- Otrzymane podziękowania: 2
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- Sandra85
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Ale sierozpisalyscie dziewczyny

Chasiami no to trzymam kciuki oby poszlo wszystko szybko i bezbolesnie i zebys jak najszybciej tulila juz swoja Coreczke

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- chasiami
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- 21.08.2012 - Alicja i czekamy na Paulinkę :)
- Otrzymane podziękowania: 19
- PolaL
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 2

Współczuję wam tych nieprzespanych nocek, 2 godziny snu to bardzo mało. A po porodzie ...
Właśnie jestem w połowie prasowania i już sobie odpuszczam. Zaczyna się robić parno - reszta na jutro. Najgorzej że ten mój blok nadal ocieplają i nadal od strony balkonu więc ni jak idzie otworzyć drzwi żeby przewietrzyć.

- Ania14.09
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- "Istniejąc tyle robisz dla mnie" Magda i Filip
- Otrzymane podziękowania: 6
Uważajcie na siebie.
Ja miałam znowu ciężką noc.
Oj za tydzień lub dwa już chcę urodzić

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png
- wiki714
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Otrzymane podziękowania: 0

no bo to faktycznie wstyd ale moze macie racje, moze inaczej bedziemy na to patrzec na porodowce. mnie nurtuje jeszcze fakt depilacji.. przez cala ciaze nie moglam "tam "nic robic bo ginek mi zabronil ze wzgledu na ogromna skonnosc do infekcji itd. okropnie ciezko bylo mi sie przyzwyczaic no ale czego sie nie robi dla maluszka, ale co jesli juz zaczne rodzic??
- agnesssa
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42

Dołączam się do tych z Was co nie przepały nocy

Ania Ja też jestem ciekawa czy mi się uda coś zrzucić po porodzie, właśnie podczas karmienia

Monia Hehe mój też pewnie by mi z chęcią pomógł w tym masowaniu sutków

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Hanias no to czujemy się podobnie, ale musimy dać radę

Madzia Gratulacje z okazji rocznicy

Jussstyś Siteczko coś pisała, że jedzie załatwiać sprawy u rodziców i że jej nie będzie kilka dni, ale faktycznie mogłaby się już odezwać

Anulka Hipcio super

Chasiami WOW trochę się przeraziłam tymi Twoimi skurczami

Joanna ja również się obawiam wstrzymania akcji porodowej przez znieczulenie... dlatego na razie nastawiam się na ból, a zobaczymy co będzie podczas porodu

PolaL Podziwiam Cię za pole namiotowe, ja bym nie wylazła z namiotu z tym brzuszkiem. Fajnie że wyjazd się udał

Kasia może weź zimną kąpiel żeby opuchlizna trochę zeszła

Sandra no mam nadzieję, że faktycznie te upały u Ciebie zelżą

Wiki ja od czasu do czasu się podcinam na małej, bo jak bym nic nie robiła to bym zarosła jak borsuk, na początku wakacji myślałam o depilacji woskiem, o w zeszłym roku poszłam sobie zrobić i byłam zadowolona, ale teraz jakoś nie chciałam iść z brzuszkiem, (oczywiście tylko bikini, nie całość

W nocy mi siara zaczęła lecieć z lewego cycka

A teraz idę sobie włosy farbnąć, żeby jakoś wyglądać

- Lui
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- :)

Sandra85 w takie upały nie da się odsapnąć :/
PolaL daj znać jak po wizycie

MADZIA7 udanej rocznicy

moniab26 ja mam podobne kucie, ale mi bardziej przypomina to pobolewanie jajników jak w okresie (nie wiem czy to samo)
agnesssa śliczny pokoik

Ania14.09 to już wiem, dlaczego tak kołyska jest taka "inna"

U nas w szpitalu nie robią lewatywy, chyba że ktoś przyniesie swoją i chce aby mu zrobiono. Ponoć większość kobiet której książkowo przebiega proces porodu, organizm sam się wcześniej wypróżnia. U mnie to w ogolę mówili, ze nic nie trzeba, pewnie potem i tak wychodzi swoje

Wczoraj moje miasto było najcieplejszym miastem w Polsce 36,6 stopnia a ja jeszcze siedziałam przy żelazku od 14 - 20:30 obok wiatrak

Bierzecie własne ciuszki dla Niemowlaczka do szpitala ?
na czas pobytu? czy tylko na wyjście ?
Skąd dziewczyny wiecie, że macie twardy brzuch?
Ja nie potrafię tego określić (choć mi się wydaje, że jest "normalny", ale kiedyś były lekarz od którego kupowałam auto tylko zerknął i powiedział, że jest twardy akuratnie nie najlepiej się czułam bo długo umowę na siedząco pisaliśmy, ale i wtedy jak i teraz nie czuje tego). Tak samo jak skurczę, były, znikły.. teraz coś tam coś, przez coś mi podpowiada, ze to skurcz. Gorzej z kroczem, bo chodzić nie można buu
- Lui
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- :)
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Ja jeśli na tym weekendzie nie urodzę, to w poniedziałek mam zamiar iść do fryzjera

- makrelcia
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Jurek 25.08.2012
- Otrzymane podziękowania: 7

- Ania14.09
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- "Istniejąc tyle robisz dla mnie" Magda i Filip
- Otrzymane podziękowania: 6

Co do znieczulenia, to znalazłam fajny artykuł www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzyn...dy-i-mity_35778.html może część z was tak jak ja będzie miała okazję skorzystać z tego znieczulenia za darmo, więc warto przeczytać. W moim szpitalu robią już od dwóch lat i mają naprawdę doświadczonych anastezjologów, poza tym obniża ciśnienie, co w moim przypadku, mogę uniknąć cesarki. Jeszcze ważna rzecz o jakiej wspomniała Joanna , jeśli akcja porodowa się wstrzymuje, lub przedłuża nie ma już czegoś takiego jak kleszcze czy tym podobne sprawy, robi się cc.
[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png
- 26joanna
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Ja tez nie mogę spać i się wyspać

Lui ja muszę wziasc ubranka dla małego , wszystko muszę wziasc , tylko gdzie ja się pomieszczę

Wiki, agnesssa ja to już nie pamiętam co to jest depilacja bikini

Madzia Gratulacje z okazji rocznicy

Dzisiaj do mnie przyjeżdża koleżanka z dziećmi. Choruje ta wizyta już od wczoraj

Dziewczyny jak odczuwa się podwyższone ciśnienie? Wcale nie ukrywam ze trochę mnie przeraziła historia madeleine . Ja ogólnie mam niskie ciśnienie , ale mojej bliźniaczce skoczyło na koniec ciąży.....
- 26joanna
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

- baby_55
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- paula

Agnessa pokoik super

Moniab z teściem to jest tak, ze on w domu też nic nie robi, a tutaj miał powiedziane, żeby sobie sam robił, bo ja nie mam siły biegać i mu robić i raz sobie rano zrobił a potem koniec, wczoraj jak zapytałam czy chce to powiedział, ze jak zrobie to się napije

Anulka świetny filmik

26joanna ja przed porodem martwiłam sie włśnie o nacięcie o lewatywę i o to, żeby mi sie udało bez znieczulenia, bólu wcale się nie bałam, teraz jestem mega wyluzowana, martwię się tylko o synka jak sobie poradzą z mężem beze mnie, ale mam nadzieję, że w 24 godziny się wyrobię z porodem itp i wróce do nich do domku z małą

Chasiami czekam na pozytywne wieści o rozpakowaniu

Madzia7 gratulacje z okazji 2 rocznicy

Kasiu moze chłodna kąpiel i nogi do góry pomogą coś na opuchliznę ??
Polal fajnie, że wycieczka się udała

Lui mój mąż w pierwszej ciąży próbował, ale nie czuł sie pewnie i zaczełam sama na wyczucie i tak jest teraz, po omacku i jakoś idzie

masz rację szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko i mąż też

Makrelcia po wizycie melduj co słychać

u mnie wszystko po staremu heheh czyli skurczybyki, twardnienie brzuszka i szalejaca mała wariatkka w brzuchu hahahahha ogólnie nic nowego

w niedzielę byliśmy nad morzem połaziliśmy, zjedliśmy rybkę przywieźliśmy sobie na poniedziałek świeżutką zakupioną

wczoraj mieliśmy jechać do fabryki guinnessa ale ja nie miałam siły i reszta też zrezygnowała więc nie wiem kiedy pojedziemy

dzisiaj jadę do ikei wreszcie po te komody, bo w tamtym tyg w końcu nie dotarłam
przy okazji to zapraszam do poczytania nowego wpisu na blogu wraz z minikonkursem

Ciężarówką przez Irlandię cz2 - plus konkursik
EDIT:
co do próżnociągu i kleszczy to w wielu szpitalach nadal się ich używa, żeby uniknąć CC, u mnie nie było takiej potrzeby i wystaczyło podanie OXY a potem lekarz trzymał mi brzuch, zey Adi sie nie cofał i jakoś poszło
znieczulenie podaje się w polsce mniej więcej między 3 a 7 cm rozwarcia, tak mówi większość położnych
ja nie chciałam i udało mi się w tym wytrwać, teraz też mówię nie, dostałam tylko dożylnie przeciwbólowo paracetamol i to tyle, wszelkie wbijanie sie w kręgosłup mnie przeraża i jak nie muszę mieć CC to nie chcę, żeby ktoś coś tam manipulował

- basiek_252
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Już tak bllisko :)
Ja też się dołączam do tych co mają nieprzespaną nockę. Jak już wieczorkiem usnę to trzeba wstać na siusiu a później nie idzie zasnąć

kasia7775 współczuję Ci z tym puchnięciem, mnie na szczęście to omija szerokim łukiem ale nigdy nie należy chwalić dnia przed nadejściem nocki

chasiami chyba jednak będziesz następna i troszkę Ci zazdroszczę bo już będziesz po i bez "słodkiego ciężaru" przed sobą. Nie wiem jak długo może schodzić czop bo mi po lekach przestała wychodzić " glutowata" wydzielina więc nie wiem. No i trzymamy kciuki bo takie czekanie jest okropne. Więc oby jak najszybciej....
MADZIA7 gratulacje z okazji rocznicy. A co do relacji, jak mąż nie zrozumie, że dziecko w początkowym okresie jest najważniejsze dla matki i poczuje się odrzucony to może być różnie.... Ale mam nadzieje, że Wam się uda wszystko pogodzić

wiki714 u mnie w szpitalu musisz mieć maszynkę jednorazową aby Ci ogolili krocze w razie czego jeśli musieliby Cię ciąć. Więc może też się zaopatrzysz w żyletkę

Lui ja nie biorę ciuszków do szpitala bo położna mówiła, że często giną. Więc tylko na wyjście.
- wiki714
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
agnesssa mam tak samo z tymi kropkami a na dodatek dochodza jeszcze wrastajace wloski .. najchetniej to poszlabym na laser ... no ale niestety trzeba miec sporo pieniazkow:( i chyba tez nie bede sie golic do szpitala po prostu nie dam rady a meza jakos niezrecznie mi o to prosic chociaz sam mowil ze mnie ogoli ale jakos tego nie widze he ;p