:

12 lata 10 miesiąc temu #391776 przez Jussstyś
Hej dziewczynki :D
A my już po przeprowadzce :D Jeszcze kilka rzeczy musimy nazwozić i to by było na tyle :D
Ale się wczoraj nabiegałam na 4piętro, bo tam wcześniej mieszkaliśmy, nogi mi spuchły, ogólnie źle się czułam :(
karolak śliczna dziewczynka :) gratuluję :):)
agnesssa widziałam te koszule na allegro :) i miałam je zamówić, ale na razie się wstrzymałam, ale jak kupię, to chyba własnie takie :)
baby_55 witaj w naszym gronie :)
26joanna no własnie mnie czasami boli brzuszek jak na okres, ale zawsze po jakimś większym wysiłku, i to trwa może ze 2 minuty, później przechodzi. A twardnień brzuszka nie miałam jeszcze, chyba, że nie czułam tego :huh:

Ehh a dzisiaj jestem troszkę zmęczona, czeka mnie znowu wchodzenie na to 4-te piętro, do soboty musimy oddać klucze, a wypadałoby tam trochę ogarnąć, bo pod meblami nazbierało się trochę kurzu :huh:

12 lata 10 miesiąc temu #391783 przez baby_55
miło, ze wzruszają Was moje wspomnienia :) życze Wam równie cudownych przeżyć i sobie też :)

26joanna to nie tak daleko mieszkasz :) a do szpitala na wizyty w ogóle nie chodzisz? ja chodze znowu tylko do szpitala a do GP nie chodzę, bo szkoda mi czasu na to... zresztą nie mam z kim synka zostawić wtedy
najbliższą wizytę mam w szpitalu w poniedziałek 9.07.

agnessa zazdroszczę rzęsek :) świetna okazja :) niedługo odpoczynek, fajnie :)

Jussstyś nie przesadzaj z bieganiem, bo szkoda się nadwyrężyć, ja też biegam z uwagi na przeprowadzkę ale staram sie jak najmniej, bo potem brzuszek pobolewa i kręgosłup

12 lata 10 miesiąc temu #391784 przez Jussstyś
Baby przeczytałam tego bloga i siedzę i ryczę :D cała wizja tego porodu, to niesamowite :)

12 lata 10 miesiąc temu #391791 przez baby_55
Jussstyś napisał:

Baby przeczytałam tego bloga i siedzę i ryczę :D cała wizja tego porodu, to niesamowite :)

dzięki :blush:

12 lata 10 miesiąc temu #391796 przez Lui
andra88 ja kupiłam koszulki w tym sklepie w tej chwili nie widzę aby mieli ten sam rozmiar (gdy kupowałam było po jednej sztuce wystawione):
allegro.pl/listing/user.php?us_id=16511626

wpisywałam różne frazy w allegro typu xxxl koszulka :D nim znalazłam cokolwiek,
do tego i tak sprawdzałam wymiary, bo czasem xxl jest tej samej wielkości co xxxl ;) najbardziej mi chodziło o piersi bo w tej chwili mam 107 cm i boję się, że będzie jeszcze więcej a chciałabym swobodnie się czuć po porodzie, brzuszek mam około 110 - 112 też, ale jak Dzidzi przyjdzie na świat to większy już chyba nie będzie (mam nadzieję) :)

za koszulkę dałam ok 18 zł (u mnie na rynku/galerie od 50 wołali za prawie identyczną, gatunkowo tak samo tylko obrazek inny)
Ja chciałam z rękawkiem, bo nie lubię jak się ramiączka usuwają albo dekoltem świece:P

baby_55 - dziękuje za podpowiedz z koszulkami :)
ja chciałabym drugą dzidzie z tak małą różnicą :) ale z drugiej strony bałabym się czy dam radę i warunki finansowe to drugie..
wieczorem poczytam pamiętnik :)

kasia7775 tylko się nie przemęcz! :( mi się strasznie podoba Twoja Kuchnia :) tyle miejsca :)

12 lata 10 miesiąc temu #391841 przez 26joanna
baby_55 no właśnie nie chodzę na te wizyty do szpitala :) chyba ze źle bym się czuła to mam iść tam albo jak źle wyniki wyjdą . W poniedziałek wysyłali mój mocz na szczegółowe badania bo chyba zaziębiłam pęcherz i nerki :( Pisalam tu już wcześniej ze dzięki temu ze chodzę do położnych ,jeśli wszystko będzie ok po porodzie ze mną i małym to wypuszcza mnie do domu po 6 godzinach :D i one będą przychodzić do mnie do domu na "obchód" :D

12 lata 10 miesiąc temu #391872 przez andra88
ale cisza na forum :silly:

Lui dzięki za linka :)

12 lata 10 miesiąc temu #391895 przez madeleine
Witam nową mamusię :) Już nas sporo :)
Byłam dzisiaj na wizycie u gin, wszystko0 jest okey, dzidzia rośnie, dzisiaj strasznie kopała i się kręciła na początku USG, ale później się uspokoiła :) Waży około 1250 g, martwię się że to trochę za mało. :( Synuś Kasi prawie 2 kg waży a moja to taka kruszynka...
Mamuśki! Ale mam bombę! U mnie w brzuszku siedzi córcia :ohmy: :woohoo: dzisiaj już wiadomo na 100% Sama widziałam zdjęcie :) Ginka powiedziała, że na chłopaka jej to nie wygląda :) pokazała mi zdjęcie i faktycznie nic tam nie było :P ani worka ani siusiaka :blush: jak to ona powiedziała "jak dla mnie to na pewno nie jest chłopak, nic nie wystaje. Musiałam się ostatnio pomylić" Tyle że na poprzednim USG jak się w końcu po 20 minutach badania okręciła żeby się pokazać co tam ma to się rączką zasłoniła :P A przed okręceniem ginka powiedziała "wygląda na to, że będzie chłopak", a jednak córcia :)
Więc u mnie też będzie szaleństwo różowego :))

Wiktorek już jest z nami!

12 lata 10 miesiąc temu #391896 przez andra88
madeleine to super nowinka! to dobrze że z córcią wszystko dobrze a wagą wg mnie się nie przejmuj, każdy maluszek rośnie inaczej.
Mam nadzieję że z mojego Adasia nie wyjdzie Adaśka hihi :silly:
Wrzesień coś czuję będzie należał do dziewczynek hihi :silly: :lol:

12 lata 10 miesiąc temu #391925 przez Sandra85
Witam Was!!!Troszke poczytalam rano,ale musialam znowu do biura jechac,szefowi pomoc i cale do poludnia zajete :angry: Niby tylko 4godzinki,ale zanimdojechalam,przyjechalam i w ogole to zeszlo do obiadu.Ale to juz ostatni raz,juz moge odetchnac :silly: madeleine no to teraz poszalejesz z rozem :silly: Super,ze z coreczka wszystko dobrze,a z wago sie nie martw,bo jest w granicach normy na ten tydzien :) baby_55 witaj na forum :)Poczytam wspomnienia wieczorkiem na spokojnie :) Kasia kuchnia po prostu przesliczna,jak z katalogu :) Karolak sliczna masz siostrzenice,taka slodziutka :kiss: Ja sie koszulami nie przejmuje,bo tu do szpitala to mam zabrac tylko kapcie i ew.szlafrok i ciuchy na wyjscie dla mnie i dziecka.A w domku to bede miec te co kupilam na teraz i mam jeszcze 2 do karmienia :) Milego wieczorku kochane :kiss:

12 lata 10 miesiąc temu #391938 przez MADZIA7
[/b]Cześć dziewczyny:)

Ale się rozpisałyście:) My już po wizycie, z Natalką wszystko dobrze, waży 1340 g, nie wiem czy to nie trochę dużo na 28/29 tydz., może przez tą cukrzycę, ja za to schudłam 1kg od tej diety cukrzycowej. Szyjka w normie, a na twardnienie brzucha lekarz zapisał mi luteinę, co mnie trochę dziwi, bo widzę, że Wy wszystkie bierzeciecie no-spę i ja też tak brałam dotychczas.

Siteczko wiem, że cieżko leżeć stale, mnie też to męczy, bo jak siedzę, to mi twardnieje brzuch i się stale kładę, ale próbuję sobie wymyślać jakieś zajęcia "na leżąco", np. czytanie, filmy, internet itp. I sobie tłumaczę, że lepiej leżeć w milutkim domu niż w szpitalu. Doradzałam się dziś mojego lekarza o te szpitale, polecał mi Kopernika, bo ponoć odnowili tam sale, ale Rydygiera też chwalił, więc w sumie dalej nie wiem, co z wyborem i co ze szkołą rodzenia, bo jeśli tam pójdziemy, to chyba już trzeba zdecydować się na Rydygiera?

Kasiu7775 śliczna kuchnia! mojemu mężowi też się podoba, bo już mu pokazywałam, co by go zmotywować do remontu. Podobają mi się zwłąszcza ten zabudowany piekarnik i mikrofala i super oświetlenie.

Witaj baby! Fajnie że dołączyłaś do forum, robi się coraz tłoczniej i weselej:) Wzruszyłaś mnie tymi zwierzeniami z porodu!

Maadeleina, super, też będziemy mieli córeczkę, jak dasz na imię, Wiktoria?

miłego wieczorka

12 lata 10 miesiąc temu #391956 przez agnesssa
Ale jaja :laugh: a raczej brak jajek hehe Madeleine to gratuluję córeczki :lol: Wagą się nie przejmuj bo to w sumie indywidualna sprawa maluszków :) Najważniejsze, że jest zdrowa Księżniczka :laugh: No właśnie nad jakim imieniem myślicie :unsure:

Madzia Twoja Królewna też ładnie rośnie, bardzo się cieszę :lol:
Same dobre wiadomości :woohoo:

Dzisiaj mam zamiar iśc spać o 20 :ohmy: Ostatnio chodzę spać o 24 a potem o 4 się budzę przez deszcz i burzę i jestem nieprzytomna, a jutro muszę jeszcze wcześniej wstać bo idę zrobić badana, więc mi trochę krwi upuszczą :P

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka