BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

13 lata 9 miesiąc temu #393121 przez makrelcia
a ja nie mam kreski :( mam tylko śliczną ścieżkę z włosów od pępka w dół :) No nie wspominając o pępku który wygląda jak 2 :D Miałam kiedyś laparoskopię i mam bliznę. A teraz jak mi pępek zrobił się troszkę płytszy to wygląda jakbym miała 2 pępki :D

madeleine no to czas wielkich przygotowań teraz :D
A kasia czy Ty przypadkiem też niedługo masz ślub ?

Ja to już niedługo 4 rocznica ślubu. za miesiąc w sumie. Też chyba zronię taki śliczniutki torcik :D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 9 miesiąc temu #393123 przez MADZIA7
Siteczko, ja też mam mały brzuch (94 cm bez pępka, a z pępkiem 97;), a mała jak na ten tydzień sporo waży - 1347g, więc to nie ma znaczenia no i te linie już też jakiś czas mam nad pępkiem i pod, lekarz to widział i nic nie mówił, że to źle.
Ja chodzę na USG prywatnie do Harmonii na ul. Długosza, tam mają nowoczesny sprzęt, ale 3D sobie nie robiłam, bo do zwykłęgo badania i pomiarów maleństwa wystarczy 2D, a 3D to chyba taka atrakcja dla rodziców:), ale jakbyś chciała, to też robią tam 3D - www.gabinetharmonia.pl/

Makrelcia śliczne zdjęcia, PolaL. piękny torcik!

Madeleine faktycznie sporo Ci się nazbierało w tym sierpniu, może na uczelni pogadaj a propos tych praktyk, bo pewnie cięzko Ci będzie w 9 mcu na mini-krzesełkach siedzieć w przedszkolu, może uda się to jakoś załatwić bez chodzenia na nie. A ślubem staraj się nie stresować, bo tutaj nie ma sie co zawalić i większość ślubów przebiega bezproblemowo, a wdodatku wspomnina się je bardzo przyjemnie, a potem człowiek myśli, po co mu był ten stres.

Baby czy Ty miałaś jakiś kontakt z oddziałem położniczym na Kopernika i oni nie uwględnili Twoich oczekiwań, o których piszesz? Też słyszałam rózne opinie i jedynie zastanawiam się ze względu na mojego lekarza, któremu ufam i uważam go za bardzo kompetentną osobę i ponoć jest ten oddział po remoncie. Sama już nie wiem, co robić...

13 lata 9 miesiąc temu #393141 przez madeleine
Madzia, z tego co wiem to praktyki muszę odbyć, bez względu na wszystko. A jak na złość już 3 dzień nie ma odpowiedzi od opiekunki praktyk. Może udałoby mi się z nią jakoś dogadać.. To jest trochę dziwne, praktyki mamy mieć zrobione do końca września (przed rozpoczęciem 2 roku studiów) a i tak jesteśmy z nich rozliczani dopiero w sesji letniej drugiego roku. Chore to jak dla mnie.... Co do siedzenia na mini krzesełkach, to jestem dość wygimnastykowana i może dam rade usiąść, gorzej będzie ze wstawaniem xD
Ej dziewczyny, ja chce już wrzesień xD im bliżej terminu tym bardziej świruję i myślę jak nasza córcia wygląda i do kogo jest podobna :) Już bym chciała ją przytulić i mieć przy sobie, ale na zewnątrz :P
Makrelcia włosami się nie przejmuj, mój P się śmieje że mam "ścieżkę miłości" z włosów już prawie taką samą jak on :P A z resztą to hormony :P po porodzie i kreska zniknie i włoski wypadną :)
Kurcze ja pierwsze zdjęcia z brzuszkiem to będę miała robione w dniu ślubu :P już wtedy szwagierka mi nie popuści i nie dam rady jej zbyć :P udawało mi się to całą ciążę, ale teraz polegnę :(

Wiktorek już jest z nami!

13 lata 9 miesiąc temu #393160 przez baby_55
Madzia po pierwsze czytałam na stronie internetowej fundacji "Rodzić po ludzku" informacje które umieścił tam sam szpital (tzn jego przedstawiciel) a poza tym rozmawiałam z położną z tego szpitala i udzieliła mi takich samych informacji, dla mnie te rzeczy były najważniejsze, po to żebym czuła się dobrze w szpitalu, a nie martwiła jak to będzie...
a generalnie jest tak, że dany szpital ma jakieś swoje zasady i do nich się stosuje, nie spotkałam się z tym, żeby dla jednej pacjentki zmieniali lub naginali je.... najlepiej dopytaj dokładnie jak to teraz wygląda ale bardziej położnych niz lekarza, bo lekarz pojawia się na chwilę przed samymi narodzinami a cały poród jest się pod opieką położnej lub położnych

13 lata 9 miesiąc temu #393189 przez chasiami
Strasznie gorąco, masakra. Byłam chyba w 30 sklepach szukac czegos co mozna zalozyc na obrone ;/ ale niestety mamy w Rybniku tylko 2 sklepy z odzieza ciazowa, a w reszcie sklepach to musze mierzyc rozmiar 44 ze wzgledu na brzuszek, ale nic nie ma! :(

madeleine no to masz nieciekawie z tymi praktykami. Ale zdjęcia ze ślubu z brzuszkiem mam nadzieje ze tutaj wrzucisz się pochwalic :)

Dziewczyny macie linki do tych łózeczek które zamawiałyscie przez internet? bo zastanawiam sie czy kupic, jak kupic i gdzie kupic ;)

13 lata 9 miesiąc temu #393190 przez agnesssa
Hej Hej znowu Was nie nadrobię :huh:
Właśnie wróciłam z miasta, jest taka parówa, że nie ma jak oddychać, mogłabym z samochodu nie wysiadać, tam przynajmniej klima :silly:

Otóż moje drogie Mój Maksymilian waży 1800 :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: Jest o 2 tygodnie większy niż powinien :ohmy: :ohmy: Nie mam pojęcia jak to jest możliwe, że cały czas przybierał prawidłowo a w ciągu 4 tygodni przybrał dwukrtonie :huh: Ostatnio wżył 930g B) Wiec jak będzie dalej tak przybierał to albo urodzę kolosa albo urodzę wcześniej, w tej chwili termin z USG wychodzi mi na 30 sierpnia :blush: Po za tym jest wszystko dobrze z maluszkiem, niestety ginka powiedziała że łożysko też już zaczyna się starzeć, więc to mnie trochę zmartwiło, po za tym szyjka długa i zamknięta. A na ciśnienie dostałam Dopegyt, ale mam go zacząć brać jak ciśnienie przekroczy 145/90 a jak na razie najwyższe miałam 144/80. Ale mam już w razie W.

Po za tym muszę uciekć bo zjeżdża się do mnie cała rodzinka dzisiaj 7 osób z Bydgoszczy na cały weekend, ale to rodzice i rodzice chrześni więc mnie nie zmęczą w weekend, ale teraz musze zrobić jakieś ciacho i ogarnąć domek, a w tym upale zajmie mi to dwa razy więcej czasu.

Mam nadzieję że w końcu znajdę więcej czasu żeby Was poczytać i wrzucę zdjęcie mojego synusia bo tym razem pokazał trochę buźkę i dostaliśmy w gratisie 3D :lol:

Buziakuje :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

13 lata 9 miesiąc temu #393208 przez madeleine
Agnessa super ze synuś rośnie :) Będzie chłop jak dąb :)

Chasiami zdjęciami się pochwalę :)

Wiktorek już jest z nami!

13 lata 9 miesiąc temu #393265 przez siteczko
baby_55, MADZIA7 dzięki za info co do USG, ja się cały czas zastanawiałam właśnie czy warto... nie mam możliwości u swojej gin, bo tak byłoby najlepiej dopłacić po prostu do jakiejś wizyty, a tak to iść do innego lekarza i wydać jakieś 250 zł to mi się nie uśmiecha... no ale przedyskutuje to jeszcze z mężem, bo w sumie bardziej zależałoby mi na sesji zdjęciowej z brzuszkiem :) planowałam sobie na początek września, jak będzie brzuszek większy, ale jak się okaże że nie dotrwam, to pewnie końcem sierpnia jak się uda :)

Makrelcia mi też pojawiły się takie malutkie włoski, bardzo jasne, ale w sumie na całym brzuszku i jak mąż chce pogłaskać małego to przy okazji mnie łaskocze :) ale jakoś tymi włoskami się nie przejmuję, taka uroda ;)

madeleine w takim razie czekamy na zdjęcia z ślubu :) a i nie stresuj się! nie ma czym, najważniejsze to pozytywne podejście i że na pewno to jest ten jedyny :) resztę jakoś samo pójdzie :) ja organizowałam od A do Z aż 3 ślubu... bo najpierw srebrne wesele moich rodziców, ale to była impreza niespodzianka z odtworzeniem wszystkiego co było 25 lat temu, było to ogromne wyzwanie :) ale do dziś wszyscy o tym mówią, później ciężko było mi własnym to przebić ;) kolejny ślub to mój własny cywilny, no i rok później kościelny... najbardziej denerwowało mnie to że nie mogę do końca nad wszystkim zapanować, bo jestem panna młoda a nie organizatorka, hehe ale udało się bardzo super, każde z przyjęć :) tak więc teraz angażują mnie w organizację, przygotowywanie wszystkich tych papierowych atrakcji - zaproszenia, winietki, menu itd :) w przyszłym roku mam wesele brata więc też wyzwanie będzie :)

agnesssa super że mały się dobrze rozwija no i taki duży już jest :) czyli kolejna która może urodzić w sierpniu :) ciekawe ile nas zostanie na wrzesień w takim razie hehe :) jak piszecie o tych wagach maluszków to aż samą zżera mnie ciekawość ile mój synek waży :) ostatnio 14 maja - 480g.. to teraz na pewno z 3 razy tyle :)

13 lata 9 miesiąc temu #393274 przez Ania14.09
agnessa- to faktycznie kolos, twój Maks :)
Ja też chciałam się pochwalić, że u mnie ok. Szyjka stoi w miejscu, a mój Filip waży 1,5 kg. ale przy agnessy Maksie jest mniejszy. Choć przybrał 300 g przez dwa tygodnie i teraz nasze dzieci będą przybierały najwięcej w krótkim czasie.

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

13 lata 9 miesiąc temu #393316 przez patys
ja też już po usg:) moje "maleństwo" waży 1772 :laugh: też się zdziwiłam jak mi to lekarz powiedział :laugh: wg dzisiejszego badania termin mam na 13 września...a ty agnessa jesteś o tydzień dalej niż ja a masz termin 2 tygodnie wcześniej zaplanowany, ciekawe od czego to zależy??

13 lata 9 miesiąc temu #393321 przez moniab26
Fajnie rosną te wasze szkraby, mój na ostatnim usg ważył 740g ale to było 10 maja, teraz idę w poniedziałek na usg i zobaczę ile to mój urwis przybrał :)
siteczko ja tez sama organizowałam swój ślub i przyjęcie - brałam już konkordatowy więc odbyło się wszystko za jednym zamachem - no i tak go zorganizowałam, że wystarczyło na 5 lat a później koniec - rozwód - to już zorganizował mój ex - znalazł sobie inną. Teraz na razie nie planujemy ślubu - jest dobrze tak jak jest chociaż trochę wkurza mnie jak zwłaszcza starze babki zerkają mi na rękę, że jestem w ciąży a nie am obrączki

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek

13 lata 9 miesiąc temu #393400 przez PolaL
Moniab26 na stare baby nic nie poradzisz, a co do szczęścia ślub ci teraz potrzebny. Tym bardziej po twoich doświadczeniach. Zresztą mogły Ci ręce popuchnąć i nie da rady nosić obrączki :P a gadaniem się nie martw.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51996

13 lata 9 miesiąc temu - 13 lata 9 miesiąc temu #393415 przez aganio87
hej kochane a wy jak zwykle sie rozpisałyście od wczoraj...

Łóżeczko wylicytowałam i dziś przelałam pieniądze i czekam :) :) :)

Agnesssa super że Maksiu tak rośnie :) a moje chłopaki są zdrowe i mają 1500 i 1600 a ostatnio czyli 4 tyg temu ważyli 800 a dziś mi lekarz wyliczył termin na 24-26 sierpnia i jak na dziś CC bo jeden jest ułożony miednicowo ale może wszystko sie zmienić jeszcze... :)

madeleine super już za miesiąc i pare dni bedziesz mężatką hehehe :))))

Kochane ja uciekam bo mamy burze i wyłączam kompa by nic złego sie nie stało

[*] 6.11.2011

13 lata 9 miesiąc temu #393434 przez chasiami
Wszystkie piszecie jakie te dzieciaki wasze duze, a ja mam dopiero wizyte w srode. Nie umiem sie juz doczekac. Moja gin powiedziała ze teraz kazde dzieciato bedzie rosło w swoim tempie :laugh:

13 lata 9 miesiąc temu #393455 przez PolaL
ja mam wizytę dopiero 19.07 i też zobaczę jak tam mała rośnie :laugh:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51996

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka