BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 9 miesiąc temu #392971 przez kasia7775
Makrelcia super fotki :)

Andra weź deszcz ode mnie, bo od poniedziałku leje, pranie mi się kisi :silly:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 9 miesiąc temu #392976 przez baby_55
PolaL ślicznie wyszedł :) zaraz biegnę na 276 i biorę przepis :)

12 lata 9 miesiąc temu #393001 przez siteczko
MADZIA7 Robię co mogę, aby mnie nie zostawili w szpitalu i abym mogła korzystać ze szkoły, bardzo mi zależy, więc mam nadzieję że się spotkamy :)

PolaL torcik pierwsza klasa, super wyszedł :)

makrelcia fajna sesja zdjęciowa, ja też chce sobie taką zrobić, mam nadzieję że jeszcze zdążę :)

Mam do Was pytanko... bo w sumie już mam ten 29 tydz... a mój brzuszek nadal malutki... chyba od 3-4 tyg cały czas 97 cm... :| nie wiem może przesadzam, powinnam się cieszyć, że taki mały, bo aż tak bardzo nie ciąży, ale czy w takim razie z małym jest wszystko ok i prawidłowo się rozwija i rośnie :| tym bardziej jestem zła, że nie poprosiłam o USG w pon, może byłabym spokojniejsza :)
A i jeszcze jedno, pewnie wszystkie już macie tą ciemną linie poniżej pępka... ja mam od dawna, ale ja mam jakoś nietypowo, bo poniżej i powyżej pępka jest ta linia oraz w okół pępka mam taką ciemną otoczkę... ma któraś tak? albo słyszała czym to jest spowodowane? :)

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #393013 przez andra88
PolaL super torcik :D Zdolniacha z Ciebie :blink:

kasia775 mogę się zamienić pogodą bo u nas 37°C ;/

siteczko ja też mam wokół pępka jak Ty :) Już dość dawno to zauważyłam, może z 1,5-2 miechy temu. A brzuszkiem się nie martw, dzidziusiowi tam jest wygodnie i pięknie sobie rośnie. Rozmiar brzusia nie ma znaczenia :) Moja sąsiadka jest w 26tyg a brzuszek ma tak mały że trudno zauważyć że jest w ciąży heh a ja wyglądam na 9 miesiąc, każdy pyta czy na dniach rodzę :dry:

A i powiem Wam że zaczyna mnie to już wkurzać jak każdy tak pyta czy na dniach rodzę :dry: Jak zaprzeczę to patrzą się na mnie jakbym z nieba spadła i zaraz szybkie zdanie ' Ojj to grubiutka jesteś jak na ten tydzień ' ohhhhh :dry: :angry: NORMALNIE UDUSIĆ !
Ciekawe o co będą się mnie pytać we wrześniu, może czy czworaczki urodzę :unsure: :ohmy:

12 lata 9 miesiąc temu #393020 przez moniab26
patys ja kupiłam takie łóżeczko - mam je w domu już i dokładnie oglądałam, żeby nie było niespodzianek, wszystko jest jak należy, już bym chętnie je złożyła ale jeszcze czekamy - chociaż z miesiąc
PolaL jak ten torcik smakował tak jak wyglądał to zazdroszczę bo zjadło by się kawałek takiego cuda
makrelcia zdjęcia super, też sie przymierzam do takiej sesji ale jakoś w taki upał na nic nie mam natchnienia

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek

12 lata 9 miesiąc temu #393024 przez PolaL
siteczko jeśli chodzi o rozmiar brzuszka to ja mam nadal 90cm i też mam 29 tydzień :) nie masz czym się martwić. Mi nie przeszkadza z pierwszym dzieckiem miałam mały brzuszek i teraz też tak wychodzi. Dziś moja koleżanka dopiero zauważyła że jestem w ciąży i to jak stanęłam bokiem bo tak to nic nie widać.
Najważniejsze że wszystkie normy są ok. Za 2 tyg. mam wizytę to sprawdzę czy i ilość wód jest ok. Ale sądzę że tak. Dbaj o siebie kochana :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51996

12 lata 9 miesiąc temu #393028 przez PolaL
Dziś usłyszałam od znajomej że na ogół jedno dziecko jest łobuz a drugie aniołeczek. Co jeśli mój Szymek jest tym aniołkiem :unsure: :ohmy: już sie boję jaka będzie mała :cheer:

12 lata 9 miesiąc temu #393030 przez Jussstyś
makrelcia super sesja! na prawdę bardzo ładna :)
kasia7775 daj, daj trochę deszczyku :laugh:
PolaL smaka mi narobiłas tym torcikiem, super wyszedł :)
siteczko ja mam tą kreskę już od ok. 20tygodnia i też mam powyżej i poniżej pępka, i tą otoczkę mam ale taką słabo widoczną :), koleżanka w ogóle nie miała tej kreski, w końcu kazda z nas jest inna :)
andra to widzę, że nie jestem sama z upałem :laugh: u mnie tak samo gorąco, najchetniej to bym sie rozebrała i latała na golasa :laugh: , ale tak na powaznie z tym upałem to już lekka przesada, za gorąco jest, nie idzie wysiedzieć :dry:

12 lata 9 miesiąc temu #393035 przez PolaL
Zrobiłam oględziny i poza żyłkami to ja żadnej kreseczki na brzucholu nie widzę :)

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #393036 przez andra88
Jussstyś dokładnie przesada z tym upałem, ja mam wszystkie okna pozamykane, rolety spuszczone i biegam po mieszkanku w staniku i majtkach bo w lekkiej sukience mi za ciepło było :silly: hihi

PolaL wiesz co, zgadzam się z Twoją znajomą, bliżej się przypatrzeć znajomym/rodzinie co mają dwójkę dzieciaków to wychodzi na to że jest i aniołek i diabełek :D
A ja lubię jak dziewczynki to takie małe łobuziarki :D

Ja kreseczke mam dość długo, pierwsze zrobiła mi się pod pępkiem może koło 16tyg a później powyżej pępka, a i zauważyłam że pępusia mi wypycha :D

12 lata 9 miesiąc temu #393053 przez siteczko
PolaL dzięki za pocieszenie co do wielkości brzuszka :) mam nadzieję że faktycznie z synkiem i wodami jest wszystko ok :)

Jeśli w środę nie zobaczę USG, to pójdę prywatnie, aby się trochę uspokoić :) też bardzo chciałam to USG 3d/4d ale jakoś nie jestem przekonana do żadnego gabinetu który mają odpowiedni sprzęt, bo wiadomo chciałabym trochę zdjęć ale też filmik z małym, aby była pamiątka :) MADZIA7, baby_55 a Wy robiłyście w Krakowie takie USG, polecacie jakieś miejsce?

u nas też kolejny dzień upałów, jest strasznie, też najchętniej bym chodziła bez niczego ;)

12 lata 9 miesiąc temu #393055 przez madeleine
też mam kreskę poniżej i powyżej pępka, ale ta w górnej części jest słabsza i cieńsza niż ta na dole, a wokół pępka też jest taka ciemniejsza otoczka ale wydaje mi się że trochę pępek mi się płytszy zrobił :P przed ciążą to miałam baaardzo głęboki :P Dziewczyny, czy wam wszystkim wyszedł pępek? tzn czy tak bardzo wam wystaje :P Moja mama nie wierzy, że będzie dziewczynka, bo jak ona ze mną była w ciąży to miała pępek na wierzchu, a z moim bratem prawie wcale jej się nie zmienił. A ja pytam tam z ciekawości czy tylko mój został prawie nie zmieniony :p

Co do rozjazdów to mój w tamtym roku pojechał w październiku ho Holandii do pracy na miesiąc :( to było straszne :( tyle kilometrów od siebie, tylko wieczorami skype, czasami sms... A rozmowy przez telefon kosztują... Jak wyjechał to najpierw jakaś infekcja mi się przyplątała, a później jak wrócił złapałam grzyba :( także były nici z przytulanek... Na szczęście do grudnia się wyleczyłam, no i wyszło jak wyszło :P jest dzidzia :P trochę sobie pofolgowaliśmy, no ale co zrobić, tęsknota też robi swoje :P

Wczoraj byliśmy w USC i 11 sierpnia bierzemy ślub :) Niby to tylko cywilny, ale stresa mam jak cholera. Sama nie wiem czemu :P U mnie strasznie gorąco, wczoraj ostrzegali przed burzą i gradem, a na wieczór lekko pokropiło. Dzisiaj znowu gorączka na dworze... Żyć się nie da...
Moje praktyki szlag trafił. tylko 3 przedszkola mają dyżur wakacyjny w lipcu, i żadne z nich nie przyjmuje praktykantów. Muszę czekać do sierpnia, może inne przedszkola mnie wezmą. 9 miesiąc, a ja praktyki będę zaliczała, prędzej chyba na porodówkę trafię.

Wiktorek już jest z nami!

12 lata 9 miesiąc temu #393063 przez andra88
madeleine super! to jeszcze Wam miesiąc został :)
Ja też miałam stresa przed cywilnym, chyba bardziej niż przed kościelnym (miałam 3lata temu i się rozwiodłam). 9 miesiąc i praktyki- nie zazdroszczę heh
A mnie właśnie łóżeczko turystyczne przyszło :D

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #393080 przez Sandra85
Witam :)
Makrelcia sesja zdjeciowa wyszla przeslicznie.Bedziesz miec wspaniala pamiatke :) Madeleine no to gratualcje,decyzja juz podjeta,to teraz tylko czekac zeby powiedziec "tak" :laugh: Mi wyszedl pepek i nawet troszke odstaje,a normalnie mam schowany do srodka :huh: I mam taka leciutka linie powyzej pepka i ciemna obwodke dookola. Andra88 mnie tez wszyscy pytaja,czy na dniach rodze :angry: Normalnie tak mnie to zlosci,przeciez jeszcze dwa i pol miesiaca zostalo,to rzeczywiscie na koniec beda pytac,czy czworaczki ;)Patys lozeczko sliczne,bardzo mi sie podobaja te z szufladami :) PolaL torcik wyszedl bardzo ladny,jednak masz talent :) A jak smakowal tak jak wyglada to ja tez poprosze kawaleczek :silly: Agnessa czekam na wiadomosci co tam u Twojego Syneczka :unsure:

12 lata 9 miesiąc temu #393116 przez baby_55
Siteczko ja nie robiłam ani przy synku ani teraz, bo poza pamiątką to nie ma żadnej wartości informacyjnej, bo dokładniejsze pod względem pomiarów itp są te 2D, więc po rozmowie z lekarzem uznałam, ze lepiej ta kasę wydać na coś dal malucha :side: dlatego niestety nie doradzę co do miejsca

Madeleine dasz radę z praktykami :) kto ma sobie poradzić jak nie Ty :)

co do kreski to nie miałam ani przy synku ani teraz, mam tylko rozstępy z poprzedniej ciąży, na razie w tej jest spokój, zobaczymy co będzie potem ;) heheh

natomiast jeśli chodzi o pępek to przy synku miałam ładnie wklęśnięty, oczywiście trochę się naciągnął jak cały brzuch ale nie wyszedł a teraz przy córci jest taki bardzo płaski jak stoję a jak leżę na boku to aż wystaje

Sandra mnie kolega miesiąc temu powiedział, że wyglądam jakbym miała na porodówkę jechać :silly: jak byłam w ciąży z Adim to się pytali wszyscy czy to nie bliźniaki :lol: :laugh: cóż taka moja uroda, wywala mnie mocno do przodu i piłka mi rośnie heheh

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka