BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

13 lata 8 miesiąc temu - 13 lata 8 miesiąc temu #440604 przez aganio87
Witam kochane mamuśki :lol: :lol: :kiss:

Gratuluje każdej z osobna rozpakowanej mamusi :* :kiss: :kiss: :kiss:

My jesteśmy w połowie 9 tygodnia życia :) :laugh: :laugh: :laugh:

Przepraszam że tak długo sie nie odzywałam ale podczytywałam bo byłam przeważnie sama z chłopakami bo mężulek od rana czyli od 4 w pracy a po pracy na budowe robić i w domu dopiero po 21 to my już w łóżeczku leżymy a w ciągu dnia nie miałm za bardzo jak pisać bo jak jeden skończy sie wiercić to drugi zaczyna więc nie wiem czasami jak sie nazywam...

wczoraj byliśmy na szczepieniu i chłopaki byli bardzo dzielni jestem bardzo dumna z nich :lol: :lol: :lol: :lol: :woohoo:

Anulka
super pomysł z tym zdjęciem siteczko już wysyłam zdjęcie chłopaków na maila do Ciebie :)

Anulka przy mleku Nan 1 trzeba dopajać wodą albo herbatką by normalne kupki robić my wypijamy już 120 ml co 4-5 godzin i w między czasie dopajam wodą lub herbatką rumiankową i koperkową.... :)

PolaL teraz panuje wirus grypy więc może sie akurat Twojej Królewnie to przytrafiło...

A tu moi przystojniacy:

[*] 6.11.2011
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 8 miesiąc temu #440637 przez Jussstyś
siteczko również ja wysyłam zdjęcia naszej malutkiej :)
dziewczyny super, że już jesteście z maluszkami w domku :)
Ja ostatnio mam malo czau, mąż po poludniu pracuje, ja zostaję sama z Julką i jakoś muszę pogodzić obowiązki z opieką nad malutką :)
Podczytuję was na bieżąco ale jakos nie mam czasu pisać
Śliczne te wasze dzieciaczki są
Aganio a te Twoje chłopaki już ponad dwa miesiące mają, ale ten czas leci, a jakie duże i papuśne :) do schrupania :kiss:

13 lata 8 miesiąc temu - 13 lata 8 miesiąc temu #440646 przez makrelcia
Ja również gratuluję małych pociech :) Wszystkie piękne i mam wrażenie, że podobne do mojego Jurasa :)

Ja jakoś nie mam czasu z wami pisać. Jaak już doczytam to nie zdążę odpisać bo mały już się budzi.
U nas ogólnie ok. Już umiemy sobie radzić i jakos się zorganizowaliśmy :) Mały ma uczulenie na krowie mleko więc jetsem na diecie a małyego dokarmiam bebiko pepti które mu nie smakuje :) Jest cały wysypany na buźce a żeby było śmieszniej to ciemieniucha wyszła mu na brwiach i wygląda strasznie :D Na szczęście już pomalutku wszystko schodzi.

A co polecacie na zaparcia ? Teściowa namawia mnie na len mielony ale nie wiem czy mogę jak karmię ?

O a to mój pocharatany maluch :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

13 lata 8 miesiąc temu #440652 przez moniab26
makrelcia jedz dużo jabłek na zaparcia - podobno pomaga
Ja do picia podaję jak aganio87 herbatkę rumiankowo koperkową ( jest od 1 miesiąca ale sam koperek jest już od 1 tygodnia )i nie mamy problemów z kupkami. Jak podawałam Bebilon malutki straszliwie się prężył więc też przeszłam na Bebiko i teraz jest w porządku.
Ja też już wysyłąm foteczkę do siteczko - i oczywiście proszę o zbiorową foteczkę jak już będzie gotowa

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek

13 lata 8 miesiąc temu #440656 przez kasia7775
aganio87 moge sobie tylko wyobrazić jak to jest przy dwójce dzieci, bo ja się z jednym ledwo ogarniam :silly: a przecież nie jestem sama w domu.
Mój wypija 150-170 ml mleka co 3 godziny w dzień, w nocy trochę dłużej wytrzymuje. :lol:

makrelcia mój tez zaczyna mieć ciemieniuchę na brwiach, próbuję oliwka, bo krem specjalny kosmos kosztuje.

13 lata 8 miesiąc temu #440693 przez PolaL
Makrelcia możesz sama pić takie herbatki co piszą dziewczyny z koperkiem dla dzieci. A tak to polecam właśnie jabłka i moja mama kazała mi pić wodę przegotowaną. Ja sobie dorzuciłam jogurt naturalny z musli co 2-gi dzień i jakoś problem zaparć już mi przeszedł.

Moja mała po wczorajszym spaniu w dzień a właściwie odsypianiu środowej "gorączkowej" nocy - dziś normalnie wisi mi na rękach; no w sumie wisi mi na cycu a z racji musu i na rękach :lol: normalnie katorga. Właśnie usnęła i korzystam że nie słyszę płaczu.
Tak sobie was czytam i zastanawia mnie jedno. Mi pediatra kazał dawać dziecku pierś najpóźniej co 3 godziny. Wam tak nie mówili, bo czytam że karmicie i dzieci wam śpią po 4-5h. A ja małą budzę w nocy, jak sama się nie budzi, na jedzenie :unsure:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51996

13 lata 8 miesiąc temu - 13 lata 8 miesiąc temu #440719 przez chłopek
pola ja karmie na ządanie kiedy chce to ma jedzonko i spi po 4-godz czasem dłużej.
makrelcia mozesz małemu trochę dosłodzic glukoza mleko

aganio śliczne chłopaki

13 lata 8 miesiąc temu #440722 przez moniab26
PolaL mi na karcie wypisowej pediatra napisała drukowanymi literami : KARMIENIE NA ŻĄDANIE, więc czy śpi 2 czy 4 godziny ja w to nie ingeruje - jak się obudzi i upomina o jedzonko to dostaje :laugh:

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek

13 lata 8 miesiąc temu - 13 lata 8 miesiąc temu #440728 przez chasiami
Dziewczynki tak jak obiecałam wrzucam zdjęcia z chrzcin :)

Dziwnie wyszłam na zdjęciach, ale lepszych nie mam a chciałam sie troszke pochwalic :)
Załączniki:

13 lata 8 miesiąc temu #440729 przez chłopek
moniab26 ja tez tak karmie jak chce to sie budzi i je, ja go nie budze

13 lata 8 miesiąc temu #440731 przez chasiami
Ja też karmię na żądanie :) i w ciągu dnia częściej sie budzi a w nocy to od 1 do 3 razy :) zależy jaki ma apetyt :)

13 lata 8 miesiąc temu #440752 przez chłopek
chasami super :) a jaką łądna miałąs bluzke

13 lata 8 miesiąc temu #440763 przez chasiami
A dziękuję bardzo :) Musiałam kupić coś rozciągającego się, bo przez to karmienie mam piersi o 2 rozmiary większe :)

13 lata 8 miesiąc temu #440774 przez PolaL
Nie wiem co o tym karmieniu myśleć. Jak byłam teraz z małą u lekarza po tej gorączce to pytał się mnie co ile małą karmię. Mówię co 2,5-3h to skomentował że go zacytuję: " a, czyli na żądanie". W sumie to ona mi się tak budzi co te 2,5-3h ale czasami śpi a ja ją wybudzam - tak w szpitalu kazali i teraz jak była położna to samo mówiła :unsure: :ohmy:
Dochodzę do wniosku że co lekarz to inne zalecenia.

Czasiami bardzo ładnie wyszłyście na tych zdjęciach. A mała jaka już fajniutka :lol:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51996

13 lata 8 miesiąc temu #440791 przez chłopek
polal ja bym jej nie wybudzała jak bedzie głodna sama sie obudzi,

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka