BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

13 lata 9 miesiąc temu #392216 przez Ania14.09
Czytam was i te niespodzianki ze zmianą płci ;) Śmieszne. Ja już zaczęłam wszystko kupować dla Filipa, i mam typowo pod chłopaka,a jak nagle się okaże Alicją?? Choć miałam usg dwa tygodnie temu i tak już mam trzeci raz pierwsze słowa lekarza lub lekarki :" O! chłopak!" Sama widziałam klejnoty mojego synka całkiem dorodne :laugh: Więc raczej dziewczynka z taką łechtaczką?, to byłoby chyba źle.

Ja na tej diecie cukrzycowej schudłam dwa kilo! Lekarz powiedział, że dziecko swoje wyciągnie,ale jak będę tak chudła, to mogę mieć problem ze sobą, choć wyniki z morfologii mam bardzo dobre.
Jutro wizyta i bardzo się boję co z moją szyjką,ale już 30 tydzień!
Mój brat z bratanicą przyjechali z Norwegii i dziś mam gości.
Udanego dnia i humoru!

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 9 miesiąc temu - 13 lata 9 miesiąc temu #392224 przez baby_55
dzień dobry :)

Agnessa nie przemęczaj się, praca nie zając nie ucieknie ;)

Patys dzieciaczki są nieprzewidywalne, to prawda :)

Andra super łóżeczko :)

Sandra zdrówka dla Taty, na pewno wszystko będzie dobrze, nie martw się :* buziaki :kiss:

PolaL wszytkiego naj z okazji rocznicy :) a co to za torcik bedziesz robić?
ja uwielbiam piec cista różnego rodzaju :) więc chętnie przygarne przepisik :)
mam jeszcze w lodówce resztę "shreka", ale już niewiele zostało więc trzeba pomyśleć o następnym :D

Ania ja na odwrót ;) mam nadzieję, że mojej córci nic nie "urośnie nagle" bo w sukienkach to synka nie puszczę :silly:
co do diety to moja koleżanka jak tylko zaczęła tą dietę, to zaczęła chudnąć ale lekarze jej mówili, ze to normalne, zwłaszcza, że przed ciążą przytyła bo leczyła się hormonami (żeby w ogóle zajść w ciążę)

13 lata 9 miesiąc temu #392245 przez andra88
PolaL ale mi narobiłaś smaka na torcika :silly:

A ja mam dziś jakaś wenę do sprzątanie :D
Właśnie paczka przyszła dla małego :D
Jeszcze muszę pamperuchy kupić no i kosmetyki dla szkrabusia :D

13 lata 9 miesiąc temu #392260 przez moniab26
andra88 dzisiaj rano spisałam sobie wszystkie potrzebne ( i przydatne) kosmetyki Nivea Baby i wyszła mi ładna sumka - na allegro 165 zł a w sklepie wyjdzie pewnie więcej.

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek

13 lata 9 miesiąc temu #392276 przez Ania14.09
Z Tą płcią malucha, to kwestia nastawienia. Kiedyś do porodu nie było wiadomo,a lekarz z Madzią mówił mi, że nie ma takich usg jeszcze żeby był pewny. Teraz niby lekarze są pewni, a tu niespodzianka, czasami przy porodzie się okazuje :)
Mi jest obojętnie czy syn czy córka aby było zdrowe,ale nie powiem nastawiłam się na chłopaka, jeszcze jak słyszę to przy każdym usg....

13 lata 9 miesiąc temu #392279 przez Sandra85
Dziekuje dziewczyny za mile slowa :kiss: :kiss: :kiss: Staram sie jak moge nie denerwowac,wyszukuje sobie zajecia i staram sie zajac mysli czym innym,ale to takie trudne :( Patys ale Ci dobrze,jutro juz zobaczysz Maluszka,ja mam jeszcze 3 tyg. czekania,a cierpliwosci brak :huh: Andra lozeczko super :) Agnessa nie przemeczaj sie tak kochana :)

13 lata 9 miesiąc temu #392298 przez aganio87
Andra super łóżeczko :) :)

Agnesssa odpoczywaj :) :)

Ja już nie moge sie doczekać jutra jak dowiem sie co i jak z moimi chłopakami :)

Co do łóżeczka okaże sie dziś o 21 jak na razie nikt oprócz mnie nie licytuje więc mam nadzieje że tak zostanie i bedziemy mieć to łóżeczko :) :) :)

A moje chłopaki cały czas są odwróceni główką w dół bo non stop jaestem kopana po żebrach auć jak to boli..... a po za tym nie wiedziałam że można tak sie ruszać i sie nie męczyć mnie brzuch już boli od ich wiercenia się a oni nadal boks czy karate trenują a w wolnych chwilach trenują podania piłkarskie chyba.... i tak 20 godzin na dobe... :P :)

[*] 6.11.2011

13 lata 9 miesiąc temu #392307 przez MADZIA7
Witajcie :woohoo:

Sandra, choć to trudne, staraj się nie denerwować, na pewno tata szybko dojdzie do siebie. Jest pod fachową opieką i lekarze wiedzą co robić w takich przypadkach.
Sandra, mnie lekarz nie mówił, żeby szykowała się wcześniej, a dokładnie taką samą wagę ma Natalka, ale na wszelki wypadek też będę czujna:)

Nie wiem, jak to jest z tą płcią, mójlekarz już po raz drugi powiedział mi, że na 100% dziewczynka, więc chyba się nie pomylił?? ;) W sobotę zaczniemy z mężem porządki pod nasz wspólny pokoik z Natalką, a od poniedziałku zamierzam robić zakupy dla Maleńkiej, póki co mam sporo ubranek od siostry i szwagierki, które muszę poprać i poprasować.

PolaL gratuluję rocznicy! Też bym coś upichciła, ale trochę sił mi brak na te upały. I trochę mnie zniechęca, że nie mogę jeść, tego co upiekę, ale cieszę, gdy inni mówią, że smaczne:)

Baby wyślij swój przepis na shreka, to ciasto już jakiś czas chodzi mi po głowie i może spróbuję w weekend. Dziś przychodzą do mnie koleżanki z pracy i szykuję dla nich zapiekanki, bruschetty z pomidorkami i bazylią oraz sałatkę z rukolą i brzoskwiniami, mało przy tym pracy, a smaczne i na upały w sam raz :)

Agnessa uważaj na siebie w tej pracy, jeszcze 5 dni i masz wolne:)

KArolak gratuluję siostrzenicy! Śliczna ta Wasza Zuzia :lol:

dobrego dnia :laugh:

13 lata 9 miesiąc temu - 13 lata 9 miesiąc temu #392314 przez andra88
moniab26 wow niezła sumka :dry: Ja zamierzam kupić kosmetyki z Bambino dla małego.
A Wy jakiej firmy kupujecie? I co kupujecie?
Chyba taki maluszek nie potrzebuje dużej ilości kosmetyków :huh:

A ja mam wizytę za tydz w pt, już nie mogę się doczekać. Ciekawe czy zrobi mi USG czy tylko zbada dowcipnie :dry:
Chciałabym bardzo zobaczyć mojego łobuziaka!
Ostatnie 2 dni mały cały dzień się wiercił, przyznam że w pewnym momencie prosiłam by przestał bo bardzo bolało jak się gimnastykował :silly: mąż miał radochę jak ja 'cierpię' hihi A dziś daje mamusi odpocząć, wierci się ale nie aż tak.
Wczoraj o mały włos bym się oparzyła, odcedzałam ziemniaki i mały mnie tak kopnął, zabolało mnie strasznie no i w sumie się też wystraszyłam i puściłam garnek, łobuziaczek nam rośnie :lol: :silly:

Co do ciasta 'shrek' pierwszy raz słyszę o takim ciachu, zerknęłam w necie i wygląda bardzo smacznie! :silly:

13 lata 9 miesiąc temu #392325 przez Ania14.09
Andra pewnie, że nie ma co przesadzać z kosmetykami.
Ja kupiłam dla małego płyn do mycia i jednocześnie szampon do włosów ( myślę, że urodzi się z włosami , bo u mnie w rodzinie wszyscy tak się rodzą :laugh: )
linomag- sprawdzone na pupę, niedrogie
i mąkę ziemniaczaną- też sprawdziłam na swojej Magdzie, nie ma lepszej zasypki, można też malucha wykąpać w tej mące dodając do wody. Świetnie nawilża skórę

13 lata 9 miesiąc temu #392331 przez aganio87
Andra kochana ty uważaj byś sobie krzywdy nie zrobiła....

a cisto shrek jest pyszne jakdłam u znajomej na imieninach pychota :) :) :)

Aniu ja też kupiłam 2 w 1 ale ciotka powiedziała że Oillan jest lepszy bo jej znajoma położna poleciła więc zamówiłam też z netu,

szczerze to dla mnie każdy kosmetyk który poleca osoba powiedzmy "doświadczona" bedzie najlepszy bo przyznam sie że ja już zavczynam mieć depresje przed porodową że nie dam rady że nie bede wiedziała co moim chłopakom jest i w ogóle że sobie nie poradze ( tak zawsze moja mama mówiła) przepraszam że wam tak lamentuje ale wole sie wam wyżalić niż siedzieć i ryczeć bo dziś mam jakiegoś doła nie wiem dlaczemu mogłabym ryczeć i ryczeć i użalać sie nad sobą cały dzień....

[*] 6.11.2011

13 lata 9 miesiąc temu #392334 przez magdalenamksiazek
andra88 mi w szkole rodzenia powiedzieli że na początek wystarczy: krem Alpika (do pupy) i Linomag, Octenisept do pępka, Oillan do kąpieli i mąka ziemniaczana...i to tyle. Jakąś oliwke do nawilżania mówili żeby kupic dopiero po 1 miesiącu bo na początku nie powinno sie smarować noworodka.

13 lata 9 miesiąc temu #392338 przez andra88
aganio87 a lamentuj kochana, jesteśmy od tego żeby wysłuchać i pocieszyć :)
Jak urodzisz to włączy Ci się instynkt macierzyński i będziesz wiedziała sama co Twoim maluszkom potrzeba, więc głowa do góry :kiss: :kiss:
A co do płaczu to płacz kochana, może akurat potrzebujesz się wypłakać i będzie Ci lepiej.
Ja też mam dni że cały dzień płaczę z byle 'pierdołki' popłaczę i mi lepiej :)

13 lata 9 miesiąc temu #392340 przez aganio87
:* :* :* :*

[*] 6.11.2011

13 lata 9 miesiąc temu #392344 przez andra88
Dziewczyny a znacie jakiś przepis na dobry sosik serowy do kurczaka?
Bo w necie jest z serka żółtego i topionego i teraz który lepszy :unsure:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka